Αποστολέας Θέμα: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....  (Αναγνώστηκε 33972 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 21:23:00 μμ »

και γυρισαμε πισω στην περιοχη με τις παραδοσιακες ταβερνες .

βιτρινες απο ζωντανα ψαρια οστρακα και λοιπα θαλασσινα, που περιμενουν
τον ....δημιο τους  :laugh:

παλιο και καινουριο, παραδοση και τεχνολογια...ολα σ ενα μερος μαζεμενα  :wink:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 21:28:50 μμ »

Ο ινδουιστικος ναος που ειδαμε στα πολυ γρηγορα, αφου ολων το μυαλο ηταν στο φαγητο  :laugh:
{ Παρακατω θα πω πολυ λιγα πραγματα για την ινδουισμο}

Ο δρομος της επιστροφης περνωντας παλι απο τις εντυπωσιακες γεφυρες, εδω η  Τσινγκ Μα.
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος traveler-eirini

• Full Member
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 21:48:23 μμ »
Καλά Κάρμεν, απλά respect! Απολαυστική αλλά και κατατοπιστική, μου κίνησες πολύ το ενδιαφέρον για αυτή τη πόλη! Και οι φώτο σούπερ!
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 21:50:18 μμ »
Νασαι καλα κουκλα, :thank:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 01:34:42 πμ »
Part 2 :          Βγηκα απο το ξενοδοχειο και κατευθυνθηκα προς το συνεδριακο-εκθεσιακο κεντρο.

το εκθεσιακο κεντρο

η θεα απο το ξενοδοχειο , παρκα γηπεδα πισινες. Διπλα το εκθεσιακο κεντρο

η βολτα μας προς το admiralty

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 01:44:05 πμ »

-"λοιπον " συνεχισα, "επειδη ειμαστε κουρασμενοι, δεν θα περπατησουμε πολυ, μια γνωριμια μεχρι το ας πουμε κεντρο
  την περιοχη Admiralty, γιατι τωρα ειμαστε σε μια γειτονια που λεγεται Wan Chai {Γουαν Τσαϊ}.

Wan Chai area

H εισοδος στον πυργο Bank of China

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 02:09:35 πμ »
μερικες ακομα φωτο που ανακαλυπτω σιγα σιγα..

ξημερωνει στο Wan Chai.Ο ρυθμος της πολης αρχιζει γυρω στις  06.00 για να φτασει στο φορτε της στις  07.00 !!!
Συνηθως το ωραριο εργασιας ειναι 7 με 7 δηλ. 12ωρο  που σπανια τηρειται και παει μεχρι 9 η 10 το βραδυ !!!
ο κοσμος εκει δουλευει συνεχεια... το ρεπο ειναι ντροπη και η αδεια διακοπων επιβαλλεται απο γιατρο, αλλιως δεν την δεχονται
Μπροστα απο το εκθεσιακο κεντρο το σταρ φερρυ ή κατα το γκρουπ μου ο "σκυλοπνιχτης"
Αλλη φορα Κα...Λενα μας θα σου καλω την φρεγατα του Λατση !!! :laugh: :laugh:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 02:19:31 πμ »

Σ αυτην την φωτο, βλεπετε τα εργα εγγειων βελτιωσεων. Επιχωματονονται περιοχες στην θαλασσα και χτιζονται ουρανοξυστες..
Εγω δεν θα το πολυ εμπιστευομουνα αυτο το σαθρο εδαφος... αυτοι βεβαια κατι ξερουν...

καπως ετσι λοιπον κτιστικε και ο International financial tower

Eτσι φτιαξανε και πισω απο τον πυργο μια ολοκληρη περιοχη με καναλια,,,μια μοντερνα Βενετια !!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 20:31:58 μμ »
 Σας υποσχεθηκα να σας πω πολυ λιγα πραγματα για τον ινδουισμο και πριν μπω στην τελευταια μερα του Χονγκ Κονγκ
 θα αναφερθω λοιπον σ αυτο.
 Πρωτα απ ολα οτι ειναι μια ακομη πολυ διαδεδομενη ανατολικη θρησκεια. 900 εκατομμυρια ανθρωποι ειναι επισημα ινδουιστες
 σ ολο τον κοσμο.
 Ενας απο τους κυριοτερους και περιεκτικοτερους ινδουιστικους ναους στον κοσμο βρισκεται στο Δελχι και ονομαζεται Akshardham.
 Αν πατε Δελχι να τον επισκευτειτε οπωσδηποτε...ειναι το 8 θαυμα στον κοσμο  :wink:
{γιατι περιεκτικοτερος, θα το καταλαβετε παρακατω}
 Ο  Ινδουισμος ειναι αποκλειστικο γεννημα του ινδικου πολιτισμου. Η εκτος Ινδιας επιρροη του περιοριζεται
μονο σε μικρο ιεραποστολικο εργο κατα τις δεκαετιες του 1960 και 1970 στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, που επικρατουσε η λεγομενη "μανια με
την Ινδία", Yoga κλπ.
Την διακρινει η  ανυπαρξία ιδρυτη.
  Η "Αιωνια Θρησκεια" (Σανατάνα Ντάρμα) δεν έχει ιδρυτη, ουτε υπαρχει συγκεκριμενο προσωπο-σωτηρας. Ο πιστος μπορει
να εχει εναν προσωπικο Θεο-δημιουργο, ή να πιστευει απλα στην ιδεα ενος νομου που διεπει τον κοσμο. Σε διαφορες
εποχες εμφανιστηκαν δασκαλοι και σοφοι ανδρες, οι οποιοι με τα κηρυγματα και τη διδασκαλια τους εδωσαν νεα
κατευθυνση και νεα πνοη στα θρησκευτικα πιστευω του ινδουισμου.
  Δεν εχει ενα  σταθερο δογμα

Ο Ινδουισμος ειναι μια εντυπωσιακα ευπροσαρμοστη στις συνθηκες καθε εποχης θρησκεια. Περιλαμβανει μεγαλη ποικιλια
 θρησκευτικων πρακτικων
καθως πιστευει πως ο κοσμος ολος ειναι μια μεγαλη ομοιογενης οικογενεια και θεοτητα μπορει να κρυβεται παντου
Ο Θεος, πιστευουν ειναι πολυπλοκος και εξαρταται από το  καθε ατομο και την παραδοση και τη φιλοσοφια ακολουθειται.
  Εξελισσεται συνεχως, απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα. Δεν εχει καποιο ιερο κειμενο,
ενω οι κατα καιρους διδασκαλοι εδειξαν νεους δρομους σωτηριας
  Αρχικα, ως θρησκεια των αυτοχθονων Ινδων, ήταν ουσιαστικα λατρεια της φυσης.
 Περιεχει ολα τα στοιχεια διαφορων θρησκειων διαλεγοντας ο,τι θελεις..Μονοθεισμο, πολυθεισμος,πανθεισμο, γνωστικισμο....
 ενω δεχεται την εννοια της αιωνιας ψυχης.
   Ο απωτερος σκοπος της ζωης, που αναφερεται ως moksha, νιρβανα {παρομοιο με τον βουδδισμο}
 ή σαμαντι  και ειναι κατανοητος με πολλους διαφορετικους τροπους: ως την
επιτευξη της ένωση με τον Θεο, ως την πραγματοποιηση της αιωνιας σχεσης του ατομου με τον Θεο? Πραγματοποιηση της ενοτητας ολων
των υπαρξεων,  και για τους αθεους την ολοκληρωτικη  ανιδιοτελεια και τη γνωση του εαυτου με σκοπο την επιτευξη της τελειας ψυχικης
  ειρηνης και  αποστασιοποιηση απο τις κοσμικες επιθυμιες.
 Πανω στο τελευταιο βασιστικαν και οι πνευματο-σωματικες ασκησεις γιογκα, που ειναι καθαρα τμημα του Ινδουισμου και ηρθα στην
 ευρωπη ως μοδα με τις ανατολικου τυπου πνευματιστικες ασχολιες ,συνηθως αποτελεσμα {για τους ανιδεους δυτικους "μαστουρας"
 απο ναρκωτικα που ηταν της μοδας στην εποχη των χιππυς

{ Παρενθεση. Πολλοι και πολλες εξασκουν τις ασκησεις γιογκα ως γυμναστικη.Οι ιδιοι οι ινδουιστες λενε οτι οι σχολες αυτες ειναι απατη
  γιατι ποτε το ενα δεν λειτουργει χωρις τις πνευματικες προυποθεσεις..Ειναι σαν πχ να ανβεις κερι στην εκκλησια χωρις να ξερεις το γιατι...
 απλα δεν σ ωφελει ουτε το ενα ουτε το αλλο . }

Τωρα καταλαβαινετε γιατι ο Ναος στο Δελχι θεωρειται ο πιο πληρης. Καλυπτει χιλιαδες θεοτητες και θεωριες, πρακτικες και παραστασεις...
 και επειδη ειναι πανεμορφος σας τον παρουσιαζω

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 21:01:12 μμ »
 Ισως να φαινεται λιγο υπερβολικη η περιληπτικη αναλυση ανατολκων θρησκειων  στο αρθρο ...
 { ειχα μια μικρη μαχη μεσα μου } , απεφανθην ομως οτι με το να γνωριζουμε λιγα πραγματα παραπανω, κατανοουμε αυτα που
 βλεπουμε καλυτερα. Γιατι οι ανατολικων θρησκειων ναοι , δεν ειναι καλλιτεχνικοι ή απλα παραστατικοι, αλλα, ολα  τα αντικειμενα ή
 γλυπτα ή εικονες εχουν ενα νοημα που εκτιμας καλυτερα αν το καταλαβεις κιολας. Γιαυτο συγχωρεστε  μου την ασ πουμε  "ασχετη"
 παρεμβαση αυτη.