Αποστολέας Θέμα: Tαξίδια και οικονομική κρίση...  (Αναγνώστηκε 10922 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Tαξίδια και οικονομική κρίση...
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 00:14:28 πμ »
Επειδή έχω γνωρίσει κάποιους (κυρίως Γερμανούς) που έχουν πάρει σπίτια στην Κάρυστο και βλέπω και αυτό που έχουν κάνει συμφωνώ με τον Παναγιώτη. Απόλυτος σεβασμός στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και μεγάλη αγάπη για τον τόπο. Λυπάμαι που το λέω αλλά τα ομορφότερα σπίτια είναι τα δικά τους. Σχεδόν κανείς ντόπιος δεν έχει φτιάξει το παλιό (πολλές φορές πατρικό, άρα με συναισθηματικό δέσιμο υποτίθεται) σπίτι με τόσο σεβασμό, στο ύφος, την αρχιτεκτονική, τα υλικά κλπ.

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 00:26:09 πμ »
Δεν ξερω αν εχετε παει στον παλιο Παντελεημονα.
Ηταν ενα εγκατελειμενο χωριο που ρημαζε μεχρι που ηρθαν Αυστριακοι και Γερμανοι και σημερα το
χαιρομαστε ολοι οσοι μπορουν να το επισκεπτουν.
Μην ξεχναμε οτι αυτοι που ερχονται να μεινουν συνηθως εχουν μεγαλη αγαπη για την Ελλαδα.
Δεν τους αναγκαζει κανεις να ερθουν.Ολοι οι γερμανοι δεν ειναι ουτε Μερκελ ουτε Χιτλερ.

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 00:28:36 πμ »
Επειδή έχω γνωρίσει κάποιους (κυρίως Γερμανούς) που έχουν πάρει σπίτια στην Κάρυστο και βλέπω και αυτό που έχουν κάνει συμφωνώ με τον Παναγιώτη. Απόλυτος σεβασμός στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και μεγάλη αγάπη για τον τόπο. Λυπάμαι που το λέω αλλά τα ομορφότερα σπίτια είναι τα δικά τους. Σχεδόν κανείς ντόπιος δεν έχει φτιάξει το παλιό (πολλές φορές πατρικό, άρα με συναισθηματικό δέσιμο υποτίθεται) σπίτι με τόσο σεβασμό, στο ύφος, την αρχιτεκτονική, τα υλικά κλπ.
Και πανω απο ολα νομιμα,Δεν διανοηται κανεις απο αυτους να κανει κατι αφθαιρετο.
Δεν το θελουμε αυτο?

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 09:25:54 πμ »
Να κάνω το συνήγορο του διαβόλου?Αν είχαμε χρήματα δε θα κάναμε το ίδιο?Για παράδειγμα οι γονείς μου μένουν επαρχία και φετος αναγκάστηκαν να βάψουν μόνοι τους το σπίτι τους ελλείψη χρημάτων.Είχανε σκεφτεί να κάνουμε πολλές ''διορθώσεις'' στο σπίτι αλλά με τι?
Η ο καθένας από μας αν διέθετε έναν καλό μισθό δε θα ήθελε μια βιλίτσα στα Χανιά η στην Κάρυστο?Μια χαρά θα μου έπεφτε σας πληροφορώ αλλά με τα χρήματα που παίρνω πια ούτε το σπίτι που μένω δε μπορώ να συντηρήσω πόσο μάλλον και μια εξοχική βίλα.Οπότε καταλήγουμε στο ίδιο ότι εκείνοι είχανε πάντα υπερδιπλάσιους μισθούς από μας οπότε και καλύτερες συντάξεις και αντέχει το πορτοφόλι τους τέτοιες αγορές ενώ εμείς που μας κατηγορούν κι'ολα ότι τρώγαμε τα λεφτά του δημοσίου μας δεν θα δούμε τους μισθούς τους ούτε σε όνειρο!!!
Μία συνάδελφος και φίλη παντρέυτηκε Γερμανό κι έχει μετακομίσει Μόναχο εδώ και 3 χρόνια.Έπιασε δουλειά εκεί,την ίδια που κάνω κι εγώ εδώ για λιγότερα από 1000ε πλέον και παίρνει 2760ε καθαρα στο χέρι!!!Οπότε συγκρίνουμε ανόμια μεγέθη!

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 10:25:46 πμ »
Σύμφωνοι. Αλλά έχεις δει πόσα εκτρώματα πολλών εκατομμυρίων έχουν κτιστει; Πως έχουν κάνει παλιά παραδοσιακά σπίτια ρίχνοντας πολλά λεφτά; Φυσικά για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα υπάρχουν και καλές δουλειές από δικούς μας. Συνήθως όμως από ανθρώπους που πολλές φορές δεν έχουν να κάνουν με το μέρος. Οι ντόπιοι τα βλέπουν αλλιώς. Φυσικά μιλάω για περιοχές που δεν έχουν κυρηχθεί διατηρητέες. Στις διατηρητέες αναγκάζονται και σιγά σιγά μαθαίνουν. Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε κραυγαλέες παρανομίες. Και αποτελέσματα που βγάζουν μάτι.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 11:25:35 πμ »
Δε λέω οτι δε χρειαζόμαστε το τουρισμό..απλα δε μ' αρεσει οταν πουλιουνται τα πάντα σε ξένους. Στο τελος θα ειμαστε τουριστες στη πατριδα μας. Οσον αφορα τους Γερμανους, αγοράζουν και ζουν σε μια χώρα που θεωρουν τους πολίτες τους τεμπελιδες ενώ δουλεύουμε περισσοτερο απ' αυτους δυστυχώς ομως με πολύ λιγοτερα χρήματα...γι' αυτο το λόγο οι περισσότεροι οδηγουνται στην αποφαση να πουλησουν το πατρικό σπίτι στο χωριο...για να σπουδάσουν το παιδί τους, για να ξεχρεωσουν ισως ενα αλλο δάνειο ή απλά γιατι δε μπορούν να το συντηρήσουν.

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 01:57:13 πμ »
Θα επανελθω στο θεμα που ειχα αναφερει και ποιο πριν.
Στην Μαγιορκα ζουν μονιμα 70.000 γερμανοι.Οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι συναξιουχοι.
Αν υπολογισεις με μεση συνταξη 1.500 ευρω ειναι περιπου 100.000.000 ευρω τον μηνα.
Ολοι αυτοι εχουν καποιους συγγενεις στην Γερμανια που κρατανε επαφη μαζι τους(παιδια,ανηψια,ξαδερφια,κλπ)
οι οποιοι ειναι ενδυναμει επισκεπτες της Μαγιορκας.Που συμμαινει επιπλεον εισροη χρηματων για το νησι.
Εχει υπολογιστει οτι για καθε ενα μονιμο γερμανο ερχονται ετησιως 4 ατομα(παιδια να δουνε τους γονεις τους,εγγονια,φιλοι κλπ.)
Η παρουσια τους και μονο αναφερετε συνεχεια απο τον τυπο αλλα και την τηλεοραση.
Οι τουρ οπερειτορ το διαφημηζουν συνεχως (ελατε στην Μαγιορκα το δικο μας νησι,το μερος που επελεξαν να ζησουν μονιμα τοσος
κοσμος)Οι γερμανοι βλεποντας την διαφημηση λενε,αφου πηγαν τοσοι πολλοι να ζησουν εκει θα ειναι καλα,ας παμε και εμεις.
Καταλαβαινεις ποσα πολλα χρηματα ερχονται συνεχως απο την παρουσια αυτων των ανθρωπων?
Και το ποιο συμμαντικο,το ισπανικο κρατος δεν ξοδευει ουτε ενα ευρω γι αυτην την τεραστια διαφημηση που γινετε.
Καποιοι απο αυτους ανοιξαν επιχειρησεις με αποτελεσμα να προσφερουν εργασια σε αρκετους ντοπιους.
Αλλοι ανοιξαν τουριστικα γραφεια και με την εμπειρια τους προσελκυσαν επιπλεον τουριστες.
Ολοι αυτοι αποδιδουν φορους γιατι εχουν μεγαλωσει σε ενα περιβαλλον νομιμοτοτας.
Και ποιο ηταν το εγκλημα αυτων των ανθρωπων?Επειδη ειχαν μια αγαπη για το νησι και θελαν να περασουν μια ησυχη ζωη
στα γεραματα τους?Ξεπουληθηκε η Μαγιορκα?Την κατελαβαν οι γερμανοι?
Πουλησαν το σπιτι τους στην Γερμανια και αγορασαν ενα στην Μαγιορκα,καποιοι αγορασαν ενα κτηματακι και χτισαν σπιτια
κανανε πισινες(ολα νομιμα)καποιοι φυτευουν ντοματες.
Υπολογιζετε οτι απο την παρουσια αυτων των ανθρωπων ερχονται στην Ισπανια αμεσα η εμμεσα 5.000.000.000 ευρω (5δις)
Και χωρις να κανει τιποτα εξοδα το ισπανικο κρατος!!!!!!!!!!!!!
Παμε τωρα στην Ελλαδα.
Πριν απο χρονια ξεκινησε σιγα-σιγα απο καπους γερμανους,αυστριακους,ισως και ολλανδους η αγορα καποιον εγκατελειμενων
σπιτιων,σε καποια ορεινα και εγκατελειμενα χωρια.Ναι φτηνα,αλλα μην ξεχναμε ηταν ρημαδια.
Αυτα τα εγκατελειμενα σπιτια ανακαινισθηκαν και πηραν ζωη χωρια που πρωτα ηταν νεκρα.
Σου ανεφερα το παραδειγμα ποιο μπροστα του π.Παντελεημονα.
Αυτοι η ανθρωποι ηρθαν στην Ελλαδα αλλοι γιατι την αγαπησαν,αλλοι γιατι ηταν φιλελληνες,αλλοι για το καλο κλιμα,αλλοι
για την θαλασσα κλπ.
Κανεις απο αυτους δεν ηρθε στην Ελλαδα με μισος ουτε σαν κατακτητης.
Η πεθερα μου ειναι γερμανιδα και ας υποθεσουμε οτι αυτη ηρθε με το ζορι στην Ελλαδα λογω γαμου.
Απο αυτην και μονο καθε χρονο ερχονται τουλαχιστον 8-10 ατομα.Επαναλαμβανω καθε χρονο.
Η αδερφη της που ερχοταν στην Ελλαδα την αγαπησε τοσο πολυ που πουλησε το σπιτι της στην Γερμανια οταν βγηκε συνταξη,
αγορασε ενα κτημα και εχτισε ενα σπιτι.Ολα νομιμα με τα ικα,αδειες κλπ.
Απο αυτην,αλλα και απο τον συζυγο της το ελληνικο κρατος εχει μονο κερδος(δυο συνταξεις,αλλα και πολλοι επισκεπτες)
Δεν ακουσα ποτε απο αυτους αλλα και απο τους δεκαδες γνωστους γερμανους να κατηγορουν τους ελληνες για τεμπεληδες.
Ακουσα ομως πολλες φορες να κατηγορουν το ελληνικο δημοσιο για την τεμπελια που υπαρχει σε πολλους τομεις.
Εχουν αδικο? Εισαι ικανοποιημενη απο το δημοσιο?Και διευκρινιζω οχι απο ολο το δημοσιο.Πρακτικες που σε αυτους ηταν
αγνωστες γιατι πηγαιναν στην πατριδα τους σε μια δημοσια υπηρεσια και συνηθως τελειωναν την δουλεια τους αμεσως
χωρις να χρειαζετε να μαζευουν ενα σωρο χαρτια,πρωτοκολλα,χαρτοσημα,γρηγοροσημα κ.α.
Αν εμεις εχουμε ενα σπιτι στο χωριο,στο βουνο η στην θαλασσα και ειναι εγκατελειμενο,ειναι καλυτερα να το αφηνουμε
να ρημαζει η να το παρει καποιος και να το αξιοποιησει?Εστω και φτηνα.
Τελειωνοντας διευκρινιζω οτι μιλαω για τον απλο γερμανο,αυστριακο,ολλανδο.
Οχι για τους μεγαλοκαρχαριες που τα εχουν κανει πλακακια με τις κυβερνησεις και ερχονται να φανε
τον εθνικο μας πλουτο για ενα κοματι ψωμι.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 18:47:03 μμ »
 Συμφωνω με τον Παναγιωτη.
Λυπαμαι , αλλα θα πρεπει να σταματησουμε να πιπιλαμε την καραμελλα " του ξεπουληματος"
Το να αγοραστουν σπιτια απο ιδιωτες ξενους δεν ειναι ξεπουλημα, αλλα επενδυση.
Το οτι εσυ προσωπικα δεν εχεις χρηματα ανακαινησης του σπιτιου σου, με λυπει αφανταστα, αλλα δεν εισαι και ο κανονας. {Ισως στο μελλον
με την κριση...} Απευθυνομαι και στις 2 προλαλησασες}
 Υπαρχουν ομως και παρα πολλοι ελληνες που μπορουν αλλα ΔΕΝ θελουν, γιατι προτιμουν ενα ρετιρε στην πολη, αλλοι
τα πουλησαν για να παρουν μια BMW στον γιο {για να μην αισθανεται παρακατιανος- τα εζησα γιαυτο στα γραφω}, αλλοι γιατι δεν ειναι IN το χωριο τους και χρεωθηκαν και απο πανω μονο και μονο για παρουν εξοχικο στην χαλκιδικη { το εζησα και αυτο}, και μερικοι επειδη δεν τα βρισκαν στα κληρονομικα με τους υπολοιπους συγγενεις η τα πουλησαν η τα αφηνουν και ριμαζουν.
  Ομως και εμεις εχουμε την απαιτηση , {αν μας γυαλισε και μπορουμε να το αγορασουμε υο  σπιτι} σε οποιοδηποτε κρατος
να μπορουμε να το αγοραζουμε αφοβα και να μην μας μεταχειριζονται σαν "ξενους-εισβολεις"...ετσι και στην ελλαδα.
 Κακα τα ψεμματα, ο Ελληνας εμαθε να ειναι τεμπελης και λαμογιο, να διοριζεται στο δημοσιο προκειμενου να ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ,
να κλεβει τους φορους {...αφου και αυτοι μας κλεβουν} , να βγαζει παρανομες συνταξεις, να παιρνει εεεεενα σωρο επιδοματα που δεν δικαιουται και πολλα αλλα, που θελουμε 2 σελιδες να απαρριθμησουμε. Φυσικα, εχει και αυτους που δουλευουν σαν σκυλια.... Γιατι ...καποιοι τελος παντων πρεπει να δουλευουν σ αυτην την ...χωρα. Το οτι, πληρωνεσαι λιγο...δεν φταινε παλι οι γερμανοι, ουτε οι γαλλοι. Φταιει η χωρα σου, ο πολιτικος που ΕΣΥ ψηφισες και τα λαμογια οι εργατοπατερες , και τα ...κακα αφεντικα που δεν σε αξιολογουν σωστα. Για το χαλι καποιου, φταιει συνηθως ο ιδιος. Για το δικο μου χαλι, εγω φταιω. Παρολο που εχω σχεσεις με γερμανια, προσωπικα ΔΕΝ τους χωνευω, αλλα η αληθεια ειναι οτι, ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕς ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ουτε  ακομα αν αντιδρουν οι ιδιοι ηλιθια, γιατι κι αυτοι κουτο-χορτιαζονται  απο την τηλεοραση το ιδιο οπως και εσυ και εγω { εγω την εκοψα την τηλ }.
  ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ....ΞΕΧΝΑ ΤΟ. Στο ονομα αυτης της {επετρεψε μου } ανοησιας, διωξαμε μεγαλες βιομηχανιες απο την ελλαδα, και αφησαν οι συνδικαλισταδες χιλιαδες ατομα χωρις δουλεια.Σε ολες τις χωρες του κοσμου υπαρχουν και ξενες επενδυσεις , ακομα και στις πλουσιοτερες.
 Δεν  παραχωρησαμε τσαμπα η εναντι πινακιου φακης σε εναν, τεραστιες εκτασεις γης,  η οργανισμο χωρις κανενα κερδος για την χωρα η τους κατοικους, κατι που σου εξηγησε πολυ καλα ο Παναγιωτης, οτι οχι μονο δεν γινεται , αλλα αντιθετα εχουμε και πολυ μεγαλο ωφελος  ..

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 20:46:27 μμ »
Εγώ προσωπικά συμφωνώ και με τους δυό σας.Προς θεού δε μου φταίνε οι Γερμανοί πολίτες ούτε κανείς άλλος πολίτης της Ευρώπης.Και το γεγονός ότι εκείνοι παίρνουν μεγαλύτερο μισθό από το δικό μου δεν το χρεώνω στους πολίτες-εργαζομένους αλλά στις εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας μου και στην πολίτική τους.
Είμαι 100% υπέρ των επενδύσεων άλλωστε όπως πολύ σωστα γράψατε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος εισροής χρημάτων.Αλλά πως να το κάνουμε βρέ παιδιά στην Ευρώπαική ένωση υπάρχουν χώρες διαφόρων ταχυτήτων και πολίτες επίσης διαφόρων ταχυτήτων.Τα λαμόγια που αναφέρετε με συγχωρείτε αλλά δεν έχουν να κάνουν με τη δική μου μεσαία προς χαμηλή τάξη.Σ'αυτή την τάξη ανήκουμε άνθρωποι που ξυπνάμε στις 5 το πρωί,τρέχουμε τα παιδιά μας στους παιδικούς και δουλέυουμε σκληρά για το ψωμάκι μας.Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν άνθρωποι που διορίστηκαν για να κάθονται αλλά μην αρχίσουμε πάλι ότι φταίει η θειά μου που ήθελε να βάλει το γιο της στο δημόσιο γιατί πέρασε δύσκολα αν δεν της έδινε την αβάντα ο κάθε υποψήφιος βουλευτής για τα ψηφαλάκια του δεν θα πήγαινε να τον παρακαλέσει!Κι ο κάθε γιος θα έστρωνε τον απαυτό του να έχει προσόντα και θα αξιοποιούνταν από ένα δίκαιο κράτος.Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!
Δεν κατηγορώ μόνο τους πολιτικούς αλλά και αυτούς τους συμπολίτες μου που αναφέρεστε οι οποίοι δεν πλήρωσαν ποτέ φόρους όπως εγώ,δεν πρηστηκαν ποτέ τα πόδια τους από τη δουλειά όπως τα δικά μου αλλά σήμερα πάλι την πληρώνω εγώ να είστε σίγουροι.Εκείνοι μια χαρά θα τη σκαπουλάρουν και πάλι γιατί τα έχουν τακτοποιημένα τα χρηματάκια τους ''κάπου αλλού''!!!Πάλι οι φτωχοί και νομοταγείς θα πληρώσουν το μάρμαρο γαι την ταφοπλακά τους και αυτό είναι το γ@μ#το!!!

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 21:30:17 μμ »
Εγώ προσωπικά συμφωνώ και με τους δυό σας.Προς θεού δε μου φταίνε οι Γερμανοί πολίτες ούτε κανείς άλλος πολίτης της Ευρώπης.Και το γεγονός ότι εκείνοι παίρνουν μεγαλύτερο μισθό από το δικό μου δεν το χρεώνω στους πολίτες-εργαζομένους αλλά στις εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας μου και στην πολίτική τους.
Είμαι 100% υπέρ των επενδύσεων άλλωστε όπως πολύ σωστα γράψατε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος εισροής χρημάτων.
Συμφωνω

Αλλά πως να το κάνουμε βρέ παιδιά στην Ευρώπαική ένωση υπάρχουν χώρες διαφόρων ταχυτήτων και πολίτες επίσης διαφόρων ταχυτήτων.
συμφωνω και εδω,αλλα εδω φταινε οι διαφορες κυβερνησεις αλλα και οι συνεπεια των πολιτων.

Τα λαμόγια που αναφέρετε με συγχωρείτε αλλά δεν έχουν να κάνουν με τη δική μου μεσαία προς χαμηλή τάξη.Σ'αυτή την τάξη ανήκουμε άνθρωποι που ξυπνάμε στις 5 το πρωί,τρέχουμε τα παιδιά μας στους παιδικούς και δουλέυουμε σκληρά για το ψωμάκι μας.
Σαφεστατα

Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν άνθρωποι που διορίστηκαν για να κάθονται αλλά μην αρχίσουμε πάλι ότι φταίει η θειά μου που ήθελε να βάλει το γιο της στο δημόσιο γιατί πέρασε δύσκολα αν δεν της έδινε την αβάντα ο κάθε υποψήφιος βουλευτής για τα ψηφαλάκια του δεν θα πήγαινε να τον παρακαλέσει!Κι ο κάθε γιος θα έστρωνε τον απαυτό του να έχει προσόντα και θα αξιοποιούνταν από ένα δίκαιο κράτος.Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!
Εδω υπαρχει συνενοχη

Δεν κατηγορώ μόνο τους πολιτικούς αλλά και αυτούς τους συμπολίτες μου που αναφέρεστε οι οποίοι δεν πλήρωσαν ποτέ φόρους όπως εγώ
Και πολυ καλα κανεις

,δεν πρηστηκαν ποτέ τα πόδια τους από τη δουλειά όπως τα δικά μου αλλά σήμερα πάλι την πληρώνω εγώ να είστε σίγουροι.
Δυστυχως ο απλος κοσμος την πληρωνει

Εκείνοι μια χαρά θα τη σκαπουλάρουν και πάλι γιατί τα έχουν τακτοποιημένα τα χρηματάκια τους ''κάπου αλλού''!!!Πάλι οι φτωχοί και νομοταγείς θα πληρώσουν το μάρμαρο γαι την ταφοπλακά τους και αυτό είναι το γ@μ#το!!!

Αυτο ειναι σιγουρο