Αποστολέας Θέμα: Ομορφιές στην Καβάλα!  (Αναγνώστηκε 2864 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pliatsiko

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Ομορφιές στην Καβάλα!
« στις: Ιούνιος 22, 2011, 13:55:51 μμ »
Δεκέμβρης στην Καβάλα λοιπόν..
Πιστεύω πως 3 μέρες είναι εξαιρετικά λίγες αλλά ακόμα και έτσι όλο και κάτι πρόλαβα να δω και είπα να το μοιραστώ μαζί σας!

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη γωνιά που συνδιάζει πολλά πράγματα. Με μόνο μεταφορικό το λεωφορείο και τα πόδια μου έκανα πολύ άνετα και φτηνά μια μεγάλη βόλτα στην πόλη!

Ξεκινάω!

Καμάρες
Οι Καμάρες, είναι έργο της Βυζαντινής περιόδου. Το μεγαλοπρεπές αυτό μνημείο μήκους 280 μ. αποτελείται από 60 αψίδες τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών και έχει μέγιστο ύψος 25 μέτρα. Οι Καμάρες εκτός από τον αμυντικό τους ρόλο, λειτουργούσαν και ως υδραγωγείο που έφερνε νερό στην πόλη, από μια πηγή που βρισκόταν στην απέναντι κορυφή, τη σημερινή συνοικία του Τιμίου Σταυρού.

• Full Member
Απ: Ομορφιές στην Καβάλα!
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 22, 2011, 14:12:47 μμ »
Λιμάνι, Κάστρο Καβάλας
Το κάστρο της Καβάλας δεσπόζει πάνω στην κορυφή της χερσονήσου όπου είναι κτισμένη η παλαιά πόλη. Στη σημερινή του μορφή, κτίσθηκε το πρώτο τέταρτο του 15ου αιώνα, στηριζόμενο σε θεμελίωση Βυζαντινής περιόδου. Στο υπαίθριο θέατρό του διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Όσο για το λιμάνι είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για βόλτα αλλά και για φρέσκο ψαράκι και με λίγο ψάξιμο και σε χαμηλές τιμές!

Παλιά πόλη
Ξεκινώντας την περιήγηση του ο επισκέπτης από την Παλιά Πόλη, ή αλλιώς συνοικία της Παναγίας, μπορεί να θαυμάσει κτίρια, πλακόστρωτα και μνημεία.
Το Ιμαρέτ, μεγάλο συγκρότημα της τελευταίας Οθωμανικής περιόδου, κλασσικό δείγμα Ισλαμικής αρχιτεκτονικής, βρίσκεται στην δυτική πλευρά της χερσονήσου της παλαιάς πόλης. Είναι από τα τελευταία που κατασκευάστηκαν την περίοδο αυτή και το μόνο που σώθηκε σχεδόν ακέραιο.

• Full Member
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 22, 2011, 14:53:45 μμ »
Έχω ένα θέμα με το ανέβασμα φωτογραφιών.. Όποιος μπορεί ας μου στείλει ένα κατατοπιστικό mail!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 26, 2011, 16:36:05 μμ »
Έχω ένα θέμα με το ανέβασμα φωτογραφιών.. Όποιος μπορεί ας μου στείλει ένα κατατοπιστικό mail!

Εδω θα βρεις αυτο που θελεις... http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,4989.msg46441.html#msg46441

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 27, 2011, 15:05:03 μμ »

Εδω θα βρεις αυτο που θελεις... http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,4989.msg46441.html#msg46441

Ευχαριστώ πολύ! Έχω ανεβάσει στην gallery κάποιες φωτογραφίες για να ολοκληρώσω το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anek12

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 04, 2012, 18:39:19 μμ »
ομορφη η καβαλαααα