Αποστολέας Θέμα: Volotea  (Αναγνώστηκε 1318 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30850
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Volotea
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 22, 2023, 19:05:12 μμ »
Volotea: Επέκταση του δικτύου της στην Ελλάδα! Εκτός η Βόρεια Ελλάδα

Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρές με μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επέκταση στην Ελλάδα με οκτώ νέα δρομολόγια και ισχυρά αναπτυξιακά πλάνα για το 2023.
 
Φέτος, η Volotea θα ξεκινήσει οκτώ νέα δρομολόγια προς τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία από βασικά ελληνικά αεροδρόμια: δύο δρομολόγια από την Αθήνα προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι, δύο δρομολόγια από τη Σαντορίνη προς το Μπιλμπάο και το Παλέρμο, ένα δρομολόγιο από το Ηράκλειο προς το Μπορντό, ένα από τη Ρόδο προς τη Νάντη, ένα από την Καλαμάτα προς τη Νάντη και ένα από την Κάρπαθο προς τη Νάπολι.
 
To σημαντικότερο σκέλος των δραστηριοτήτων της εταιρείας αφορά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από όπου σκοπεύει να προσφέρει 17 εξυπηρετούμενους προορισμούς και να αυξήσει την προσφορά θέσεων κατά 33% το 2023. Η Volotea, η οποία ξεκίνησε τη Βάση της στην Αθήνα το 2018 με δύο αεροσκάφη (Airbus 319 με 156 θέσεις το καθένα), είναι επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών χάρις στις  3.800 πτήσεις που διατίθενται αυτή τη στιγμή, οι οποίες αντιπροσωπεύουν αύξηση του πτητικού έργου κατά 23% σε σχέση με το 2022.

Επιπλέον, η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα συνεχίζει να ενισχύεται από τη συμφωνία κοινού κωδικού πτήσεων που υπογράφηκε το 2021 με την AEGEAN, την κορυφαία ελληνική αεροπορική εταιρεία. Χάρις στη συμφωνία αυτή, και οι δύο αεροπορικές επεκτείνουν το δίκτυο και το προϊόν τους, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένο αριθμό πτήσεων κοινού κωδικού μέσω των δικών τους δικτύων πώλησης: To 2023, 32 δρομολόγια της AEGEAN θα προσφέρονται από την Volotea, και 46 δρομολόγια της Volotea θα προσφέρονται αντίστοιχα από τη AEGEAN, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων δρομολογίων θα φθάσει τα 90, συμπεριλαμβάνοντας και 15 δρομολόγια που πραγματοποιούνται ξεχωριστά από τις 2 αεροπορικές.

Στη φωτογραφία από αριστερά: Ο Πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe της Volotea, ο David Crognaletti, Chief Commercial Officer, Cagliari Airport, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και ο Γιάννης Ράσογλου, Director Network Planning & Airline Partnerships, AEGEAN

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30850
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Volotea
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 24, 2023, 07:25:11 πμ »
Volotea: Περισσότερα δρομολόγια και περισσότερες θέσεις από Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα!

Η Volotea, η Ισπανική αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρές και μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, τις ισχυρές επιδόσεις της για το 2023, καθώς και τα φιλόδοξα σχέδια της για το 2024 στην Αθήνα. Με το βλέμμα στον επόμενο χρόνο, η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει χωρητικότητα ρεκόρ, πάνω από 835.000 θέσεις, αντανακλώντας μια αύξηση κατά 23% από το 2023 και επίσης σημαντική αύξηση κατά 142% σε σύγκριση με το 2018, όταν πρωτοάνοιξε τη βάση της στην Ελλάδα. Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να προσθέσει τρία νέα δρομολόγια από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συμπεριλαμβανομένων νέων διεθνών συνδέσεων προς τη Νάπολη, το Σπλιτ και τη Βρέστη, με την τελευταία να έχει πρόσφατα ανακοινωθεί ως η 20ή βάση της Volotea.

Το 2024, η Volotea θα επεκτείνει το δίκτυό της περιλαμβάνοντας 20 δρομολόγια που θα αναχωρούν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συνδέοντας την πόλη και τους ταξιδιώτες με πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει απευθείας συνδέσεις με δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μπιλμπάο, το Μπορντώ, το Μπάρι, το Κάλιαρι, το Ντουμπρόβνικ, το Ηράκλειο, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Λιλ, η Λυών, η Μασσαλία, η Νάντη, το Παλέρμο, το Στρασβούργο, η Τουλούζη, η Βενετία και η Βερόνα, ενώ προσθέτει τρία νέα δρομολόγια για να ενισχύσει περαιτέρω τη συνδεσιμότητα.

Τα νέα δρομολόγια θα συνδέουν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τη Νάπολη, όπου θα προσφέρονται πάνω από 23.600 θέσεις σε 132 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες, τις Πέμπτες και τις Κυριακές• το Σπλιτ, με προσφορά περίπου 12.850 θέσεων σε 148 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες, την Τετάρτη και την Κυριακή• και τη Βρέστη, διαθέτοντας πάνω από 20.000 θέσεις σε περισσότερες από 100 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες, τις Τρίτες και τα Σάββατα. Η αεροπορική εταιρεία θα διατηρήσει τον στόλο των δύο αεροσκαφών της στη βάση της Αθήνας, εξασφαλίζοντας σταθερές τοπικές ευκαιρίες εργασίας με προσωπικό 80 άμεσων εργαζομένων και πάνω από 450 έμμεσων εργαζομένων για το επόμενο έτος.

Η αεροπορική εταιρεία συνόψισε επίσης τις επιδόσεις της για το 2023, το οποίο αποτέλεσε την 5η επαίτειο από την έναρξη λειτουργίας της βάσης της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους - ορόσημου, η Volotea γιόρτασε το επίτευγμα μέσα στον Αύγουστο της μεταφοράς 2 εκατομμυρίων επιβατών, από την έναρξη των πτήσεων στο ΔΑΑ το 2015. Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο φέτος, η Volotea έχει πραγματοποιήσει πάνω από 4.200 πτήσεις από την Αθήνα, αύξηση 32% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, συμπεριλαμβανομένων των νέων συνδέσεων προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκάμηνης περιόδου, η Volotea μετέφερε περίπου 600.000 επιβάτες προς και από την Αθήνα, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και εντυπωσιακή αύξηση 99% σε σύγκριση με το 2018, όταν η εταιρεία ξεκίνησε τη βάση της στην Ελλάδα.  Η πληρότητα κυμάνθηκε στο 95%.

Η Volotea γιόρτασε επίσης την συνεχιζόμενη επιτυχία της συνεργασίας της με την Aegean Airlines, η οποία ξεκίνησε το 2021. Η συνεργασία μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών επεκτάθηκε σημαντικά φέτος, με τον αριθμό των πτήσεων κοινού κωδικού να αυξάνεται σε 95. Από αυτές, 34 πραγματοποιούνται από την Volotea, 46 από την Aegean, και 15 είναι επικαλυπτόμενες, διαθέσιμες μέσω των καναλιών πωλήσεων και των δύο αεροπορικών εταιρειών. Η συμφωνία αποτελεί μία από τις τρεις στρατηγικές εταιρικές σχέσεις της Volotea με κορυφαίες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβάνοντας την TAP Portugal και, πιο πρόσφατα, την Eurowings, την αεροπορική εταιρεία εσωτερικού του γερμανικού Ομίλου Lufthansa, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές.

Από το 2012, η Volotea έχει εδραιωθεί σταθερά στην Ελλάδα, λειτουργώντας πλέον σε ένα εκτεταμένο δίκτυο 13 ελληνικών αεροδρομίων, περιλαμβάνοντας την Αθήνα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, το Ηράκλειο/Κρήτη, την Καλαμάτα, την Κάρπαθο, τη Μύκονο, την Πρέβεζα/Λευκάδα, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, τη Θεσσαλονίκη και τη Ζάκυνθο. Καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, η εταιρεία σημείωσε σημαντική ανάπτυξη εισάγοντας οκτώ νέα δρομολόγια που συνδέουν κύρια ελληνικά αεροδρόμια με εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς, όπως την Αθήνα προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι, τη Σαντορίνη προς το Μπιλμπάο και το Παλέρμο, το Ηράκλειο προς το Μπορντώ, τη Ρόδο προς τη Νάντη, την Καλαμάτα προς τη Νάντη, και την Κάρπαθο προς τη Νάπολη. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2023, η αεροπορική εταιρεία διευκόλυνε τα ταξίδια για πάνω από 1.2 εκατομμύριο επιβάτες προς και από τη χώρα, με το 47% αυτού του όγκου επιβατών να διακινείται μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Για το 2024, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει πάνω από 1,6 εκατομμύρια θέσεις στη χώρα, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με το 2023, και να εισάγει, εκτός από τα νέα δρομολόγια από την Αθήνα, πέντε νέα δρομολόγια από ελληνικούς προορισμούς συνδέοντας την Κέρκυρα και τη Ρόδο με τη Λιλ, τη Ρόδο με τη Λυών, καθώς και την Καλαμάτα με τη Λιλ και τη Λυών.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30850
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Volotea
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 08, 2023, 07:19:19 πμ »
Volotea: Νέο δρομολόγιο από Αθήνα!

Η αεροπορική εταιρεία Volotea, ανακοίνωσε ένα νέο εποχικό δρομολόγιο από την Αθήνα στην Ανκόνα. Θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου 2024, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο, προσφέροντας προς πώληση 13.000 θέσεις. Έτσι, ο αριθμός των προσφερόμενων δρομολογίων το 2024 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών διαμορφώνεται σε 21 συνολικά, σε συνέχεια και της πρόσφατης ανακοίνωσης της εταιρείας σχετικά με την έναρξη των νέων συνδέσεων από την Αθήνα προς τη Νάπολη, το Σπλιτ και τη Βρέστη.

Το 2024, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει πάνω από 1,6 εκατομμύρια θέσεις στην Ελλάδα, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με το 2023, και να εισάγει, εκτός από τα νέα δρομολόγια της Αθήνας, πέντε νέα δρομολόγια από ελληνικούς προορισμούς, που θα συνδέουν την Κέρκυρα, την Καλαμάτα και τη Ρόδο με τη Λιλ, καθώς και επίσης την Καλαμάτα και Ρόδο με τη Λυών.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30850
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Volotea
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 04, 2024, 21:16:08 μμ »
Volotea: Νέες συνδέσεις με Αθήνα, Πρέβεζα και Ρόδο

Η Volotea συμπεριέλαβε φέτος τη συνέχιση είτε την προσθήκη νέων δρομολογίων στην Ελλάδα, με τις πιο πρόσφατες προσθήκες να αφορούν την Αθήνα, την Πρέβεζα και τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τον ανανεωμένο προγραμματισμό για το καλοκαίρι του 2024, προσφέρεται το δρομολόγιο Αθήνα – Αγκόνα, με πτήσεις που ξεκινούν στις 2 Ιουνίου με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα και αεροσκάφος A320.

Την περίοδο από 7 Ιουλίου έως 1η Σεπτεμβρίου οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με A319/320.

Εισάγεται ακόμα το δρομολόγιο Μπάρι – Πρέβεζα, το οποίο είχε ανασταλεί το καλοκαίρι του 2023, με έναρξη των πτήσεων στις 6 Ιουλίου και ολοκλήρωσή τους στις 31 Αυγούστου, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα και αεροσκάφος A320.

Επιστρέφει επίσης η σύνδεση Μπάρι – Ρόδος, που είχε ανασταλεί το καλοκαίρι του 2023, και φέτος θα πραγματοποιείται από τις 4 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, 3 φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος A320.

Άλλες προσθήκες στο εφετινό θερινό πρόγραμμα οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι οι:

Αθήνα – Σπλιτ | από 2 Ιουνίου, 2 φορές την εβδομάδα, A319/320 (τελευταία λειτουργία τον Ιούλιο του 2020)

Βρέστη – Αθήνα | από 20 Απριλίου, 2 φορές την εβδομάδα, A320

Λιλ – Κέρκυρα | από 21 Απριλίου, 1 φορά την εβδομάδα, με A320 και με A319 από τις 12 Μαϊου

Λιλ – Καλαμάτα | από τις 24 Απριλίου, 1 φορά την εβδομάδα, με A320 και με A319 από τις 5 Ιουνίου

Λιλ – Ρόδος | από 21 Απριλίου, 1 φορά την εβδομάδα, με A320 και με A319 από τις 2 Ιουνίου

Λιόν – Καλαμάτα | από 17 Απριλίου, 1 φορά την εβδομάδα, με A320

Λιόν – Ρόδος | από 13 Απριλίου, 1 φορά την εβδομάδα, με A320

Νάπολη – Αθήνα | από 21 Μαρτίου, 2 φορές την εβδομάδα, με A319 και με A320 από τις 31 Μαρτίου.

https://www.tourismtoday.gr/