Αγαπητοί φίλοι,σήμερα βρέθηκα στη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο στα Καλάβρυτα για την αιματηρή επέτειο του ολοκαυτώματος και την μνήμη όλων αυτών των νεκρών.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και το λόγο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και αργότερα ακολουθώντας την πομπή πρός το χώρο θυσίας,ένοιωθα βαθιά συγκινημένος και παράλληλα αναρωτιόμουν μέσα μου,γιατί οι Ελληνες φέρονται τόσο υποκριτικά και άσχημα πρός τους συνανθρώπους τους ,ενω μπορούν να φέρονται πολιτισμένα και με αγάπη εφόσον η κοιτίδα του πολιτισμού ήταν η πατρίδα μας !
Στις 13 Δεκεμβρίου 1943 οι Ναζί εκτελούν όλους τους άνδρες στα Καλάβρυτα(1.101) μέχρι και παιδιά 12 ετών, ενώ παράλληλα καίνε τα Καλάβρυτα και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο.Το μόνο που μένει είναι το κλάμα των γυναικών,μανάδων,αδελφών,που θρηνούν.
Τα Καλάβρυτα βυθίστηκαν στο αίμα.Οι Ναζί κατακτητές δεν καταλαβαίνουν τίποτα και ας είναι σε 12 ημέρες Χριστούγεννα.
Τα καντηλάκια που καίνε στο παρεκλήσσι του τόπου θυσίας με τα ονοματεπώνυμα των εκτελεσθέντων σε σοκάρουν γιατί βλέποντας τις ηλικίες βλέπεις ότι οι Ναζί ξεκλήρισαν όλους τους νέους άνδρες του τόπου.
Ενοιωσα την ανάγκη λοιπόν,να σας τα γράψω αυτά μαζί με τις σκέψεις μου για το πού βαζίζουμε σαν Κράτος !
Και δεν είναι μόνον ο Β΄Π.Π. αλλά και πιό παλιά ακόμη, απο την Αρχαία Ελλάδα και εποχή, οι Ελληνες ήταν τόσο γενναίοι,τόσο αξιόλογος λαός και η γνώση και ο πολιτισμός ήταν στην κορυφή.
Εάν δεν υπήρχαν κάποιοι ΗΡΩΕΣ,σήμερα δεν θα μπορούσαμε εμείς να μιλάμε για διασκέδαση,ταξίδια,ελευθερία ή ακόμη ακόμη και μάλλον δεν θα μιλούσαμε κάν Ελληνικά.
Λαός που ξέχασε την ιστορία του,διαλύθηκε πολιτισμικά.
Γιατί οι Νεοέλληνες φέρονται έτσι απαξιωτικά,θρασύτατα και ξεχνούν το παρελθόν,σήμερα?
Γιατί αφήνουμε αυτούς που μας κυβερνούν να μας αλλοιώνουν? Γιατί κοιτάμε μόνον τα μικροσυμφέροντά μας?Γιατί υποκρινόμαστε?
Γιατί ξεχνάμε ή δεν θέλουμε να ξέρουμε την τρανή Ιστορία μας?
Και πολλά άλλα ακόμη ΓΙΑΤΙ, αλλά δεν βγάζουμε άκρη.
Αν δεν δώσει ο ένας στον άλλον το χέρι να ενωθούμε όλοι και να νοιώσουμε επιτέλους ΕΛΛΗΝΕΣ, τότε η μεγάλη κατηφόρα θα μας τραβήξει τόσο κάτω στην άβυσσο,που δεν θα βρούμε πάτο,ποτέ.
Ζητώ συγγνώμη για τη φλυαρία και την έξαρσή μου,αλλά αισθάνομαι ότι εδω μέσα υπάρχουν άνθρωποι που θα με καταλάβουν και αισθάνομαι στο forum αυτό σαν να είναι κομμάτι μου.
Να είστε όλοι καλά.