Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 148957 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
kαι μετα την ομορφη ειδυλλιακη  οικογενειακη σκηνη περνουμε τον δρομο με κατευθυνση το Frauenfeld /Winterthur, για να βγουμε στον αυτοκινητοδρομο Α1.
ομορφα και γραφικα χωριουδακια δεξια αριστερα κλεβουν την προσοχη μας....

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 H πρωτη σταση που αξιζει να κανουμε ειναι το Σανκτ Γκάλεν. Μια πολη που αξιζε μονο για το ιστορικο της κεντρο και τον Ναο που ειναι πολιτιστικης κληρονομιας απο την Ουνεσκο, αλλα  και το εμπορικο κεντρο εχει αλλαξει παρα πολυ και ιδιαιτερα μετα την εφαρμογη ενος νεου εργου το Σιτυ-Λαουντζ. Citylounge.
  Bγαινοντας απο τον αυτ/δρομο,  η πολυ ομορφη φυση του καντονιου του Γκαλεν μας εντυπωσιαζει ακομα περισσοτερο...Ομορφες μινι λιμνουλες, υπεροχα σπιτια  κοσμηματα πανω σε πλαγιες..

ενω η πολη αρχιζει και φενεται στο βαθος

Εμεις θα εστιασουμε στο ιστορικο κεντρο και ο προορισμος μας για να το βρουμε πιο ευκολα {οσοι πανε πρωτη φορα} ειναι παντα ο σιδ/κος σταθμος
Για τα ιστορικα κεντρα, μην εμπιστευεστε και πολυ τα gps σας, καθως πολλοι δρομοι πεζοδρομουνται τελευταια και μπορει να εχετε καμμια δυσαρεστη εκπληξη... δεν πειραζει και αν αφησετε το αυτ/το σας κοντα στον σταθμο... το ιστορικο κεντρο ειναι σε αποασταση το πολυ 10 λεπτα με τα ποδια!!!!
Θα ακολουθησουμε το πλανο για να μην καθιστερησουμε περισσοτερο απο μια ωρα...

και αφου παρκαραμε κοντα στον σταθμο, πρωτος προορισμος ειναι το "σαλονι της πολης" city lounge...η περιοχη με τα μαγαζια , το εμπορικο κεντρο..
το ειδατε να κοκκινιζει ε????  οχι παντως απο το κακο του :laugh: :laugh:
 Ειναι μια πεζοδρομημενη ζωνη , την οποιαν την μετατρεψανε στρωνοντας εναν κοκκινο ταπητα σε ...σαλονι.  το σαλονι του λαου!!!!
Ιδεα του ισπανου αρχιτεκτονα Carlos Martinez, να δωσει λιγο εντονο χρωμα στην κατα τ αλλα πρασινη ...μονοτονια της ελβετιας...
Η ιδεα ειχε μια φορα εντυπωσιακο αποτελεσμα

απο σπιτι σε σπιτι και απο πορτα σε πορτα το κοκκινο χαλι ειναι στρωμενο, για ολους !!!!!!

Δεντρα, συντριβανια, ..ολα συμπεριληφθησαν στο εργο και το αποτελεσμα ειναι αρκετα πρωτοτυπο. Ενα "ανοιχτο " σαλονι μεσα στην καρδια της πολης. Εμενα παντως μου αρεσε

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Μετα το "ολυμπιακο" τοπιο  :mocking: { dk εσυ θα μεινεις στα λιβαδια του Σ,Γκαλλεν}, παμε για τον ωραιοτατο Ναο...
 Ο Ναος του Αγ Γκαλλους {ειναι πιο σωστα}, ανηκει σε ενα μεγαλο καθολικο μοναστικο συγκροτημα που χτιστικε εκει απο τον 9 ο αιωνα.
 Ο Αγ. Γκαλλους { ~ 550 μΧ} ενα περιπλανομενος μοναχος που εφτασε σ αυτο το σημειο και  θεωρειται ο ιδρυτης της πολης που πηρε και το
ονομα του. Σωζοντας εναν ντοπιο χωρικο απο τα δοντια μιας αρκουδας, μονο με τον λογο του , διαταζοντας την στο ονομα του Θεου, να φυγει
ο κοσμος πειστηκε οτι προκειται για εναν Αγιο ανθρωπο και του αφιερωσαν την πολη μαζι με τον Αγιο Ότμαρ { πρωτο ιδρυτη του μοναστηριου}
νοιαζονται απο κοινου για την ευημερεια της πολης τους.
 Ο Ναος  και γενικα το μοναστηρι χτιζεται γυρω στο 620 για να γινει γρηγοαρα ενα μεγαλο κεντρο του πλπουσιου και μορφωμενου κοσμου της
περιοχης, κεντρο σπουδων και ως εκ τουτου, αποκτα και μια απο τις πιο σπουδαιες βιβλιοθηκες

Το πανεμορφο εσωτερικο του ναου σε ρενεσανς εντυπωσιαζει με τις καταπληκτικες τοιχογραφιες "φρεσκο" και την πλουσια καλογουστη διακοσμηση.
Απο το 1983 ολα τα   μοναστικα κτηρια , συμπεριλαμβανομενης και της εκκλησιας και της βιβλιοθηκης , αποτελουν παγκοσμια κληρονομια στην Ουνεσκο

Γεματο επιβλητικα κτηρια και ομορφους κηπους ειναι το μοναστικο κεντρο, εμεις ομως αφου θαυμασαμε την υπεροχη εκκλησια, συνεχιζουμε προς το
ιστορικο κεντρο της παλιας πολης

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Φευγουμε απο το μοναστηρι για να μπουμε στην παλια πολη με τα ομορφα σπιτια της. Αυτο το μπλε framehouseειναι απο τα πιο φωτογραφημενα

Αλλα και πιο κατω, θα δουμε καποια σπιτια με υπεροχακλειστα  ξυλογλυπτα μπαλκονια

Και μας εμεινε η ευθεια για να δουμε το αγαλμα του Βαντιαν.
Ο Joachim von Watt  ετσι ειναι το κανονικο του ονομα ηταν γονος αριστοκρατικης και πολυ πλουσιας οικογενειας εμπορων .Γεννηθηκε το 1484 και
πηγε να σπουδασει στην Βιεννη Φιλολογια και τεχνες. Η διαθεση του για γνωση ηταν μεγαλη και μετα το πτυχιο σπουδασε και Ιατρικη.
Γυριζοντας στην πατριδα για να εξασκησει το επαγγελμα αρχισε να ενδειαφερεται για τις νεες  θεολογικες ιδεες   του Λουθηρου και επι τη ευκαιρια
σπουδασε και θεολογια. Χωρις ποτε να ασπαστει τον κληρο , εγινε απο τους πιο ενθερμους κυρηκες της αληθειας του Ευαγγελιου.
 Η μεταρρυθμυση στην Ανατολικη Ελβετια δεν θα επερνε σαρκα και οστα χωρις αυτον.
 Σκοτωθηκε επισης στην 2 θρησκευτικη μαχη μεταφυ των δυο δογματων.
Το αγαλμα του ειναι στημενο στο κεντρο της ονομυμης πλατειας που θεωρειταιι και η αγορα του τοπου.

Και εχοντας δει τα πιο σημαντικα παιρνουμε τον δρομο της επιστροφης

Θα βγουμε ξανα για τον αυτ/μο περνωντας απο την υπεροχη φυση του, συναντωντας ομορφα εξοχικα  σπιτια

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:11:50 πμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Kαι αρκετα συντομα φτανουμε σε κοντινη θεα με την λιμνη Κωσταντσε { Konstanze}, ή στα γερμανικα Μπόντενζεε {Bodensee} η τριτη μεγαλη λιμνη στην κεντρικη ευρωπη {μετα την Λακ Λεμαν{Γενευη} και την Μπαλατον στο { Siófok Ουγγαρια}.

Το πρωτο ονομα που της δοθηκε ηταν του Μποντενζεε, και που ξεκινησε απο την παρακειμενη σημερα μικρη περιοχη αλλα κατα τον μεσαιωνα μια
πολυ σημαντικη βασιλικη περιοχη που λεγοταν Bodman. H λιμνη = See  στην περιοχη Bodman εγινε Bodmansee και μετα παραφραστηκε σε Βodensee.
 Mετα ομως απο το συνεδριο της εκκλησιας στην Κωνσταντσα , που εγινε το επικεντρο της Ευρωπης για 4 χρονια , στην λιμνη δοθηκε τελικα το ονομα της Κωνσταντσα, που το χρησιμοποιουν περισσοτερο οι ελβετοι, και αυστριακοι  ενω οι γερμανοι επιμενουν στο Μποντενζεε.

Γεωλογικα ειναι δυο λιμνες μια μεγαλη και μια μικρη και ενα καναλι του ποταμου Ρηνου ,που χυνεται μεσα στην λιμνη και ξαναβγαινει λιγο πριν
την περιοχη  του καταρρακτη. Η εκταση της καλυπτει 536 km² ενω το μεγαλυτερο βαθος της 254 μετρα. Κοντα στο σημειο που θα κατεβουμε ο Ρηνος σχηματιζει ενα πολυ εντυπωσιακο Δελτα. Απο τις "τουριστικες" ατραξιον του Δελτα ειναι και οι βισσωνες της περιοχης!!!!!
 Εμεις θα κατεβουμε απο το Ρόρσαχ { Rorschach} και θα ανεβουμε απο λιγο πιο κατω το Altershein {διπλα απο το δελτα} ακολουθοντας τον
παραλιακο δρομο.
Τοσο η απλη της παραλια οσο και το πιο εμπορικο καο οργανωμενο λιμανι της ομορφης αυτης μικρης κωμοπολης ειναι παρα πολυ ομορφο.
Το κτηριο πανω στην φωτο ειναι μια παλια αποθηκη δημητριακων που σημερα ειναι το μουσειο ιστοριας  της πολης.

Λιγο πιο κατω βλεπουμε τις παλιες εξεδρες μπανιου, οπως και το Φραουενμπαντ τηε ζυριχης, μονο που εδω δεν ειναι τοσο κρυφο. Λειτουργει ακομα.

Η παραλια ειναι παρα πολυ ομορφη , αν και δεν εχει βεβαια καμμια σχεση με τις δικες μας θαλασσινες παραλιες. Τα νερα ειναι πιο θολα και το εδαφος πιο λασπερο.

Αυτη ομως η ιδιοτητα του εδαφους το κανει ιδανικο για τα αμμωδη γλυπτα!!!! Καθε χρονο τον Ιουλιο γινεται το ετησιο φεστιβαλ γλυπτικης στην αμμο..Απλα ...εντυπωσιακο !!!!!!

Το ενα πιο ομορφο απο το αλλο , και ειναι αληθεια οτι οι κριτες δυσκολευονται πολυ να δωσουν την πρωτεια σε οποιοδηποτε.

Οπως βλεπετε μαζευουν αμμο απο την ακρη της λιμνης και αυτο ετσι λασπερο που ειναι προσφερεται ανετα για την κατασκευη γλυπτων , που
αν δεν εχει δυνατο ηλιο και ζεστη μπορει να κρατησουν και περισσοτερο απο 4 μερες...

Παμε ομως παρακατω γιατι ειναι τοσο ωραια που θα μπορουσαμε να τα χαζευουμε με τις ωρες. Η πολις δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο ειναι αρκετα
απλη, αρκετα ελβετικη και αρκετα τουριστικοι. Καθε χρονο χιλιαδες τουριστες περνουν απο εκει, για να κανουν μπανιο , βολτες ή απλα να δουν
την περιοχη, ή να παρουν το βαπορι να πανε απεναντι ειτε στην γερμανια ειτε στην αυστρια , με αλλα και χωρις τα αυτοκινητα τους.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Οι δυο γοργονες συμβολο της Πολης του Ρορσαχ, μερα νυχτα στην θεση τους σιγουρα δεν ρωταν αν ζει ο βασιλιας Αλεξανδρος αλλα ειναι περιεργη
συμπτωση να κυκλοφορουν και εδω μυθοι απο παρα πολυ παλια για παρομοιες ιστοριες

Επισης πολυ εντυπωσιακο ειναι το λιμνησιο συντριβανι της πολης

Καπου εδω βεβαια τελειωνει η οργανωμενη παραλια και αρχιζει η φυση την δικη της οργανωση. Ομορφες χερσονησοι μεσα στην λιμνη και αρκετα νερα
που εγκλωβιζονται σε κοιλωματα και δημιουργουν μικρες λιμουλες διαδεχονται το ενα το αλλο μερχι το δελτα που δεν βρισκεται μακρια μας

Εδω ειναι βεβαια να εχεις πολλες μερες στην διαθεση σου και με ενα σακκιδιο στην πλατη να παρεις ολη αυτην την φυση στο κατοπι ανακαλυπτοντας
ολες τις ομορφιες της. Ο Γκαουντι ειχε δικαιο που ελεγε οτι ο καλυτερος αρχιτεκτων ειναι η φυση και ο Θεος!!!

Καπου εδω κοντα ο Ρηνος που κατεβαινει απο τις Αλπεις χωριζεται σε  μικρα και μεγαλα ποταμακια δημιουργωντας ομορφα φυσικα τοπια και πολυυυυ
πρασινο

Αλλα μιας και ειπαμε οτι ο Ρηνος γεννιεται λιγο πιο παραπανω στο καντονι του Γκραουμπρυντεν ας τον δουμε, πως γεννιεται.
Νατος λοιπον στα 2345 μετρα σαν ενα μικρο ρυακι που δημιουργει μια λιμνουλα την Λαγκ Ντα Τομα ή Τομαζεε και

η οποια λιμνουλα απο κατω εχει κανα δυο τρεις ακομα πηγες και αρχιζει να παιρνει ογκο

και η οποια λιμνουλα αυτη στην κατηφορα δημιουργει ηδη ενα καλο ποταμι ...τον Ρηνο...εφηβο

και νατος πως μας ερχεται κατω στο δελτα της λιμνης Κωνσταντσε

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Και φυσικα μεσα στα νερα του εδω κοντα στο Αλτερσχαϊν,{που εχει φαρμες} ηταν φυσικο να τσακωσουμε στα πρασσα μερικους βισσωνες

Ομορφα ζωα, εντυπωσιακα...ενας τολμησε να ερθει να ποζαρει στον φακο κοντα μας...ο Ρουβας των βισσωνων θα ειναι  :laugh: :laugh:

Ας δουμε ομως το δελτα λιγο πιο καλα και απο ψηλα, εδω στο Αλτερσχαιν....πολυ ομορφο ε????? Κατω στο χωριο εχει και πολλα ωραια καμπιγκ
Ενα αν θυμαμαι καλα { το καλυτερο λεγεται camping idyll/e}

Αλλα να το ιδιο το τοπιο τον χειμωνα!.....ωραιο το χιονι , αλλα δεν βλεπεις τιποτα...ενα ασπρο γκριζο τοπιο!!!!!!..απαπαπααααα δεν λεει . Για την Ελβετια η εποχη να την δει κανεις  ειναι καλοκαιρι-φθινοπωρο βια βια..

Ο Ρηνος εδω παιδια, ετσι πως κατεβαινει απο τις αλπεις , δημιουργει και τα φυσικα συνορα μεταξυ Ελβεριας και Αυστριας.. Και εδω πλακα εχει αυτη
η φωτο, ο ηλιος μολις κρυφτηκε πισω απο ενα συννεφο μονο πανω απο την μερια της ελβετιας, ενω η αυστρια εχει ακομα ηλιο  :laugh: :laugh: :laugh:

Ανεβαινουμε τωρα κατα μηκος του ποταμου με προορισμο το Πριγκιππατο του Λιχτενσταϊν που δεν ειναι μακρυα...Αυτα εδω βεβαια δεν ειναι βισσωνες
αλλα αγελαδες που απο δω και περα πανω στα βουνα του Τογκενμπουργ και Απεντσελλ  δεξια του ποταμου,εχει πααααααααααρα παααρα πολλες..

Καποια φορα που θα εχετε χρονο ανεβητε στα βουνα στο Απεντσελλ, ειναι παρα πολυ ομορφα ...δεν υπαρχει περιπτωση να μην νοιωσετε σαν την
Χαϊντι η στο "μικρο σπιτι στο λιβαδι"....κατα φωνη και το σπιτι...κουκλιστικο

Το τοπιο εδω ειναι πραγματικα σαν ενας πινακας ζωγραφικης

Τα δε σπιτακια στο Απεντσελλ ειναι, τι να πω, ...λες και ειναι βγαλμενα απο το παραμυθι Χενζελ και Γκρετελ οταν συναντησαν το σπιτι-ζαχαρωτο της
μαγισσας.....σκετα ζαχαρωτα και αυτα

Αλλα εκει πανω, θα παμε αλλη φορα... Τωρα θα μπουμε στο Λιχτενσταϊν και θα ξαναβγουμε γρηγορα για να παρουμε το δρομο της επιστροφης για την Λουκερνη, αφου πρεπει να κανουμε τις βαλιτσες μας γιατι αυριο φευγουμε για Ιντερλακεν Βερνη με τελικο προορισμο Λωζαννη οπου και θα διανυχτερευουμε στην υπολοιπη εκδρομη.

Τωρα....αν θα ειχαμε ακομα μια μερα, θα μπορουσαμε να βλεπαμε και δυο ακομη υπεροχους προορισμους το Νταβος και το Σανκτ Μοριτς.

{Θα κανω ομως και μια αναφορα σ αυτα τα δυο για να ικανοποιησω την παρακληση δυο πολυ καλων μου φιλων.}

Φευγουμε λοιπον για Νταβος!!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 30, 2011, 12:09:04 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
Φίλη Carmen, για να καταλαβεις την επιτυχία αυτης της ιστορίας και το  ποσο με εχει επηρεάσει, θα σου πω ενα πραγμα... το βραδυ ονειρευτηκα ότι πηγα εκδρομή με γκρουπ και ήσουν εσυ η ξεναγός μας. Αυτό βεβαια δειχνει και την απελπιστική κατασταση στην οποια βρίσκομαι.
Τα τοπια που μας δειχνεις ειναι πραγματικά υπεροχα!
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Φίλη Carmen, για να καταλαβεις την επιτυχία αυτης της ιστορίας και το  ποσο με εχει επηρεάσει, θα σου πω ενα πραγμα... το βραδυ ονειρευτηκα ότι πηγα εκδρομή με γκρουπ και ήσουν εσυ η ξεναγός μας. Αυτό βεβαια δειχνει και την απελπιστική κατασταση στην οποια βρίσκομαι.
Τα τοπια που μας δειχνεις ειναι πραγματικά υπεροχα!
:laugh:, με κολακευει το ονειρο σου...
λοιπον, η θεραπεια αυτη την στιγμη μπορει να ειναι μονο ...συμπτωματικη δηλ. να καταπολεμισουμε το συμπτωμα της απελπισιας...βρες μια προσφορα
για βερκελωνη και ελα σπιτι μου, για οοοοσο θες.Εχω ενα ακομη δωματιο αδειο. Σου ορκιζομαι θα περασουμε υπεροχα !!!