Αποστολέας Θέμα: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες  (Αναγνώστηκε 25239 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 22, 2011, 23:22:51 μμ »
αυριο δουλευς ολη μερα, αλλα αν βρω χρονο το βραδυ θα γραψω πως και γιατι αποδειχτηκε οτι ο Χριστοφορος κολομβος ηταν τελικα ελληνας!!!
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 25, 2011, 09:10:06 πμ »
... θα γραψω πως και γιατι αποδειχτηκε οτι ο Χριστοφορος κολομβος ηταν τελικα ελληνας!!!

Αργει αυτο το test DNA για τον Χριστοφορο Κολομβο? :bigr:

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 25, 2011, 20:50:19 μμ »
... θα γραψω πως και γιατι αποδειχτηκε οτι ο Χριστοφορος κολομβος ηταν τελικα ελληνας!!!

Αργει αυτο το test DNA για τον Χριστοφορο Κολομβο? :bigr:
μην βιαζεσε  :blum: εχει πλακωσει δουλεια λογω 28 οκτωβριου

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 03:04:45 πμ »
το επομενο θεμα ειναι, γιατι ο βασιλιας Juan Carlos de bourbon, φερει τον εθιμοτυπικο τιτλο " αυτοκρατορας του Βυζαντιου !!!!
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 03:07:33 πμ »
 επομενο θεμα "empuries." Μια ελληνικη αποικια του 600 πχ, διπλα στην βαρκελωνη. Βρεθηκαν αρχ. ελληνικοι ναοι!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 18:49:58 μμ »
Ανδρεας Παλαιολογος,

Ηταν ο ανηψιος του Κωνσταντινου Παλαιολογου του 11 η αλλιως {μαρμαρωμενου βασιλια} της Κωνσταντινουπολης.
 {Γιος του μικροτερου αδελφου του,Θωμα}
Μετα την ηττα , αλλωση της Πολης και τον θανατο του Κων/νου Παλαιολογου απο τις δυναμεις του Μεχμετ
 {Μωαμεθ του πορθητη} του 2 στις 29.Μαιου 1453,
 Ο Ανδρεας συνεχιζε να ζει στον Μορια που διοικουταν ανεξαρτητα απο τον πατερα και αδελφο του Κων/νου,
 τον Θωμα μεχρι το 1460
  Τοτε ηταν που φυγαδευτηκε στην ιταλικη χερσονησο προκειμενου να σωθει απο τα χερια των οθωμανων κατακτητων,
μαζι με τον πατερα του Θωμα, που αναγνωριστηκε ως νομιμος διαδοχος της Βυζαντινης αυτοκρατοριας και
 απο τον παπα "Imperator Constantinopolitanus"
 Οταν ο πατερας Θωμας πεθανε το 1465 ο Ανδρεας, ζωντας με μια μικρη επιχορηγηση απο τον παπα σκεφτηκε να
 "πουλησει" τα δικαιωματα του θρονου στον γαλλο βασιλια Καρολο τον 8, εναντι μιας πλουσιας ισοβιας συνταξης,

Ο Γαλλος βασιλιας αργησε να απαντησει και  εντωμεταξυ,δεν γνροζουμε μετα βεβαιοτητας αν συνεταχθει καποιο
εγγραφο.  Ο Ανδρεας πεθαινει 7 Απριλιου 1498.
 Κανενα ντοκουμεντο και καμμια αναφορα γιαυτην την αγοροπωλησια δεν εμφανιζεται απο γαλλικης πλευρας και ετσι
 ο μικροτερος αδελφος του Μανουηλ Παλαιολογος αναμοχλευει το θεμα "πωλησης δικαιωματων" εκ νεου τοσο προς τον
 σουλτανο Μπεγιαζιτ τον 2 , οσο και στους ισπανους μοναρχες Φερδινανδο της Αραγωνιας και Ισαβελλα της Καστιλλης.
 Ο Παπας δεν συγκατατιθεται στην πωληση του τιτλου του αυτοκρατορα του βυζαντιου σε εναν απιστο,
 και απο την στιγμη που οι γαλλοι δεν διεκδικησανε τιποτα, το σφυρι του πλειστηριασμου επεσε εκ νεου
 στους Ισπανους βασιλεις, με βουλες και υπογραφες και ευλογιες του παπα καθοτι ειχαν λαβει τον τιτλο
 "οι καθολικοι μοναρχες", εξ αιτιας του ζηλου για την αμωμη διατηρηση του καθολικου δογματος.

Το ντοκουμεντο αυτο περασε απο πατερα σε γιο ακομα και οταν αλλαξε ο οικος των βασιλεων και απο Καταλανο-
 αψβουργοι γινανε βουρβονοι {γαλλοι}. Ο Φιλιππος ο Ε, ο 1ος βουρβονος βασιλιας της Ισπανιας διεκδικησε τον
 τιτλο και ως κληρονομικο, αλλα και απο την γαλλικη πλευρα της φαμιλιας του.
  Ετσι λοιπον κατεληξε και στα χερια του σημερινου Βασιλια της Ισπανιας Χουαν Καρλος.
 Παρ αυτα μιλαμε για εναν τιτλο " desuetude " , δηλ. χωρις πραγματικο περιεχομενο ητοι εθιμοτυπικο !!!!
  Πλακα θαχε ομως καποιο πρωινο, βαρεμενος απο το Αλτσχαιμερ ο χουαν Καρλος
να το παιξει Βυζαντινος αυτοκρατωρ :laugh: :laugh: :rofl: :laugh:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 00:35:39 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τους Ισπανούς και ειδικά για τους Καταλανούς. Απλά να πω την προσωπική μου γνώμη: Το Βυζάντιο δεν ήταν Ελλάδα. Η Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία δεν έχει να κάνει τίποτα με Ελλάδα - αν εξαιρέσεις την ελληνική διάλεκτο που υιοθετήθηκε μετά από κάποια χρόνια. Το αντίθετο: το Βυζάντιο πολέμησε επί Θεοδοσίου και όχι μόνο όλο το πνεύμα της Ελλάδας. Και συγγνώμη που θα το πω, αλλά αν δεν είχε γίνει η άλωση της Κωνταντινούπολης ίσως να μην υπήρχε ελληνικό γένος σήμερα.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 02:00:28 πμ »
Συμφωνω απολυτα μαζι σου . Ο τιτλος "Ελλαδα" σαν κρατος στην κυριολεξια χαρακτηριζει ενα κρατος μολις μετα το 1828 !!! Απο την αρχαιοτητα η
Ελλαδα ηταν πολεις κρατη που πολλακις πολεμουσαν μεταξυ τους, το βυζαντιο βρισκεται σε "ελληνικα" εδαφη, αλλα ειναι ρωμαικη αυτ/ρια και
μετα η "περιοχη " της ελλαδας ειναι ενα οργιο κατακτησεων. Λομβαρδοι, ενετοι, γαλλοι ,βουλγαροι , οθωμανοι και ολο το κακο συναπαντημα...
 Περισσοτερο αναφερομαστε πια στον ορο "ελληνες" χωροταξικα παρα κυριολεκτικα. Γιατι σημερα ουτε ΕΝΑΣ απ τα τοσα εκατ. κατοικων της
 δεν μπορει να επικαλεστει οτι ειναι γνησιος αχαιος η Ιωνας....
 Ελλαδα ειναι πλεον μια "κληρονομια" που φερει ο καθενας μεσα του... και οι ατελειωτοι αγωνες για επιβιωση !!!!

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 02:12:03 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τους Ισπανούς και ειδικά για τους Καταλανούς. Απλά να πω την προσωπική μου γνώμη: Το Βυζάντιο δεν ήταν Ελλάδα. Η Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία δεν έχει να κάνει τίποτα με Ελλάδα - αν εξαιρέσεις την ελληνική διάλεκτο που υιοθετήθηκε μετά από κάποια χρόνια. Το αντίθετο: το Βυζάντιο πολέμησε επί Θεοδοσίου και όχι μόνο όλο το πνεύμα της Ελλάδας. Και συγγνώμη που θα το πω, αλλά αν δεν είχε γίνει η άλωση της Κωνταντινούπολης ίσως να μην υπήρχε ελληνικό γένος σήμερα.
Μη τα υπεραπλουστεύομαι!
Σίγουρα, αν ο πατέρας δεν είχε συνατήσει τη μητέρα μου εγώ δε θα υπήρχα τώρα!
Υπάρχω όμως!
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 11:50:26 πμ »
 Ελληνικο γενος , ειναι οσοι γεννηθηκαν και εζησαν και αγαπησαν   αυτον τον χωρο που εχει μπροστα του το Αιγαιο  και αποκαλειται σημερα
 ελλαδα η κατα το διεθνες Γραικία {οσο κι αν εμεις φωναζουμε για το Ελλας}
 Ελληνικο γενος ειναι οσοι πολεμησαν για να μεινουν ελευθεροι στον τοπο αυτο και να υπερασπιστουν την ιστορια του και την πολιτιστικη του
 κληρονομια, τα ιερα και οσια και τους ταφους των πατερων τους
 Ελληνικο γενος ειναι οσοι αποδεχτηκαν τα καλα και κακα που σερνει αυτη η βαρια κληρονομια..
  ειτε ειναι απογονοι μακεδονων, ειτε σπαρτιατων ειτε αθηναιων,ειτε θηβαιων μικρασιατων,
  που δυστυχως επι  2.000 χρονια αναμειγνυονται με ολες τις φαρες και ρατσες του κοσμου..
   Οταν κοιτας την ακροπολη , οταν αγναντευεις τον ολυμπο, οταν πλανιεται το βλεμμα σου στην θαλασσα και νοιωθεις "ελληνας", οτι
 ανηκεις εδω, τοτε εισαι μερος του ελληνικου γενους, οταν θελεις να πολεμησεις για ολα αυτα , ακομα και ΑΝ δεν γεννηθηκες στην
 ελλαδα, εισαι ελληνικο γενος {εγω}