Αποστολέας Θέμα: Τα συν (+) και πλην (-) των αεροπορικών εταιρειών που έχετε ταξιδέψει!!!  (Αναγνώστηκε 19215 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Tώρα είδα το θέμα και προσθέτω την μικρή εμπειρία μου.

THAI εξαιρετικό servise!Το 2007 που ταξιδέψαμε το αεροπλάνο ήταν παλιάς τεχνολογίας και δε διέθετε προσωπικές οθόνες κ.λ.π.Ευτυχώς ήμασταν νόπαντροι και πέρασε ευχάριστα η ώρα!!!

TUNISAIR απλά καλή,δεν ενθουσιάστηκα με την ποιότητα του αεροσκάφους (όχι καλά συντηρημένο) αλλά καλή πτήση γενικά.

EASYJET για χαμηλού κόστους εταιρία καλή είναι,τίποτε παραπάνω.

QATAR αγαπημένη μου ως τώρα!Ολοκαίνουργια αεροπλάνα, πτήσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφάλεια και άνεση.Λίγο το servise να βελτιώσει θα γίνει κορυφαία κατά την άποψή μου.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Ξερω οτι εχετε εδω και καιρο αφησει το θεμα αυτο , αλλα θα ηθελα να προσθεσω την μικρη εμπειρια των χιλiααααααδων ωρων πτησεων, με
 σχεδον ολες τις εταιριες του κοσμου σοβαρες και μη...{λογω δουλειας- παλια ξεναγουσα σχεδον παντου} και η μονη εταιρεια που
 δεν μπορω να συγκρινω με καμμια αλλη ειναι η CATHAY PACIFIC. Τι αεροπλανα, τι σερβις, τι καθαριοτητα.... ειναι το κατι αλλο!!!
 Κανει συνηθως το δρομολογιο Hong-Kong και μεγαλα αεροδρομια ευρωπης οπως Λονδινου, παρισι και Φρανκφουρτη.
 Συνηθως ταξιδευω business class, οχι γιατι τα διαθετω  :sad:, αλλα γιατι εκαμνα upgrading το εισητηριο μου απο τα πολλα μιλια.
 Μ αυτη την εταιρεια ειχα την χαρα να πεταξω και πρωτη θεση, κατι που βιωσα ειληκρινα, πρωτη φορα στην ζωη μου..
 ΠΑΝΑΓΙΑ μου !!! τι χλιδη !!!! αν και χορτασμενη απο τα Vips ta 5* ξενοδοχεια και ολο το λουξ που υπαρχει, ακομα το θυμαμαι εντυπωσιασμενη!!!
 Κατ αρχας, ηταν μια καμπινα μονο για 12 επιβατες, ενω κανονικα θα χωρουσε καμμια 50ρια ααααανετα. Πολυθρονες που γινονταν κρεββατι
 , 2 ιδιωτικες τουαλετες-ντουζιερες και στην μεση εναν τεραστιο μπουφε, μονιμα φορτωμενος με ενα σωρο λιχουδιες.
 Σινεμα, τηλεοραση, Ντουλαπα να βαλεις τα ρουχα σου και παπουτσια, ενω σου διναν καλτσες χοντρες και  παντοφλες για να αισθανεσαι ανετα.
 Καθε 5 λεπτα μια απο τις 2 μονιμες αεροσυνοδους του τμηματος, ερχοταν να σε ρωτησει, αν θελεις κατι.
  Ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που βαρυστομαχιασα απο εξαιρετα και πανακριβα φαγητα.
 :food: Βγαλανε, εκτος απο τον μονιμο μπουφε ισαμε 10 πιατα
 φαγητου haute gourmet cuisine. Για πρωτη φορα στην ζωη μου ειχα φαει belunga caviar με συνοδεια πανακριβης βοτκας, για το "καλωσηρθατε"
 μας προσφεραν σαμπανια Ντομ Περινιον { η μαμα μου με εδερνε-μουλεγε...κορη μου ΜΟΝΟ Ντομ Περινιον να πινεις τιποτα αλλο :pardon:}
 Και απο εκει και περα ...τι αστακοι, τι απο εκεινες τις απροσδιοριστες αλλα πεντανοστημες κουτσουλιες πολλων αστερων μισελεν , εφερναν τι....τι..
 αφου, τελικα βαρυστομαχιασα, εβαλα την πινακιδα , " μην μ ενοχλειτε" και αφου εκανα την πολυθρονα μου κρεββατι, την επεσα για υπνο, :indif:
 αφου ειχα 12 ωρες ταξιδι... Παντα δεμενη με την ζωνη, κατι που πρεπει να προσεχετε ολοι σας και να μην ξεθαρευετε και βολταρετε, ακομα και αν ειναι καλη η πτηση, γιατι τα κενα αερος , ειδικα στα υπερατλαντικα , ειναι απροβλεπτα.
 ΕΤΣΙ , πεσαμε και εμεις σε ενα πολυ μεγαλο κενο πανω απο τα ιμαλαια, που θαρρεις το αεροπλανο εκανε καθετη εφορμηση. Ακουστικε ενα τεραστιο
 ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΜ οταν πιασαμε ...πατο και αυτο ηταν ...ξυπνησα και δεν ξανακοιμηθηκα :mad:
 Το πρωι που φτασαμε, { η μερα αλλαξε σε λιγοτερο απο 12 ωρες} επρεπε να φαμε πρωινο .... :wacko:
  Φυσικα δεν εφαγα, γιατι οι αστακοι ειχαν καθισει στον οισοφαγο, με τις δαγκανες προς τα κατω, αρνουνταν επιμονα να φτασουν στο στομαχι...
 Προσγειωθηκαμε με αρκετα ασχημο καιρο {εποχη μουσωνων} αλλα οι πιλοτοι ηταν τσακαλια {αν και βρετανοι} και ολα καλα και ολα ωραια... :good:
 εκτος απο το jet lang  :sad:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος avantgarde

• Newbie
  • *
Παράθεση
THAI εξαιρετικό servise!Το 2007 που ταξιδέψαμε το αεροπλάνο ήταν παλιάς τεχνολογίας και δε διέθετε προσωπικές οθόνες κ.λ.π.Ευτυχώς ήμασταν νόπαντροι και πέρασε ευχάριστα η ώρα!!!

TUNISAIR απλά καλή,δεν ενθουσιάστηκα με την ποιότητα του αεροσκάφους (όχι καλά συντηρημένο) αλλά καλή πτήση γενικά.

EASYJET για χαμηλού κόστους εταιρία καλή είναι,τίποτε παραπάνω.

QATAR αγαπημένη μου ως τώρα!Ολοκαίνουργια αεροπλάνα, πτήσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφάλεια και άνεση.Λίγο το servise να βελτιώσει θα γίνει κορυφαία κατά την άποψή μου.

Συμφωνώ και εγώ με QATAR ! Έχω κάνει το καλύτερο ταξίδι μέχρι τώρα  :dance:

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
Κατ'αρχήν Carmen και με μισω και σε ζηλευω!  :diablo: (πλακα κάνω ασφαλώς θα ηθελα πολύ και εγω να ήμουνα ξεναγός :smile_:)

Τωρα σχετικά με τις αεροπορικές
1)Olympic ειχα ταξιδεψει τελευταια φορα το 2008 για Καναδα. Κανενα απολύτως προβλημα κατα τη διαρκεια του ταξιδιου, το φαγητο πολυ καλο, η εξυπηρετηση αψογη, το αεροπλανο συγχρονο. Το μονο παρατραγουδο ηταν ότι ενω ειχα κλεισει αρκετο καιρο πριν το εισητηριο, και εφευγα Πρωτομαγια, ακυρωθηκε η πρωτη πρωινη απο Χανια 30/04/08 το πρωι. Ήθελαν να με βάλουν στην επομενη πτηση μετα απο 2 μερες αλλα φυσικα δεν δεχτηκα. 'Ετσι βρεθηκε θεση στην απογευματινη πτηση (30/04/08), μου παρειχαν ξενοδοχείο, φαγητο και μεταφορα προς και απο το ξενοδοχείο, μετα απο μεγαλη φασαρια βεβαια.

2) Aegean  μια χαρα κανενα παραπονο και σε πτησεις εσωτερικου και εξωτερικου

3) Malev τι να πω χαλια φαγητο.

4) Lufthansa αξιοπιστη εταιρια αλλα με όχι και τοσο καλη εξυπηρετηση, ειδικα σ'εμενα που ταξιδευα με μωρο και στις δυο πτησεις (μια προς Φρανκφουρτη και μια προς Μαιάμι). Το φαγητο χαλια,(ξεχασαν να ζεστανουν και το φαγητο του μωρου).  Σε 10 ωρη πτηση προς Μαιαμι δεν ειχε ατομικη τηλεόραση (τωρα βεβαια εχει το Α380 απο Φρανκφουρτη). Μου αλλαξαν τρεις φορες το δρομολόγιο μια μου εστελναν μειλ ότι πεταω απο Φρανκφουρτη, μια απο Μόναχο, μέχρι και την τελευταια μερα ήμουνα στα τηλεφωνα. Το πολυ θετικο για μενα ήταν ότι μου παρειχαν baby cot στο Φρανκφουρτη- Μαιαμι και ετσι η μικρη "ξεραθηκε" για τουλαχιστον 6 ωρες με την ησυχια της! Τέλος ο κλιματισμός ειχε κανει το αεροπλανο ψυγείο!

5) Delta μαυρα χαλια τουλαχιστον σε πτηση μιας ωρας Buffalo-ΝΥ, το αεροπλανο βρωμικο, παλιο, μυριζε περιεργα, ο καφες απαισιος. Στην επιστροφη 2,5 ωρες καθυστερηση και εβρισκαν μια δικαιολογια της προκοπης γιατι καθυστερουμε! Γενικα αν εχετε και αλλη επιλογη, αφηστε την Delta.

6) Air Canada αρκετα καλη, δεν εχω κανενα παραπονο. Στην πτηση Φορτ Λοντερντειλ Τοροντο, το αεροπλανο ήταν καινουριο, με ατομικη τηλεοραση. Δεν με εβαλαν στην πρωτη θεση λογω του μωρου, (εχω το μεσον  :bigr:) αλλα μας εβαλαν στην μεση διχως συνεπιβάτες, κάτι ήταν και αυτο. Αλλα και η πτηση Τοροντο Αθηνα ήταν μια χαρα. Παλιο βεβαια το αεροπλανο στην απευθείας πτηση και οταν ταξιδευαμε ήταν γεματο, αλλα το φαγητο ηταν αρκετα καλο. Η εξυπηρετηση μετρια.

7) Clickair προς Βαρκελωνη, δεν υπαρχει πια. Τυπικη low cost.

8) Ryanair το μεγαλο παζαρι. Η πτηση μια χαρα ηταν, ε τα αεροπλανα δεν ειναι και ότι καλυτερο απο αποψη ανεσης αλλα απ'οτι ξερω ο στολος ειναι καινουριος. Σε ολη τη διαρκεια της πτησης κατι πουλουσαν, απο φαγητο, ξυστο, ακαπνα τσιγαρα με γευσεις, τηλεκαρτες, duty free. Μονο τοματουλες και αγγουρακια δε βγαλανε! 
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Benett, μην με ζηλευεις,,ειναι σκατοδουλεια.
 Σορρυ που το λεω ωμα, αλλα ετσι ειναι. Φαινεται καλη και ελκυστικη, αλλα μονο οσο εισαι ελευθερη η χωρις σχεση. Απο την στιγμη
 που εχεις οικογενεια η εστω και "γκομενο" ειναι μαρτυριο.
 "-αχ ...λενε,- τι καλα που ταξιδευεις συνεχεια . Για κανε επι 6 μηνες back to back  , το Φρανκφουρτη-Χονκ κονγκ και θα σιχαθεις  και το
 αεροπλανο και την Φρανκφουρτη και το Χονκ Κονγκ.
 Παιρνε καθε πρωτοχρονια το βλασταρακι σου τηλ . να του ευχηθεις "καλη χρονια" και πες μου πως θα νοιωθεις οταν το κ....παιδο΄5 χρονων,
 για να σε
πονεσει επειδη του λειπεις σου απαντησει...-ποιος ειναι στο τηλ.?, του λες- " η μανουλα αγορι μου!!!!, δεν με καταλαβες {ανυποψιαστη} και
αυτος σ΄ απαντα- " δεν εχω μανουλα εγω... μονο γιαγια " :cray: :cray:
 Αστα να πανε.. Εχω δει βεβαια σχεδον ολο τον κοσμο μονο και μονο απο την δουλεια μου, αλλα το πληρωσα ακριβα :sad:
   Οσο για την Lufthansa συμφωνω, ηταν ειναι και θα ειναι χαλια , τοσο απο σερβις οσο και απο τις συχνες αλλαγες και ακυρωσεις.
 Η Swissair παιρνει ομως το βραβειο!!!!! Στις 5 πτησεις  οι 3 εχουν καθυστερηση, η 1 θα ακυρωθει τελειως και μονο 1 θα παει στην ωρα της
 ασε που εχει ταση να ...πεφτει :innocent:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
Ναι Carmen, σε καταλαβαινω σχετικα με τα παιδια εννοώ... πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο να εισαι μακριά τους...
Οσο για την Lufthansa, αλλα περιμενα και αλλα ειδα :scratch: πάντως καλα που μου το ειπες για τη Swiss, δεν εχω ταξιδεψει αλλα θα την αποφύγω!
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
Ξερω οτι εχετε εδω και καιρο αφησει το θεμα αυτο , αλλα θα ηθελα να προσθεσω την μικρη εμπειρια των χιλiααααααδων ωρων πτησεων, με
 σχεδον ολες τις εταιριες του κοσμου σοβαρες και μη...{λογω δουλειας- παλια ξεναγουσα σχεδον παντου} και η μονη εταιρεια που
 δεν μπορω να συγκρινω με καμμια αλλη ειναι η CATHAY PACIFIC. Τι αεροπλανα, τι σερβις, τι καθαριοτητα.... ειναι το κατι αλλο!!!
 Κανει συνηθως το δρομολογιο Hong-Kong και μεγαλα αεροδρομια ευρωπης οπως Λονδινου, παρισι και Φρανκφουρτη.
 Συνηθως ταξιδευω business class, οχι γιατι τα διαθετω  :sad:, αλλα γιατι εκαμνα upgrading το εισητηριο μου απο τα πολλα μιλια.
 Μ αυτη την εταιρεια ειχα την χαρα να πεταξω και πρωτη θεση, κατι που βιωσα ειληκρινα, πρωτη φορα στην ζωη μου..
 ΠΑΝΑΓΙΑ μου !!! τι χλιδη !!!! αν και χορτασμενη απο τα Vips ta 5* ξενοδοχεια και ολο το λουξ που υπαρχει, ακομα το θυμαμαι εντυπωσιασμενη!!!
 Κατ αρχας, ηταν μια καμπινα μονο για 12 επιβατες, ενω κανονικα θα χωρουσε καμμια 50ρια ααααανετα. Πολυθρονες που γινονταν κρεββατι
 , 2 ιδιωτικες τουαλετες-ντουζιερες και στην μεση εναν τεραστιο μπουφε, μονιμα φορτωμενος με ενα σωρο λιχουδιες.
 Σινεμα, τηλεοραση, Ντουλαπα να βαλεις τα ρουχα σου και παπουτσια, ενω σου διναν καλτσες χοντρες και  παντοφλες για να αισθανεσαι ανετα.
 Καθε 5 λεπτα μια απο τις 2 μονιμες αεροσυνοδους του τμηματος, ερχοταν να σε ρωτησει, αν θελεις κατι.
  Ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που βαρυστομαχιασα απο εξαιρετα και πανακριβα φαγητα.
 :food: Βγαλανε, εκτος απο τον μονιμο μπουφε ισαμε 10 πιατα
 φαγητου haute gourmet cuisine. Για πρωτη φορα στην ζωη μου ειχα φαει belunga caviar με συνοδεια πανακριβης βοτκας, για το "καλωσηρθατε"
 μας προσφεραν σαμπανια Ντομ Περινιον { η μαμα μου με εδερνε-μουλεγε...κορη μου ΜΟΝΟ Ντομ Περινιον να πινεις τιποτα αλλο :pardon:}
 Και απο εκει και περα ...τι αστακοι, τι απο εκεινες τις απροσδιοριστες αλλα πεντανοστημες κουτσουλιες πολλων αστερων μισελεν , εφερναν τι....τι..
 αφου, τελικα βαρυστομαχιασα, εβαλα την πινακιδα , " μην μ ενοχλειτε" και αφου εκανα την πολυθρονα μου κρεββατι, την επεσα για υπνο, :indif:
 αφου ειχα 12 ωρες ταξιδι... Παντα δεμενη με την ζωνη, κατι που πρεπει να προσεχετε ολοι σας και να μην ξεθαρευετε και βολταρετε, ακομα και αν ειναι καλη η πτηση, γιατι τα κενα αερος , ειδικα στα υπερατλαντικα , ειναι απροβλεπτα.
 ΕΤΣΙ , πεσαμε και εμεις σε ενα πολυ μεγαλο κενο πανω απο τα ιμαλαια, που θαρρεις το αεροπλανο εκανε καθετη εφορμηση. Ακουστικε ενα τεραστιο
 ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΜ οταν πιασαμε ...πατο και αυτο ηταν ...ξυπνησα και δεν ξανακοιμηθηκα :mad:
 Το πρωι που φτασαμε, { η μερα αλλαξε σε λιγοτερο απο 12 ωρες} επρεπε να φαμε πρωινο .... :wacko:
  Φυσικα δεν εφαγα, γιατι οι αστακοι ειχαν καθισει στον οισοφαγο, με τις δαγκανες προς τα κατω, αρνουνταν επιμονα να φτασουν στο στομαχι...
 Προσγειωθηκαμε με αρκετα ασχημο καιρο {εποχη μουσωνων} αλλα οι πιλοτοι ηταν τσακαλια {αν και βρετανοι} και ολα καλα και ολα ωραια... :good:
 εκτος απο το jet lang  :sad:

Και εγω σε ζηλευω!
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Την αγαπω την δουλεια μου , αλλιως νασαι σιγουρος οτι δεν θα την εκανα

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
Nα προσθέσω την εμπειρία μου με τη Lufthansa.Προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένη και από τις τέσσερις πτήσεις Αθήνα-Φρανκφούρτη,Φρανκφούρτη-Ρίγα και τούμπαλιν.Για μια πολύ μικρή αλλαγή ώρας μας ενημέρωσαν εγκαίρως με μέιλ,το σέρβις ήταν άψογο,το φαγητό λίγο αλλά καλό δεδομένου και των ωρών πτήσης.Τα αεροπλάνα πεντακάθαρα,λεπτά καθίσματα με δερματίνη που σου άφηνε πολύ χώρο για τα πόδια,τον καλύτερο που είχα σε πτήση ως τώρα!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Μπα?? εφτιαξε η Lufthansa??  χα χα χα... θαναι για να κάνει καλή εντύπωση στην Turkish Airlines  :laugh: :laugh: