Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 148955 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
       Τωρα το 1864, ο δραστηριος και εξυπνος ξενοδοχος Μπαντρουτ, μην θελοντας να χανει τους πελατες του τον χειμωνα που "ερημωνε" η περιοχη,
 εβαλε ενα πολυ "εξυπνο" στοιχιμα με 4 εγγλεζους αριστοκρατες που τους παροτρυνε να καθισουν τον χειμωνα εκει και αν, δεν θα τους αρεζε, θα
 τους πληρωνε τα εισητηρια τοσο που ηρθαν οσο και να φυγουν και την διαμονη τους φυσικα.
 Αν παλι θα τους αρεζε, θα μπορουσαν να μεινουν οοοοσο ηθελαν. Αφου λοιπον το σκεφτηκαν οι εγγλεζοι και συνειδητοποιησαν οτι και ετσι και αλλιως
 θα βγαιναν κερδισμενοι, ηρθαν τα χριστουγεννα του 1864 για να φυγουν.....το Πασχα του 1865!!! Τοσο πολυ τους αρεσε.
 Ετσι λοιπον το Σ.Μοριτς αρχισε να γινεται και αγαπημενος χειμερινος προορισμος. Τοσο το χωριο

Οσο και η γυρω περιοχη με την λιμνη που ηταν βεβαια παντα σκεπασμενη με χιονια, αλλα μετατρεποταν σε υπεροχο παγοδρομιο

Εμενα βεβαια παλι θα μου επιτρεψετε να προτιμω το χωριο αυτο αυτο το καλοκαιρι αν και μερικες γειτονιες, ιδιαιτερα προς τα ψηλοτερα μερη. δειχνουν αρκετα γραφικες και με το χιονι οπως τα σαλε κοντα στην βουνοκορφη Corviglia { Κορβιλια} , λιγο πριν το Πιτζ Ναϊρ

Χειμωνα λοιπον, καλοκαιρι , η περιοχη θεωρειται πλεον ο προορισμος των "πλουσιων" και πολλα διασημα ονοματα θεωρουνταν τακτικοι πελατες,
μεταξυ αυτων συγκαταλεγονται οι Alfred Hitchcock, η Brigitte Bardot και ο Gunter Sachs αλλα και ο αειμνηστος σχεδον μονιμος κατοικος
 Charlie Chaplin, ο Henry Ford,  η Greta Garbo,ο  Thomas Mann, η οικογενεια  Kennedy-Familie ή ο Σαχης της Περσιας πολλες βασιλικες οικογενειες
 και ο καταλογος δεν εχει τελειωμο.
 Αυτο που ομορφαινει βεβαια το χωριο, ειναι φυσικα η πανεμορφη λιμνη του , η λιμνη Σανκτ Μοριτς!!!

Η λιμνη διαθετει ενα πολυ ομορφο δρομακι για να μπορει κανεις να την γυρισει σχεδον ολοκληρη

Αλλα διαθετει και τους μονιμους κατοικους της ....τα αγελαδια  :mocking:

Ενα πολυ ομορφο ξενοδοχειο και εστιατοριο { Waldhaus am See} φτιαχτηκε στην μια ακρη της λιμνης που το συνιστω για φαγητο , αφου οι τιμες του ειναι υποφερτες  και οι πατατες  Rόsti , ειναι καταπληκτικες

Aς παμε ομως προς το  "χωριο", και οπως παντα θα αρχισουμε απο τον σιδ/κο σταθμο.

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Ναμαστε μπροστα στον σταθμο. Οχι οτι ειναι τιποτα σπουδαιος, απλα εδω θα παρκαρουμε το αυτοκινητο μας και εδω θα φταναμε αν παιρναμε το
Γκλασιερ ή το Μπερνινα εξπρες

Να  εδω να  παρκαρουμε  που ειναι και δωρεαν κατω απ το ξενοδοχειο La Margna και ετοιμαστητε γιατι εχει πολυ ανηφορα οπως βλεπετε
γιατι το χωριο παει πανω στο βουνο

Εγω ομως λεω να μην περπατησουμε την ανηφορα για να ανεβουμε αλλα να παμε κατω........να κατηφορησουμε προκειμενου να ανεβουμε  :wacko:
 { :laugh: καπως ετσι με κοιτανε και τα γκρουπ οταν τους το λεω  :laugh:}
Παμε κατω λοιπον

[imghttp://img684.imageshack.us/img684/4036/3dromowparaliawgiacars.jpg]http://[/img]

Διπλα απο τον παραλιακο δρομο εχει αυτη την γεφυρα που οδηγει στην λιμνη. Να εκει θα παμε και θα μπουμε  απ την αλλη μερια ,

Γιατι αυτο το περασμα ειναι μια υπογεια διαβαση απο κυλιομενες σκαλες που σε οδηγει κατευθειαν στην καρδια του χωριου και αντιθετα απο την καρδια του χωριου στην λιμνη ή στον σταθμο  :wink:
Εντυπωσιακο περασμα ...χλιδατο και καθαρο

Πολυ μεγαλες σκαλες.....οση και ανηφορα που γλυτωσαμε  :laugh:

Και φτασαμε σ' ενα γνωστο μερος..Via Serlas  {οδος Σερλας} Με το καταπληκτικο ξενοδοχειο Μπαντρουτ Παλας απο την εισοδο μερια. Εχει μια
υπεροχη ξυλογλυπτη προσθηκη απο την μια μερια του πυργου, σκετο εργο τεχνης

Το ξενοδοχειο αυτο ειναι το κοσμημα του χωριου και η οδος αυτη ας πουμε η "ερμου" του Σ.Μοριτς { καμμια σχεση βεβαια  :laugh:} Τα χριστουγεννα
ειναι παντα το πιο ομορφο στολισμενο μερος

Και εκει βρισκονται οι περισσοτερες και ακριβοτερες μπουτικ της υδρογειου..Λουι Βουιτον, Ερμες, Σανελ, Ντολτσε, Μπλανικ ....και ολο το κακο συναπαντημα...

Παμε ομως παρακατω για να βρεθουμε σιγα σιγα στα πιο ψηλα πατωματα του Σ.Μοριτς

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Θα παρουμε την στροφη απο δω για να βρεθουμε κοντα στο δημαρχειο .

Αν στριψουμε αριστερα παμε στο δημαρχειο ισια στο βαθος φαινεται η ευαγγελικη εκκλησια του χωριου { γιατι και εδω ειναι ολοι προτεσταντες}
και πισψ απο την εκκλησια εκει που θα φτασουμε μετα εχει πολυ ομορφα πραγματα, αλλα παμε πρωτα αριστερα.

Εδω εκτος απο το δημαρχειο θα βρουμε παραδοσιακα σπιτια με καμαρες, τραπεζες!!!!! και υπεροχα και αμαρτωλα ζαχαροπλαστεια.
Να και το τοτεμ { :mocking:} και εκει κατω την γωνια την αποκαλω...η γωνια της αμαρτιας.. :laugh:

Μια πολυ ομορφη πλατεια  λοιπον με ενα γλυπτο τοτεμ στην μεση αφιερωμενο στον Αγιο Μαυρικιο.

Γιατι ειναι ενα υπεροχο κτηριο με σγκραφιτι το κτηριο Χάνζεμαν, αλλα και το καλυτερο ζαχαροπλαστειο του Σ.Μοριτς

Και αφου στανιαραμε με υπεροχες μηλοπιτες , ταρτες και σοκολατινες, και την παραιτητα καφεινη, πηραμε κουραγιο για να ανεβουμε λιγο πιο
πανω περνωντας απο την Βια Μαϊστρα και την εκκλησια

Για να βρεθουμε σε ενα ακομα πιο κεντρικο μερος την πλατεια Schulhausplatz ή Piazza Scoula οπως λεγεται στα ρομάνις. Εκει βρισκεται σ ενα παλιο
 σχολικο κτηριο του 178- και κατι { ανηκε σε μονη} σημερα η δημοτικη βιβλιοθηκη του χωριου με παρα πολλους ενδειαφεροντες τομους βιβλιων
τοσο επιστημονικων οσο και λογοτεχνικων.

Ακριβως πισω απο την βιβλιοθηκη, που αρχιζει το βουνο , και οι βιλλες, θα μεταφερθουμε απο το παρελθον στο μελλον, αφου θα δουμε ενα πολυ
φουτουριστικο σπιτι. Το chesa Futura  οπου chesa ρομανις =casa ιταλικα, του διασημου εγγλεζου αρχιτεκτονα Νορμαν Φοστερ, { αυτος που εκανε και στην Βαρκελωνη τον πυργο Κολσερολλα και θα μεγαλωσει το γηπεδο camp nou  της Μπαρτσα}

Ενω λιγο πιο κατω η διαφορα ειναι εντονοτατη βλεποντας παλι ενα ομορφο κλασσικο κτηριο, που για να πω την αληθεια , το προτιμω απο τα
μοντερνα και φουτουριστικα κτηρια του Φοστερ και του Καλατραβα

Εκει παραδιπλα βρισκουμε και το κλασσικο συμβολο του χωριου τον κεκλιμενο καμπαναριο του κατεστραμμενου Ναου του Αγ, Μαυρικιου.
Ενας Ναος που υπολογιζεται οτι χτιστικε γυρο στο 1500 και  το 1890 καταστραφηκε ολοσχερως , μαλλον απο κακη στατικη. Ο Πυργος 33 μετρα
υψος πηρε μια κλιση 5% λογω ελειψης στιριξης απο την εκκλησια πια.

Ακομη πιο διπλα ζωντανευει μπροστα μας ενας θρυλος Η Χάϊντι. Το διασημο αυτο παραμυθι της ελβετιδας συγγραφεως του 1881 Johanna Spyri
 εχει γαλουχισει εκατομμυρια παιδακια , αλλα και μεγαλους , εδω γυριστηκε και η ομονυμη ταινια. Το σπιτακι ειναι επισκεψιμο και "δωρεαν"...

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Και τωρα νομιζω ηρθε η ωρα να παμε σε μια απο τις πιο διασημες και πολυ επισκεψιμες κορυφες του Σ,Μοριτς, το Πιτζ Ναϊρ. Θα παμε με το τελεφερικ
 και τον  οδοντοτο, που θα  μας παει μεχρι την βουνοκορφη Corviglia, που ειναι απο τις πιο "ιν" χιονοδρομικες διαδρομες.

Ενω εμεις θελουμε να παμε πιο ψηλα απο δω γιαυτο θα συνεχισουμε παιρνοντας απο πισω απο τον σταθμο αυτο το κρεμμαστο βαγονι

Και με το βαγονακι το κρεμμαστο που θα μας παει στην κορυφη φτασαμε στο Πιτς Ναιρ

Σημα κατατεθεν ο αιγαγρος, το αγριοκατσικο των αλπεων

Η θεα απο εδω ειναι εκπληκτικη και αφου κανουμε μια πολυυ συντομη βολτιτσα γιατι ακομα και Ιουλιο μηνα η θερμοκρασια εδω δεν αστειευεται,
{Βρισκεται στους περιπυ 3 με 5 βαθμους !!!!!!} Μπαινουμε μεσα για μια καυτη σοκολατα ή κονιακακι...δεν θα μαλωσουμε

Ηρθε ομως η ωρα να κατεβουμε παλι κατω και να παμε να δουμε απο κοντα κατι που απο πανω μας εντυπωσιασε ηδη, η δευτερη μικροτερη λινμη
του Σ.Μοριτς την Στατζ. Μια θρυλικη λιμνη που λενε οτι σχεδον ποτε δεν κυμματιζει ειναι παντα γυαλι!!!!Στην διαδρομη μας κατα κει θα περασουμε απο 2 πολυ ομορφα σπιτια.....την chesa Tobias

και το  Mon reve!!!! βγαλμενο λες και απο καποιο παραμυθι

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Να σημειωσουμε για τους "μουσειοπληκτους" , οτι και το Σ,Μοριτς διαθετει ενα μουσειο , Το Segantini με φωτογραφιες και πινακες του ιδιου
του Καλλιτεχνη { προσωπικη μου αποψη...μετριο εως ελαφρως ενδειαφερον αναπτυσσεται κυριως στα ρευματα του εξπρεσιονισμου και φωβισμου.}

Για να παει κανεις στην αλλη λιμνουλα πρεπει να κανει το 1/3 της διαδρομης της μεγαλης λιμνης με τα ποδια  {περιπου μιση ωρα} ή να παει με αμαξα
με αλογα, που κυκλοφορουν αρκετες, ή απο την πισω πλευρα με το αυτοκινητο σε ενα στενο δρομο που συνηθως σεν σ αφηνουν να περασεις απο
ενα σημειο και μετα και συνεχιζεις με τα ποδια . Απο αυτο το σημειο της λιμνης παμε προς το βουνο λοιπον { εχει σημανση}

Στον δρομο μας θα συναντησουμε και καποια πολυ ωραια ξυλινα γλυπτα,  οπως αυτο το σκιουρακι γιγαντας. Ειναι μια παρα πολυ ομορφη βολτα
που πρεπει να υπολογισεται το λιγοτερο ενα δυωρο , αλλα το αποτελεσμα θα σας ανταμειψει

Και πολυ γρηγορα φανηκε η πανεμορφη λιμνουλα Σταντς. Η εκφραση ισως, ο παραδεισος επι γης να ταιριαζε σ αυτο το μερος

Εδω εχει και ενα πολυ γραφικο εστιατοριο που θα μας προσφερει ενα καλο ποτηρι κρασι { για φαγητο ειναι κομματακι ακριβο, λογω θεσης, αλλα για ποτο ειναι ο,τι πρεπει} και φυσικα αφου χορτασουμε την φυση, που δεν χορταινεται με τιποτα, θα πιουμε το κρασι μας και θα παρουμε τον δρομο
της επιστροφης

Αχχχ, μακαρι να ειχαμε κι αλλο χρονο να καθισουμε κι αλλο σ αυτον τον παραδεισο, αλλα πρεπει να φυγουμε , μην ξεχνατε οτι αυριο πρωι πρωι
φευγουμε για Ιντερλακεν, Βερνη και Λωζανη

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
Εμεις ειχαμε πετυχει φοβερο καιρο,με τον οδοντωτο.Ημασταν με τα κοντομανικα,με τετοιο καιρο!
Και αυτη η μαγικη Μοριτσζεε..!
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Εμεις ειχαμε πετυχει φοβερο καιρο,με τον οδοντωτο.Ημασταν με τα κοντομανικα,με τετοιο καιρο!

Τι γινεται με σενα ρε Αποστολη... οπου πας αλλαζουν οι κλιματολογικες συνθηκες... :laugh: :rofl:

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/

Τι γινεται με σενα ρε Αποστολη... οπου πας αλλαζουν οι κλιματολογικες συνθηκες... :laugh: :rofl:

Εδω στο Ιννσμπρουκ,ειχαμε 38 βαθμους,παραλιγο να παθουμε ηλιαση  :laugh: :laugh:
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Nαμαστε με τις βαλιτσες ετοιμες για την νεα μερα με ...ισως τις καλυτερες εικονες απ ολο το ταξιδι. Η διαδρομη Λουκερνη { Μπουοχς} Ιντερλακεν-Βερνη, ειναι ισως απο τις πιο ομορφες αρκει να ξερεις απο που να πας  :bigr:
 Φευγουμε λοιπον απο το Μπουόχς { μην ξεχνατε εκει μεναμε} και παιρνουμε τον αυτ/μο 2 για Λουκερνη και μετα το Stansstad κατευθυνομαστε προς
 τον Α8 με προορισμο Ιντερλάκεν-Βερνη.
  Απο δω και περα θα περασουμε απο τον ορεινο ογκο Berneralp, που ειναι γεματος ομορφες κοιλαδες πολλες ρομαντικοτατες λιμνες και γραφικοτατα χωρια.
  Πρωτα απ ολα θα περασουμε απο το Alpnach το χωριο που φιλοξενει και τα μεσα που μας ανεβαζουν στον Πιλατο.
Ενα πολυ ομορφο χωριο....βεβαια απο δω και περα αυτη θα ειναι η "παγια" περιγραφη για ο,τι συναντησουμε ΟΜΟΡΦΑ< ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ>ΓΡΑΦΙΚΑ<
ΥΠΕΡΟΧΑ...Ηταν παρα πολυ δυσκολο να ξεδιαλεξω φωτογραφιες γιατι πραγματικα η μια ειναι καλυτερη απο την αλλη..Το τοπιο φανταζει
 σαν ενας επιγειος παραδεισος!!
Ενα μικρο, καθαρο και πολυ ομορφο χωριο με παλια γραφικα σπιτακια

Αφηνοντας  το χωριο πισω μας περναμε απο την ευαγγελικη εκκλησια της Μαριας Μαγκνταλένα.

Αμεσως μετα το το χωριο ερχεται μια μικρουλα και ομορφη λιμνουλα η Wichelsee. H λιμνη αυτη εχει τους περισσοτερους κυκνους απ ολη την περιοχη.
Και το πιο ωραιο απ ολα ειναι οτι ο δρομος που παιρνουμε πηγαινει κατα μηκος των ομορφων αυτων λιμνων. Οι περισσοτερες απ αυτες, αν οχι ολες,
ειναι αποτελεσμα του λιωσιμου των χιονιων

Αξιζει τον κοπο να σταματησετε καπου στο πλαι της για να φωτογραφησετε πανεμορφους κυκνους.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Αμεσως μετα φτανουμε στην λιμνη Σαρνεν,{Sarnen}, που στην αρχη της βρισκεται το  ομονυμο χωριο και απο την αλλη ενα  αλλο ομορφο χωριουδακι το
 Γκίσβιλ. { Giswil }

Η λιμνη ειναι πανεμορφη , γραφικη και πεντακαθαρη

Θα μπουμε μεσα απο το χωριο και θα περασουμε φυσικα απο το  κεντρο κοντα στον σιδ/κο σταθμο..

Ομορφα σπιτακια με σγκραφιτι, και ωραια σχηματα!!!

Και φυσικα διαθετει και μια πολυ ωραια παραλια και καμπιγκ

Παμε και απο την αλλη μερια της λιμνης ...στο τελος της απο το Γκισβιλ..

Βεβαια εχουμε εκει το χωριο με την ομορφη εκκλησιτσα του, τον Αγιο Λαυρεντιο

Και φυσικα και εκει εχει ενα πολυ ωραιο καμπινγκ