Ξερω οτι εχετε εδω και καιρο αφησει το θεμα αυτο , αλλα θα ηθελα να προσθεσω την μικρη εμπειρια των χιλiααααααδων ωρων πτησεων, με
σχεδον ολες τις εταιριες του κοσμου σοβαρες και μη...{λογω δουλειας- παλια ξεναγουσα σχεδον παντου} και η μονη εταιρεια που
δεν μπορω να συγκρινω με καμμια αλλη ειναι η CATHAY PACIFIC. Τι αεροπλανα, τι σερβις, τι καθαριοτητα.... ειναι το κατι αλλο!!!
Κανει συνηθως το δρομολογιο Hong-Kong και μεγαλα αεροδρομια ευρωπης οπως Λονδινου, παρισι και Φρανκφουρτη.
Συνηθως ταξιδευω business class, οχι γιατι τα διαθετω

, αλλα γιατι εκαμνα upgrading το εισητηριο μου απο τα πολλα μιλια.
Μ αυτη την εταιρεια ειχα την χαρα να πεταξω και πρωτη θεση, κατι που βιωσα ειληκρινα, πρωτη φορα στην ζωη μου..
ΠΑΝΑΓΙΑ μου !!! τι χλιδη !!!! αν και χορτασμενη απο τα Vips ta 5* ξενοδοχεια και ολο το λουξ που υπαρχει, ακομα το θυμαμαι εντυπωσιασμενη!!!
Κατ αρχας, ηταν μια καμπινα μονο για 12 επιβατες, ενω κανονικα θα χωρουσε καμμια 50ρια ααααανετα. Πολυθρονες που γινονταν κρεββατι
, 2 ιδιωτικες τουαλετες-ντουζιερες και στην μεση εναν τεραστιο μπουφε, μονιμα φορτωμενος με ενα σωρο λιχουδιες.
Σινεμα, τηλεοραση, Ντουλαπα να βαλεις τα ρουχα σου και παπουτσια, ενω σου διναν καλτσες χοντρες και παντοφλες για να αισθανεσαι ανετα.
Καθε 5 λεπτα μια απο τις 2 μονιμες αεροσυνοδους του τμηματος, ερχοταν να σε ρωτησει, αν θελεις κατι.
Ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που βαρυστομαχιασα απο εξαιρετα και πανακριβα φαγητα.

Βγαλανε, εκτος απο τον μονιμο μπουφε ισαμε 10 πιατα
φαγητου haute gourmet cuisine. Για πρωτη φορα στην ζωη μου ειχα φαει belunga caviar με συνοδεια πανακριβης βοτκας, για το "καλωσηρθατε"
μας προσφεραν σαμπανια Ντομ Περινιον { η μαμα μου με εδερνε-μουλεγε...κορη μου ΜΟΝΟ Ντομ Περινιον να πινεις τιποτα αλλο

}
Και απο εκει και περα ...τι αστακοι, τι απο εκεινες τις απροσδιοριστες αλλα πεντανοστημες κουτσουλιες πολλων αστερων μισελεν , εφερναν τι....τι..
αφου, τελικα βαρυστομαχιασα, εβαλα την πινακιδα , " μην μ ενοχλειτε" και αφου εκανα την πολυθρονα μου κρεββατι, την επεσα για υπνο,

αφου ειχα 12 ωρες ταξιδι... Παντα δεμενη με την ζωνη, κατι που πρεπει να προσεχετε ολοι σας και να μην ξεθαρευετε και βολταρετε, ακομα και αν ειναι καλη η πτηση, γιατι τα κενα αερος , ειδικα στα υπερατλαντικα , ειναι απροβλεπτα.
ΕΤΣΙ , πεσαμε και εμεις σε ενα πολυ μεγαλο κενο πανω απο τα ιμαλαια, που θαρρεις το αεροπλανο εκανε καθετη εφορμηση. Ακουστικε ενα τεραστιο
ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΜ οταν πιασαμε ...πατο και αυτο ηταν ...ξυπνησα και δεν ξανακοιμηθηκα

Το πρωι που φτασαμε, { η μερα αλλαξε σε λιγοτερο απο 12 ωρες} επρεπε να φαμε πρωινο ....

Φυσικα δεν εφαγα, γιατι οι αστακοι ειχαν καθισει στον οισοφαγο, με τις δαγκανες προς τα κατω, αρνουνταν επιμονα να φτασουν στο στομαχι...
Προσγειωθηκαμε με αρκετα ασχημο καιρο {εποχη μουσωνων} αλλα οι πιλοτοι ηταν τσακαλια {αν και βρετανοι} και ολα καλα και ολα ωραια...

εκτος απο το jet lang