Αποστολέας Θέμα: Το διαδίκτυο υποθάλπτει αρκετές "διαταραγμένες" προσωπικότητες''?  (Αναγνώστηκε 4437 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
 Ανακαλυψα οτι ενας "φιλος" απο το Φεις-μπουκ, που κυκλοφορουσε με ενα Χ ψευδονυμο, τελικα ηταν ενα παλικαρι που γνωριζα
 απο παλια απο την Θεσσαλονικη και που καμμια σχεση δεν ειχε με την εικονα που εδειχνε στον ιστοτοπο, τον τροπο που μιλουσε και φεροτανε
 λες και ητανε ενα τελειως διαφορετικο ατομο.
 Κυκλοφορουνε ατομα με ψευτικα ονοματα, ψευτικες φωτο, ψευτικες ιστοριες παρουσιαζοντας εναν εαυτο , που δεν υπαρχει η που θα ηθελαν να ειναι
 και δεν τολμουν..
  Εκανα την σκεψη, οτι το Ιντερνετ και οι διαφοροι ιστοτοποι "βοηθουν" καποια ατομα, να ζουν , υπο το καθεστως της ανωνυμιας, μια ψευτικη ζωη,
 ενα δευτερο εγω, που σε τιποτα δεν διαφερει απο τα ατομα που πασχουν απο το συνδρομο της διχασμενης προσωπικοτητας.
   Οταν ρωτησα τον "φιλο" μου, γιατι λεει ψεμματα και δεν αποκαλυπτει ποιος  ειναι, μου απαντησε, οτι οι κανονικοι φιλοι του θα τον "κραζανε"
 αμα φεροταν ετσι μπροστα τους και οτι δεν εχει το κουραγιο να τους παει κοντρα!!! Φοβοταν την απορριψη!!!!
  Αληθεια θα "κραζαμε" στον αληθινο κοσμο τον φιλο μας για καποιο φερσιμο του, ενω στο διαδικτυο ο καθενας  ε π ι τ ρ ε πε τ α ι  να ειναι ο,τι θελει
 και να φερεται οπως του καπνισει??
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
η ανωνυμια του ιντερνετ προσφερει την δυνατοτητα στον καθενα μας να προβαλει εναν διαφορετικο χαρακτηρα, πιο αρεστό στους συνομιλετες του. Μπορει να ελιχθει και να παρουσιαστει οπως απαιτειται αναλογα με την περισταση. δλδ σαν ενας πανέμορφος αντρας σε περιπτωση φλερταρισματος η σαν εναν τυπο που δεν ''μασαει'' τιποτα οταν μιλαει με αντρες.
δεν υπαρχει η αμεσοτητα του face to face, οποτε θελησει κλεινει το παραθυρο και κρύβεται στον κοσμο του, ειναι μόλις ενα κλικ μακρυά.
η δυναμη του πληκτρολογιου ειναι μεγαλη
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 H σχεση αυτη, η μαλλον οι "επαφες" αυτεςμ ειναι καταδικασμενες να παραμεινουν, μυστικες και διαδικτυακες :sad:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Συμφωνώ απόλυτα με τον Κουρσάρο. Αλλά γενικά αυτό το θέμα σηκώνει αρκετή συζήτηση. Γενικά το διαδίχτυο - όπως και όλη η τεχνολογία- έχει φοβερά πλεονεκτήματα αλλά και φοβερά μειονεκτήματα. Εξαρτάται πώς τα χρησιμοποιείς και τα εκμεταλλεύται κανείς. Πίσω από την ανωνυμία ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ό,τι του καπνίσει: να προσβάλει άλλα άτομα , να καλύψει τα κόμπλεξ κατωτερότητας που κουβαλάει, να αυτοβαυκαλίζεται ως ωραίος, μοιραίος, πολυταξιδεμένος, μορφωμένος, ανάλογα με την "ασθένεια του". Γενικά εγώ δεν πολυεμπιστεύομαι άτομα που χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και αποφεύγουν να εμφανιστούν στην πραγματική ζωή. Όσο για τους φίλους που έχουμε όλοι μας ειδικά στο facebook, ένα μέρος αυτών είναι πλασματικοί, τυχαίες γνωριμίες, οργανισμοί και μπαρ κλπ. Και η συγκεκριμένη διαδιχτυακή σελίδα έχει τα καλά της και τα κακά της. Εμένα μου αρέσει για πολλούς λόγους, π.χ. τώρα πρόσφατα ανακάλυψα παλιούς συμμαθητές μου από το δημοτικό και ήδη οργανώσαμε συνάντηση.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Nαι Ευη, δυστυχως πολλες αρρωστημενες καταστασεις υποθαλπτει τι διαδικτυο, αλλα, ακομα χειροτερα και προτρεπει ως ενα σημειο.
Πχ. αυτος ο φιλος μου ηταν παντα ενα ντροπαλο παιδι , ολιγομιλητο, θα ελεγε κανεις ...δεν θα μπορουσε να πειραξει μυγα, κι ομως
στο FB, μιλουσε ασχημα, εβριζε, το επαιζε μαγκας, κατι που δεν θα εκαμνε ποτε του αν μ εβλεπε μπροστα του.Λες και ηταν αλλο ατομο.
Και αναρωτιεμαι εγω, μηπως ειναι μια λανθανουσα ψυχασθενια?? Μηπως προτρεπομεθα να βγαλουμε τα αποθημενα μας, σε μια μορφη
alter ego??

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Πίσω από την ανωνυμία ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ό,τι του καπνίσει: να προσβάλει άλλα άτομα, να καλύψει τα κόμπλεξ κατωτερότητας που κουβαλάει, να αυτοβαυκαλίζεται ως ωραίος, μοιραίος, πολυταξιδεμένος, μορφωμένος, ανάλογα με την "ασθένεια του".

Συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω πρόταση. Και ξέρω πολλές "περιπτώσεις" ανθρώπων που το επιβεβαιώνουν  >:(
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  Αρα μιλαμε για ΜΗ νορμαλ καταστασεις. Και πραγματικα ,  αν στα 10 ατομα, τα 8 παρουσιαζονται σαν κατι που δεν ειναι ...
  τοτε μιλαμε για εναν εικονικο κοσμο !!!
  Συνειδητοποιησα δε, οτι ενα μεγαλο μερος της νεολαιας, ερωτοτροπει μεσω διαδικτυου και δεν τολμα να πραγματοποιησει τις
 όποιες ...φιλοδοξιες τους με ενα αληθινο ραντεβου, γιατι δεν ξερουν τι θα συναντησουν...
 Χασανε καθε επαφη με την πραγματικοτητα , την αληθινη ζωη...και περισσοτερο στην ελλαδα. Γιατι αραγε?
 Δεν ξερουν να παιζουν πια σαν παιδια, να γευονται απλα πραγματα της ζωης , ενω απο την αλλη παιζουν τα λογισμικα στα δαχτυλα.

Στην γειτονια μου , που ειναι κατηφορια, περνανε 10χρονα 12 χρονα παιδια, με πατινια {ναι!!! εκεινο το παλιο παιχνιδι που μοιαζει
 με ποδηλατο χωρις καθισμα} , παιζουν μπαλλα στην αλανα, ενα παιχνιδι σαν το  "τσανταλινα-μανταλινα" {σε μας ουτε ξερουν τι ειναι}
 τα μεγαλυτερα εχουν ποδηλατα, και οχι μηχανακια οπως τα δικα μας...την βγαζουν στο "παρκο" με καμμια μπυρα στα χερια και οχι στις
 καφετεριες...και εχουν γενικα
 εναν παιδικο τροπο ζωης, που ζησαμε εμεις οι ανω των 40ντα και οι επομενοι αρχισαν να ξεχνουν..
 Που ειναι πια τα παιχνιδια στις γειτονιες???
 Βλεπω τον τροπο που βιωνουν τα ισπανοπουλα την παιδικη τους ηλικια και νομιζω οτι ζω την ελλαδα του 70-80 !!!

Γενικα θα ελεγα δεν ειναι καθολου κολημενα με το  pc....οπως τα δικα μας.

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
παρακαλω να διορθωθει η εκφραση διχασμενη προσωπικοτητα γιατι δεν ισχυει για αυτο που περιγραφουμε ψυχιατρικα... εδω μιλαμε για διαταραχες συναισθηματος η προσωπικοτητας..
διχασμενη προσωπικοτητα που συχνα το λεμε ...ειναι ατομα που εχουν διπλη ζωη αλλα με καθορισμενο στυλ δηλ το πρωι μαθητρια το βραδυ πορνη,... αλλα η κυρια προσωπικοτητα αγνοει την υπαρξη των δευτερευοντων προσωπικοτητων... ενω οι δευτερευουσες ξερουν την υπαρξη της κυριας προσωπικοτητας..και μιλαμε αλλαζει ολη η προσωπικοτητα... ειναι πολυ σπανια παθηση... εγω παντως μονο σε ψυχιατρειο ειδα 1,2 τετοιες περιπτωσεις...
σκεφτειτε οτι καθηγητης μας ελεγε οτι ενας τετοιος ασθενης το πρωι εβλεπε κανονικα και το βραδυ ειχε 6 βαθμους μυωπια... αποδειξη οτι και η μυωπια μπορει ναναι σε καποιες περιπτωσεις και ψυχολογικη...
εδω οι τυποι βγαζουν απωθημενα παιζουν ρολους πειραματιζονται... ατομα που δεν τα χουν βρει με τον εαυτο τους...
φυσικα εχω και εγω γνωρισει αρκετα τετοια ατομα... το καθενα εχει το δικο του ιστορικο...
ενδιαφερον θεμα για μεταπτυχιακο..και ερευνα..
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Παιδιά, θα το ξαναπώ: το διαδίχτυο είναι όπως κάθε τεχνολογική διευκόλυνση που μας προσφέρεται και είναι στο χέρι του καθενός μας πώς θα το χρησιμοποιεί. Φαντάζομαι ότι οι ίδιες αμφιβολίες και ερωτήματα θα είχαν γεννηθεί και με την εφεύρεση της τηλεόρασης παλιότερα, του τηλεφώνου κοκ. Το κάθε πράγμα έχει τα καλά και τα κακά του. Π.χ. αυτό το φόρουμ έχει ενώσει και έχει γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που με αφορμή την αγάπη τους για ταξίδια έχουν βγει έξω, έχουν μοιραστεί πράγματα, έχουν ενημερώσει ο ένας τον άλλον για διάφορα κλπ. Από την άλλη επειδή είναι ένας ανοιχτός χώρος μπορεί να μπαίνει ο κάθε πικραμένος και να τον εκμεταλλεύεται ή να τον χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει ( δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που διοργανώνεται διαγωνισμός με δώρο ένα ταξιδάκι γράφουν και εμφανίζονται 100 νέα άτομα που αμέσως μετά εξαφανίζονται - στην πλειονότητά τους).
Πολλοί κατηγορούν το facebook για διάφορα, κάποια από αυτά δεν είμαι σε θέση να τα γνωρίζω αλλά για εμένα είναι ένας χώρος συνάντησης με φίλους, έτσι τον χρησιμοποιώ, έτσι τον εκμεταλλεύομαι: μέσα από την συγκεκριμένη σελίδα έχω ενημερωθεί για διάφορες εκδηλώσεις, έχω επανασυνδεθεί με παλιούς φίλους και γνωστούς κλπ.
Οι βλαμένοι πάντα θα υπάρχουν είτε στην πραγματική είτε στην εικονική- διαδιχτυακή ζωή. Απλά η δεήυτερη ίσως τους βοηθάει περισσότερο να κρύβονται πίσω από ηλίθια nick names.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
παρακαλω να διορθωθει η εκφραση διχασμενη προσωπικοτητα γιατι δεν ισχυει για αυτο που περιγραφουμε ψυχιατρικα... εδω μιλαμε για διαταραχες συναισθηματος η προσωπικοτητας..

Δηλαδη να το κανουμε... ''Το διαδίκτυο υποθάλπτει αρκετές "διαταραγμένες" προσωπικότητες'' ???

Δεν ακουγεται ασχημο... συμφωνεις carmen?