ΑρχικήForumΒοήθειαGalleryΑναζήτησηΣύνδεσηΕγγραφή

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δεκέμβριος 13, 2017, 13:22:42 μμ

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση

News
Επισκεφθείτε την Φωτογραφική Gallery. Δείτε φωτογραφίες μελών, ψηφίστε και σχολιάστε. Ανεβάστε φωτογραφίες από τα ταξίδια σας!!

Stats
77927 μηνύματα σε 3494 θέματα από 2362 μέλη
Τελευταίο μέλος: JserrsyBob
+  TravelChat - Ταξιδιωτικό Forum
|-+  Ελεύθερος Χρόνος
| |-+  Περί ανέμων και υδάτων
| | |-+  Στο Άγιο Όρος φτιάχνονται οι πιο νόστιμες συνταγές!
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Κάτω Εκτύπωση
Θέμα: Στο Άγιο Όρος φτιάχνονται οι πιο νόστιμες συνταγές!  (Αναγνώστηκε 2445 φορές)
ArtionRate
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 6


« στις: Μάιος 14, 2013, 12:22:05 μμ »

Γιατί εκεί η παράδοση είναι ζωντανή!
Ο μοναχός Επιφάνιος  χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι καταφέρνει να δημιουργεί πιάτα απίστευτης νοστιμιάς, τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς από τους μεγαλύτερους αρχιμάγειρες. Το βιβλίο του είναι εξαιρετικό!
Σύμφωνα με τον ίδιο το μυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στην αγάπη για τον  Θεό και τον συνάνθρωπο. «Από την προμήθεια των υλικών, το καθάρισμα, το πλύσιμο, το κόψιμο, το αλάτισμα, το μαγείρεμα μέχρι και το σερβίρισμα πρέπει να έχεις πάντα στο νου σου αυτούς για τους οποίους κάνεις όλα τούτα. Αυτούς που αγαπάς.»
Το βιβλίο «Μαγειρική του Αγίου Όρους» δεν αποτελεί ένα βιβλίο μαγειρικής του συρμού. Ένα δετό βιβλίο προσεγμένο και επιμελημένο όσο λίγα το οποίο απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ο όποιος θέλει να βελτιώσει ουσιαστικά τη ποιότητα της ζωής του καθώς οι συνταγές που περιέχονται βασίζονται σε αγνά υλικά. Η μεσογειακή και ειδικότερα η ελληνική κουζίνα είναι στις δόξες της!

Προτείνω το βιβλίο ανεπιφύλακτα! Βρείτε το http://www.artionrate.com/eshop/index.php/component/virtuemart/vivlia/mageiriki-agiou-orous-detail?Itemid=0 θα είναι στο σπίτι σας την επόμενη μέρα με ένα τηλέφωνο στο 2310456020. Αποστολές σε Ελλάδα και εξωτερικό.



Καταγράφηκε
ArtionRate
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 6


« Απάντηση #1 στις: Μάιος 14, 2013, 12:37:00 μμ »

The tastiest recipes are made at the Holy Mountain of Athos.
Monk Epifanios Milopotaminos, while using simple ingredients like olive oil, salt and black pepper  manages to introduce dishes full of taste. Furthermore these recipes are internationally recognized by world’s top chefs as excellent Mediterranean cuisine. His book is outstanding !
According to father Epifanios, his secret of success lies in the love for God and his fellow human beings. «From the ingredient supply, to cleaning, washing, chopping, salting, cooking even up to serving the food you should always keep in mind that you are cooking for those you love»
The book “The Cuisine of the Holy Mountain Athos” isn’t just another cooking book. It’s book-bound , attentive and well edited product, that is addressed to every person looking to improve the quality of his life. Here it is the Mediterranean and especially the Greek cuisine  at their finest.
I suggest this book without second thoughts. Find it here (http://www.artionrate.com/eshop/index.php/en/component/virtuemart/vivlia/mageiriki-agiou-orous2-detail?Itemid=0)  and it will be in your front door within 4-6 days depending on your location with a call at +0302310466020. Shipments both in Greece and abroad.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 14, 2013, 12:45:01 μμ από ArtionRate » Καταγράφηκε
ArtionRate
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 6


« Απάντηση #2 στις: Μάιος 14, 2013, 12:44:20 μμ »

Τον βρίσκουμε στην αγορά σε φέτες. Είναι πολύ νόστιμο ψάρι. Επίσης μπορούμε να κάνουμε ωραιότατο σαγανάκι με γαλέο.

Υλικά (για 3-4 μερίδες)
  600 γρ. γαλέος σε φέτα                                                                   
150 γρ. λάδι
3 λεμόνια,  αλάτι,
1 κουταλάκι μουστάρδα
Προαιρετικά κύμινο και μαυροπίπερο

    Αλατίζουμε το ψάρι από πριν (τουλάχιστον 2-3 ώρες) και το βάζουμε σε μια μικρή ρηχή και κατσαρόλα (δηλαδή ταβαδάκι) μόλις να χωράνε σε αυτό τα κομμάτια του.
    Βάζουμε κρύο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν λίγο. Έπειτα βάζουμε στη φωτιά το μικρό ταβά μας. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το λάδι και σε 15-20 λεπτά τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά μαζί με τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε λεμόνι και μουστάρδα με τέτοιο τρόπο ώστε να πάνε παντού. Κουνάμε καλά τον ταβάκι και σε 1 λεπτό το κατεβάζουμε γιατί είναι έτοιμο.

Προϊόν: http://www.artionrate.com/eshop/index.php/component/virtuemart/vivlia/mageiriki-agiou-orous-detail?Itemid=0
Καταγράφηκε
vagantos
Sr. Member
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 337


kavouras12.blogspot.gr


WWW
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 15, 2013, 01:22:59 πμ »

Ο μοναχός Επιφάνιος  χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι καταφέρνει να δημιουργεί πιάτα απίστευτης νοστιμιάς, τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς από τους μεγαλύτερους αρχιμάγειρες. Το βιβλίο του είναι εξαιρετικό!
Σύμφωνα με τον ίδιο το μυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στην αγάπη για τον  Θεό και τον συνάνθρωπο. «Από την προμήθεια των υλικών, το καθάρισμα, το πλύσιμο, το κόψιμο, το αλάτισμα, το μαγείρεμα μέχρι και το σερβίρισμα πρέπει να έχεις πάντα στο νου σου αυτούς για τους οποίους κάνεις όλα τούτα. Αυτούς που αγαπάς.»
Στο ...αλάτισμα  της σαλάτας να σκέφτεσαι αυτους που αγαπάς...
Tι άλλο θα ακούσουμε...
Καταγράφηκε

Κόκκαλο ρίξε στο σκυλί, το μαύρο που αλυχτά
και στείλε τη φιγούρα μας στον πειρατή ρεγάλο...
McElk
Sr. Member
****
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Μηνύματα: 402


« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 11:28:21 πμ »

Παλιό το θέμα (με τελευταίο σχολιαστή τον αείμνηστο Βαγγέλη) αλλά επίκαιρο για μένα μια που θα επισκεφτώ σε λίγες μέρες το Άγ. Όρος. Όπως μου έχει πει φίλος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις μέσα, ο μοναχός Επιφάνιος είναι περισσότερο γνωστός για το ότι μαγειρεύει το ίδιο νόστιμα είτε πρόκειται για πέντε άτομα είτε για οκτακόσια. Μένει σε κελί που υπάγεται στη μονή Ιβήρων και στη γιορτή της Παναγίας όπου την μονή επισκέπτονται εκατοντάδες άτομα τον καλούν να αναλάβει την μαγειρική στα τεράστια καζάνια της κουζίνας. Τα υλικά τα μετρά «με το μάτι» χωρίς ζυγαριές και τέτοια.                                                                                                                                                                                  Πάντως οι μοναχοί ιδίως αυτοί που μένουν σε κελιά, καλύβες, χρησιμοποιούν κατά κόρον αρωματικά φυτά και χορταρικά που υπάρχουν σε αφθονία στο Άγ. Όρος.         
Καταγράφηκε
Marianthi
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 11


« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 21, 2017, 11:36:25 πμ »

Γενικα στα μοναστηρια μαγειρευουν καταπλητικα. Και εκει καταλαβαινεις πως  η ομορφια κρυβεται στην απλοτητα..
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1] Πάνω Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε:  

Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Amber design by Bloc | XHTML | CSS