Αποστολέας Θέμα: Tαξίδια και οικονομική κρίση...  (Αναγνώστηκε 10925 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Tαξίδια και οικονομική κρίση...
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 11, 2011, 23:43:36 μμ »
Πέρυσι τέτοιο καιρό είχε ήδη ανοιχτεί θεμα για το που θα πάμε τα Χριστούγεννα!Φέτος ανοίχτηκε ένα θέμα για το τριημερο της 28ης αλλά απο ότι κατάλαβα λίγοι είναι αυτοί που θα μπορέσουν να το εκμεταλευτούν...για τα Χριστούγεννα ούτε λόγος!Παρ'όλα αυτά δεν βλέπω καμία προσφορά σε ταξιδιώτικά γραφεία για να προσελκύσουν κόσμο μόνο κάποιες ''υποτιθέμενες'' ευκολίες με δόσεις!Κι αναρωτιέμαι δεν έχει μειωθεί η κινησή τους?Το ίδιο αναρωτιέμαι και για τις αεροπορικές εταιρίες με αφορμή τις ο θεός να τις κάνει,προσφορές της Qatar.

Αποσυνδεδεμένος traveler-eirini

• Full Member
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 00:08:21 πμ »
Τη μία θυμώνω και λέω θα το κάνω ακόμη κι αν πεινάσω την άλλη ακούω για χρεωκοπία και σκέφτομαι ότι δεν θα έχω καν να ζήσω έως τότε.Εσείς πόσο έυκολα κλείνετε πια εισιτήρια ή ταξίδια γενικώς?Έχετε διάθεσή?Φοβάστε πως αν το κλείσετε ίσως δε θα έχετε να το πληρώσετε???

Αν θέλεις τη γνώμη μου, να πεισμώνεις και να το κάνεις ακόμα κι πεινάσεις!!!! Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω! Το καλοκαίρι πήγα σε 9 χώρες της Ευρώπης μέσα σε 5 βδομάδες και ξόδεψα 1000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων όοοοοολων των εξόδων, ενώ ο μπαμπάς μου μου είπε πριν φύγω: "κανόνισε να έχεις τουλάχιστον 150 ευρώ στο χέρι πάντα γιατί άμα συμβεί οτιδήποτε και δε μας αδειάσουν οι λογαριασμοί στην τράπεζα τουλάχιστον να έχεις για ένα αεροπορικό να γυρίσεις πίσω..." Αλλά δε με ένοιαζε! Πραγματικά περισσότερη διάθεση έχω για ταξίδια με όλα αυτά ακόμα κι απ ότι είχα πριν! Όπως λένε οι Pink Floyd:
Long you live and high you fly
And smiles you'll give and tears you'll cry
AND ALL YOU TOUCH AND ALL YOU SEE IS ALL YOUR LIFE WILL EVER!
Για αυτό το λόγο πιστεύω ότι πρέπει να κυνηγάμε τα ταξίδια και να κόβουμε από όπου μπορούμε προκειμένου να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Εγώ ας πούμε το 3ήμερο της 28ης θα πάω Βουλγαρία (χάρη στην πρόταση του dk, thanks!) και από τότε που το αποφάσισα τρώω σχεδόν αποκλειστικά στη φοιτητική λέσχη που πολλές φορές έχει χάλια γεύματα τελευταία. Αλλά πραγματικά δε με νοιάζει. Προτιμώ να φάω στη λέσχη και να μην πάω καφέ στην Ελλάδα προκειμένου να πιω έναν σε μια καινούργια χώρα που δεν έχω ξαναδεί.
Μην αλλάζεις τα σχέδια που κάνεις τώρα γιατί δεν έχουμε ιδέα τι θα συμβεί στο μέλλον. Μπορεί να μην έχουμε λεφτά για τίποτα. Όσα έχουμε έστω και ελάχιστα πιστεύω ότι πρέπει να τα χρησιμοποιεί ο καθένας σε ότι τον κάνει πιο ευτυχισμένο! Αν αυτό είναι για σένα είναι το ταξίδι που σχεδιάζεις το καλοκαίρι κάντο τώρα (με όσες θυσίες πιστεύεις ότι του αξίζουν) γιατί αλλιώς ίσως να μην το κάνεις ποτέ... Προσωπική μου άποψη πάντα.. Δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου... χιχι
Τσέκαρε εδώ αν δεν το έχεις κάνει ήδη για συμβουλές το πως μπορείς να μειώσεις το budjet των διακοπών: http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,701.0.html
Έγραψα κι εγώ μερικά...
Keep on smilling!!!!!!!!!!!!
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 17:03:22 μμ »
Ειρήνη έχεις πολύ θετική ενέργεια που αλήθεια με κάνει να χαμογελώ και να σκέφτομαι κι εγώ θετικά!Το σίγουρο είναι πως δε θα σταματήσω να ταξιδεύω εκτός αν τα χρήματα που θα μας αφήσουν θα φτάνουν μόνο για το γάλα των παιδιών μου κι αυτό σίγουρα προέχει!
Απλά θα πρέπει να αναθεωρήσω τους προορισμούς μου τουλάχιστον προς το παρόν γιατί κάποιοι απαιτούν πολλά χρήματα που πια δεν υπάρχουν!!!
Πάντως οι συμβουλές σου είναι πάρα πολύ χρησιμες και ήδη ο σύζυγος (Jimo) έγινε couchsurfer και σκεφτόμαστε να το χρησιμοποιήσουμε κι αυτό στο μέλλον!

ΥΓ πως πήγες σε 5 χώρες μόνο με ένα χιλιάρικο???Με τρέλλανες!!! :wacko:

Αποσυνδεδεμένος traveler-eirini

• Full Member
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 17:34:20 μμ »
Ειρήνη έχεις πολύ θετική ενέργεια που αλήθεια με κάνει να χαμογελώ και να σκέφτομαι κι εγώ θετικά!Το σίγουρο είναι πως δε θα σταματήσω να ταξιδεύω εκτός αν τα χρήματα που θα μας αφήσουν θα φτάνουν μόνο για το γάλα των παιδιών μου κι αυτό σίγουρα προέχει!
Απλά θα πρέπει να αναθεωρήσω τους προορισμούς μου τουλάχιστον προς το παρόν γιατί κάποιοι απαιτούν πολλά χρήματα που πια δεν υπάρχουν!!!
Πάντως οι συμβουλές σου είναι πάρα πολύ χρησιμες και ήδη ο σύζυγος (Jimo) έγινε couchsurfer και σκεφτόμαστε να το χρησιμοποιήσουμε κι αυτό στο μέλλον!

ΥΓ πως πήγες σε 5 χώρες μόνο με ένα χιλιάρικο???Με τρέλλανες!!! :wacko:

Σε 9 χώρες πήγα! Όχι 5. Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία. Μεταφορές κόστισαν κάτι λιγότερο από 500 όλες μαζί (409 ευρώ το πάσο του ιντερειλ που σου δίνει ελεύθερη ή πολύ μειωμένη είσοδο σε όλα τα τρένα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και καμιά 60 κάτι έξτρα supplements για τα γρήγορα τρένα). Διαμονή πάλι κάτι λιγότερο από 100 ευρώ γιατί κάναμε couchsurfing και camping, ελεύθερο ή οργανωμένο. Μόνο 4 μέρες μείναμε σε φτηνά αλλά σχετικά καλά hostel. Σε μουσεία κτλ πηγαίναμε μόνο κυριακές που έχουν ελεύθερη είσοδο. Και τα λοιπά έξοδα για φαί ήταν 10 ευρώ τη μέρα. Κάποιες μέρες τη βγάζαμε σχεδόν τσάμπα αγοράζοντας ένα πακέτο μακαρόνια και μια έτοιμη σάλτσα και τρώγαμε μόνο αυτό. Κάποιες άλλες ξοδευάμε μέχρι και 20 ευρώ τη μέρα για να δοκιμάσουμε κάτι τοπικό ή να πάρουμε ένα μικρό σουβενίρ. Κάπως έτσι τα καταφέραμε!  :wink:
Να σου ζήσουν τα παιδιά σου!!!! Που εννοείται όπως λες ότι είναι πάνω απ όλα. Καλά ταξίδια!
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 23:42:52 μμ »
Όλα εξαρτώνται από το τι υποχρεώσεις έχει ο καθένας και κατά πόσο έχει επηρεαστεί από την λαίλαπα. Κακά τα ψέματα όλοι έχουμε επηρεαστεί λίγο - πολύ. Αλλά μερικοί από εμάς έχουν επηρεαστεί περισσότερο ( αυτοί που έχασαν την δουλειά τους ή αυτοί που είδαν μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά τους). Κάποιοι πάλι που έχουν παιδιά και οικογενειακές υποχρεώσεις έχουν μεγαλύτερα βάρη από τους ελεύθερους κλπ.

Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, δεν έχω προστατευόμενα μέλη ( συνειδητά!) και εντελώς συμπτωματικά έχω μεν επηρεαστεί αλλά όχι τραγικά , οπότε συνεχίζω να κάνω ταξίδια σχεδόν με την ίδια συχνότητα ( ακόμα) , δεν ξέρω πώς θα σκέφτομαι και πώς θα πράττω μετά.

Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα για εμένα, θα έκανα το σκατό μου παξιμάδι ( συγγνώμη για την έκφραση) για να συνεχίσω να ταξειδεύω΄. Ή γενικά θα έκανα ό,τι μπορούσα για να κάνω αυτό που μου δίνει ευτυχία. Δεν ξέρουμε πόσο θα ζήσουμε ( κανείς δεν το ξέρει) , οπότε ας χαρούμε όσο μπορούμε και όπως μπορούμε καλύτερα τα χρόνια μας. Για πού λες για το καλοκαίρι; Ρωτάω μήπως και θέλετε παρέα!!!! :laugh:

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 21, 2011, 00:21:09 πμ »
Επισης,ειναι και ποσα θελει να ξοδεψει κανεις σε ενα ταξιδι.Εμεις θελουμε να εχουμε την ανεση μας,το πρωινο μας,να δοκιμαζουμε γευσεις των χωρων,να ψωνιζουμε.Οποτε ανεβαινει το κοστος,περα απο το οτι ταξιδευουμε στις υψηλες περιοδους.Τωρα με την κριση και τη μειωση των μισθων και ολα τα αλλα,ταξιδι για εξω,του χρονου πρωτα ο θεος.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 21, 2011, 00:54:39 πμ »
Α, ναι εδώ θα συμφωνήσω με τον προλαλήσσαντα φίλο μου: τι ξοδεύει κανείς. Εγώ ας πούμε όπως είμαι τώρα δεν θα έμενα σε Youth hostels, δέκα άτομα μαζί χωρίς να τους ξέρω, ούτε θα έτρωγα εντελώς σκατά για να τα καταφέρω, ούτε θα περίμενα πότε θα έρθει η Κυριακή για να επισκφτώ τα μουσεία. Αλλά αυτή είναι η άποψη ενός ανθρώπου που έχει περάσει τα 40 και δεν έχεςι υποχρεώσεις. Έχω περάσει πολλά και εγώ στα νιάτα μου!

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 21, 2011, 20:57:25 μμ »
Παντως εγω απ'το Λονδινο εχω να θυμαμαι τα γελια που καναμε ενα βραδυ σ'ενα παγκακι στο Hammersmith που απ'τις αφραγκιες μας σκεφτομασταν αν θα παμε για φαγητο ή οχι!  :laugh: Γελιο μεχρι δακρυων.... τελικα αφου υπολογισαμε οτι δεν ειχαμε χαλασει πολλα εκεινη τη μερα, πηγαμε και φαγαμε στη Pizza Hut  :yahoo: :rofl:
Η αληθεια ειναι οτι απ'το Λονδινο δε θυμαμαι και πολλα περι φαγητου, δε δοκιμασα οσα θα ηθελα. Αλλο βραδυ τη βγαλαμε με μακαρονοσαλατες απο σουπερ μαρκετ. Αλλα εχω και τα θυμαμαι και πραγματικα μ'αρεσει. Τωρα κανω αιματηρες οικονομιες ξανα για τη Ρωμη... μετα ομως δε με βλεπω για αλλο ταξιδι για πολυ καιρο.
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 21, 2011, 21:00:44 μμ »
Παντως εγω απ'το Λονδινο εχω να θυμαμαι τα γελια που καναμε ενα βραδυ σ'ενα παγκακι στο Hammersmith που απ'τις αφραγκιες μας σκεφτομασταν αν θα παμε για φαγητο ή οχι! 

Αυτο τωρα το μαθαινω και θα πρεπει να σε μαλωσω... ειχες 18 φιλους μαζι σου manelaki... το ξεχασες?

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 21, 2011, 21:03:59 μμ »
Παντως εγω απ'το Λονδινο εχω να θυμαμαι τα γελια που καναμε ενα βραδυ σ'ενα παγκακι στο Hammersmith που απ'τις αφραγκιες μας σκεφτομασταν αν θα παμε για φαγητο ή οχι! 

Αυτο τωρα το μαθαινω και θα πρεπει να σε μαλωσω... ειχες 18 φιλους μαζι σου manelaki... το ξεχασες?

:drink: :thank: Ευχαριστω πραγματικα αλλα ειδες; Τελικα σε καλο μας βγηκε και μια χαρα φαγαμε... δε μπορουσαμε να περπατησουμε απ'τη πολυ πιτσα  :mocking:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !