{ σορρυ, που αργω λιγακι παιδια, λιγο η δουλεια λιγο οι χριστουγεννιατικες προετοιμασιες....εεε, δυο ποδια και δυο χερια εχω

}
Παιρνουμε λοιπον πρωι πρωι τον δρομο, γιατι εχουμε αρκετα πραγματα σημερα να κανουμε και πρωτα πρωτα να δουμε που θα παμε. Ξεκιναμε
για Ζυριχη {κοντα μας ειναι} βλεπουμε την εντυπωσιακη πολη των Μπιζνεσμεν των τραπεζων και των κοσμηματοπωλειων...{ αυτη η βολτα γινεται
αυστηρα χωρις πορτοφολι

} και μετα παμε να φρεσκαριστουμε βλεποντας τους καταπληκτικους καταρρακτες , οχι τοσο σε υψος ,
αλλα σε τοναζ νερου...πολυ νερο ρε παιδακι μου... και μετα κατα μηκος της πανεμορφης λιμνης Κωνσταντσα παμε για Λίχτεν-στάϊν.
Μετα την εντυπωσιακη μας βολτα στο μοναδικο αυτο πριγκιππατο, θα συνεχισουμε τον δρομο της επιστροφης για το καταφυγιο μας , εξω της
Λουκερνης γιατι εχουμε να ετοιμασουμε βαλιτσες, καθως την επομενη μετακομιζουμε στην Λωζανη.
Να λοιπον και ο χαρτης μας για να ξερουμε που και πως θα παμε. Το κοκκινο ειναι η διαδρομη μας το μπλε , ειναι αυτα που θα αναφερω αλλα δεν θα
παμε { θεωρητικα} γιατι δεν βγαινουν σε μια μερα. Σαντ Μοριτς και Νταβος , πρεπει να βαλετε μια μερα ακομη ή να μεγαλωσουμε την μερα και απο 12 ωρες να την παμε στις 20 με 25 ωρες

Και φυγαμε λοιπον για Ζυριχη!!! Πηραμε τον Α14 που μετα γινεται Α4 και απο εκει και περα εχουμε 2 επιλογες. Ή συνεχισουμε ολο αυτ/δρομο μεχρι
Ζυριχη ή παιρνουμε τον 4 Α και μετα τον επαρχιακο {ακολουθει απο μονος του Sihlstrasse} που παει μεσα απο το υπεροχο δασος της Ζυριχης και
κατα μηκος του ομωνυμου ποταμου Sihl [ Zιιλ] που ειναι ενα απο τα δυο ποταμια που διαπερνουν την Ζυριχη. Τοσο οι αυτ/μοι , οσο και οι επαρχιακοι ειναι παρα πολυ καλοι δρομοι....εκτος των...{ θα τα πουμε μετα

}
Και φυσικα εμεις δεν ηρθαμε να δουμε αυτ/δρομους [Μονο οταν χρειαζεται] και γιαυτο παμε παραποταμιακα. Ο ποταμος Zιιλ, ξεκιναει σαν ενα μεγαλο
και ορμητικο ρυακι, αλλα μετα γινεται ενα πολυ ομορφο ποταμι. Τα ωραιοτερα χρωματα εδω τα εχω δει φθινοπωρο. Μια φορα χειμωνιατικα, ειχε αποκλειστει ο δρομος αυτος. Ηθικο διδαγμα. Οπου πατε χειμωνα στην ελβετια μονο autobahn!!
H διαδρομη αυτη αξιζει εκατο φορες περισσοτερο απο τον αυτ/δρομο. Ακριβως αριστερα μας διπλα απο τα δεντρα ειναι ο δρομος και εχει ανοιγματα
πολλα στο ποταμι.. Η φωτογραφια αυτη ειναι απο τις αγαπημενες μου

Βεβαια για περιπου 30 χλμ εχει δημιουργηθει και ενα δρομακι για ποδηλατο και πεζοπορια !!! Ελβετια λοιπον με ΠΟΔΗΛΑΤΑ...θα ειναι η ΥΨΙΣΤΗ...
απολαυση φυσης

Αλλα προσεξτε ...το πολυ πολυ μεχρι φθινοπωρο. Για να δουμε και το ιδιο δρομακι χριστουγεννιατικα!!! Γραφικο πολυ μεν , αλλα καμμια απολαυση φυσης, ασε που ειναι και ταλαιπωρια να περπατας και ακομη χρειροτερο να οδηγας μεσα στα χιονια και ενα κρυοπαγημα σιγουρα θα το αρπαξουμε , αφου δεν ειμαστε μαθημενοι σε χιονια εμεις..