Αποστολέας Θέμα: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης, οι τουρίστες μπορούν να συνεννοηθούν στα αγγλικά?  (Αναγνώστηκε 546 φορές)

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30869
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες οι τουρίστες μπορούν να συνεννοηθούν εύκολα στα αγγλικά και που λιγότερο;

Πολλές φορές μας δυσκολεύει και ενίοτε μας εκνευρίζει όταν ακόμη και στις πιο τουριστικές χώρες  της Ευρώπης δεν μιλούν  αγγλικά ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση και επικοινωνία με τους τουρίστες.

Κάθε χρόνο, η παγκόσμια εκπαιδευτική εταιρεία Education First (EF) συγκεντρώνει τις κορυφαίες (και τις χαμηλότερες σε κατάταξη) χώρες όσον αφορά την αγγλική γλώσσα στο δείκτη της English Proficiency Index (EPI).

Η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, από τις πιο τουριστικές χώρες της Ευρώπης είναι χαμηλά στην κατάταξη των χωρών όπου η χρήση της αγγλικής  γλώσσας είναι σε επαρκές επίπεδο.
 
Αντίθετα η Ολλανδία κατέλαβε και πάλι την πρώτη θέση με 647 βαθμούς με άριστα το 800, έχοντας τις καλύτερες δεξιότητες δεύτερης γλώσσας στα αγγλικά τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Μεταξύ των κορυφαίων χωρών που διαθέτουν "πολύ υψηλές γνώσεις" στα αγγλικά είναι κατά σειρά η Αυστρία, οι σκανδιναβικές χώρες Δανία, Νορβηγία και Σουηδία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Κροατία και η Ελλάδα.

Στις χώρες όπου μπορεί πραγματικά να δυσκολευτείτε να γίνετε κατανοητοί περιλαμβάνονται η Γεωργία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Αλβανία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Αρμενία, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία κατατάσσονται χαμηλότερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι υψηλή στις πρωτεύουσές τους.

Όμως και στη Βρετανία δεν πάνε πίσω. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μόνο το 32% των ατόμων ηλικίας 15-30 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι γνωρίζουν μια ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Αυτό ωχριά σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 80 % σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/