Αποστολέας Θέμα: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....  (Αναγνώστηκε 33961 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....
« Απάντηση #60 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 22:41:12 μμ »
Και φτανουμε στην τελευταια μερα της περιπετειας μας στο Χονγκ Κονγκ..
Σημερα θα ακολουθουσαμε ενα αρκετα "λαιτ" προγραμμα με τελικο προορισμο ενα απο τα πιο διασημα ενυδρεια στον κοσμο
το  ocean park !!!
 Βρισκεται στο νοτιο τμημα του νησιου του Χονγκ Κονγ σε μια πανεμορφη διαδρομη που περνα μεσα απο τα προαστεια
της πολης , την ζουγκα στα 2 χλμ!!!! και διπλα απο το  Repulse Bay,ενα απο  τα πιο in  και κοσμοπλημμυρισμενα καλοκαιρινα θερετρα του Χ.Κ.

Πηραμε λοιπον την παραλιακη λεωφορο

ενω κατα μηκος της παραλιας εχει μονοπατια για περπατημα και ποδηλατο

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #61 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 22:54:52 μμ »
Βεβαια μπορει να παει κανεις και με τα "καλλιτεxνικα"  παραδοσιακα καραβακια κατα εκει..

Και σιγα σιγα φτασαμε στην ζουγκλα.Εκτος απο τον αυτοκινητοδρομο , εχει απιστευτα πολλα ωραια μονοπατια γοα βολτα
κατα κει, που ειναι απολαυστικοτατα. Καταρρακτες, λιμνες , λιμνοθαλασσες, ο,τι αρεσει το ματι σου βρισκεται εκει μεσα, ενας
τελειως διαφορετικος κοσμος

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #62 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 23:23:10 μμ »
Mεσα στο παρκο ζουγκλα αυτο, μια διαδρομη που την εκανα μονη μου αρκετες φορες, μπορει να βρει κανεις τα παντα,
καταρρακτες ,ποταμακια, λιμνες, λουλουδια, ζωα ελευθερα και περιφραγμενα,{ ειναι ακρως ανθυγειηνο να συναντησεις κροκοδειλο
στο μονοπατη σου  :laugh: :laugh: }  εν ειδει ανοιχτου  ζωολογικου κηπου. Και πανεμορφα φλαμιγκο παντου....
 Ακομα μου εχει μεινει στο μυαλο χαραγμενο το κατακκοκινο χρωμα τους...που προδιδε οτι "χλαπακιαζανε" καλα γαριδες και οστρακα !!!!

Και μεσα σε ενα εικοσαλεπτο, αρχισε να φαινεται το Repulse Bay..

που δεν ειναι βεβαια μονο ουρανοξυστες και εδω εχουμε παλι και τα δυο προσωπα του Χ.Κ.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #63 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 23:32:17 μμ »
Οταν ειχα αναρωτηθει , γιατι πολλα μεγαλα συγκροτηματα πολυκατοικιων εχουν ενα τετραγωνο σαν "τρυπα " στην μεση μου ειπαν για να
περνανε ευκολα τα πνευματα "δρακοι του ουρανου" αναμεσα τους και να μην θμωνουν γιατι ειναι αναγκασμενα να κανουν κυκλους....
 Πως μπορουν , ανθρωποι τετοιας επιστ. προοδου να πιστευουν σε "δρακους και αρκουδες" δεν μπορω να το καταλαβω  :nea:

μακαρι να ειχαμε χρονο να κανουμε βολτα εδω, μα....μας περιμενε το Οσεαν Παρκ
Το ocean park ειναι ενα θεματικο παρκο που διαθετει δυο ενοτητες πανω στο βουνο Νανλάνγκ και την τριτη , που ειναι
 το ωκαιανοαριο  :laugh: :laugh: {κατα το oceanarium} πιο σωστα βεβαια ωκαιανογραφικο παρκο στον κοσμο στην κοιλαδα Huang Zhu Keng
 και φυσικα μεχρι τον ωκεανο και θεωρειται απο τα μεγαλυτερα στον κοσμο καλυπτοντας 670 στρεμματα !!!!!!!!!!
 Τοσο για να φτασεις στο  ψηλοτερο σημειο του παρκου οσο και να τριγυρισεις την περιοχη εκει υπαρχει τελεφερικ καπινες για 6-8
{κινεζους} η 4 κανονικους  το μεεεγιστο,  βιομηχανους ευρωπαιους.. :laugh: :laugh:

{τοσο γιατι ειναι ευτραφεις οσο και γιατι ειναι βιομηχανοι και δεν ....στριμοχνωνται ..}
Αχχχχχ Παναγια μου τι τραβηξα μ αυτες τις κολοκαμπινες...
   Ο υπαλληλος του παρκου δεν ελεγε να μην βαλει τουλαχιστον 6, ενω οι δικοι μου  δεν ελεγαν να μπουν μεσα σαρδελωτα !!!!
 Ηθελαν δυο δυο !!!! -λες και θα φτιαχναν σεξ εκει μεσα!!!!

λετε????????????????   τωρα το υποψιαζομαι  :laugh: :laugh: :laugh:

Αφου καμμια 50ρια λοιπον καμπινες φυγαν αδειες και οι κατα τα αλλα πολυ υπομονετικοι κινεζοι αρχισαν να διαμαρτυρονται, και αφου ειχαν
 σπασει  τα νευρα μου προσπαθοντας να παραστησω τον  Κοφι Ανναν  {πρωην γ.γ του ΟΗΕ} και στις δυο πλευρες, μετα απο ατελειωτες διαπραγματευσεις   μπηκε νερο στο  κρασι ενθεν και ενθεν και αρχισαν φευγουν τεσσερεις τεσσερεις..
 Τευταια μερα...να μην μου βγαλουν την ψυχη??? δεν λεει !!!!
 Καπως ετσι:
-" Καλα κουμαντο θα κανει στα λεφτα μου??"
-" Μα, Κυριε Παπ..., ετσι ειναι ο κανονισμος!!, τι να κανω να εισηγηθω να αλλαξει για χαρι σας?"
-" δεν με νοιαζει, εγω δεν μπαινω σαν σαρδελλα εκει μεσα, θελω να το απολαυσω"
-"μα δεν γινεται , οπως βλεπετε, ειναι ο κανονισμος και το τηρει" !!!
-" Να του πεις να παει να....., εγω θα μπω μονος μου!!!"
 και αφου δεν πιασανε ολα τα παραπανω...ο κλασσικος ελληνας βαζει τα μεγαλα μεσα { τα εχουμε εν τω μεταξυ εχω μαθει απ εξω  :laugh: :laugh:}

Εχω κλειστο φοβια, εχω υψοφοβια, εχω την καρδια μου εχω ιλιγγο, εχω ασθμα, αναρρωνω απο εγκεφαλικο....και πολλες παρομοιες
ασθενειες που ολες τεινουν στο να απολαυσει ο "αρρωστος" ή , την πρωτη θεση στο λεωφορειο ,
ή στο αεροπλανο {ειδικα οι κλειστοφοβικοι  :laugh:}
ή να μπει μονος του σε καμπινα τελεφερικ. Και επειδη δεν ειχα καμμια διαθεση να παρουσιασω το γκρουπ μου σαν κινητη μοναδα του γενικου
νοσοκομειου ελλαδος, αρχισα τιε διαπραγματευσεις απο την αλλη πλευρα , μεχρι που συνθηκολογησαμε στην τετραδα!!!!!!!!!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 18, 2011, 23:39:43 μμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Νοέμβριος 19, 2011, 00:13:19 πμ »
 Το ωκαιανογραφικο παρκο αυτο ...ειναι "ολα τα λεφτα". Εχω παει και στο sea world  στο ορλαντο και σε αλλα δυο τρια μεγαλα, το καθενα βεβαια
 ειχε το κατι ...τις...δικο του που το κανει ξεχωριστο και ιδιαιτερο. Αυτουνου, μου αρεσε οτι πολλες εγκαταστασεις ηταν μεσα στην θαλασσα και φυσικα η τεραααααααααστια δεξαμενη με καρχαριες και η ακομα πιο τερααααααααααστια με τους οξυρυγχους .Παιδια, πρωτη φορα στην ζωη
μου ειχα δει οξυρυγχο  belunga { της κασπιας θαλασσας-απο εκει που βγαινει το πανακριβο χαβιαρι!!!}   5 μετρων !!

Τι σωου με  δελφινια , τι φαλαινες ορκα, τι φωκιες, τι....τι...απιθανα.Τα βλεπεις καθε χρονο και δεν τα βαριεσαι :clap: :clap:
Σχεδον τρεχοντας γυρισαμε οσα περισσοτερα μπορουσαμε να δουμε για να παμε στα αγαπημενα giant panda..
 O Ying Ying και η  Le Le, ειναι απο λιγα παντα που εχουν μεινει στον κοσμο αφου απειλουνται απο εξαφανηση και ειναι να τα χαζευει
κανεις με τις ωρες...γυρισαμε οσα πιο πολλα ατραξιονς μπορουσαμε και ειχαμε συμφωνησει οσοι δεν καθησουν να "παιξουν" με τα τραινακια
να γυνρουσαν μαζι μου με το λεωφορειο οι αλλοι θα γυρνουσαν πισω κατ ιδιαν και με ταξι.
 Πραγματικα δεν σου κανει καρδια να φυγεις και να πω την αληθεια οι μισοι και παραπανω μεινανε, ειμαι σιγουρη οχι τοσο για να κανουν
τα  8  λουπινγ [looping} με το τραινο-δρακος {σιγα μην ανεβουν εκει πανω αυτοι που μεχρι πριν 4 ωρες μου παρουσιαζονταν σαν χουφταλα
αρτι εξαχθεντες απο την εντατικη του "καρδι-αγγειο-θωρακικων" νοσηματων...
 Απλα να τριγυριζουν στο πανεμορφο παρκο και ας μην βλεπουν τιποτα συγκεκριμενο..
.... Ειχαμε κανει προ πολλου... ανακωχη   :giveup:  και ολοι ηρθαν στο σημειο του ραντεβου, με τις ιδιες λιγο πολυ εντυπωσεις..
-"Κα Καρμεν, για σημερα μας φυλαξατε το πιο καλο !!! "
-" Εντυπωσιακο !!! επρεπε να ερθουμε απο το πρωι !!!"
-" Εχω εχω παθει την πλακα μου, απο το Χονγκ Κονγκ, ενας μονο καημος μου εμεινε !!!
-"  :shout: :shout: αααααααααααααααααααα...μην το πεις θα μου χαλασεις το σεναριο...τεινει να κλεισει τοσο ωραια!!!" της φωναξα
Ξερετε για ποια μιλαω! Την 'συμπεθερα' που κολλησε να παει στο Μακαου...Ειπα να  της προτεινω μια δοση ...και γιατι δεν πατε τωρα? Το
βραδυ ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο, αλλα ο αντρας της ηταν πολυ καλο παιδι, δεν μου εφταιγε σε τιποτα να τον τιμωρησω ετσι βραδυατικα
αλλωστε , με 'εσωσε' πολλες φορες απο τις κοτσανες της εν λογω θιτσας..
 Με πολλες και ομορφες παρατηρησεις , πηρα τους πιο κουρασμενους να γυρισουμε πισω.
Αυριο ξημερωνε η θλιβερη μερα της επιστροφης...
Θλιβερη?? 
Οχι και τοσο...θα στεναχωρεθω βεβαια που αφηνω "την πολη" μου πισω, και ποιος ξερει ποτε θα ξαναπαω, αλλα .....
με περιμενει ενας αλλος θησαυρος σπιτι μου .
Ο αντρας μου πρωτα απ ολα...................................{ τον  γραφω πρωτο γιατι θα διαβασει καποια στιγμη την ιστορια   :mocking: :mocking:}
....οχι μωρε τον λατρευω  :inlove:  και το ξερει, και τα παιδια μου... Αλλη η ομορφια του Χονγκ Κονγκ, αλλη η ομορφια της οικογενειας

αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ....

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #65 στις: Νοέμβριος 19, 2011, 00:21:31 πμ »
 Εχω βρει μερικες ακομα πολυ ομορφες φωτο του Χ.Κ. θα τις βαλω αυριο, γιατι σημερα το pc μου κανει νουμερα { μαλλον πεταμα θελει  :laugh:}
 και μ εσπασε τα νευρα...
 Ες αύριον τα σπουδαία λοιπον...

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #66 στις: Νοέμβριος 19, 2011, 12:44:17 μμ »
Βεβαια το ocean park διαθετει επισης το 'χαρισμα' να ειναι και μοντερνο  και με απιστευτη τεχνολογια {ενυδρεια} και ζουγκλα και
παιχνιδοτοπος και ασια..Typical Hongkonese!!

Πισω στην πολη. Οχι μονο μοντερνες κατασκευες και φουτουριστικα πραγματα αλλα και κλασσικα και παλια και ενα ειγμα και απο τα δυο
Cyperport

Η εισοδος στο Μπελ Αιρ

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #67 στις: Νοέμβριος 19, 2011, 12:50:09 μμ »
 Moντερνο εισοδος εμπορικου κεντρου στο admiralty}

και παλιο {πανενπιστημιο οικον. επιστημες} sto middlevel

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #68 στις: Νοέμβριος 19, 2011, 13:07:12 μμ »
 Εκτος απο την  ΄καρδια' της πολης που γινεται λιγο χαμος, {σε δυο παλιες γειτονιες λογω αναρχης οικιστικης φρενιτιδας-ειδικα μετα την
μεγαλη φωτια που ειχαν μεινει πολλοι αστεγοι} οι νεες γειτονιες ειναι πολυ προσεγμενες.
Να μια νεα απλη εργατικη συνοικια

Ρομαντικοι περιπατοι διπλα απο καλανια στα νεα εδαφη

και ...παρκα...παντου πολλα και ομορφα παρκα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #69 στις: Νοέμβριος 19, 2011, 13:20:05 μμ »
και θα κλεισω με ενα απο το ομορφοτερα παρκα του Χονγκ Κονγκ το  Ναν Λιαν {Nan Lian}
η περιφραξη του οποιου { οπου χρειαζοταν να γινει ειναι απο τα walltrees= δεντρα των οποιων το ριζικο συστημα ειναι εναεριο και με μικρη
καθοδηγηση δημιουργουν ολοκληρη τοιχοποιεια}

Ναν Λιαν λοιπον μεσα στην καρδια του Χονγκ Κονγκ

οι κηποι αυτοι ειναι χτισμενοι με την αρχιτεκτονικη ταση της εποχης της δυναστειας των Τανγκ.

και τελος............ ειναι, δεν ειναι ουααααου??? :pardon: