Αποστολέας Θέμα: Παράπονα για το Versus Travel  (Αναγνώστηκε 8544 φορές)

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Απ: Παράπονα για το Versus Travel
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 15, 2010, 15:21:03 μμ »
Aντε παραπονιαρα...διαβασαν αυτα που εγραψες στο travelchat και πειστηκαν για το δικιο σου. :mocking:
που το ξερεις  οτι το διαβασαν?
καλα ας μην ανεφερνα και το συλλογο των καταναλωτων....
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 15, 2010, 15:44:53 μμ »
Καλημέρα!

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το ότι έγω σήμερα κατάφερα να συνδεθώ εκ νέου δε νομίζω πως τα διάβασαν εδώ.
Το θέμα δεν το γνωρίζω προσωπικά συνεπώς δεν θα πάρω θέση γιατί δεν είναι δίκαιο ούτε να αμφισβητήσω τη Famek (αλήθεια ποια κυρία είστε;) ούτε η Σοφία χρειάζεται δικηγόρο υπεράσπισης!

Θέλω μόνο να διευκρινίσω ένα πράγμα γιατί συχνά πυκνά από εκεί ξεκινά μια σειρά παραξηγήσεων.

Όταν κανείς ταξιδεύει στο εξωτερικό και κλείνει τα εισιτηρία του με μια εταιρία (πχ Singapore) υπάρχει η δυνατότητα εφόσον αυτός ο άνθρωπος έρχεται από την επαρχία να κρατηθεί και το εισιτήριο εσωτερικού (πχ Θεσσαλονίκη - Αθήνα) in conjuncion πράγμα το οποίο σημαίνει πως ο επιβάτης δεν θα κληθεί να πληρώσει 2 φορές κάποιους φόρους και άρα θα έχει μια προνομιακή τιμή στο εισιτήριο εσωτερικού.

Το παραπάνω είναι κάτι που πολύ εύκολα γίνεται όταν πρόκειται για ένα FIT (ατομικό) πακέτο.

Όταν ωστόσο πρόκειται για ταξίδι με γκρουπ συμβαίνει το έξης. Τα εισιτήρια εξωτερικού έχουν κλειστεί στην αεροπορική εταιρία (τη Singapore πχ που λέγαμε) όλα μαζί βάσει συμβολαίου. Το οποίο συμβόλαιο έχει μια σειρά από ρήτρες, μεταξύ των οποίων και το πότε θα πρέπει να εκδοθούν τα εισιτήρια (τα οποία σημειωτέον θα πρέπει να βγουν όλα μαζί)
Αν λοιπόν ένας πελάτης ο οποίος έρχεται από Θεσσαλονίκη ζητήσει να του βγάλουμε ένα add on domestic δεν έχουμε τη δυματότητα να κάνουμε split τη μία θέση από τον κοινό κωδικό στον οποίο είναι όλο το γκρουπ και να το εκδώσουμε ξεχωριστά για να κάνουμε αυτό το περίφημο conjunction.
Συνεπώς μπορούμε μέν να κλείσουμε το εισιτήριο εσωτερικού που θέλει ο πελάτης αλλά στην τιμή που βάσει διαθεσιμότητας πουλάει το σύστημα.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ότι ΔΕΝ θέλουμε να εξυπηρετήσουμε, δυστυχώς δεν μπορούμε...

Το παραπάνω το αναφέρω επειδή τίθεται θέμα για το γιατί κάποιοι είχαν domestic κλεισμένα από το Versus και η Famek όχι. Ο κάθε ταξιδιώτης εφόσον το επιλέξει μπορεί να κλείσει το domestic του μέσω Versus όχι όμως ως add on.

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 15, 2010, 16:53:12 μμ »
κικη δεν ειμαι αυτη η περιπτωση.. εγω βρηκα πιο φτηνα τις εσω πτησεις απο αυτες που εδιναν ντομεστικ και μου πε η σοφια να τις κλεισω μονη μου... απλα το θεμα εγινε γιατι μου εδωσε λαθος ωρα αφιξης στην ελλαδα......
προσωπικα ποτε δεν με ειδες γιατι οταν ηρθα να σε γνωρισω παλι σε αδεια ησουν .......εσυ μου εκλεισες το ταξιδι για υεμενη..  και τοτε ειχα προβλημα παλι με εσωτερικες πτησεις που  ηταν πανακριβες και ηρθα με λεωφορειο......μετα πηγα στο συνταγμα.... και προκοψα.. :bigr:
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 15, 2010, 17:02:47 μμ »
μετα πηγα στο συνταγμα.... και προκοψα.. :bigr:

Και σου λεω...πηγαινε στον Πειραια...εσυ εκει...Συνταγμα!!! :laugh:

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 15, 2010, 19:11:52 μμ »
Επειδή όπως είπα και στην αγαπητή famek θα το έψαχνα το θέμα, επιστρέφω θέλοντας να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Οι πτήσεις οι οποίες δόθηκαν στη famek (αλλά και σε άλλους προφανώς ταξιδιώτες οι οποίοι ενδεχομένως τις είχαν ζητήσει από τον πωλητή με τον οποίο επικοινωνούσαν) είναι ακριβώς αυτές που είχαν δοθεί στο γραφείο μας από την Uzbekistan Airways στο συμβόλαιο που τα δύο μέρη (πρακτορείο και αεροπορική) είχαν υπογράψει για την αγορά των θέσεων.

Το time change στην πτήση της επιστροφής έγινε στην πορεία από την ίδια την αεροπορική στην πορεία και η αλλαγή αυτή δόθηκε στους συμμετέχοντες της εκδρομής στο τελικό ενημερωτικό που εστάλει στους ταξιδιώτες στις 15.03.2010 - 15 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Στο ενδιάμεσο ζήσαμε ένα μικρό θρίλερ με την Uzbekistan να ανακοινώνει αρχικά αναστολή των πτήσεων της από και προς την Αθήνα...πιθανολογώ δε πως αυτό ενδεχομένως οδήγησε την εταιρία στο time change.

Τα όσα αναφέρω παραπάνω (συμβόλαια / ενημερώσεις / τελικά ενημερωτικά στους πελάτες) υπάρχουν εγγράφως και είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφερόμενου.

Επίσης famek - επειδή δεν θέλω να δημοσιεύσω ονόματα ανθρώπων που πιθανότατα δεν θέλουν να εκτεθούν δημόσια, μπορώ ωστόσο να σου τα πω κατ' ιδίαν - στο γκρουπ συμμετείχαν άτομα που μπορούν να σου επιβεβαιώσουν τα όσα αναφέρω περί αναστολής πτήσεων.

Σας γράφω τα παραπάνω για να ξεκαθαρίσω το ότι η αλλαγή της ώρας στην πτήση επιστροφής δεν ήταν λάθος της Σοφίας και της κάθε Σοφίας, υπαλλήλου στο Versus. Αλλαγές στις ώρες πτήσεων γίνονται, γίνονται και θα γίνονται από τις αεροπορικές και όλοι εμείς που ταξιδεύουμε είμαι σίγουρη πως το ξέρουμε, το έχουμε ζήσει (όσοι τυχεροι δεν το έχουν περάσει δεν τους το εύχομαι)

Ενδεικτικά σας αναφέρω πως έχω δικό μου εισιτήριο με την ΟΑ για Κωνσταντινούπολη με επιστροφή 10.05, το έχω εκδόσει από τις 03.02 (με επιστροφή 1920 απο IST) και την προηγούμενη βδομάδα μου έστειλαν time change ( νέα επιστροφή στις 2120). 

Σε ότι αφορά τη Famek και τις απαιτήσεις της από το Versus νομίζω πως το θέμα θα επιλυθεί μεταξύ των δύο πλευρών και με την επικοινωνία που έχει η Famek με την προϊσταμένη του γραφείου στο Σύνταγμα και θα βάλω μια τελεία εδώ γιατί δεν γνωρίζω τις συζητήσεις που έχουν γίνει.

Για το τέλος αφήνω μόνο ένα άλλο ζήτημα "ηθικής" - DK θα θυμάσαι κάπως έτσι και για κάτι αντίστοιχο ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε.
Είναι αναφέρετο δικαίωμα του καθενός να καταθέτει τη γνωμή του για τους προορισμούς, τις υπηρεσίες κλπ κλπ κλπ - γι' αυτό άλλωστε μαζευτήκαμε όλοι σ' αυτό το site.
Πόσο σωστό είναι όμως το να δημοσιοποιούμε το ονοματεπώνυμο ενός ανθρώπου συνοδευόμενο από χαρακτηρισμούς όχι ιδιαίτερα κολακευτικούς όταν εμείς υπογράφουμε το κείμενο με ένα ωραιότατο nickname;
Η Σοφία και η κάθε Σοφία είναι υπάλληλος ενός γραφείου, δεν είναι ούτε αφεντικό ούτε τίποτε. Και στο Versus όπως και στο κάθε Versus, η Σοφία, εγώ και η κάθε μια από μας κάνει μια δουλειά ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες...την πολιτική και τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης την αποφασίζει η διεύθυνση όχι οι Σοφίες...τα παράπονα λοιπόν από μια επιχείρηση θα πρεπε (γνώμη μου τουλάχιστον) να απευθύνονται στην επιχείρηση όχι να βάλλουν τις Σοφίες....

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 15, 2010, 20:19:18 μμ »
συγνωμη αλλα δεν εγινε καμια απολυτως αλλαγη στην πτηση απο την αρχη.... καλα κανεις και την δικαιολογεις αλλα ...οι πτησεις ηταν αυτες εξαρχης....
ποτε κανεις δεν ειπε οτι η εταιρεια τις αλλαξε...
σορυ καλα κανεις και πας να δικαιολογησεις το  γραφειο αλλα εχω μιλησει με πολλα ατομα και αυτο  δεν τοπε  ΚΑΝΕΙΣ....
αυτα και τελος εγω τα βρηκα με το γραφειο και επισης ενημερωσα απο την αρχη οτι θα το γραψω στο σαιτ γιατι απο μ πεμπτη δεν εκαναν τιποτα....
...... ξερεις και σε ξερω ... τελος....
αντε μη κανουμε και το μυρμηγκι ελεφαντα...
τεχνικη θολωματος...
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 15, 2010, 20:26:36 μμ by famek »
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 15, 2010, 20:28:40 μμ »

Και σου λεω...πηγαινε στον Πειραια...εσυ εκει...Συνταγμα!!! :laugh:
[/quote]
μηπως να πηγαινα σε αλλο γραφειο γιατι δεν αντεχω τα θολωματα....?
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #37 στις: Απρίλιος 16, 2010, 05:26:16 πμ »

Για το τέλος αφήνω μόνο ένα άλλο ζήτημα "ηθικής" - DK θα θυμάσαι κάπως έτσι και για κάτι αντίστοιχο ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε.
Είναι αναφέρετο δικαίωμα του καθενός να καταθέτει τη γνωμή του για τους προορισμούς, τις υπηρεσίες κλπ κλπ κλπ - γι' αυτό άλλωστε μαζευτήκαμε όλοι σ' αυτό το site.
Πόσο σωστό είναι όμως το να δημοσιοποιούμε το ονοματεπώνυμο ενός ανθρώπου συνοδευόμενο από χαρακτηρισμούς όχι ιδιαίτερα κολακευτικούς όταν εμείς υπογράφουμε το κείμενο με ένα ωραιότατο nickname;
Η Σοφία και η κάθε Σοφία είναι υπάλληλος ενός γραφείου, δεν είναι ούτε αφεντικό ούτε τίποτε. Και στο Versus όπως και στο κάθε Versus, η Σοφία, εγώ και η κάθε μια από μας κάνει μια δουλειά ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες...την πολιτική και τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης την αποφασίζει η διεύθυνση όχι οι Σοφίες...τα παράπονα λοιπόν από μια επιχείρηση θα πρεπε (γνώμη μου τουλάχιστον) να απευθύνονται στην επιχείρηση όχι να βάλλουν τις Σοφίες....

Ναι Kicky ετσι επεισοδιακα γνωριστηκαμε!! :good:
Συμφωνω με αυτα που γραφεις, αλλωστε και τοτε συμφωνησα και ζητησα οτι γινεται να γινεται επωνυμα...στην περιπτωση ομως της famek δεν ισχυει κατι τετοιο γιατι την γνωριζετε...ειναι πελατισσα σας, μεχρι και διευθυνση σπιτιου αλλα και τηλεφωνο της εχετε.
Οσον αφορα το θεμα της συναδελφου σου αν διαβασεις παραπανω εγω πρωτος την δικαιολογησα μα η famek ηξερε περισσοτερα...τωρα για το ονοματεπώνυμο συμφωνω μαζι σου, μα εδω δεν αναφερεται ολοκληρο.
Τελειωνοντας λεω οτι αφου βρεθηκε λυση, πρεπει να σταματησουμε εδω. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 16, 2010, 09:54:19 πμ »
Δημήτρη μου προσωπικά βεβαίως και γνωρίζω την ταυτότητα της Famek, όπως βλέπεις όμως σέβομαι την επιλογή της να υπογράφει εδώ με το nickname της και της απευθύνομαι ως "Famek" και όχι ως "κυρία τάδε".

Συμφωνώ πάντως μαζί σου, το θέμα να σταματήσει εδώ...

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 16, 2012, 23:56:05 μμ »
Δυστυχως εγω αυτες τις μερες εχω απευθυνθει στο κεπκα μια που προεκυψε ενα μεγαλο θεμα με το τουριστικο που ταξιδεψα προσφατα στο μεξικο...το γνωστο versous.... με ενα προβλημα που αντιμετωπισα και παλιοτερα απο αυτο το πρακτορειο και εκανα οτι μπορουσα να το αποφυγω.. αλλα δεν..
Συγκεκριμενα οταν εκλεισα την εκδρομη ρωτησα πια μερα φτανουμε αθηνα για να κανονισω την δουλεια μου... μου ειπαν χαραματα 5 ιανουαρ... συγκεκριμενα η ελενα ...απο το βερσους...
Επειδη ομως την ειχα ξαναπαθει και παλιοτερα το ρωτησα επιμονα αλλες 2 φορες συνολο 3 φορες.. στην ιδια και παντα επαιρνα την ιδια απαντηση... ζητησα να μου δωθει γραπτως αλλα μου ειπε θα σου στειλω τις πτησεις....
οι πτησεις δεν ηρθαν τοτε αλλα ηρθε το ενημερωτικο που γραφει στο τελος ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 5 ΙΑΝ
Ομως στις πτησεις εδιχνε 0035 και ξαναρωτησα... χαραματα 5 φτανουμε η 6 Ιαν. και με διαβεβαιωσε οτι ειναι 5 ιαν...
επειδη παλι δεν πειστηκα ρωτησα και την κοστινου τραβελ απο θεσνικη μεσο της οποιας εγινε η κρατηση αλλες 2 φορες τονιζοντας οτι εγω 6 ιαν θα βαλω περιστατικα και εκεινη μου πε το ιδιο  φτανεις χαραματα 5 ιαν...
πηρα και μετρησα τις μερες με 5 ιαν εβγαινε 9μερη η εκδρομη οπως εγραφε..ενω με 6 ιαν 10μερη.. αρα λεω μαλλον δικιο εχουν και αυτη η ωρα δεν θαναι ελλαδος..μια που ξεκαθαρα γραφει το προγραμμα αφιξη στην Αθηνα 5 ιαν... και αφου τους επρηξα ολους να ρωτω συνεχεια το ιδιο κανονισα και εγω την δουλεια μου κ ησυχη πηγα το ταξιδι μου..
Το σοκ ηταν οταν εκει διαπιστωσα οτι τελικα φταναμε χαραματα 6 ιαν... και με επιασε πανικος...ποιον πελατη τωρα να ειδοποιησω που δουλευα ολη τη μερα 6 ιαν λογω εκτακτων περιστατικων...και δικης μου 9 μερης απουσιας...
Ζητω απο θαλεια αρχηγο να στειλει ε μαιλ να μου αλλαξουν πτηση και να φυγω απο αγγλια κατευθειαν για θεσνικη...[ειχε πτησεις κ η ολυμπ και η αιγαιου]
Καμια απαντηση.εστειλε η κοπελα 3..ε μαιλ στο βερσους.... εστειλα και εγω ε μαιλ το ιδιο...
πηρα τηλ μεχρι κ την Κοστινου ..για να μου πει οτι δεν γινεται τιποτα γιατι ετσι ειναι το ταξιδι...
Αποτελεσμα.. εφτασα στη θεσνικη με μεγαλη καθυστερηση και εχασα 7 περιστατικα μου και τα υπολοιπα τα εκανα μετα απο ταξιδι 2.5 ημερων πτωμα... και ολα αυτα λογω λαθων των πωλητων...
Εννοειται οτι ζητησα αποζημιωση... δεν δεχτηκαν φυσικα τιποτα...αλλα τους καιιει το χαρτι που γραφει αφιξη 5/1 στην Αθηνα..ενω εριξαν τις ευθυνες το ενα πρακτορειο στο αλλο και ακουσα και προσβολες και ειρωνειες... απο την υπευθυνη κυρια...του βερσους
Φυσικα μου παν οτι εφταιγα και εγω που δεν καταλαβα απο τα δρομολογια των πτησεων....λες και εγω πρεπει να ξερω σε τι ωρα ειναι γραμμενα αν ηταν ωρα Μεξικου Αγγλιας η Ελλαδος..[8 ωρες διαφορα] και αυτοι που ναι οι δουλεια τους τα θαλασσωσαν και εγω τους εφταιγα...
Μετα απο αυτο εννοειται οτι δεν ξαναταξιδευω με το βερσους...[σημειωση πελατιισσα 14 ετων ειμαι  δυο ταξιδια μακρινα το χρονο μαζι τους..] μια που χει πωλητες που μπερδευονται... και ειρωνες υπευθυνους...
Ζητησα για αποζημειωση μια αεροπορικη θεσ-αθηνα -θεσνικη...αν και η  η ζημια μου η υλικη ηταν πολυ μεγαλυτερη περα απο την ηθικη ,ψυχικη.. και επισης κ το πληγμα της αξιοπιστιας μου απεναντι στους ασθενεις μου...
Τελικα κατεληξα οτι πρεπει να κυκλοφορω με κασετοφωνακι και να τους ηχογραφω...
μια που το ζητησα γραπτως κ δεν το καναν...
Τωρα το θεμα το εστειλα στο κεπκα και να δουμε τι θα γινει...
Ντροπη να φερονται ετσι και να πληρωνουν αλλοι τα λαθη τους ... μπραβο VETSUS
Σημειωση προπερσι ειχα παλι το ιδιο προβλημα με αλλη πωλητρια του βερσους γυριζοντας απο Ουσμπεκισταν... οπου εξαιτιας του λαθους της.. διανυκτερευσα στο ελβενιζελος 10 ωρες... Παλι λαθος μερα αφιξης εδωσαν.. αλλα το αντιθετο.. μια μερα μετα..ευτυχως οχι 24 ωρες.αλλα .μετα αλλες 10.ωρες...
 Τι γινεται και μπερδευονται δεν ξερω... Τοτε αλλαξα πωλητρια και για τα επομενα 2 ταξιδια με αυτους δεν ειχα προβλημα αλλα να παλι τωρα.
Πιστευω οτι αφου το προγραμμα που υπεγραψα γραφει αφιξη 5 ιαν στην Αθηνα θα δικαιωθω για να δουμε... εξαλλου αυτο που ζητω σαν αποζημειωση για το τουριστικο δεν ειναι κατι σπουδαιο...
θα σας ενημερωσω...
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ