Αποστολέας Θέμα: Η Βαρκελώνη με τα μάτια της carmen!!  (Αναγνώστηκε 33039 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Η Βαρκελώνη με τα μάτια της carmen!!
« Απάντηση #50 στις: Μάιος 25, 2012, 18:28:23 μμ »
Θα περιμένουμε !  :good:
Αυτή η μετακόμιση είναι για καλύτερα φαντάζομαι ;
Σπύρος  :)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #51 στις: Μάιος 25, 2012, 18:41:15 μμ »
Αυτή η μετακόμιση είναι για καλύτερα φαντάζομαι ;

Εεε βεβαια... μολις ανακοινωσαμε travelchat...ικη εκδρομη στη Βαρκελωνη... πανε σε μεγαλυτερο σπιτι για να χωρεσουμε!!! :laugh: :laugh:

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Μάιος 25, 2012, 21:46:21 μμ »
Σε μεγαλυτερο σπιτι για να χωρατε ολοι.  :dance: :dance:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #53 στις: Μάιος 25, 2012, 22:43:01 μμ »
Eνα σας λεω, θα εχει 12 κρεββατια , 2 καναπεδες, και χωρο για αλλα 4 ατομα στρωματσαδα ... dk ...ετοιμαστειτε... 1 διανυχτερευση στοιχιζει 1 μπουκαλι τσιπουρο { τα...γνωστα  :laugh:   :bigr: }
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #54 στις: Μάιος 26, 2012, 03:15:56 πμ »
dk ...ετοιμαστειτε... 1 διανυχτερευση στοιχιζει 1 μπουκαλι τσιπουρο { τα...γνωστα  :laugh:   :bigr: }

Τιμες hostel δηλαδη... :laugh:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #55 στις: Ιούνιος 10, 2012, 21:15:08 μμ »
Αντε να συνεχισουμε λιγακι...σημερα ...
Η Πλατεια λοιπον Ντρασσανες ονομαστηκε ετσι γιατι απο διπλα της ηταν τα παλια Βασιλικα Ναυπηγεια,{σημερα ειναι ωραιοτατο ναυτικο μουσειο} και το Ντρασσανες βγαινει απο το Ταρσανάς {αραβικα} που σημαινει ναυπηγειο. Την αποκαλουν και πλατεια Καρμπον,  γιατι παλια, που δεν ηταν διαμορφωμενη ετσι η παραλια και δεν υπηρχε η τεχνητη χερσονησος με το Κεντρο Π.Εμποριου ,

εκει αραζαν οι μαουνες που κουβαλουσαν το καρβουνο,την πρωτη υλη για την ενεργεια των εργοστασιων κατα την εποχη της βιομηχ. επαναστασης {της εποχης δηλ.που αντικαταστηθηκαν τα εργατικα χερια απο μηχανες ατμου James Watt  1775 .} Η Βαρκελωνη ηταν η  δευτερη  πολη της ευρωπης μετα το Λονδινο,που υιοθετησε μηχανες ατμου. Ετσι ,οι μαουνες πηγαιναν και ερχονταν με καρβουνα που τα εναποθεταν στην πλατεια αυτη.
Γιαυτο και σημερα εχει σκουρες πετρες πανω της ,που συμβολιζουν τα καρβουνα που εκτοξευσαν την παραγωγικοτητα και βιομηχανικη προοδο της Βαρκελωνης στα υψη  {1830-1870}.
 Αλλωστε αυτο το οικονομικο ανοιγμα εφερε τις πρωτες χιλιαδες εσωτερικων μεταναστων {ιδιαιτερα απο Ανδαλουσια και Εστρεμαδουρα} για να εργαστουν στα σχεδον εκατονταδες εργοστασια που ειχαν χτιστει στην ηδη ασφυκτιουσα απο μεταναστες πολη...Συντομα θα ακολουθουσε η μεγαλη αποφαση...να γκρεμιστουν γοτθικα τα τειχη της πολης για  να μεγαλωσει και να χωρεσει και αλλα εργοστασια και αλλους μεταναστες...

Σε πολυ λιγα μερη στην πολη μπορεις να δεις τα παλια τειχη της πολης. Ενα απ  αυτα  ειναι εδω, στην πλατεια Ντρασσανες. Πισω απ αυτα τα τειχη ηταν τα βασιλικα ναυπηγεια

Τα τειχη αυτα ειχαν και μια πυλη την Σαντα Μαντρονα, απο την οποια μπαινο-βγαιναν οσοι κατευθυνονταν στο Μοντζουικ για λατομηση...
Απεναντι απο τα τειχη ειναι το Αντουανα, το τελωνειο της Βαρκελωνης

Χτιστηκε εδω οταν αναδιαμορφωθηκε το λιμανι της Βαρκελωνης για να αποσυμφορησει το βασικο τμημα του λιμανιου που ηταν η Μπαρτσελονετα.
{Το λιμανι και η ακτογραμμη της Βαρκελωνης υπεστει πολλες και σοβαρες αλλαγες}
 Σχεδιαστηκε απo τον Enric Sagnier και τον Pere Garcia Faria, το 1895, σε ενα υφος colosalista {κολοσιαιο-μεγα-βαρυ εργο} με πολλα στοιχεια του παρελθοντος,οπως οι σφιγγες. Το κτισμα ειναι διαμορφωμενο σε σχεδιο σε  Η , { η κυρια εισοδος παραυτα ειναι απο την θαλασσα}.
Η πλευρα που βλεπει προς τον δρομο Paseo Colón, εχει δυο οροφους που στεγαζουν τις διοικητικες υπηρεσιες και μερικα μικρα διαμερισματα που χρησιμοποιηθηκαν σαν σπιτια των υπαλληλων,

ενώ η πλευρα που βλεπει προς τη θαλασσα ειχε μονο το ισογειο,φυσικα και χωρους αποθηκευσης εμπορευματων.
Στην αιθουσα εκθεσης βρισκουμε τον πρωτο Ναυτικο κωδικα που τεθηκε σε ισχυ απο τον 13 αιωνα απο ενα πολυ ισχυρο Ναυτικο , το Καταλανικο. Δεν ειναι τυχαιο οτι τοσο οι Γενοβεζοι οσο και οι Εγγλεζοι υιοθετησαν τον σταυρο του Αγ.Γεωργιου σαν  Ναυτικη σημαια για να παρομοιαζονται {στην αρχη} τα πλοια  τους με τα Καταλανικα και να μην τα επιτιθενται.
Ενα ισχυρο ναυτικο ομως χρειαζεται ....ναυπηγεια.

Ετσι, το 1282 Ο βασιλιας Pedro el Gran {τον καλουμε βασιλια γιατι ειχε ενωθει με την διπλανη επαρχια Αραγωνια που τοτε ηταν βασιλειο,ενω η Καταλωνια δενηταν ποτε βασιλειο ηταν κομιτατο, και  ετσι ελαβε τον τιτλο αυτο},
λοιπον αποφασιζει να κατασκευασει στην ακρη της πολης μεγαλα και κλειστα-σκεπαστα ναυπηγεια.Γιαυτο κτιζει πυλωνες και καμαρες...

... τοσες πολες ουτως ωστε να χωρουν μεχρι 30 πλοια ταυτοχτονα..Το εργο θα ολοκληρωθει γυρω στο 1350.

Αλλωστε με αυτο το ναυτικο-τα πλοια που κατασκευαζονταν εκει, ειναι που εκεινη την εποχη θα καταλαβουν την μιση ευρωπη μεχρι και την Θεσσαλια και την Αθηνα!! {ιδρυοντας το Δουκατο των Αθηνων}
 Στα μεσα του 17 αιωνα που μετατραπηκε σε ενα οπλοστασιο και στρατωνες. Χαρη στην  αρχιτεκτονικη αποκατασταση τους απο τον Αδολφου Φλορενσα κατ εντολη του Επαρχιακου Συμβουλιου της Βαρκελωνης, μετατραπηκε το 1957 στο Ναυτικό Μουσειο της πολης.
     Στα Ναυπηγεια αυτα ναυπηγηθηκε ενα απο τα ομορφοτερα πλοια της Μεσογειου Η Σαντα Εουλάλια, το "χρυσο" πλοιο που χρησιμοποιησε ο Δον Χουάν το 1571 νικηφορα στην Ναυπακτο εναντιων των Τουρκων Οθομανων.Η Ρεπλικα της εντυπωσιαζει απιστευτα οσους την εχουν επισκευτει μεσα στο Μουσειο.Θεωρειται απο το ομορφοτερα ναυτικα μουσεια με πολυ πλουσια συλλογη σε ο,τι εχει σχεση με την θαλασσα.

Εξω απο το Μουσειο βρισκεται και ενα μικρο μνημειο αφιερωμα στην σπουδαια νικηφορα  αυτη ναυμαχια

[Για περισσοτερες ιστορικες ΑΛΗΘΕΙΕΣ και την ΑΜΕΣΗ σχεση των Ισπανων και δη Βαρκελωνεζων με την Ελλαδα δειτε σχετικο αρθρο μου στην ενοτητα
"μας ενδειαφερει" με τιτλο Η Ισπανια σε σχεση με τους Ελληνες..οπως και πιο κατω για την Ελληνικοτητα του Χριστοφορου Κολομβου

http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,6164.0.html

και Χριστοφορος Κολομβος ο  Ελληνας

http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,6186.0.html

Και θα συνεχισουμε την πορεια μας προς την επομενη πλατεια την Portal de la Pau για να θαυμασουμε το υπεροχο μνημειο του Χριστοφορου Κολομβου
που αποκαλειται απλα el Colon= Η κολωνα. Κι αυτο γιατι αποτελειται κυριως απο μια Κορινθιακη,σιδερενια, κολωνα 40 μετρων στην κορυφη της οποιας,δεσποζει
μεγαλοπρεπες το 8 μετρο αγαλμα του σπουδαιου αυτου ΕΛΛΗΝΑ θαλασσοπορου και εξερευνητη.

Το μνημειο αυτο στηνεται εδω {στην καινουρια αυτη πλατεια } το 1888 εν οψει της πρωτης μεγαλης Διεθνους εκθεσεως της Βαρκελωνης,αφου η πολις ειχε ηδη ξεφορτωθει σχεδον ολα τα τειχη της ηδη απο το 1959{σχεδιο επεκτασης πολης Eixample- Idelfons Cerda-θα το πουμε παρακατω.}
 Κατασκευαστηκε απο τον σπουδαιο αρχιτεκτονα μηχανικο Gaietà Buidas, πατερα του Carles Buigas που εφτιαξε κατοπιν το μαγικο συντριβανι.
Η νεοσυστατη περιοχη και πλατεια,χρειαζοτανε κτηρια και διακοσμηση. Ο Κολομβος θα καλοσοριζε τους επισκεπτες που θα ερχονταν απο θαλασσα μερια. Υποθετικα δειχνει προς το Γιβραλταρ, στην πραγματικοτητα, καπου προς την Μαγιορκα, αφου δεν ταιριαζε στο αγαλμα να ειναι πιο δεξια εστραμμενο γιατι δεν θα φαινοταν καλα απο την θαλασσα.
  Η Κολωνα με το αγαλμα στηριζεται επανω σε μια μεγαλη οκταγωνη πετρινη βαση,περιτριγυρισμενη απο 8 λιονταρια {εργο εργο του Agapit Vallmitjana},
η οποια φιλοξενει τεσσερα συμπλεγματα γλυπτων που παριστουν σχεδον ολα τα σημαντικα προσωπα αυτων που συνεβαλαν στην ανακαλυψη της Αμερικης.
 Οι Βαρκελωνεζοι βλεπετε πολυ καμαρωναν που εξ αιτιας τους ξεκινησε ενα τοσο σπουδαιο γεγονος οπως η ανακαλυψη του Νεου Κοσμου..με λιγα λογια πως την λενε την παροιμια??...κανουν μνημοσυνο με ξενα κολυβα???  :laugh:  :laugh:
 ...Βεβαιααυτοι...πληρωσαν και τον Κολομβο ,αλλα και την ...νυφη...

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #56 στις: Ιούνιος 11, 2012, 23:04:28 μμ »
Οσοι θελουνμπορουν να ανεβουν πανω στην κολωνα απο ενα εσωτερικο ασανσερ που υπαρχει... Θα φτασετε στην περιοχη της κορωνας..Ειναι βεβαια μια κλειστοφοβικη εμπειρια, αλλα τοσο η θεα απο εκει πανω οσο και οι ωραιες πανοραμικες φωτογραφιες, σε αποζημιωνουν αρκετα!!!

Ο κακομοιρης, ειναι λιγακι ...γλαροκουτσουλημενος...αλλα ,παρ αυτα αγερωχος...
Απο την πλευρα τηε θαλασσας εχουμε ενα ακομα εντυπωσιακο κτηριο, το λιμεναρχειο ή το Puerto Autónomo de Barcelona..

Αυτονομο γιατι απο το 1918 εγκατασταθηκε στο κτηριοαυτο που αρχικα στεγαζε ενα ξενοδοχειο, η Junta d’Obres del Port, η ενωση δηλαδη το συλλογικο οργανο των εργων για την βελτιωσητου λιμανιου της Βαρκελωνηςυπο την διευθυνση του δημαρχου Bosch i Alzina του οποιοιυ το αγαλμα βρισκεται στημενο μπροστα του

Το υπεροχο αυτο αναγεννησιακου τυπου κτηριο κατασκευαστηκε στις αρχες του 1900 απο τον αρχιτ.Juli Valdés.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #57 στις: Ιούνιος 11, 2012, 23:35:37 μμ »
Απο την πλευρα της θαλασσας εχουμε τις Γκολοντρινες.Τα καραβακια αυτα, μεγαλα ή μικρα ,παλια ή καινουρια, που κανουν τον γυρο του λιμανιου της Βαρκελωνης.Οι διαδρομες ειναι δυο, ο μικρος γυρος και ο μεγαλος που πιανει απο τον λοφο του Μοντζουικ ,μεχρι περα απο το ολυμπιακο λιμανι..στο Πορτ Φορουμ.

Εννοειται οτι το μικρο παλιο πλοιαρακι κοστιζει φτηνοτερα απ οτι τα καταμαραν ή τα πλοια με τον γυαλινο πατο..Ετσι βρισκεις απο 9 ευρω μεχρι 25.

Απ αυτην την πλευρα του λιμανιου αραζουν συνηθως τα κρουαζιεροπλοια και τα πλοια της γραμμης Βαρκελωνη- Βαλεαριδες {Μαγιορκα-Μινορκα-Ιμπίθα}.Τα νερα οπως βλεπετε ειναι παρα πολυ καθαρα, λογω του βιολογικου καθαρισμου που δουλευει στο φουλ,αλλα και επειδη τα μετρα καθαριοτητας του λιμανιου ειναι πολυ αυστηρα.

Για τους Ολυμπιακους αγωνες του 1992, εγιναν παρα πολλα σημαντικα εργα και στο λιμανι της Βαρκελωνης.Το οποιο απο ενα καθαρα βιομηχανικο και εμπορευματικο λιμανι μετατραπηκε σε λιμανι  χωρος αναψυχης. Μια μεγαλη κεντρικη εξεδρα, τυπου τεχνητο νησι που υπηρχε καταμεσης του λιμανιου για να βολευει την φορτο-εκφορτωση μεγαλων πλοιων μετατραπηκε σε οαση αναψυχης και συνδεθηκε με την στερια με την ομορφη μεγαλη κυμματιστη γεφυρα που ονομαστηκε Ραμπλα ντελ Μαρ ..

Η εξεδρα αυτη που ονομαζεται Moll d espanya {Μωλος της Ισπανιας}, φιλοξενει σημερα το μεγαλο Εμπορικο κεντρο Maremagnum με πολλα μαγαζια,εστιατορια και κεντρα διασκεδασης,το διασημο Ενυδρειο της Βαρκελωνης και τους τρισδιαστατους κιν/φους  Imax.Ομως θα επανελθουμε στο νησι... Παμε τωρα πισω απο τον Κολομβο... Αααα, εδω εχουμε τα δυο υπουργεια και τον περιβοητο πεζοδρομο...την Ράμπλα.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #58 στις: Ιούνιος 12, 2012, 00:01:28 πμ »

Αυτο εδω ειναι το Υπουργειο Εθνικης Αμυνης Τμημα Ναυτικο, και μιλαμε για υπουργεια στην Βαρκελωνη, αφου ειπαμε ειναι Αυτονομια με δικη της κυβερνηση,αρα, και υπουργεια.
Αναμεσα ομως απο το Ναυτικο και τα Βασιλικα Ναυπηγεια κορδωνεται καμαρωτος ο μεγαλος, αλλα κατα τα αλλα "αχαρος" πυργος των Ναυτιλιακων εταιρειων ή επι το Ισπανικοτερον Torre Maritimo..

Aς προσπερασουμε λιγακι την Ραμπλα για να δουμε και το υπουργειο αμυνας στρατου Ξηρας.γιατι στην Ραμπλα εχουμε να πουμε πολλα....

Ο στρατος ξηρας μας βγηκε σε υφος "κλασσικιστικο" αρχαιο ελληνικο στυλ..Αλλα τοσο αυτο οσο και του Ναυτικου ειναι του αρχιτεκτονα Adolf Florensa { αυτος που ανακαινησε τα Ντρασσανες} και κατασκευαστηκαν το 1920, καθως ηταν εντολη του Δημου Βαρκελωνης στον οποιον υπηρετουσε ως αρχιτεκτονας.
 Το υπουργειο του στρατου Ξηρας , χτιστηκε στην θεση ενος μεγαλου κατεστραμμενου και εγκατελλημενου μοναστηριου Φραγκισκανων μοναχων.Εδω με θεα απο την κολωνα του Κολομβου.

Και ναμαστε στην διασημη Ράμπλααααα

οοοπ...τι γινεται εδω??? Εχουμε μια επιδειξη χορου..ταγκο!!!!!! Φυσικα, ο δρομος αυτος ειναι περα απο νυφοπαζαρο,περα απο βολτα  και ο δρομος των καλλιτεχνων!!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 15, 2012, 22:46:30 μμ »
Λοιπον...ετοιμαζω φωτο και αυριο {αν δεν παω με κατι χαζο-γερμανους στον Νταλι,} γραφω την συνεχεια.
Τοσο εδω οσο και στον γυρω της Ιβηρκης του panpan...