Αποστολέας Θέμα: Ατυχήματα αεροπορικών εταιρειών  (Αναγνώστηκε 6637 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30760
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ατυχήματα αεροπορικών εταιρειών
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 07, 2020, 15:08:21 μμ »
Θα πρέπει να πετάς κάθε μέρα για 535 χρόνια για να σου συμβεί ένα αεροπορικό δυστύχημα

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση αεροπορικής ασφάλειας. Η έκθεση, επιβεβαιώνει την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα αεροπορικά ταξίδια γίνονται κάθε χρόνο όλο και πιο ασφαλή. Όλοι οι δείκτες πρωτογενούς ασφάλειας βελτιώθηκαν έναντι των 2018 και έναντι του μέσου όρου της τελευταίας πενταετίας (2014-2018).

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2019 συνέβησαν συνολικά 53 αεροπορικά ατυχήματα. Το ποσοστό ατυχημάτων ανά εκατομμύριο πτήσεων ήταν 1,13 ή ένα ατύχημα σε κάθε 884.000 πτήσεις. Την προηγούμενη χρονιά, το 2018, υπήρχαν 62 αεροπορικά ατυχήματα. Ποσοστό ατυχήματος 1,36 ανά εκατομμύριο πτήσεις ή ένα ατύχημα σε κάθε 733,00 πτήσεις. Στην πενταετία 2014 με 2018, σημειώθηκαν κατά μέσω όρο 63,2 αεροπορικά ατυχήματα ετησίως. ποσοστό ατυχημάτων 1,56 ανά εκατομμύριο πτήσεων ή ένα ατύχημα σε κάθε 640.000 πτήσεις.

Η πλειονότητα αυτών των ατυχημάτων δεν ήταν θανατηφόρα. Το 2019, οκτώ από τα 53 ατυχήματα ήταν θανατηφόρα. Σε αυτά τα οκτώ θανατηφόρα ατυχήματα, 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από τα οκτώ θανατηφόρα ατυχήματα, τέσσερα συνέβησαν σε τζετ αεροσκάφη και τέσσερα σε ελικοφόρα (turboprop).

Το 2019 ήταν καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2018. Το 2018 σημειώθηκαν 11 θανατηφόρα ατυχήματα στα οποία έχασαν τη ζωή τους 523 άνθρωποι. Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών μεταξύ του 2014 και του 2018, υπήρχαν κατά μέσο όρο 8,2 θανατηφόρα ατυχήματα ετησίως, με μέσο όρο 303 θανάτους .

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Alexandre de Juniac, Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΑΤΑ «Με βάση την συγκεκριμένη έκθεση, ένας επιβάτης θα μπορούσε να πετάει καθημερινά για 535 χρόνια πριν συμβεί ένα θανατηφόρο δυστύχημα στην πτήση του».

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30760
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ατυχήματα αεροπορικών εταιρειών
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 18, 2022, 22:53:16 μμ »
Αεροπορική ασφάλεια: Δυστυχήματα και απώλειες τη χρονιά που πέρασε

Η χρονιά που φεύγει ήταν και αυτή μια από τις πιο ασφαλής στην ιστορία της παγκόσμιας αεροπορίας. Το χάος που επικράτησε  στα αεροδρόμια τη φετινή χρονιά με την ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών, δεν επηρέασε σε θέματα  ασφάλειας.
 
Ο απολογισμός λέει  πως από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα συνέβησαν 12 αεροπορικά  δυστυχήματα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 225 άτομα. Οι ανθρώπινες απώλειες είναι λιγότερες από το μέσο όρο της τελευταίας  πενταετίας που είναι 257 θάνατοι κάθε χρόνο, αλλά αρκετά μεγαλύτερες από τις απώλειες της περσινής χρονιάς (2021),  όταν σε αεροπορικά δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους 117 άνθρωποι.  Θυμίζουμε πως η ασφαλέστερη χρονιά στην ιστορία της παγκόσμιας αεροπορίας ήταν το 2017 όταν σε 10 δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους 44 άτομα.

Αν και κάθε ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη, ο αριθμός των απωλειών είναι πολύ μικρός αν αναλογιστεί κανείς  πως ο αριθμός των πτήσεων ξεπέρασε φέτος τα 30 εκατομμύρια.

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα συνέβη φέτος στην Κίνα, στις 21 Μαρτίου, όταν έπεσε αεροσκάφος  Boeing 737-800  της κινέζικης αεροπορικής εταιρείας China Eastern, το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση. Σ΄αυτό έχασαν  τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες, συνολικά 132. Αν και επισήμως οι έρευνες για τα αίτια  της πτώσης του αεροσκάφους συνεχίζονται, δημοσιεύματα αναφέρουν πως το έριξε σκόπιμα κάποιος από το πιλοτήριο.
 
Δυστυχώς ένα από τα 12 φετινά αεροπορικά δυστυχήματα συνέβη στην Ελλάδα. Πρόκειται για την περίπτωση  του μεταγωγικού Antonov An-12BK της Ουκρανικής εταιρείας Meridian που έπεσε φλεγόμενο στο Νομό Καβάλας στις 16 Ιουλίου. Έχασαν τη ζωή τους και οι οκτώ επιβαίνοντες.
 
Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο αεροσκάφη επιβατικά και μεταφοράς φορτίου, που έχουν σχεδιαστεί να μεταφέρουν περισσότερους από 14 επιβάτες. Δεν περιλαμβάνουν δηλαδή παντός είδους στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και μικρότερα επιβατικά αεροσκάφη τα οποία πολλές φορές πιλοτάρουν οι ιδιοκτήτες τους. Αν προστεθούν και αυτά, τότε οι ανθρώπινες απώλειες σε αεροπορικά δυστυχήματα προσεγγίζουν συνολικά τις 1385 από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα.

Τα στοιχεία καταγραφεί το Aviation Safety Network, ένας ανεξάρτητος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1996 στην Ολλανδία. Στόχος του είναι να παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα αεροπορικά ατυχήματα και τα θέματα αεροπορικής ασφάλειας.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30760
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ατυχήματα αεροπορικών εταιρειών
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 20, 2023, 08:40:03 πμ »
Αεροπορική τραγωδία στη Βραζιλία…

Δώδεκα  τουρίστες και τα δυο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν  συνετρίβη χθες στο αεροδρόμιο της πόλης Μπαρσέλος στον Αμαζόνιο στη Βραζιλία.

Το αεροσκάφος ήταν ένα δικινητήριο ελικοφόρο Embraer EMB-110 Bandeirante ηλικίας 32 ετών και είχε  ξεκινήσει από την πόλη Μανάους,  πρωτεύουσα της πολιτείας του Αμαζονίου. 

Το δυστύχημα συνέβη κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στον προορισμό του. Λίγο πριν αυτό πατήσει στο διάδρομο, ο κυβερνήτης ματαίωσε την προσγείωση και προσπάθησε να πάρει ύψος. Δεν τα κατάφερε και το αεροσκάφος συνετρίβη στο τέλος του διαδρόμου. Οι επιβάτες, όλοι άνδρες από τη Βραζιλία, ήταν τουρίστες που  πάγαιναν στην περιοχή για αθλητικό ψάρεμα στους παραπόταμους του Αμαζονίου. Κανείς δεν επέζησε.

Τα αεροσκάφος ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Manaus Aerotaxi που εκτελεί πτήσεις αεροταξί. Στο ιστορικό της υπάρχει ένα ακόμη τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 7 Φεβρουαρίου 2009. Ένα παρόμοιο αεροσκάφος συνετρίβη μέσα σε ποτάμι στον Αμαζόνιο. Από τους 28 επιβαίνοντες επέζησαν μόνο οι τέσσερις.  Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν οικογένεια 17 ατόμων. Επέζησαν δύο.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/