Αποστολέας Θέμα: Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Λιχτενστάϊν... πάει κι αυτό το ταξίδι!!!  (Αναγνώστηκε 89925 φορές)

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
Επιστρεψαμε,λοιπον,πριν 2 εβδομαδες ακριβως...Παει κ αυτο το ταξιδι...Τι κριμα που τελειωσε...Ομως,οι εικονες ειναι ακομα τοσο φρεσκες κ ομορφες που μας συντροφευουν στην καθημερινη μας ρουτινα κ μας δινουν δυναμη κ αισιοδοξια...Υπαρχει,ομως κ μια πικρα μεσα μας για τη χωρα μας,που μολις προσγειωθεις κ κυκλοφορησεις λιγο στα πατρια εδαφη,μυριζει ο αερας ανοργανωσια!Λυπαμαι που το λεω,αλλα οταν εχεις ζησει λιγες μερες σε χωρες με τοση ταξη,οργανωση,καθαριοτητα,τακτοποιημενα τα παντα,οι δρομοι χωρις λακουβες(σημαντικο!),η επιστροφη στην Ελλαδα σε θλιβει!Λες ''Που ημουν κ που ειμαι τωρα!'' Παντα το παθαινουμε αυτο τα τελευταια χρονια που ταξιδευουμε εξω..Ειναι κριμα μια τοσο ομορφη χωρα να την εχουν καταντησει καποιοι ετσι οπως δεν της αξιζει κ να την διασυρουν τωρα τα ξενα ΜΜΕ...Παντου ολα τα καναλια,αλλα κ το ραδιοφωνο,ελεγαν για εμας κ αφιερωνουν ακομα κ εκπομπες για το ποσο κακο τους κανουμε κ πως πρεπει γρηγορα να μας διωξουν απο την ευρ.ενωση!Οι δημοσιογραφοι μας δυσφημιζουν πολυ...Ομως,η διαφημιση του ΟΥΖΟ 12,βρε παιδια,επαιζε συνεχως,με μουσικο χαλι το γνωστο συρτακι κ φοντο τις ταβερνες μας πανω στο κυμα της θαλασσας...!!!Επισης,φαινοταν σε καποιους περιεργο πως ειμαστε Ελληνες κ ειχαμε λεφτα για ταξιδι...οταν μαθαιναν πως ειμαστε απο Κρητη δε,ελεγαν ''Α..η Κρητη εχει λεφτα!'' Καλα κρασια,παιδια!!!Η κριση ειναι παντου κ την εχουμε καταλαβει ολοι για τα καλα!!!!Απλα,για το ταξιδι,δηλ.την τρελα μας,θα κανουμε κ το σκ...το μας παξιμαδι για να το πραγματοποιησουμε!Γενικα,ομως,μας αντιμετοπισαν πολυ φιλικα κ ευγενικα κ ολοι ζηλευουν τον ηλιο μας κ τη θαλασσα μας κ μας το ελεγαν κ ολας!Παντως,οπως κ στα αλλα μας ταξιδια,το αεροσκαφος της επιστροφης,ηταν γεματο,με μοναδικους Ελληνες εμας!Καλο αυτο!!!Οποιος ξενος γνωριζει για την Ελλαδα κ την ιστορια της κ τις ομορφιες της,μας αγαπαει κ θα ερχεται για διακοπες παρ'αυτα!Αυτο καταλαβα εγω...Τωρα...τα μερη που ειδαμε κ ζησαμε αυτες τις 17 ημερες ηταν πανεμορφα,καταπρασινα,κουκλιστικα,ηρεμα,παραμυθενια κτλ,κτλ,οπως τα ειχαμε πρωτογνωρισει πριν μερικα χρονια πισω...Ειναι οι χωρες που αγαπαμε κ που θα θελαμε πολυ να μπορουσαμε να ζουσαμε εκει...Το Λιχτενστα'ι'ν,το γνωρισαμε τωρα,την Ελβετια την εχουμε γυρισει σχεδον ολη,αυτη τη φορα ειδαμε αλλα ομορφα μερη της προς το ανατολικο κομματι της,τωρα γνωρισαμε καλυτερα κ την Αυστρια δηλ.απο το Σαλτσκαμεργκουτ μεχρι κ τα συνορα της Ελβετιας κ του Λιχτενστα'ι'ν,ενω ειχαμε παει παλιοτερα Βιεννη,Σαλτσμπουργκ,Ιννσμπρουκ κ κανα δυο χωριουδακια μονο,τωρα πηραμε μια γερη δοση της!Επισης,γνωρισαμε καλυτερα καποια μερη της Ν.Βαυαριας,που κ εκει ειχαμε παει παλιοτερα,αλλα για λιγο...Καποια στιγμη θα σας πω που ακριβως πηγαμε,σε ποιες κοιλαδες μπηκαμε-βγηκαμε,σε ποια βουνα ανεβηκαμε(2.750 με το αυτοκ.κ 3.250 με τελεφερικ αλλα κ σε αλλες κορυφες των Αλπεων λιγο λιγοτερο σε υψομετρο),χωρια,πολεις κτλ..........Κ φυσικα να μην ξεχασω το Ιngolstadt οπου ειναι κ τα ξαδερφια μου(ειχαμε παει πρωτη φορα πριν 5 χρονια)που ειναι μια κουκλιστικη πολη κ αξιζει να παει καποιος,αν βρεθει εκει κοντα,οπωσδηποτε!Τα υπολοιπα αλλη στιγμη...

Αποσυνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Μη νομιζεις πως ''καθαρισες'' με τοσα λιγα... περιμενουμε κι αλλα... ααα :roll: και φωτος :smile_:

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
dk σ'ευχαριστω που εβαλες το χερακι σου στον τιτλο...Δεν μου ερχοταν στο μυαλο καποιος τιτλος ξεχοριστος...Τωρα,μου αρεσει καλυτερα!!!Δεν θελω με τιποτα να 'καθαρισω' ετσι γρηγορα!Μου αρεσει να μοιραζομαι τις εμπειριες μας απο τα ταξιδια μας,γιατι μ'αυτον τον τροπο ξαναταξιδευω κ το ξαναζω....Ομως,δεν εχω ιδεα πως ανεβαζουμε φωτο 'η βιντεακια...Ασχετη!Αν δεν μου δειξει καποιος...Θα δω τι θα κανω...Ισως να τα καταφερει ο καλος μου...

Αποσυνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Ο τιτλος βγηκε μεσα απ' τα λεγομενα σου... :bigr:
Για τις φωτογραφιες υπαρχουν οδηγιες... ειναι πανευκολο... αν δεν τα καταφερεις εδω ειμαστε. :good:

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
Aς τα παρουμε τα πραγματα με τη σειρα,λοιπον..Πρωτα απ'ολα ειπαν,τελικα,το ΟΚ για την αδεια του Γ.απο τη δουλεια του  :dance: γιατι παιζοταν να μην του τη δωσουν,λογω εκλογων.Οποτε,ολα καλα!Κ ετσι ειπαμε να παραγγειλουμε κ τις βινιετες μας μεσω του σαιτ που γνωρισαμε μεσα απο το forum..Επειδη ειχαμε μπροστα μας μονο μια εβδομαδα,ειπαμε να παραγγειλουμε τη μια,της Αυστριας,για να δουμε ποσο γρηγορα θα ερχοταν.Εφοσον ηρθε μεσα σε 2 μερες,πολυ γρηγορα ομολογω  :good:  ειπαμε να παραγγειλουμε κ την 2η που θα χρειαζομασταν για Αυστρια κ της Ελβετιας,ετσι ωστε να μην το εχουμε κ αυτο στο μυαλο μας!Οσο για τα μεταφορικα τους,ηταν τοσο λιγα..(2 ευρω περιπου,αν θυμαμαι καλα..)Μπραβο στους Αυστριακους!  :clap: Κ ετσι ηρθε κ η Τεταρτη που ηταν η μερα αναχωρησης μας!Ολα ετοιμα κ φυγαμε!Ειχαμε μια ωραιοτατη απ'ευθειας πτηση για Μοναχο με aegean απο Ηρακλειο!Η πλακα ειναι οταν πεταμε(ειτε για Γερμανια,ειτε για Γαλλια,ειτε για Ελβετια,Αυστρια κτλ.)πανω απο τις Αλπεις(που ειναι μαγεια  :kiss: σαν παγωτα που δεν εχει μπει ακομα η κουταλα σερβιρισματος για να τα χαλασει...)'η οταν στην προσγειωση βλεπουμε τα λιβαδια των χωρων αυτων με 2-3 αποχρωσεις του πρασινου(το πρασινο της Ελβετιας ειναι πιο εντονο)με τους δρομους να κανουν σχεδια πανω στο πρασινο οπως κ τα ποταμια τους,τις λιμνες σαν σταμπες,τα δαση σαν τουφες κ σαν να εχει τοποθετησει καποιος ενα ενα τα δεντρα εκει κ τα σπιτακια τους σαν ψευτικα παιδικα κουτακια για μπισκοτα,εμεις κολλαμε τα προσωπα μας στο τζαμι(αν ηταν δυνατον να ανοιγε κ ολας...) για να παρουμε πολλες φωτο,ενω αυτοι παθαινουν το ιδιο οταν προσγειωνομαστε Ηρακλειο κ αντικριζουν τη θαλασσα!Ο,τι δεν εχει καποιος,τελικα....Φτασαμε,λοιπον,κατα τις 5,ωρα Γερμανιας.Πηραμε τα πραγματα μας,κανονισαμε κ τα σχετικα για το αυτοκινητο,μας δωσανε στην αρχη ενα micra,χαλια ηταν κ δεν ειχε κ υποδοχη για το καλωδιο του gps  :mad: αντε παλι πισω να τους εξηγησεις,τελικα μας εδωσαν ενα polo το spor το καινουργιο(κατα τυχη εχουμε το ιδιο περιπου),αλλες λεπτομερειες δεν ξερω για να πω ως γυναικα...Τελως παντων ικανοποιηθηκαμε...Ε,να μην εχουμε ενα καλο αυτοκινητο να το τρεξουμε στους καλοφτιαγμενους δρομους τους κ να ανεβαινουμε ανετα στα βουνα σε τοσο υψομετρο με τοσες στροφες?Με το μινιον θα τη βγαζαμε?Ασε δε που τα λεφτα που δωσαμε δεν ηταν για μινιον αμαξι...  :diablo: Μετα απο αυτην την καθυστερηση,ημασταν επιτελους ετοιμη για αναχωρηση κ βαλαμε στον προορισμο μας το ξενοδ.στο Μittenwald.Ειχαμε δρομο μπροστα μας,περιπου 2 ωρες!Οποτε,επρεπε να βιαστουμε!Ηδη ειχαμε καθυστερησει!Πεσαμε,ομως,σε μια κινηση περιφερειακα του Μοναχου...Το αγχος χτυπησε κοκκινο!Μετα,ειπαμε,δεν κανουμε μια παρακαμψη,για φαγητο,γιατι στο χωριο ποιος ξερει τι ωρα θα φτασουμε κ αν θα βρουμε κατι ανοιχτο?Οποτε,με τη βοηθεια του gps,βρηκαμε μια πολυ ωραια μπυραρια στο Μοναχο(οχι κεντρο εννοειται) με τις πιο τελειες τεραστιες πανλεπτες πιτσες,που ουτε στην Ιταλια δεν ειχαμε φαει! Κ αφου πηραμε δυναμη,φουλ τα γκαζια,ε να μη φτασουμε κ μεσανυχτα! Ωστοσο,ειχε νυχτωσει,βεβαια...Μετα απο ενα τρελο ραλι,φτασαμε γεροι  :wacko:   :dizzy: σε ενα πολυ ομορφο ξυλινο οικογενειακο μικρο ξενοδ.(οπως κ ολα τα αλλα ξενοδ.μας ηταν ετσι,παραδοσικο στιλ μεσα κ εξω),τακτοποιηθηκαμε κ πεσαμε ξεροι για υπνο,ανυπομονοι να ξεκινησουν οι περιηγησεις μας............. 

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Καλώς ήρθατε και στο επόμενο με υγεία!!!Μης μας την αργήσεις πολύ την ιστορία,έχουμε όρεξη για διαβασμα.Προσπάθησε να μας βάλεις και καμία φωτό.

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
Μαλλον,πιο γρηγορα θα γραψω τις περιηγησεις μας,εν συντομια  :sad: γιατι δεν υπαρχει τοσος χρονος λογω εναρξης καλοκαιρινης περιοδου στη δουλεια μου,παρα να μπουν οι φωτο...  :sorry: Τις οδηγιες τις διαβασα,αλλα ειμαι σκραπας!  :diablo:  Θα μου δειξει καποιος που ξερει,το θεμα ειναι ποτε θα βρεθουμε,λογω χρονου....  :mad: Τελος παντων...θα κανω ο,τι καλυτερο μπορω ....  :smile_:

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Καλώς όρισες, και στην άλλη βολτα με το καλό! Οπωσδήποτε φωτογραφίες γιατι... μαλώνουμε!  :laugh:
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
Σ'ευχαριστω,benett!!!Nομιζω,ειμαι σε καλο δρομο,οσον αφορα τις φωτο κ δεν θα συνεχισω την ιστοριουλα αν δεν μαθω να ανεβαζω φωτο,τελικα...ελπιζω κ κανενα βιντεακι....εχω βαλει υψηλους στοχους,ε?  :mocking:   :bigr: Για να δουμε τι μπορω να καταφερω...  :blush:

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
Λοιπον,για να κανουμε μια δοκιμη...

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 02, 2012, 08:45:02 πμ by dk »