Αποστολέας Θέμα: Σε ποιά χώρα του εξωτερικού, θα μπορούσατε να ζήσετε εκτός της Ελλάδας ?  (Αναγνώστηκε 14522 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Ειρήνη

• Full Member
Λονδίνο... για τα πάρκα του, το tube και γιατί οταν βρίσκεσαι στα προάστειά του νομίζεις οτι ζεις στην εξοχή...
... μακριά πολύ μακριά να ταξιδεύουμε
κι ο ήλιος πάντα μόνους να μας βρίσκει,
εσύ τσιγάρα Camel να καπνίζεις ναι
κι εγώ σε μια γωνιά να πίνω whisky...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Ειρηνη ξεχασες να γραψεις για τις βροχες του, την ομιχλη και την υγρασια του!!! :laugh:

Αποσυνδεδεμένος thch81

• Full Member
καθε χωρα εχει να σου προσφερει και κατι μοναδικο. Αρκει να δεις τα πλεονεκτηματα της και να τα εκμεταλλευτεις καταλληλα. Ενω μ αρεσουν οι τροπικες χωρες για ταξιδια δεν θα μπορουσα να μεινς εκει μονιμα. Μαλλον θα επελεγα μια ευρωπαικη χωρα. Μαλλον μια χωρα που θα χει ως επισημη γλωσσα ειτε τα αγγλικα ειτε τα γαλλικα, αφου αυτες τις γλωσσες τις ομιλω πολυ καλα. Η Ελβετια ειναι μια χωρα με πολυ υψηλο βιοτικο επιπεδο οποτε θα το επιχειρουσα. Ηνωμενο Βασιλειο εμεινα ενα χρονο, εχω μαθει την κουλτουρα των Αγγλων, ξερω τον τροπο εργασιας τους στον τομεα της υγειας οπου και ανηκω και το σκεφτομαι σοβαρα αν βρω καποια δουλεια στο αντικειμενο μου που με αντιπροσωπευει να μεινω εκει. Βεβαια τα πραγματα ειναι δυσκολα με την οικονομικη κριση φετος. οι περισσοτεροι φιλοι μου δεν καταφεραν να βρουν κατι πανω στο αντικειμενο τους και επεστρεψαν στις χωρες τους πριν απο λιγες μερες. να δουμε πως θα ναι τα πραγματα οταν τελειωσω με τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
To σκεφτηκες καλα ???
Μονιμα στην Αγγλια ???
Υγρασια, βροχες,μουντο τοπιο δεν σε χαλανε λιγακι!!! :wacko:

Αποσυνδεδεμένος thch81

• Full Member
Θα θελα να παω αν βρω δουλεια πανω στο αντικειμενο μου και με ενδιαφερει. οσο αφορα στο κλιμα το πιστευεις οτι ενα χρονο που ημουν πανω δε με πειραξε καθολου? γενικα, μου αρεσει η βροχη ( αν και αγγλια δεν εχει μεσογειακη βροχη αλλα "ραντισμα" οπως το λενε οι Αγγλοι) και η συννεφια. θελω ηλιο μονο οταν ειμαι διακοπες σε θαλασσα. τι να τον κανω τον ηλιο οταν πριν απο 2 χρονια δουλευα στο κεντρο της Αθηνας καλοκαιρι με 35 βαθμους? Χιλιες φορες καλοκαιρι  βορεια Αγγλια με 18 βαθμους.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Οταν είμαι υποχρεωμένη να δουλεύω και έξω έχει χαρά θεού με πιάνει κατάθλιψη.
Μου αρέσει να έχει κρύο, βροχή και συννεφιά όταν εργάζομαι και στις διακοπές μου να επιλέγω ηλιόλουστο καλοκαιρινό τοπιο.

Αποσυνδεδεμένος PASTA

• Hero Member
Θα συμφωνησω και εγω.Οταν εργαζεσαι (οπως εχουμε καταντησει τους 11-11,5 περιπου μηνες του χρονου) πρωτα θελεις να εχεις
καλυτερες συνθηκες και αμοιβη  στην δουλεια σου, ανθρωπινες συνθηκες διαβιωσης στην πολη που ζεις και μια ,συνολικοτερα, καλυτερη ποιοτητα
ζωης .
Στην Αθηνα δυστυχως υστερουμε σε αυτους τους τομεις σε σχεση με πολλες πολεις της Ευρωπης και οχι μονον
Οταν εισαι στις διακοπες τοτε ναι θελεις ολα αυτα που η Ελλαδα σου προσφερει απλοχερα.

Αποσυνδεδεμένος thch81

• Full Member
απλα οχι οτι ολα ειναι τελεια εξω. δηλαδη τουλαχιστον στο Ηνωμενο Βασιλειο και ραντσα στα δημοσια νοσοκομειο υπαρχουν, αρκετη γραφειοκρατεια, υψηλη φορολογια, πολλοι υπαλληλοι σε μια υπηρεσια που κανεις δεν ξερει τι κανει και σε στελνουν απο δω και απο κει. απλα σε γενικες γραμμες εμενα  μ αρεσε περισσοτερο απο αποψη οργανωσης και επικοινωνιας τως ανθρωπων. οταν ημουν ψυχολογικα πεσμενος πηγαινα στο παρκο της γειτονιας μου, καθομουν στο γρασιδι με τη παρεα μου, εβλεπα τις λιμνες, ταιζαμε τα ζωα και τα ξεχνουσα ολα. οταν ειχα ελευθερο χρονο ασχολουμουμν με αθληματα που δεν ειχα τη δυνατοτητα να κανω εδω. οσο απο διασκεδαση καθημερινες ολα εκλειναν στις 12 το βραδυ και σαββατοκυριακο τα  clubs στις 4 το πρωι. αλλα και στην ελλαδα οταν ειχα νοσοκομειο την επομενη μερα στις 8 το πρωι δεν μπορουσα να κοιμηθω το προηγουμενο βραδυ στις 4. απλα οσο αφορα στη διασκεδαση περα του οτι μεθανε πολυ ειναι οτι βγαινουν εξω για να διασκεδασουν. στην ελλαδα τα ατομα της ηλικιας (η πλειοψηφια) μου βγαινουν καπου  οχι για να διασκεδασουν αλλα για να πουω οτι βγηκαν. Στην Αγγλια εμπαινες σ ενα club και ολο το μαγαζι χορευε χωρις να τους ενδιαφερει τι θα πει ο χ και ο ψ. Συην Αθηνα οταν βγαινω σε club, βλεπω ανθρωπους με το ποτο στο χερι να κοιτουν ο ενας τον αλλον. τελος, για τη νοοτροπια των ανθρωπων δε πιστευω οτι ειναι "κρυοι" οπως τους αποκαλουμε, απλα εχουν διαφορετικη κουλτουρα. στην αρχη οταν σε γνωριζουν ειναι ιδιαιτερα κλειστοι, θελουν το χρονο τους για να ανοιχτουν, ολα οταν ξεπεραστει αυτο το σταδιο γινονται χαλι να τους πατησεις. ειχα αυτη την εμπειρια τοσο στο πανεπιστημιο οσο και στις παρεες μου. αυτο που στην αρχη με πειραζεειναι οτι νευριαζουν δυσκολα. οταν λογομαχουσαμε, ηθελα να τους νευριασω και ηταν ηρεμοι, ανεκφραστοι μρ χαμηλο τονο φωνης σα να φορουσαν μασκα. Απο την αλλη το καλο και το κακο τους ειναι οτι μεσα στο μυαλο τους ξερουν ενα περπατημενο δρομο και αυτο θα ακολουθησουν με μικρες παρακαμψεις, δεν παιρνουν το ρισκο οπως εμεις, προτιμουν το σιγουρο δρομο και ας ειναι πιο μακρυς. το καλο με αυτο ειναι οτι μπορεις ευκολα να τους ψυχολογισεις και να χειριστεις καταλληλα μια κατασταση, αρκει να ξερεις τη "περπατημενη" συνταγη.  οτροπος ειναι σχεδον ιδιος για ολους και μ εχει σωσει απο ατυχες και ασχημες καταστασεις.

Αποσυνδεδεμένος thch81

• Full Member
επισης τα αλλα που θελω να συμπληρωσω ειναι οτι στα σχολεια κανουν τα παιδια πολλες εκπαιδευτικες εκδρομες. πας σ ενα μουσειο και βλεπεις ενα σχολειο, γιατι εκει τα παει ο δασκαλος για να κανει το μαθημα ωστε να το εμπεδωσουν καλυτερα. αλλα για να μην τα λεω ολα καλα και ροδινα τα 15-16χρονα αγγλακια το μονο που τους νοιαζει οταν βγαινουν σαββατο βραδυ ειναι να μεθυσουν, να κανουν σεξ και μερικα απ αυτα να βρουν τσιγαριλικι.
το αλλο που μου κανε θετικη εντυπωση ειναι η ελλειψη ρατσισμου. ειχα γνωρισει πολλους πακιστανους και ινδους μεταναστες και οσυς ρωτησ μου πε οτι κανεις δεν εχει δεχτει σχεδον ποτε  ρατσιστικα σχολια 40 χρονια που ζουν εδω. εμενα προσωπικα κανεις δε με κοιταξε περιεργα οταν μιλαγα με μερικους φιλους μου ελληνικα. οταν πηγα σ ενα ζαχαροπλαστειο η υπαλληλος καταλαβε απο τη προφορα μου οτι δεν ειμαι Αγγλος (ολοι με εκαναν για Πολωνο, Βελγο, Γαλλο η Ελβετο) και αστειευομενος ειπα οτι τοσο καιρο εδω τη mancunian προφορα δε μπορω να την αποκτησω. αυτη το πηρε σοβαρα και μου απαντησε οτι πρεπει ο καθενας να ειναι περηφανος γι αυτο που ειναι και οτι αυτο ειναι που με κανει διαφορετικο. μ αυτο το περιστατικο θελω να σας πω οτι ειναι πολυ περηφανοιγια τον τοπο τους και θεωρουν προσον ο αλλος να μιλαει με τη τοπικη του προφορα. στην ελλαδα οσοι ειχαν διαφορετικοι προφορα, πχ ηταν κυπριοι η ειχα εντονο το λιι και το νιι τους κοροιδευαμε και ντρεπομαι που το κανα και γω. αυτο που εμεις θεωρουμε μειονεκτημα και ντροπη αυτοι το θεωρουν πλεονεκτημα
οσο αφορα στα ατομα με αναπηρια και στους υπερηλικες κυκλοφορουσαν μονοι τους στο δρομο. ατομα 80 ετων που δε μπορουσαν να περπατησυν πηγαιναν για ψωνια με ειδικα καροτσακια με μηχανσμο και τιμονι. βεβαια δεν εχουν ανηφορες και κατηφορες και κατι πεζοδρομια 2 φορες πιο πλατια απο τα δικα μας.
εν τω μεταξυ σε μερικους σταθμους τραινων ειδα ακομα και δοχεια νερου στις αποβαθρες για τα σκυλια! πρεπει να βαλω φοτο να δειτε
τελος, οι γονεις με μωρα παιδια στο καροτσι τα κυκλοφορουσαν ανετα στο δρομο μονοι τους. εβλεπα γυναικες με διπλο καροτσι και ενα ακομα μικρο παιδιπου περπατουσε και πηγαιναν μονες τους για ψωνια. εμπαιναν στα λεοφωρεια, στα δοκιμαστηρια μαγαζιων και οταν εβρεχε τα καροτσια ειχαν ειδικες κουκουλες σαν ναυλον. επειδη παντου απαγορευεται τ καπνισμα ολοι πηγαιναν με τα μωρα σε παμπ, εστιατορια συναυλιες. σε ολα τα εστιατορια απο ακριβα μεχρι τα συνηθισμενα υπηρχαν ειδικα καθισματα για τα μωρα και δωματια αλλαγης πανας για τα μωρα! τα δε μουσεια ολα ειχαν παιδικα τμηματα ωστε τα παιδια να ρθουν σε επαφη με το πολιτισλο και τη τεχνη μεσω του παιχνιδιου. δεν ηταν ψυχρα μουσεια
δε θελω να παρουσιασω το UK σαν τη τελεια χωρα , γιατι δεν ειναι. πολλα προβληματα εχουν κανει τα τελευταια χρονια την εμφανιση τους και τωρα με την οικονομικη κριση θα ναι ακομα περισσοτερα. θελω να εστιαστω σ αυτες τισ καθημερινες λεπτομερειες. εξαλλου οι λεπτομερειες δε κανουν πολλες φορες τη διαφορα?

Αποσυνδεδεμένος thch81

• Full Member
Επειδη μ εχει πιασει παρλα το αλλο που θελω να συμπληρωσω ειναι οτι ποτε μη ξεχναμε οτι αλλο ειναι να βλεπουμε μια πολη ως ταξιδιωτες κι αλλο ως κατοικοι για ενα χρονικο διαστημα. Σας το λεω εκ πειρας που εμεινα ενα χρονο μαντσεστερ και τεσσερα στη Λαμια. αν εισαι μονιμος κατοικος στο παρισι η στο Λονδονο για παραδειγμα δε πας καθε μερα στη μονμαρτη η  στη δουλεια με τα πλοιαρακια του Ταμεση, οπως συμβαινει και στην Αθηνα. Δε παμε καθε βδομαδα στη πλακα η στον περιφερειακο της ακροπολης η στο ζαππειο. πολλοι πρωην συμφοιτητες μου απο επαρχια αλλα και απο αγγλια εβλεπαν την αθηνα σαν γη της επαγγελιας. μου λεγαν τι τυχερος εισαι που μενεις εκει, εχει τελεια νυχτερινη ζωη, πολλα και ωραια μνημεια το κεντρο, πολλες παραλιες για μπανιο το καλοκαιρι, τον πειραια για βολτα. τους απαντουσα οτι εγω στην αθηνα δεν κανω τουρισμο, κατοικω εκει και οτι αυτα που μου περιγραφετε ειναι αδυνατον να τα κανω συχνα. αν θελουμε να διαλεξουμε ενα τοπο ως μονιμη κατοικιας ας μη το βλεπουμε μονο απο τη σκοπια του επισκεπτη. ολα απο μακρια φαινονται ιδανικα. παντως θεωρω πλεονεκτημα να ζησεις εστω και για λιγο σε μα αλλη πολη της χωρας σου και σε αλλο κρατος, γιατι ετσι μπορεις να εμπλουτισεις τον χαρακτηρα σου συνδιαζοντας τα θετικα στοιχεια που σου προσφερει ενας τοπος και οι ανθρωποι του με αυτα που ειχες απο το παρελθον.