Αποστολέας Θέμα: Κέα. Του Λιόντα το νησί!  (Αναγνώστηκε 13234 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Κέα. Του Λιόντα το νησί!
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 19:42:02 μμ »
Πήραμε το δρόμο που πάει προς την Καστριανή, περάσαμε από πάνω από τη χώρα και στρίψαμε αριστερά σε τσιμεντόδρομο (δεν υπάρχει πινακίδα) που οδηγεί μέχρι μια βρύση με μικρό πάρκινγκ. Από εκεί ρωτώντας ξεκίνησα την πορεία μου. Στην αρχή έντονη κατηφόρα και στρίβοντας δεξιά κατέβηκα περίπου 75 κατηφορικά πλατύσκαλα.
Στη συνέχεια συνάντησα το καλντερίμι που έρχεται από το κέντρο της χώρας. Πέρασα από το νεκροταφείο,
πάνω από το οποίο εντύπωση προκαλεί ένας εγκαταλελειμμένος περιστεριώνας, και σε λίγο είδα τον Λιόντα στην πλαγιά από κάτω και απέναντι. Φτάνοντας έπρεπε να κατέβω μερικές δεκάδες «σκαλιά» σκαμμένα στο βράχο (στην πραγματικότητα ο ίδιος ο βράχος) και φτάνεις στο μοναδικό αυτό γλυπτό.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό έργο τέχνης!! Έβγαλα πολλές φωτογραφίες και πήρα το δρόμο της επιστροφής.
Πολύ κούραση. Η πορεία αυτή, που αν και δεν ήταν μεγάλη, ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για τα γόνατά μου και έβαλε σε μεγάλη δοκιμασία την αντοχή μου. Φίλε μου με έχει φάει η καρέκλα και το πληκτρολόγιο. Χρειάζομαι επειγόντως προπόνηση. Τα «έπαιξα»!!!
Αργά το απόγευμα γυρίσαμε στο δωμάτιο. Είχα τέτοια λαχτάρα για θάλασσα που αν και το απόγευμα είχε προχωρήσει πολύ, δεν άντεξα και βούτηξα. Ήταν τέλεια!!! Θες η ώρα, θες η κούραση αλλά κυρίως η συγκεκριμένη θάλασσα, ήταν από τα ωραιότερα μπάνια που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια!!
Είχε αρχίσει να βραδιάζει όταν πετάχτηκα μέχρι την Κορησσία για να ψωνίσω, να φτιάξουμε κανένα σάντουιτς.
Στο Βουρκάρι σταμάτησα και έβγαλα υπέροχες φωτογραφίες του δειλινού.
Εκείνο το βράδυ πέσαμε νωρίς για ύπνο. Η κούραση ήταν μεγάλη. Σωματική αλλά κυρίως του νου με τόσες μοναδικές εικόνες που με είχαν «βομβαρδίσει» όλη τη μέρα!

Υ.Γ. Όταν διαβάσεις αυτά που σου γράφω παραπάνω, πάρε με ένα τηλέφωνο να τα πούμε. Καληνύχτα

(Αντιγραφή- Επικόλληση- Αποστολή και έφυγε!!)

(συνεχίζεται)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 22:01:43 μμ »
-Καλημέρα. Πριν λίγο είδα το μήνυμά σου και το «ρούφηξα».
-Και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
-Πρέπει να περάσατε πολύ ωραία! Η περιγραφή αυτό δείχνει.
-Πράγματι. Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι αν και τόσο μικρό. Αλλά ρε φίλε η βόλτα στο Λιόντα με ξέκανε!
-Όπως το είπες. Χρειαζόμαστε επειγόντως προπόνηση!!
-Που είναι οι εποχές που σκαρφαλώναμε σαν τα κατσίκια! Τι λες; Είσαι να ξεκινήσουμε πορείες μπας και φτιάξουν τα πράγματα;
-Καλή η πρόταση. Δεν μου λες όμως. Δεν έγραψες τίποτα για την τελευταία ημέρα.
-Η τελευταία ημέρα ήταν μόνο για ανασυγκρότηση. Μπάνιο και ξεκούραση μέχρι το μεσημέρι και αφού φορτώσαμε, περάσαμε από το Βουρκάρι,

όπου επισκέφτηκα τον Αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Ειρήνης. Στη συνέχεια έκανα δύο μικρές στάσεις για μερικές τελευταίες φωτογραφίες στο Βουρκάρι και το Γιαλισκάρι και φτάσαμε στην Κορησσία. Βγάλαμε εισιτήρια, φάγαμε δυο σάντουιτς που είχαμε ετοιμάσει και κάτσαμε για καφέ.
Στις 3.30 ξεκινήσαμε για την επιστροφή αποχαιρετώντας τη Τζια υποσχόμενοι να ξανάρθουμε μια μέρα.
-Γιατί τι αφήσατε;
-Πολλά! Πρώτ’ απ’ όλα το Αρχαιολογικό Μουσείο με τις υπέροχες (απ’ όσο είδα σε φωτογραφίες) πήλινες κόρες από την Αγία Ειρήνη, ορισμένες σε φυσικό μέγεθος και χωματόδρομους με ωραίες παραλίες. Δεν νομίζεις πως αυτά είναι λόγος για ένα ακόμα ταξίδι στη Τζια;
-Φαίνεται πως πράγματι είναι! Τελικά αξίζει έτσι;
-Αξίζει και με το παραπάνω! Και μην ακούς τι λένε οι κακές οι γλώσσες. Και πράσινο έχει, και ξεραΐλα. Και αξιοθέατα και ευγενικούς ανθρώπους. Και μιας και είναι κοντά ξεκίνα για τη Τζια! Θα περάσεις καλά!
-Θα πάω σίγουρα!
-Δε σου είπα όμως πως περνώντας από τα νότια και δυτικά της Μακρονήσου φαίνονται πολλά κτίρια από τον ιστορικό αυτό τόπο. Τράβηξα πολλές φωτογραφίες.
-Ενδιαφέρον ακούγεται
-Άστο αυτό είναι άλλη ιστορία. Θα τα πούμε άλλη φορά. (http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,6956.0.html)
-Εντάξει! Πάντα τέτοια νάχετε! Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
-Τίποτα. Νάσαι καλά!

Περισσότερες φωτογραφίες: https://picasaweb.google.com/106934190911586551442/Kea35102012?noredirect=1

Από το http://disaki.blogspot.gr/2012/10/blog-post_11.html

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 22:08:19 μμ »
Ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ!!!  :good: :good: :good:
Σπύρος  :)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 05:29:05 πμ »
 :thank: Δημο!! :good:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 06:14:44 πμ »
Νάστε καλά!!

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 08:14:47 πμ »
πολυ καλο  :good:
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 17:38:17 μμ »
Ένα μικρό βίντεο με μερικά στιγμιότυπα

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 13, 2018, 15:39:12 μμ »
Είχα την τύχη να επισκεφτώ το νησί στις καλοκαιρινές μου διακοπές... Με εντυπωσίασε η χώρα και κάποιες παραλίες του νησιού... Αν μπορέσω θα γράψω για τις συνολικές μου εντυπώσεις.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 14, 2018, 07:48:11 πμ »
Από τα ομορφότερα κυκλαδονήσια που έχω επισκεφτεί και πολύ κοντά στην Αττική. Ήταν το πρώτο μου διήμερο (ΣΚ) με φίλους, μακριά από το σπίτι μου και χωρίς τους γονείς μου. Θυμάμαι ξεκινήσαμε από Λαύριο και φτάσαμε με το πλοίο της γραμμής στην Κορησσία. Από κει με τα πόδια τότε... μεγάλη αντροπαρέα... περάσαμε Γιαλισκάρι, Βουρκάρι και φτάσαμε Οτζιά, όπου και θα διανυκτερεύαμε. Σιγά μην κοιμηθήκαμε... 48 ώρες άγρυπνοι ήμασταν... όλη μέρα θάλασσα και το βράδυ discotheque... ήταν της μόδας τότε. Kαλοκαίρι 1979, λίγο πριν κλείσω τα 16... τότε που όλα τα club_άκια έπαιζαν το I Will Survive της Gloria Gaynor (Γκλόρια Γκέινορ). Πάντα όποτε ακούω αυτό το τραγούδι θυμάμαι τη Τζια!!! :smile_:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 24, 2020, 19:42:18 μμ »
Από τα ομορφότερα κυκλαδονήσια που έχω επισκεφτεί και πολύ κοντά στην Αττική. Ήταν το πρώτο μου διήμερο (ΣΚ) με φίλους, μακριά από το σπίτι μου και χωρίς τους γονείς μου. Θυμάμαι ξεκινήσαμε από Λαύριο και φτάσαμε με το πλοίο της γραμμής στην Κορησσία. Από κει με τα πόδια τότε... μεγάλη αντροπαρέα... περάσαμε Γιαλισκάρι, Βουρκάρι και φτάσαμε Οτζιά, όπου και θα διανυκτερεύαμε. Σιγά μην κοιμηθήκαμε... 48 ώρες άγρυπνοι ήμασταν... όλη μέρα θάλασσα και το βράδυ discotheque... ήταν της μόδας τότε. Kαλοκαίρι 1979, λίγο πριν κλείσω τα 16... τότε που όλα τα club_άκια έπαιζαν το I Will Survive της Gloria Gaynor (Γκλόρια Γκέινορ). Πάντα όποτε ακούω αυτό το τραγούδι θυμάμαι τη Τζια!!! :smile_:

5 Ιουλιου 2020... μονοημερη εκδρομουλα στο νησι και πρωτη για το φετινο καλοκαιρι. Ελπιζω να ξαναπερασω καλα, οπως τοτε. Ανυπομονω!!!