Αποστολέας Θέμα: Fondue, Raclette, κρασί και σοκολάτες!  (Αναγνώστηκε 17269 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Fondue, Raclette, κρασί και σοκολάτες!
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 13, 2016, 11:23:59 πμ »
και απ’ έξω μια γούρνα με λάσπη, με γουρούνες και γουρουνάκια.
Λίγα μέτρα πιο κει, στριφογύρναγε ένα καρουσέλ. Η χαρά των παιδιών!
Σε ένα εντυπωσιακό κτίριο του 1891, στεγάζεται το εστιατόριο Degen. Εκεί κάτσαμε για καφέ και γλυκό. Τα γλυκά που πήραμε, ήταν σκέτη κόλαση!

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 13, 2016, 11:25:10 πμ »
Η κούραση είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια της και αποφασίσαμε πως αρκετό ποδαρόδρομο κάναμε για σήμερα. Θέλαμε όμως να δούμε λίγο ακόμα (το μουσείο δεν το γυρνάς σε μια μέρα) και αποφασίσαμε να κάνουμε το υπόλοιπο, εποχούμενοι! Ο Werner και η Anita θα γύριζαν ποδαράτα, ενώ εμείς θα παίρναμε την άμαξα μέχρι την ανατολική είσοδο και από εκεί πίσω, μέχρι τη δυτική, για να βρεθούμε και πάλι.
Η άμαξα προσφέρει τις βόλτες της δωρεάν. Ανεβήκαμε και ξεκινήσαμε. Περάσαμε πρώτα από τα κτίρια της περιοχής των Βερναίων Όμπερλαντ (Berner Oberland), των ορεινών όγκων κοντά στη Βέρνη.
Ένα σιδηρουργείο του 19ου αι.
και ένα εργαστήριο κατασκευής σχοινιών του 1896 ήταν στο δρόμο μας για να ακολουθήσουν τα κτίρια της περιοχής Wallis (Valais), στα νότια και δυτικά της χώρας. Λίγα τα κτίρια από αυτή την περιοχή.
Ενδιαφέρουσα φιγούρα αυτή της εκκλησίας του 18ου αι.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 13, 2016, 11:25:40 πμ »
Έτσι φτάσαμε στην ανατολική είσοδο. Η άμαξα μας άφησε για να κάνει πάλι το δρομολόγιό της και θα μας έβρισκε και πάλι μετά από περίπου μισή ώρα.
Έξω από την είσοδο έχει ένα πάρκινγκ και μερικά μαγαζιά με αναμνηστικά.
Μαζί κι ένα με σοκολάτες,
στο οποίο υπάρχει και μηχανή που δουλεύει συνεχώς το υλικό. Πήραμε μερικές σοκολάτες (κάτι ψηλά, γιατί οι τιμές…….) και πήγαμε για κανένα αναμνηστικό και δωράκια.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 13, 2016, 11:25:53 πμ »
Αφού ψωνίσαμε κάτσαμε σε ένα παγκάκι περιμένοντας την άμαξα,
που ήρθε μετά από λίγο, γεμάτη. Ξεφόρτωσε, ανεβήκαμε και μπήκαμε ξανά στο χώρο του μουσείου. Η διαδρομή είχε και μερικά κομμάτια που δεν είχαμε περάσει και σύντομα φτάσαμε στη δυτική είσοδο.
Χαζέψαμε τις αγελάδες, μέχρι να ξεπαρκάρει ο Werner και ξεκινήσαμε για τον επόμενο προορισμό μας. Το απόγευμα είχε προχωρήσει και το φως σιγά-σιγά λιγόστευε.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 14, 2016, 00:51:40 πμ »
Κινηθήκαμε δυτικά, περάσαμε τις δύο λίμνες και στρίψαμε προς τα νότια. Λίγο πριν την πόλη Kandersteg, στρίψαμε δεξιά μέχρι ένα άλλο πυκνό δάσος με μια μικρή λίμνη, την Blausee.
Ένα δρομάκι, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και βράχια οδηγεί στη λίμνη.
Η λίμνη έχει απίθανα καθαρά νερά

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 14, 2016, 00:52:23 πμ »
και το τοπίο γενικά είναι μαγικό
με ένα πολύ όμορφο ποτάμι, που περνά εκεί δίπλα. Έχει ένα ξενοδοχείο με εστιατόριο,
που σερβίρει πέστροφα βιολογικής εκτροφής, που παράγουν οι ίδιοι στο διπλανό εκτροφείο.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 14, 2016, 00:52:50 πμ »
Βέβαια το εστιατόριο είναι γκουρμέ και πολύ, μα πάρα πολύ ακριβό!
Πληρώσαμε για δείπνο τριών πιάτων και κρασί, πάνω από 70 ΕΥΡΩ το άτομο (!!!!!) Βέβαια η Ελβετία είναι απλησίαστη, για τα δικά μας δεδομένα, αλλά αυτό το μαγαζί ήταν πολύ ακριβό και για τους ντόπιους.
Όταν βγήκαμε είχε νυχτώσει για τα καλά και είχαν ανάψει τα φώτα στη λίμνη. Περίμενα να ξεπεταχτούν από ένα γύρω τα μικρά ξωτικά των βουνών, για να μας καληνυχτίσουν, μιας και μας έκαναν την τιμή να μας καλοδεχτούν στα μέρη τους!
Η βροχή που έπιασε λίγο πριν τη Βέρνη δεν μπόρεσε να θολώσει τις μαγικές εικόνες του αποχαιρετισμού.
Καληνύχτα! 

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 15, 2016, 12:10:26 μμ »

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 17, 2016, 09:08:36 πμ »

2.   Βέρνη, η πρωτεύουσα!
Αν ρωτήσεις κάποιον, τυχαία, ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελβετίας, η πιθανότερη απάντηση που θα πάρεις θα είναι Γενεύη ή Ζυρίχη. Είναι η μοίρα κάποιων πόλεων, σε διάφορες χώρες του κόσμου, αν και πληθυσμιακά, οικονομικά ή πολιτικά ισχυρές, να μην είναι αυτές οι πρωτεύουσες, αλλά κάποια άλλη, φαινομενικά «λιγότερο σημαντική». Η «εκδίκησή» τους είναι να επισκιάζουν την πρωτεύουσα, στα μάτια τους μέσου ανθρώπου. Έτσι συμβαίνει με τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και ίσως κάποιες άλλες, που δεν πάει τώρα το μυαλό μου. Μία από αυτές είναι η Ελβετία. Γιατί, πρωτεύουσα της χώρας, δεν είναι μία από τις πληθυσμιακά, πολιτικά και οικονομικά ισχυρές Γενεύη και Ζυρίχη αλλά η μικρούλα Βέρνη, στο κέντρο της χώρας.

«Η Βέρνη ιδρύθηκε το 1191 από το Δούκα Μπέρτολντ τον 5ο (Berthold V) των Zähringen. Σύμφωνα με την παράδοση ονόμασε την πόλη Βέρνη από μια αρκούδα που σκότωσε στην περιοχή (Bär η αρκούδα στα γερμανικά). Η αρκούδα είναι και το έμβλημα της πόλης. Έγινε μέλος στην ελβετική συνομοσπονδία (προπομπό του σύγχρονου κράτους) το 1353. Πρωτεύουσα της Ελβετίας έγινε το 1848. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι μεσαιωνικό. Είναι ένα σπάνιο δείγμα αυτούσια διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και για το λόγο αυτό έχει ανακηρυχθεί ολόκληρο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.
Στη Βέρνη ζουν 128.153 κάτοικοι, από τους οποίους περίπου το 21,3% είναι αλλοδαποί. Ο πληθυσμός της ευρύτερης αστικής περιοχής είναι περίπου 350.000.»
(Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7)

Το πρωί του Σαββάτου, σηκωθήκαμε έχοντας κατά νου πως θα έβρεχε, σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων. Τελικά σχεδόν δεν έριξε ψιχάλα. Μάλιστα έβγαλε πολλές φορές ήλιο!! Όπως φαίνεται, δεν πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους, μόνο οι Έλληνες μετεωρολόγοι. Συμβαίνει και στις «καλύτερες των οικογενειών»!!
Φύγαμε στις 10 με λεωφορείο για Fribourg
και από εκεί με το τρένο για τη Βέρνη.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 17, 2016, 09:09:51 πμ »
Από το σταθμό
πήραμε την Spitalgasse, στην οποία είδαμε την πρώτη από τις βρύσες της πόλης,
την Pfeiferbrunnen, δηλαδή την βρύση του Γκαϊντατζή.