Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 148941 φορές)

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Ακριβο δεν ειναι benett ???

Σε συγκριση με ότιδηποτε αλλο, δεν ειναι ακριβο. Η πτηση ειναι απευθείας.  :good:
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Εδώ πρόκειται για κανονικό οδηγό. Υπέροχα!!!! Και οι φωτογραφίες πρώτες! Δικές σου; Γιατί αν είναι δικές αυτά που μας έλεγες στο άλλο θέμα με τη Ριβιέρα, δε στέκει.

Δύο διευκρινήσεις από τις δυο φορές που πήγα. Μπαίνοντας στα σύνορα σε υποχρεόνουν να πάρεις τη βινιέτα οπότε δεν έχεις επιλογή. Να πω δε ότι αυτή δεν είναι βινιέτα σας αυτή των άλλων χωρών. Είναι τα τέλη κυκλοφορίας τους. Μην πάθετε εγκεφαλικό αλλά οι Ελβετοί πληρώνουν τέλη για το αυτοκίνητό τους (ανεξάρτητα από κυβισμό) 29,5 ΕΥΡΩ (!!!!!!!!!!!!!!) Όταν πήγα την άνοιξη του 2004 ήταν Πάσχα και είδαμε πως γύρω από τη λίμνη του Λουγκάνο καλλιεργούν ελιές και μάλιστα κάποιες ποικιλίες τις ονομάζουν με τα ελληνικά τους ονόματα όπως Καλαμών, θρούμπες κλπ. Να λοιπόν μια σχέση Ελλάδας-Ελβετίας

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Εδώ πρόκειται για κανονικό οδηγό. Υπέροχα!!!! Και οι φωτογραφίες πρώτες! Δικές σου; Γιατί αν είναι δικές αυτά που μας έλεγες στο άλλο θέμα με τη Ριβιέρα, δε στέκει.

Δύο διευκρινήσεις από τις δυο φορές που πήγα. Μπαίνοντας στα σύνορα σε υποχρεόνουν να πάρεις τη βινιέτα οπότε δεν έχεις επιλογή. Να πω δε ότι αυτή δεν είναι βινιέτα σας αυτή των άλλων χωρών. Είναι τα τέλη κυκλοφορίας τους. Μην πάθετε εγκεφαλικό αλλά οι Ελβετοί πληρώνουν τέλη για το αυτοκίνητό τους (ανεξάρτητα από κυβισμό) 29,5 ΕΥΡΩ (!!!!!!!!!!!!!!) Όταν πήγα την άνοιξη του 2004 ήταν Πάσχα και είδαμε πως γύρω από τη λίμνη του Λουγκάνο καλλιεργούν ελιές και μάλιστα κάποιες ποικιλίες τις ονομάζουν με τα ελληνικά τους ονόματα όπως Καλαμών, θρούμπες κλπ. Να λοιπόν μια σχέση Ελλάδας-Ελβετίας
Σ ευχαριστω Δημο. Λιγες ειναι δικες μου,πως κι απ την ριβιερα. Οι περισσοτερες απο το googleearth-panoramio γιατι τα δικα μου αλμπουμ ειναι στην  ελλαδα  :pardon:
 {Απο την αλλη εμεις οι ξεναγοι, δεν βγαζουμε πολλες φωτο γιατι το εχουμε για δουλεια.} Θελετε να γραφω ποιες ειναι δικες μου και ποιες οχι???

@ {Μπαίνοντας στα σύνορα σε υποχρεόνουν να πάρεις τη βινιέτα οπότε δεν έχεις επιλογή}...
... ο γιος μου πριν απο 2 μηνες κοντεψε να βγαλει ολη την
  ελβετια χωρις vignette.Μπηκε απο Schaffhausen  και θα εβγαινε απο  Γενευη...Τον εστειλα να παρει μια απο το πρωτο βενζιναδικο...θα τον πιαναν στα συνορα στα σιγουρα. Iσως ειναι θεμα συνορων......... ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

@ {καλλιεργούν ελιές και μάλιστα κάποιες ποικιλίες τις ονομάζουν με τα ελληνικά τους ονόματα όπως Καλαμών, θρούμπες κλπ. Να λοιπόν μια σχέση Ελλάδας-Ελβετίας}   Αυτο ειναι υπεροχο . !!!!! δεν τις εχω δει μεν αλλα χαιρομαι αφανταστα δε  :dance:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
Για να μην τα γράφω και πάλι, εδώ τα έχω γράψει περί ελιάς και Άλπεων.

http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,4439.0.html

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Για να μην τα γράφω και πάλι, εδώ τα έχω γράψει περί ελιάς και Άλπεων.

http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,4439.0.html

Μαλιστα, πολυ ενδειαφερον. Η ελια πολυ πιο πιθανον ειναι, να μεταφερθηκε εκει απο τους ρωμαιους , οπως και τα κρασια και οχι απο ελληνες.
 ειναι ομως πολυ καλο που τις δωσαν ελληνικα ονοματα.
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
Επειδη δεν βρίσκω εκείνο το φυλλάδιο έψαξα και βρήκα τα παρακάτω

http://www.myswitzerland.com/en/the-olive-tree-trail-in-gandria.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Gandria και

http://www.panoramio.com/photo/51113343

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Λοιπον, φαγαμε ηπιαμε., ξεκουραστηκαμε παμε τωρα για να ανεβουμε στην ψηλοτερη κοντινη κορυφη των αλπεων στο ορος Πιλατους.

Για να ανεβει κανεις στο βουνο Πιλατους, εχει δυο εναλλακτικες. Mια,  να παρει το εναεριο βαγονι απο το Kriens,που λειτουργει ολο τον χρονο,
[Παιρνετε το λεωφορειο Ν.1 σε 15 περιπου λεπτα κατεβαινετε σταση Linde/Pilatus.Συνεχιζετε 5 λεπτα με τα ποδια ακολουθωντας τις πινακιδες  για
 Talstation Kriens]
 εδω ειναι  απο το απεναντι βαγονι κατεβαινοντας

και αυτη ειναι  σχεδον εξω απο την σταση

και η δευτερη  με το τραινο, απο το Alpnach, εκτος δεκεμβριου-απριλιο, αναλογα με τον καιρο...
[Παιρνετε το τραινο απο Λουκερνη για σταθμο Alpnachstad ή με το πλοιο για Alpnachstad απο την αποβαθρα Νο 2.κανει περιπου 90 λεπτα.
Εχει εισητηριαcombi, δηλ. να συνδιαζουν και τα δυο και ετσι κανετε και κρουαζιερα και  αναβαση.
 Γιατι να ανεβει κανεις στο Πιλατους? { εγω εχω ανεβει καμμια 35 φορες ... :stup:... το γιατι ειμαι  stupid, θα το καταλαβετε σε λιγο..}

Γιατι η θεα απο εκει ειναι καταπληκτικη { εννοειται οτι παμε μονο με λιακαδα και καθαρο ουρανο} γιατι βρισκεσαι 2.135 μετρα πανω απο τη λιμνη
 και η εμπειρια του τραινου ειναι ανεπαναλληπτη. Ναι καλα ακουσατε, θα ανεβουμε με τραινο στα 2.100 μετρα!! Ειναι ο πιο παλιος και ο οδοντοτος
με την μεγαλυτερη κλιση στον κοσμο !  48% και η διαδρομη δοαρκει περιπου 30 να ανεβεις και 40 λεπτα να κατεβεις...
Μας ενημερωνουν λοιπον οτι ειναι η steilste Bahn der Welt = πιο αποτομος σιδ/μος στον κοσμο !!!!!!!! { να μη λεμε ...δεν ξεραμε!!! :laugh:}

Ξεκινησε να λειτουργει απο το 1889 { ως ατμοκινητο} wow  ε??? για να εκσυγχρονιστει σε ηλεκτοκινητο το 1937.. Σε ενα μονοπατι που φτιαχτηκε
 με πονο και αιμα πανω στους γρανιτες των αλπεων. Ενα σημειο μαλιστα {που το αποκαλουν "το κατσικο-περασμα"} ειναι πραγματι μονο για κατσικια...

Με το ζορι περναει το τραινο... ειναι παρα πολυ εντυπωσιακο αλλα και προ παντως Α Σ Φ Α Λ Ε Σ...

Ειναι κατι που εγειρει την αδρεναλινη σου, ιδιαιτερα οταν λυσσομανανε οι " αεριδες", ενα συναισθημα του ....ποσο μικρος ειναι ο ανθρωπος
μπροστα στο μεγαλειο της φυσης...και ολα αυτα πανω σε μια γραμμη που εχει κατασκευαστει κατα το 1880 !!!!!!!!
[ εννοειται οτι εκτοτε συντηρειται και ελεγχεται τακτικοτατα, αλλωστε δεν ειχαμε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ  ειδους ατυχημα εκει !!!]

Αλλα φυσικα και οταν φτασεις στην κορυφη αποζημιωνεσαι με το παραπανω.. Ειναι παιδια, σαν να εισαι πανω στο αεροπλανο...απιστευτη θεα
του τοπιου απο κατω

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Αλλα  η κορυφη πανω δεν ειναι μονο βραχια.............. και θεα...

Εχει μερικες απο τις καλυτερες ξενοδοχειακες ή γαστρονομικες εγκαταστασεις ...Ενα "κατσε καλα" ξενοδοχειο, σε περιπτωση που θελεις να την ...βρεις, στα υψη μονος μεσα στην χαοτικη φυση και παρα πολυ καλα εστιατορια, αν θελεις απλα να ανεβεις να απολαυσεις ενα καλο φαγητο
στα 2000 μετρα  :laugh:
Να , το ξενοδοχειο Πιλατους Κουλμ απ εξω

και να απο μεσα

Και το εστιατοριο Βασσιλισα Βικτωρια ειναι παρα πολυ σικ..αλλα και ακριβουτσικο

Εμεις ...συνηθως, την βγαζομε με ενα καφε με μπολικο  κονιακ { μια δροσια την εχει εκει πανω  :mocking:} στα φτηνα μαγαζια...στις ταρατσες

Ενω πιο περα εχει κι αλλες εγκαταστασεις, για βολτα για αναψυχη, για ξεκουραση και ηλιοθεραπεια..ενα μονοπατι να πας μεχρι τον μετεωρολογικο
σταθμο...{ μην στερηθεις τελειως την ορειβασια!!!!}
Τον χειμωνα βεβαια εδω γινεται κοοοοολαση. Αλλα ανεβαινεις μονο με τις καμπινες!!!!!!!!

Ομορφη ..παρα πολυ ομορφη και η εμπειρια του Πιλατους,που σαν ορος και σαν ονομα κρυβει καποιους πολυ ενδειαφεροντες θρυλους
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 13, 2011, 19:56:01 μμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
Δεν το είχα ψαξει και δεν το ήξερα. Την επόμενη που θα πάω Λουκέρνη θα ανέβω σίγουρα. Τι είναι αυτό; απίθανο!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Το ονομα αυτου του ορους, εχει σιγουρα καποια σχεση με τον "γνωστο" μας  Ποντιο Πιλατο !!!
Συμφωνα με τον θρυλο της Καθολικης εκκλησιας ο Πιλατος μετα την σταυρωση του Χριστου, εγυφε απο την Ιουδαια, και πηγε σε καποια αλλη επαρχια της Ρωμ. αυτοκ/ριας καπου εδω κοντα στο κεντρο τηε ελβετιας. Οταν πεθανε με το "καλο", θελησαν να τον θαψουν. Αλλα "συμφωνα παντα με την παραδοση} καμμια γη δεν τον δεχοτανε. Ηταν καταραμενος.Οπου και αν προσπαθουσαν να τον θαψουν γινοταν μεγαλο φυσικο κακο.
Τρομερες καταιγιδες , κατολισθησεις και τρομακτικα ακραια καιρικα φαινομενα.
 Οι δικοι του , επειδη δεν ηθελαν να τον αφησουν αταφο, αλλα και επειδη κανενα χωριο δεν ηθελε το πτωμα του, αποφασισαν να τον πανε πανω
 στο βουνο αυτο και να το θαψουν εκει μακρια απο τα χωρια.
 Ομως { συμφωνα παντα με την παραδοση} και εκει την ωρα που πηγαν να τον θαψουν εγινε ΚΟΣΜΟΧΑΛΑΣΜΟΣ που φοβηθηκαν για την ιδια τους
την ζωη.Χαλαζι τους χτυπουσε αλυπητα με σκοπο να τους σκοτωσει Απο απελπισια και επειδη ηθελαν να φυγουν, τον πεταξαν μεσα στην μικρη λιμνη που ειχε εκει διπλα και φυγανε.
- Η λιμνη αυτη ονομαστηκε Pilatusee.-
 H καταρα αυτη ηταν τοσο ισχυρη , λεει η εκκλησια, που ακομα και αν τολμουσες να ριξεις ενα βοτσαλακι στην λιμνη -και να ανακινησεις τα νερα
που σκεπαζουν τον Πιλατο-ξεσηκωνονταν φοβερες καταιγιδες.
 Γιαυτο τον λογο και η καθολικη εκκλησια, ειχε ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΡΗΤΑ, την οποιαδηποτε προσβαση στο βουνο Πιλατους.
 Αυτο βεβαια μεχρι τα τελη του 1600, οταν καποιος "παραβατης" που δικαιολογηθηκε οτι του εφυγε το κοπαδι του και πηγε εκει να το μαζεψει,
διαπιστωσε οτι η λιμνη ειχε σχεδον ξεραθει και οτι δεν ισχυε πια η καταρα των φοβερων καιρικων φαινομενων.

Σημερα η λιμνη αυτη θεωρειται τουριστικη ατραξιον, οπως η αντιστοιχη συκια του Ιουδα.

Οταν εχει καλη και καθαρη  ορατοτητα μπορεις να δεις ολη την περιοχη μεχρι απεναντι τα αλλα καντονια. Πιο πολυ βεβαια απ ολα το αλλο βουνο απο
την αλλη μερια το Riggi.
  Kαι εκεινο βεβαι αρκετα καλο που μπορει να ανεβει κανει με καμπινα, αλλα δεν εχει την "παραδοση" του Πιλατους

Μεχρι τα περιπου 1300 μετρα ολα ειναι καταπρασινα και η διαδρομη πανεμορφη. Προς το τελος , δεν αντεχει καμμια πρασιναδα και το θεαμα ειναι
γρανιτης , γρανιτης και παλι γρανιτης

Κατω στα δεξια μας ειναι το καντονι Ουρι..Η πατριδα του Γουλιελμου Τελλου !!!!!! το ελβετου ηρωα