Αποστολέας Θέμα: Ταξίδια και Κορωνοϊός  (Αναγνώστηκε 7847 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 15, 2020, 18:34:23 μμ »
Συνεχίζονται οι απαγορεύσεις επιβατικών πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Μέχρι τις 31 Μαΐου επεκτείνεται η αναστολή πτήσεων από την Ελλάδα προς και από την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία και μέχρι 14 Ιουνίου προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία. Σε σχέση με την Νόταμ που ισχύει μέχρι σήμερα, εξαιρείται η Γερμανία, οι πτήσεις από και προς την οποία επιτρέπονται, ενώ για την Τουρκία επιτρέπονται μόνο στο Αεροδρόμιο της Αθήνας.
Επίσης μέχρι τις 31 Μαΐου δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε μη ευρωπαίους πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει:

-Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.
-Παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.
-Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την Ελληνική Επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59
- Επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων, η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία ισχύει έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59
-Παραμένει σε ισχύ, έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.

Η ΥΠΑ επισημαίνει για τις πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες γίνονται κανονικά έως τώρα αλλά σε περιορισμένο αριθμό, ότι αναμένεται σταδιακή επαναφορά συχνοτήτων και συνδέσεων από την Δευτέρα 18 Μαΐου λόγω της άρσης απαγόρευσης μετακινήσεων στην Επικράτεια όλης της χώρας.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.
Επίσης για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις : Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων Πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν , υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 18, 2020, 22:48:04 μμ »
Πώς θα ταξιδεύετε από σήμερα;Από σήμερα λοιπόν ξεκινούν οι μετακινήσεις στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη, ενώ στις βλέψεις της κυβέρνησης βρίσκεται και η άρση της απαγόρευσης μετάβασης στα υπόλοιπα νησιά από τις 25/05, αν όλα έχουν κυλήσει καλά μέχρι τότε. Πάμε να δούμε πώς θα ταξιδεύετε από σήμερα με αεροπλάνα, πλοία, τρένα και λεωφορεία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα ταξίδια από εδώ και πέρα, με όποιο μέσο κι αν ταξιδεύετε, θα παίζει η μάσκα, ενώ οι αποστάσεις είναι επιτακτικές. Τους νέους κανόνες, ως είθισται πια, τους όρισε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του ιού COVID-19.

Αεροπλάνα

Ήδη αεροπορικές εταιρείες, όπως η Aegean, (και αναμένονται και άλλες, π.χ. Sky Express και Εllinair) έχουν αρχίσει και αυξάνουν τη συχνότητα των δρομολογίων τους για τις πτήσεις εντός Ελλάδας, ενώ από τα τέλη Μαΐου κάτι αντίστοιχο θα γίνει και για τις πτήσεις του εξωτερικού, χωρίς βέβαια να φτάσουν τα περσινά επίπεδα.

Τα μέτρα στα νέα αεροπορικά ταξίδια είναι αρκετά και αυστηρά:

Υπάρχει μεγάλη προτροπή για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων και check in.
Η επιβίβαση πρέπει να γίνεται τμηματικά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, γεγονός που σημαίνει πως ο επιβάτης θα χρειαστεί να είναι αρκετά πιο νωρίς από την προγραμματισμένη ώρα πτήσης στο αεροδρόμιο.
Όπου υπάρχουν γέφυρες επιβίβασης, η επιβίβαση γίνεται μόνο από την εμπρόσθια θύρα.
Αν είναι εφικτό, οι επιβάτες θα μετακινούνται από την αίθουσα αναμονής στο αεροσκάφος πεζοί.
Αν το παραπάνω δεν γίνεται, στο λεωφορείο πίστας πρέπει να τηρείται το όριο του 50% της χωρητικότητα του.
Το σέρβις από τις αεροσυνοδούς θα είναι περιορισμένο έως και μηδενικό. Για το λόγο αυτό, συσκευασίες με νερό, αντισηπτικό και σνακ θα βρίσκονται τοποθετημένες στην είσοδο του αεροσκάφους ή στην πύλη επιβίβασης ώστε οι επιβάτες να τις παραλαμβάνουν μόνοι τους.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και για επιβατικό κοινό και για πληρώματα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.
Οι επιβάτες πρέπει να τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους.
Αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, το αεροσκάφος υποβάλλεται σε καθαρισμό καμπίνας με ενισχυμένο πρόγραμμα αντισηψίας, πριν παραδοθεί για τη συνέχιση των πτήσεων.

Πλοία

Ελεύθερες είναι οι μετακινήσεις όλων των πολιτών προς και από την Κρήτη, ενώ στα υπόλοιπα νησιά θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν επαγγελματίες (ιδιοκτήτες & υπάλληλοι επιχειρήσεων) με έγγραφη δήλωση των ιδίων, αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη εφόσον πρόκειται για εργαζομένους.

Τα μέτρα που ακολουθούν για τα πλοία θα ισχύουν σίγουρα μέχρι τις 15/06, όπου τότε θα γίνει και επαναξιολόγησή τους.

Ένα πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.
Επιβάλλεται η θερμομέτρηση των επιβατών πριν την είσοδό τους στο πλοίο, ενώ θα συμπληρώνουν και ειδικό ερωτηματολόγιο.
Η απόσταση του 1,5 μέτρων θα ισχύει σε όλους τους χώρους κίνησης των πλοίων. Ειδικά στα αεροπορικά καθίσματα, θα υπάρχει ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
Υποχρεωτική είναι η μάσκα σε πλήρωμα και επιβάτες.
Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.
Τα πληρώματα των πλοίων έχουν εκπαιδευθεί για να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορονοϊού, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιο πρέπει να απολυμαίνονται.

Τρένα και λεωφορεία

Επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Η χρήση των θέσεων τόσο σε τρένα όσο και σε λεωφορεία θα είναι ένα κάθισμα κατειλημμένο ένα κενό.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και επιβάτες.
Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων.
Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους στα μέσα, για αυτό προτείνεται η έλευση στους σταθμούς νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του δρομολογίου.
Να σημειωθεί πως στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια επιβατικού κοινού και εργαζομένων (π.χ. απαραίτητος εξοπλισμός για εργαζόμενους, αντισηπτικό σε κάθε βαγόνι, εισροή φρέσκου αέρα και αλλαγή φίλτρων αέρος στις αμαξοστοιχίες, απολύμανση, έλεγχος στην επιβίβαση).

Γενικά μέτρα για όλους τους φορείς

Να ενημερώνουν τους επιβάτες για τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ή θα λαμβάνετε κάποιο αντίστοιχο email.
Να εφοδιάζουν το προσωπικό με απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια, αλκοολούχο αντισηπτικό). Αντισηπτικό, ωστόσο, θα βρίσκετε σε όλους τους χώρους αναμονής, καθώς και στα σαλόνια και τα WC των μέσων.
Να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται οι περιοχές και τα σημεία επαφής επιβατών και τα μηχανήματα με ειδικά υλικά.

www.airnews.gr (Γράφει η Μάρθα Φραγκάκη)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 22, 2020, 15:00:15 μμ »
Ποιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν στις άλλες χώρες;

Πρέπει να πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και δεν γνωρίζετε το ισχύει από περιορισμούς σε σχέση με τον κορωνοϊό; Μπείτε στην παρακάτω σελίδα για να μάθετε τι συμβαίνει. Πατήστε πάνω στο χάρτη τη χώρα που σας ενδιαφέρει και θα εμφανιστούν όλες οι σχετικές πληροφορίες.

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm?fbclid=IwAR3u7lC3mg5oRXB69uUcuo_Uc4jGIhQ9-eZxTjgbJDA7MXuyLSqZfOBreq4

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 28, 2020, 19:31:05 μμ »
Η Ισπανία ανοίγει τον Ιούλιο τα σύνορα της στους τουρίστες

Μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού τουρισμού και η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο, ανοίγει τα σύνορα της στους ξένους τουρίστες τον Ιούλιο. Πρόκειται για την Ισπανία και όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Πέδρο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Σας ανακοινώνω ότι από τον Ιούλιο θα ξαναρχίσει η είσοδος ξένων τουριστών στην Ισπανία, με συνθήκες ασφαλείας. Οι ξένοι τουρίστες μπορούν επομένως να σχεδιάσουν από τώρα τις διακοπές τους στη χώρα μας», προσθέτοντας ότι «τα χειρότερα πέρασαν. Ξεπεράσαμε το μεγάλο κύμα της πανδημίας».

Το άνοιγμα του τουριστικού τομέα θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την Ισπανία, καθώς ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της χώρας με έσοδα που ξεπερνούν τα 80 δις το χρόνο. «Θα διασφαλίσουμε ότι οι τουρίστες δεν θα διατρέχουν κανέναν κίνδυνο και ότι και αυτοί δεν θα προκαλέσουν κίνδυνο στη χώρα μας. Απέχουμε ένα βήμα από τη νίκη αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο ιός δεν εξαφανίστηκε και ότι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις», υπενθύμισε ο πρωθυπουργός.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 28, 2020, 19:46:02 μμ »
Θα ταξιδέψετε από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας; Αυτά είναι τα υγειονομικά μέτρα

Σύμφωνα με τις οδηγίες των Eθνικών Yγειονομικών Αρχών, η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει «επαφή», αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Όσοι θα ταξιδέψετε σε προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική -ήδη από την είσοδό σας στο αεροδρόμιο- και θα πρέπει να τη φοράτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στους χώρους του αεροδρομίου Ενδέχεται να σας ζητηθεί να την αφαιρέσετε κατά τη διαδικασία ελέγχων ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας.
- Η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση.
- Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό) τα οποία και χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.
- Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά υγρά σε περισσότερα από 300 σημεία του αεροδρομίου και στους χώρους υγιεινής/WC, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε όλα τα στάδια της ταξιδιωτικής διαδικασίας (αναχώρηση, άφιξη).
- Πολυκαρβονικά φύλλα χρησιμοποιούνται για περισσότερη προστασία σε υπηρεσίες όπου υπάρχει ανάγκη προσωπικής επαφής και συνεργασίας επιβάτη - προσωπικού (εκδοτήρια εισιτηρίων, γραφεία πληροφοριών κ.λπ.).
- Η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρων) είναι κυρίως μέτρο συμπεριφοράς για επιβάτες και προσωπικό και θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις των διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Ειδικές σημάνσεις στο έδαφος, οπτικές οδηγίες σε οθόνες και banners θα σας διευκολύνουν στη διατήρηση των αποστάσεων.
- Εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εξοπλισμός και επιφάνειες συχνής επαφής στους χώρους του αεροδρομίου, καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά υλικά.
- Το προσωπικό του αεροδρομίου, των αεροπορικών εταιρειών και των φορέων επίγειας εξυπηρέτησης, θα είναι στη διάθεσή σας και θα παρέχει πληροφορίες για τα υγειονομικά μέτρα και για τις σχετικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο και στην πτήση και θα επιβλέπει την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και τη χρήση μάσκας.
- Ροή πληροφοριών και οδηγιών για την τήρηση των μέτρων υγιεινής ενημερώνει τους επιβάτες τόσο μέσω ηχητικών ανακοινώσεων όσο και σε οθόνες και σημάνσεις σε όλους τους χώρους.
- Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να αξιοποιήσετε τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες, τόσο πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο (web check-in) όσο και εντός του αεροδρομίου (web check-in, self check-in, εκτύπωση tag αποσκευής, διαδικασία drop off baggage, e-parking).
- Υπάρχει νέα διάταξη των καθισμάτων σε όλους τους χώρους αναμονής, που επιτρέπει την τήρηση ελάχιστης απόστασης. Σας συνιστούμε να αφήνετε μια θέση κενή δίπλα από άλλους επιβάτες όταν κάθεστε. Οικογένειες ή ζευγάρια που συνταξιδεύουν, μπορούν να μην τηρούν την απόσταση αυτή.
- Το σύστημα κλιματισμού των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου παρέχει φρέσκο, ανανεούμενο και μη ανακυκλούμενο αέρα με φορά από πάνω προς τα κάτω, έτσι ώστε να περιορίζεται η οριζόντια κυκλοφορία του. Επιπρόσθετα, ο παρεχόμενος αέρας φιλτράρεται για σκόνη, ιούς και βακτήρια ή μύκητες, με ειδικά φίλτρα συγκράτησης.
- Για τους επιβάτες ΑμεΑ, τηρούνται σχολαστικά όλα τα παραπάνω μέτρα και επιπρόσθετα, κανόνες κατά προτεραιότητα επιβίβασης, αποφυγή πολύωρης παραμονής σε κλειστό χώρο και στην αίθουσα ΑμεΑ του αεροδρομίου, ενώ τόσο τα αμαξίδια μεταφοράς όσο και τα οχήματα (Ambulifts) καθαρίζονται και απολυμαίνονται σε τακτά διαστήματα, πριν και μετά τη χρήση, ώστε να διασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία από τον Covid-19 για τους επιβάτες
- Είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ακολουθούμε πιστά της οδηγίες του.

Τα παραπάνω μέτρα αξιολογούνται διαρκώς για την αποτελεσματικότητά τους και θα προσαρμόζονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων Κρατικών Αρχών.

Ιδιαίτερα για τους αφικνούμενους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού, οι αρμόδιες Αρχές επιβάλλουν τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου ατομικών στοιχείων, ενώ κατά τη κρίση τους μπορεί να πραγματοποιούν και λήψεις βιολογικού υλικού για test Covid-19. Μέχρι τώρα, στους αφικνούμενους επιβάτες εξωτερικού ισχύει η 14ήμερη καραντίνα. Σχετική ενημέρωση παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες στους επιβάτες τους.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τους ταξιδιώτες και τους εργαζόμενους στα ελληνικά αεροδρόμια: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19-odigies-gia-taxidiotes/?fbclid=IwAR2Yy4aW0mJbSxYknc07lDDLRfowirb_nugrmevf6Esg2E4zjudyDhCs4cw

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 07, 2020, 11:58:04 πμ »


Πολλοί δημοφιλείς προορισμοί αναμένεται να ανοίξουν ξανά αυτό το μήνα, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Ο ιστότοπος Passport Index  αποκάλυψε σε λίστα τις ημερομηνίες που ανοίγει κάθε χώρα τα σύνορά της για τους τουρίστες.

Δείτε την παρακάτω:

Μπαχρέιν – 10 Ιουνίου 2020

Βουλγαρία – 10 Ιουνίου 2020

Κατάρ – 10 Ιουνίου 2020

Ελλάδα – 15 Ιουνίου 2020

Γερμανία – 15 Ιουνίου 2020

Αυστρία – 15 Ιουνίου 2020

Αζερμπαϊτζάν – 15 Ιουνίου 2020

Τσεχία – 15 Ιουνίου 2020

Ελβετία – 15 Ιουνίου 2020

Ιαπωνία – 15 Ιουνίου 2020

Σκόπια– 15 Ιουνίου 2020

Λιθουανία – 15 Ιουνίου 2020

Ουγγαρία – 15 Ιουνίου 2020

Πολωνία – 15 Ιουνίου 2020

Ρουμανία – 15 Ιουνίου 2020

Σερβία – 15 Ιουνίου 2020

Επίσης, στις 20 Ιουνίου ανοίγουν, η Ολλανδία, το Καζακστάν, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Νότια Κορέα, η Ιρλανδία, το Κιργιστάν, η Λετονία, η Νορβηγία, η Σλοβακία.

Τον Ιούλιο, πρώτη του μήνα ανοίγουν η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Λευκορωσία, η Κίνα (μόνο το Πεκίνο), η Σουηδία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Μαλαισία, η Μολδαβία, το Ουζμπεκιστάν, η Ταϊβάν, η Ουκρανία και η Ινδονησία.

Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία θα δεχτούν τουρίστες από την 1η Αυγούστου ενώ η Αμερική από τον Σεπτέμβριο.

https://www.airnews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 16, 2020, 21:44:40 μμ »
Τι ισχύει στη χώρα που θέλω να ταξιδέψω;

Καθώς σιγά σιγά οι Ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν τα σύνορα τους, είναι πολύτιμη η πληροφόρηση για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, για το ποιοι περιορισμοί ισχυουν στη χωρα που θα ταξιδεψουν. Δεκάδες ερωτήματα δεχόμαστε καθημερινά στα Omorfa Taxidia, ανθρώπων που μας ζητούν να μάθουν το ισχύει στη χώρα που θέλουν να ταξιδέψουν. Πότε ανοίγει τα σύνορα της; Ισχύει η καραντίνα ή όχι; Θα μας κάνουν τεστ ή χρειάζεται να έχουμε κάνει ήδη πριν την αναχώρηση;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μια ιστοσελίδα σε πολλές γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες και ελληνικά, στην οποία μπορείτε να πληροφορηθείτε τι ισχύει στη χώρα που θέλετε να επισκεφτείτε. Γράφετε το όνομα της χώρας που θέλετε να επισκεφτείτε στο ειδικό πλαίσιο και οι πληροφορίες εμφανίζονται μπροστά σας.

Η σελίδα απαντά στο https://reopen.europa.eu/el/

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 24, 2020, 18:42:49 μμ »
Η Ταϊλάνδη θα επιτρέψει την είσοδο σε ορισμένους ταξιδιώτες την ερχόμενη εβδομάδα

Οι Αρχές της Ταϊλάνδης σχεδιάζουν να επιτρέψουν σε ορισμένους ξένους ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα από την επόμενη εβδομάδα, καθώς η χώρα προχωράει σε μια χαλάρωση των περιορισμών που είχε επιβάλει για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Η πρώτη ομάδα ξένων, οι οποίοι έχουν καταχωρηθεί για να παραμείνουν σε καραντίνα υπό το κράτος, περιλαμβάνει ανθρώπους με άδεια εργασίας, επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Κέντρου για τη Διαχείριση της Κατάστασης με τον Covid-19 Ταουισίν Ουισανουγιοτίν.

Τα νέα μέτρα θα υποβληθούν για έγκριση στην ομάδα κρούσης της κυβέρνησης, η οποία συναντάται τη Δευτέρα, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα επιτραπεί επίσης η είσοδος τουριστών για ιατρικούς λόγους.

Η ρυθμιστική αρχή εναέριας κυκλοφορίας της Ταϊλάνδης έχει απαγορεύσει τις διεθνείς εμπορικές πτήσεις ως το τέλος του Ιουνίου, αλλά έχει ανακοινώσει ότι κάποια επιχειρηματικά ταξίδια μπορεί να ξαναρχίσουν τον Ιούλιο.

«Δεν θα υπάρξει ένα πλήρες άνοιγμα των πτήσεων σύντομα, επειδή η κρίση συνεχίζεται παγκοσμίως, αλλά ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν για κάποια ταξίδια από το εξωτερικό», σημείωσε ο Ταουισίν στο Reuters.

Επισκέπτες για σύντομα επιχειρηματικά ταξίδια θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό που να δείχνει ότι είναι αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό, ασφάλεια υγείας και να επιτρέπουν σε ιατρικό προσωπικό να ελέγχει την κατάσταση της υγείας τους για το χρονικό διάστημα που παραμένουν στην Ταϊλάνδη.

Οι αφίξεις ξένων στην Ταϊλάνδη αναμένεται φέτος να ανέλθουν σε περίπου 8 εκατομμύρια, ενώ πέρυσι είχαν φτάσει τον αριθμό ρεκόρ των 39,8 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 58 θανάτους που σχετίζονται με τον Covid-19 και 3.157 κρούσματα νέου κορωνοϊού. Συνολικά 3.026 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι σχολεία, μπαρ και ινστιτούτα μασάζ θα ξανανοίξουν τον επόμενο μήνα, αλλά υπό αυστηρές υγειονομικές οδηγίες.

https://www.zougla.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 30, 2020, 22:07:38 μμ »
Σε ποιες τρίτες χώρες η Ευρώπη ανοίγει τα σύνορα της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε λίστα 14 χωρών στις οποίες ανοίγει τα σύνορα της από αύριο 1 Ιουλίου. Από την λίστα λείπουν σχεδόν όλες οι τρίτες χώρες που ενδιαφέρουν τουριστικά τη χώρα μας, καθώς αποτελούν σημαντικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό. Πρόκειται για τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ, το Κατάρ και τη Βόρεια Μακεδονία.
Ωστόσο το μέτρο δεν είναι νομικά δεσμευτικό καθώς η τελική αρμοδιότητα για την πολιτική των συνόρων ανήκει στα κράτη-μέλη. Η λίστα αναμένεται να ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά των υποψήφιων τρίτων χωρών και άλλους παράγοντες (αμοιβαιότητα, επάρκεια αριθμού τεστ, δυνατότητες ιχνηλάτησης και περιορισμού νέων ξεσπασμάτων του ιού).

Η λίστα με τις 14 χώρες στις ποιες ανοίγουν τα ευρωπαϊκά σύνορα είναι:
Αλγερία,
Αυστραλία,
Καναδά,
Γεωργία,
Ιαπωνία,
Μαρόκο,
Νέα Ζηλανδία,
Ρουάντα,
Σερβία,
Νότια Κορέα,
Ταϊλάνδη,
Τυνησία και
Ουρουγουάη.

Όσον αφορά στην Κίνα, τα σύνορα της ΕΕ θα ανοίξουν εφόσον και εκείνη ανοίξει τα δικά της σε όσους φτάνουν από την ΕΕ.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 03, 2020, 18:23:43 μμ »
11 τα θετικά κρούσματα ταξιδιωτών από τα 3.611 δείγματα

Στα 11 ανέρχονται, σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως συνολικά από τα τεστ που έχουν διενεργηθεί από προχθές, 1η Ιουλίου, που «άνοιξε» ο τουρισμός, έχουν ελεγχθεί τα 3.611 δείγματα.

https://www.airnews.gr/