Κατεβαινουμε λιγακι προς την μερια του λιμανιου και ανατολικα για να βρεθουμε σε ενα "πανοραμα" που ονομαζεται το μπαλκονι του δημαρχου. Μια εφευρηματικη ονομασια , αφου απο εκει κανενας δημαρχος δεν βγηκε ποτε για να εκφωνησει λογο..Φανταζομαι απλα , γιατι θα μπορουσε να μοιαζει...και μονο.. Ασχετα με τ ονομα η θεα απο εκει ειναι μαγευτικη.Ολη η παλια πολη {Barri Gotico} και το ομορφο λιμανι στα ποδια σας..

Ειναι ενα τμημα του λοφου Μοντζουικ με παρα πολυ πρασινο και συντριβανια

Οι ταρατσες του παρκου {λογω διαφορετικης επιδαπεδιας διακοσμησης που αποτελειται απο ανακυκλωμενα υλικα οπως μπουκαλια,γραναζια, αλυσιδες,κεραμμυδια - δεμενα ολα με την πεττρα που κυριαρχει, σε ψηφιδωταμε πολυ φαντασια και καταπληκτικο αποτελεσμα} ειναι φτιαγμενες απο τον Josep Joan Tharrats και βρισκονται σε τεσσερα διαφορα επιπεδα,οπως και τα συντριβανια ,και συμπεριλαμβανονται στα δημοτικης καλλιτεχνικης αξιας, εργα.
Μια ανατολη ηλιου που πετυχα εκει -{ απο ενα γκρουπ που μου ηρθε χαραματα -και δεν ειμουν στα hi μου - ειναι αλλωστε πια γνωστο τοις πασι ,οτι ενα θεμα με το πρωινο ξυπνημα το εχω

}
ομως το θεαμα ....με αποζημιωσε πληρως ....

{μονο στην Ελλαδα ξαναπετυχα τοσο ομορφη ανατολη}
Το κεντρικο συντριβανι αναβλυζει στο ψηλοτερο σημειο του παρκου, και μπορει κανεις να το προσπερασει περπατωντας πανω απο καποιες προεξοχες -τυπου..βραχια-

Απο εκει και περα δημιουργουνται μικροι τεχνητοι καταρρακτες, εργο του μηχανικου Carles Buigas, {αυτος που επιμεληθηκε και το μαγικο συντριβανι}

Τι να πρωτοδει κανεις απ το " μπαλκονι του Δημαρχου" !!!! Για παμε και μεις να σταθουμε στην ακρη εκει στο βαθος ...

Η Γοτθικη γειτονια, το αγαλμα του Κολομβου, το λιμανι, το τενητο νησι Μολ ντε Εσπανια, στο βαθος το ολυμπιακο λιμανι με τους "διδυμους πυργους"-εδω φαινεται μονο ο ενας , η νεα γειτονια "το Μανχαταν της Βαρκελωνης με τους ουρανοξυστες,....!!!!

Για να κανουμε ζουμ στο κτηριο "aduana" το πρωτο ναυτικο τελωνειο της Βαρκελωνης ενα επιβλητικοτατο γοτθικο κτηριο ...και φυσικα στον Κο Κολομβο που στεκεται αγερωχος πανω στην κολωνα του απο το 1888 !!!

Στο Maremagnum το μεγαλο και μοντερνο Mall του τεχνητου νησιου Μολ ντε Εσπανια που δημιουργηθηκε μαζι με τα μεγαλα εργα αναπλασης της πολης το 1992 για τους ολυμπιακους αγωνες, ενω στο βαθος ξεχωριζει η χερσονησος της Μπαρτσελονετας

και φυσικα το σουρουπο {οπως και τα χαραματα} τα φωτα της πολης καθιστουν το λιμανι..ΜΑΓΙΚΟ