Εγω,παιδια,θα ηθελα να μαθω ποσοι απο εσας θα ηθελαν να ζησουν στο εξωτερικο!Γιατι,καλα ταξιδευουμε,περναμε ωραια,ερχομαστε πισω γεματοι κ εχουμε τις αναμνησεις.Που θα ζουσατε,ομως,ανετα χωρις 2η σκεψη,γιατι απλα σας εντυπωσιασε ενα μερος,πολη,πολιτισμος,που σας κανει να ονειρευεστε οτι μια μερα θα μετακομιζατε...Η κριση σας εχει βαλει σε σκεψεις μεταναστευσης?'Η αν καποιος ετοιμαζεται να φυγει λογο της κρισης...'η για καποιον αλλο λογο... Ο αντρας μου π.χ.θα μετακομιζε ανετα Αυστραλια,Νεα Ζηλανδια,Αμερικη(ΗΠΑ,Καναδα),λογο κρισης ενας λογος παραπανω,αλλα γιατι εχουμε γνωστους κ μας λενε ποσο αψογα λειτουργουν ολα,δουλευεις σκληρα αλλα αμοιβεσαι(εργοδοτης,κρατος),συνταξεις,παιδεια,υγεια...Χωρις να εχει παει ποτε,θα το ηθελε πολυ!Νεα Ζηλανδια,ειδικα,πρεπει να ειναι πανεμορφα!κ Καναδας! Εγω παλι συμβιβαζομαι καπου εντως Ευρωπης!Οπως ειχα πει αλλη στιγμη,ο,τι εχει σχεση με λειβαδια,αλπεις,λιμνες,ποταμια,ζωγραφιστα χωρια,'η μικρες πολεις...πεθαινω!Στο Ortisei,χαλαρα.Dobbiaco,Bressanone,σε κοιποιο χωριο της νοτιας Βαυαριας,'η της Αυστριας,Salzburg,Innsbruck,ή καπου αλλου στη Γερμανια κ εννοειτε ΕΛΒΕΤΙΑ!Ενα μικρο σπιτι στο λειβαδι,διπλα σε μια λιμνη κατω απο τις αλπεις με ενα μικρο καταρραχτη,ετσι για να συμπληρωσει την εικονα κ το ονειρο!'Η στις πολεις της!Περαν της ομορφιας ομως,ειναι κ η οργανωση των κρατων κ η ταξη!Που μου λειπει πολυ απο τη χωρα μου!Τι να λεμε τωρα!Παντως,οταν γυρισαμε απο Ελβετια κ προσγειωθηκαμε στο αεροδρ.Ηρακλειου μου φανηκε τοσο χαλια(ειχαμε δει βλεπετε της Ζυριχης!!!)Γενικα,ειχα παθει πολιτισμικο σοκ!!!Κ καταθληψη!!!Για 2 ωρες δεν μιλουσα στον καλο μου!Ηθελα να παρω την επομενη πτηση κ να γυρισω πισω!Σιγα σιγα συνηλθα θελοντας κ μη!!!Προς το παρον κανουμε ονειρα εκτως κ η κριση μας αναγκασει καποια στιγμη να φυγουμε θελουμε δε θελουμε...