Αποστολέας Θέμα: Θα μετακομίζατε στο εξωτερικό?  (Αναγνώστηκε 7896 φορές)

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
Θα μετακομίζατε στο εξωτερικό?
« στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 00:46:30 πμ »
Εγω,παιδια,θα ηθελα να μαθω ποσοι απο εσας θα ηθελαν να ζησουν στο εξωτερικο!Γιατι,καλα ταξιδευουμε,περναμε ωραια,ερχομαστε πισω γεματοι κ εχουμε τις αναμνησεις.Που θα ζουσατε,ομως,ανετα χωρις 2η σκεψη,γιατι απλα σας εντυπωσιασε ενα μερος,πολη,πολιτισμος,που σας κανει να ονειρευεστε οτι μια μερα θα μετακομιζατε...Η κριση σας εχει βαλει σε σκεψεις μεταναστευσης?'Η αν καποιος ετοιμαζεται να φυγει λογο της κρισης...'η για καποιον αλλο λογο... Ο αντρας μου π.χ.θα μετακομιζε ανετα Αυστραλια,Νεα Ζηλανδια,Αμερικη(ΗΠΑ,Καναδα),λογο κρισης ενας λογος παραπανω,αλλα γιατι εχουμε γνωστους κ μας λενε ποσο αψογα λειτουργουν ολα,δουλευεις σκληρα αλλα αμοιβεσαι(εργοδοτης,κρατος),συνταξεις,παιδεια,υγεια...Χωρις να εχει παει ποτε,θα το ηθελε πολυ!Νεα Ζηλανδια,ειδικα,πρεπει να ειναι πανεμορφα!κ Καναδας! Εγω παλι συμβιβαζομαι καπου εντως Ευρωπης!Οπως ειχα πει αλλη στιγμη,ο,τι εχει σχεση με λειβαδια,αλπεις,λιμνες,ποταμια,ζωγραφιστα χωρια,'η μικρες πολεις...πεθαινω!Στο Ortisei,χαλαρα.Dobbiaco,Bressanone,σε κοιποιο χωριο της νοτιας Βαυαριας,'η της Αυστριας,Salzburg,Innsbruck,ή καπου αλλου στη Γερμανια κ εννοειτε ΕΛΒΕΤΙΑ!Ενα μικρο σπιτι στο λειβαδι,διπλα σε μια λιμνη κατω απο τις αλπεις με ενα μικρο καταρραχτη,ετσι για να συμπληρωσει την εικονα κ το ονειρο!'Η στις πολεις της!Περαν της ομορφιας ομως,ειναι κ η οργανωση των κρατων κ η ταξη!Που μου λειπει πολυ απο τη χωρα μου!Τι να λεμε τωρα!Παντως,οταν γυρισαμε απο Ελβετια κ προσγειωθηκαμε στο αεροδρ.Ηρακλειου μου φανηκε τοσο χαλια(ειχαμε δει βλεπετε της Ζυριχης!!!)Γενικα,ειχα παθει πολιτισμικο σοκ!!!Κ καταθληψη!!!Για 2 ωρες δεν μιλουσα στον καλο μου!Ηθελα να παρω την επομενη πτηση κ να γυρισω πισω!Σιγα σιγα συνηλθα θελοντας κ μη!!!Προς το παρον κανουμε ονειρα εκτως κ η κριση μας αναγκασει καποια στιγμη να φυγουμε θελουμε δε θελουμε...

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Θα μετακομίζατε στο εξωτερικό?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 02:47:35 πμ »
Κοιτα,καλη μου. Αλλιως ειναι οταν τα βλεπεις μεσα απο ενα ταξιδιωτικο φασμα, και αλλιως οταν ζεις εκει μονιμα.Οι ομορφες λιμνες, τα ποταμια, τα λιβαδια γινονται ρουτινα και δεν δε εντυπωσιαζουν πια οπως πρωτα {οχι,οτι σταματανε να ειναι ομορφα}
Πχ. εμεις με την ιδεα της ομορφης ,πολιτισμενης μεσογειακης πολης μεταναστευσαμε Βαρκελωνη, η οποια δεν παυει να ειναι ομορφη, αλλα για μας ειναι μια ρουτινα. Ακομα και τα μερη που εξυμνεις για πανεμορφα...ειναι πανεμορφα, αλλα αν τα ζεις {που τα εχω ζησει και εργαστει}...γινονται ρουτινα..
 Δεν υπαρχει μεταναστης,που να μην λαχταρα και κλαιει για το χωριο του την πολη του την θαλασσα του και ο,τι δικο του αφησε πισω.
{Κι οποιος στο πει...λεει ψεμματα, το παιζει δηθεν σκληρος. Ο Ελληνας γεννηθηκε να αγαπα την Ελλαδα!!!}
Ναι, τα αεροδρομια ΔΕΝ συγκρινονται, η αλλοδαπη φυση μπορει να μας ειναι πρωτογνωρη {οχι οτι η Ελλαδα δεν εχει και αυτη απιστευτες ομορφιες} αλλα την
πατριδα σου δεν την αποτελουν μονο σπιτια και χωματα, αλλα ,οι φωνες της οι μυρωδιες της.η ψυχη της , που  παλλεται μεσα στο καθε τι...
Οταν μυριζω την βουνισια ριγανι που μου στελνει η πεθερα μου...ονειρευομαι πατριδα, λαγκαδια, ξεροραχουλες...δακρυζω.!!
Μας πονα και μας πικραινει πολλες φορες, αλλα ειναι βαθεια ριζωμενη μεσα μας.Ενα ελληνας μεταναστης εβγαλε ενα  τραγουδι που  λεει :
" Bαλε μου λιγο ελληνικο κρασι  να πιω και παλια γνωριμα τραγουδια για να ακουσω...βαλε μου λιγο ακομα κρασι γιατι νοιωθω την νοσταλγια να με κυριευει παλι..και πρεπει να ξεχασω..
 σ αυτη την πολη δεν θα παψω να ειμαι παντα ενας ξενος...και ΜΟΝΟΣ !!!

Βλεπεις στην πατριδα σου οσο μονος και να εισαι, δεν εισαι ποτε μονος!!!
Αστα κουκλα μου, κακο πραγμα η μεταναστευση...για οποιο λογο κι αν γινεται..οσο καλα πιασμενος και εισαι..
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 06:07:32 πμ »
Σιγουρα η κριση που περναμε τα τελευταια χρονια μας βαζει σε σκεψεις, ομως καποια πραγματα μερικες φορες αδυνατεις οχι μονο να τα κανεις... αλλα και να τα σκεφτεις ακομη. Με ενα γιο φοιτητη που τελειωνει φετος και ισως το καλοκαιρι να ειναι φανταρος, αλλα και τον αλλο Β' Λυκειου να προετοιμαζεται για τις Πανελληνιες... που να ξενιτευτω? :pardon:

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 09:20:45 πμ »
Εγώ πάλι αν η δουλεια του συζυγου ηταν διαφορετικη, θα φευγαμε (εγω το εχω παντα στο μυαλο μου).  Θα πηγαιναμε Καναδά, όχι μονο γιατι το Τοροντο ειναι η αγαπημένη μου πολη, ουτε γιατι οι πιο στενοι μας συγγενεις ειναι εκει. Αυτο που λεει η katsav τουλαχιστον για τον Καναδα ισχυει.  Δουλευεις πολύ αλλα αμοιβεσαι κιολας. Πουθενα δεν ειναι ολα ροδινα. Αλλα εκει υπαρχει ποιότητα ζωής.  Τι να την κάνω την ιστορια, τα μνημεία, τον ήλιο και τη θαλασσα, οταν με τρωει η αβεβαιότητα για το μελλον, το δικο μου, των παιδιών μου τα οποια βεβαια ειναι μικρα ακομα.  Η Ελλαδα δυστυχως δεν ειναι αυτο που ήταν καποτε.  Και εμεις εχουμε και το πλεονεκτημα του οτι δεν θα πηγαιναμε καπου οπου δεν θα ξεραμε κανεναν.  Σιγουρα θα ερθει καποια στιγμη που θα νοσταλγησεις τους φιλους σου και κυριως τους γονεις σου, και αυτο θα με πονουσε, μάλλον ειναι και το μονο που θα με πονουσε...
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 10:47:15 πμ »
Συμφωνω με ολους σας....Σ'αυτη τη ζωη ομως παιδια κατι χανεις κατι κερδιζεις.....Δεν μπορεις να τα εχεις ολα...Ετσι δεν ειναι?Καθε τοπος εχει τα καλα του κ τα κακα του!Κανεις την επιλογη σου,οποια κ αν ειναι αυτη για σενα σωστη κ θα ξερεις πως σιγουρα δεν θα τα εχεις ολα.........Δεν μπορουμε να κουβαλησουμε κ την πατριδα μας μαζι μας,ομως θα την κουβαλαμε μεσα μας κ θα ειμαστε παντα υπερηφανοι που καταγομαστε απ'αυτον τον ευλογημενο αλλα αδικημενο κ ταλαιπορημενο τοπο...Κ σιγουρα θα σου λειψουν πραγματα,ανθρωποι,μυρωδιες,εικονες κτλ,(κ η θαλασσα που λατρευω κ την εχω μες στα ποδια μου,που οταν την ατικρισω λιωνω,η καρδια μου χτυπαει πιο γρηγορα)ομως αλλα πραγματα θα εχεις εκει που θα πας,που το εχεις αποφασισει για το καλο σου 'η των παιδιων σου,τα οποια εμενα προσωπικα μου λειπουν παρα πολυ απο εδω ρε γαμ..ο!!!!!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 11:43:41 πμ »
Αλλα εκει υπαρχει ποιότητα ζωής.  Τι να την κάνω την ιστορια, τα μνημεία, τον ήλιο και τη θαλασσα, οταν με τρωει η αβεβαιότητα για το μελλον, το δικο μου, των παιδιών μου τα οποια βεβαια ειναι μικρα ακομα. 

Αν ειχα μικρα παιδια θα ειχα ηδη φυγει!!! :smile_:

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 12:05:19 μμ »
Το θεμα ειναι οτι για να φυγεις,θα πρεπει να ξερεις οτι εκει που θα πας,αν ξεμπερδεψεις με τα νομικης φυσης,οτι θα ξεκινησεις απο την αρχη.Κανεις δεν εγγυαται την επιτυχια,βεβαια.Ενας γνωστος ηρθε προσφατα απο Αμερικη και μαλλον θα ξαναφυγει.Τα πραγματα φυσικα ειναι καλυτερα,ως προς το οικονομικο αλλα εκει δουλευεις περισσοτερο.Πας το πρωι και γυριζεις το βραδυ.
Και τα ξαδερφια μου με τοσα πτυχια αναγκαστηκαν και ξενιτευτηκαν  στη Ν.Υορκη,οταν στην Ελλαδα ηταν καλα τα πραγματα.Δεν το ηθελαν.Τωρα βεβαια ειναι τοσο χαλια στην Ελλαδα,που καλυτερα εργατης σε μια αναπτυγμενη χωρα,παρα εδω.
Και οσο μεγαλωνει καποιος,τοσο πιο δυσκολο ειναι ξαναξεκινησει απο την αρχη,με διαφορετικο  τροπο ζωης.
Και μια που η katsav λεει για τις ομορφες χωρες της Ευρωπης,νομιζει κανεις οτι ετσι ευκολα θα του πουν,''ελατε στην Ελβετια,η ζωη σας θα ειναι τοσο ευχαριστη,οπως οταν ερχεστε για διακοπες''.Αν σας δεχτουν.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 14:22:54 μμ »
Προσωπικά σαν την Ελλάδα πουθενά!! Να εξηγηθώ. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ότι πιο σπουδαίο, ότι πιο όμορφο κλπ. Απλά εδώ μεγάλωσα, εδώ έζησα, με αυτή τη νοοτροπία και δεν νομίζω πως θα μου ταίριαζε κάτι το διαφορετικό. Έχω πολλές φορές σκεφτεί αν μπορούσα να πάω σε άλλη χώρα για 3-4 χρόνια αλλά πάντα με την προοπτική να γυρίσω, πως θα ήταν ωραία. Φυσικά δεν έγινε και ούτε πρόκειται.
Σίγουρα σε πολλές χώρες τα πράγματα από κοινωνική σκοπιά είναι πολύ καλύτερα (δεν χωράει συζήτηση) αλλά πουθενά δεν υπάρχει παράδεισος. Λέει η katsan για το περιβάλλον στις Άλπεις. Ανέβα λίγο στην Πίνδο να δεις λιβάδια υπέροχα, ποταμάκια, λίμνες, μικρούς καταρράκτες……. Μήπως άραγε η ζωή του Ελβετού ή του Αυστριακού κτηνοτρόφου θα είναι καλύτερη ή πιο εύκολη από αυτού στα Ζαγόρια;
Στη φυσική μάθαμε το νόμο της δράσης-αντίδρασης. Για κάθε λόγο υπάρχει και ο αντίλογος. Κάθε τόπος έχει υπέρ και κατά.
Είναι σίγουρο πως η σημερινή κατάσταση εδώ πέρα βοηθά σε τέτοιες σκέψεις. Έλα όμως που όπως λέει και η Carmen όλοι οι μετανάστες λαχταρούν τον τόπο τους. Τα παιδιά όμως των μεταναστών που μεγαλώνουν έξω ή και γεννιούνται και μεγαλώνουν εκεί, συνήθως ούτε να ακούσουν για επιστροφή. Τι γίνεται τότε; Το είδα πολύ έντονα τα τελευταία 20 χρόνια στο σχολείο, μιας και είχα πολλούς μετανάστες μαθητές. Κάποια στιγμή που τα πράγματα έφτιαξαν κάπως γι αυτούς, οι οικογένειες θέλησαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Αμ δε….. Τα παιδιά ούτε να το ακούσουν. Και να έρχεται ο γονιός και να σου λέει για τη λαχτάρα του και να μην μπορείς να του πεις και τίποτα.
Για να τελειώνω με την πολυλογία μου, εμείς τα βλέπουμε από τη μεριά του τουρίστα. Η ζωή άλλα λέει. Θέλει πολύ σκέψη. Δεν λέω πως αυτοί που αποφασίζουν να φύγουν κάνουν άσχημα, αλλά εγώ, ευχαριστώ δεν θα πάρω!!

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 15:01:07 μμ »
Σωστος ο Δημος.Τα βλεπουμε,απο τη μερια του τουριστα.Παντως,για μενα δεν συγκρινονται λιβαδια Πινδου και Κεντρικης Ευρωπης   :cray_:
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 16:00:40 μμ »
Παντως,για μενα δεν συγκρινονται λιβαδια Πινδου και Κεντρικης Ευρωπης   :cray_:

Θα διαφωνίσω μαζί σου. Στην περιοχή του Ασπροπόταμου (ορεινά Τρίκαλα) είδα μερικά από τα πιο όμορφα τοπία που έχω δει στη ζωή μου. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω οτι υστερούν έξω. Έμεινα ξερός, ας πούμε, στους Δολιμίτες αλλά κυρίως στη Dordogne της Γαλλίας.