Αποστολέας Θέμα: Athens Airways  (Αναγνώστηκε 5779 φορές)

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Athens Airways
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 27, 2010, 18:31:52 μμ »
"Μεθοδεύσεις" χαρακτηρίζει τις εις βάρος της καταγγελίες η Athens Airways

Απάντηση στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν εναντίον της έδωσε η αεροπορική εταιρεία Athens Airways. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει με τη συμφωνία για τις άγονες γραμμές. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για μεθοδεύσεις εις βάρος της, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει κάποιους.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2009 μέχρι και σήμερα, εκτελεί με συνέπεια τις υποχρεώσεις της, ανταποκρινόμενη με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό στις ανάγκες του επιβάτη. Παραδέχεται πάντως ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά καθυστερήσεων ή αλλαγής τύπου αεροσκάφους, τα οποία χαρακτηρίζει μεμονωμένα και τα αποδίδει σε τεχνικά θέματα, σημειώνοντας ότι σε θέματα ασφάλειας η εταιρία δεν κάνει καμία έκπτωση.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση εκφράζονται φόβοι ότι οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις σε βάρος της εταιρίας αποτελούν άλλη μία ένδειξη για τον κίνδυνο μονοπωλιακής κατάληξης της αεροπορικής αγοράς στη χώρα μας, εξέλιξη που όχι μόνο θα έχει επιπτώσεις στο κόστος του αεροπορικού ταξιδιού αλλά και στις δυνατότητες επιλογής περισσότερων συχνοτήτων.

http://www.zougla.gr

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Athens Airways
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 28, 2010, 05:19:46 πμ »
Δείχνει την... πόρτα στην Athens Airways η ΥΠΑ

Έκπτωτη κηρύχθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η εταιρία «Athens Airways», η οποία στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις λεγόμενες άγονες γραμμές, είχε αναλάβει την εξυπηρέτηση εννέα προορισμών.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η ΥΠΑ, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εν λόγω εταιρία δεν υλοποιούσε σωστά τη συμφωνία που είχε υπογράψει και συγκεκριμένα υπήρχαν καταγγελίες για σωρεία καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων τα οποία μάλιστα πολλάκις δεν αντικαθιστούσε, με συνέπεια την ταλαιπωρία και τις εντονότατες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, ελέγχεται γιατί εκτελούσε τις πτήσεις με εξωσυμβατικά αεροσκάφη μισθωμένα από ξένες εταιρείες με ξένα πληρώματα, γεγονός που αντίκειται στους όρους του διαγωνισμού και των συμβατικών της υποχρεώσεων.

Η ΥΠΑ, τόσο με προφορικές και έγγραφες συστάσεις, όσο και με επιβολή, από 30 Απριλίου έως και σήμερα, των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία προστίμων (περίπου 22, ύψους 30.000 ευρώ) προσπάθησε να υποχρεώσει την εταιρεία στην πιστή τήρηση των υποχρεώσεών της.

Στην ανακοίνωση της ΥΠΑ διευκρινίζεται ότι το επιβατικό κοινό που εξυπηρετούσε η εν λόγω εταιρία δεν θα μείνει χωρίς αεροπορική σύνδεση και ήδη η Υπηρεσία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις λοιπές μειοδότριες εταιρείες για την κάλυψη κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο των εννέα γραμμών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

http://www.zougla.gr