Αποστολέας Θέμα: Μήπως έχουμε τάσεις φυγής;  (Αναγνώστηκε 12288 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PASTA

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Μήπως έχουμε τάσεις φυγής;
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 09:13:55 πμ »
Κανείς δεν έχει υπερεκτιμήσει το εξωτερικό, πολύ απλά όσοι έχουμε ζήσει εκτός Ελλάδας κάνουμε συγκρίσεις αναγκαστικά και ανακαλύπτουμε θέλοντας και μη ότι η χώρα μας υστερεί σε πάρα πολλά και βασικά. Κακά τα ψέματα: η Ελλάδα είναι καλή για συνταξιούχους αλλοδαπούς που πίνουν του ουζάκι τους στα νησιά , που δεν έχουν να κάνουν με ΙΚΑ, ΔΟΥ, Δήμους, απεργίες και συντάξεις. Η Ελλάδα - καλή σαν ιδέα και σαν παραποιημένη ιστορία για αυτούς που έχουν διαβάσει λίγο παραπάνω- είναι λίγο κρασί , λίγο θάλασσα και το αγόρι μου!!!!

WELCOME...ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ 100% .Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΙΒΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΣΕ ΦΘΕΙΡΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ,ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΛΕΒΕΙ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ..

Αποσυνδεδεμένος traveler-eirini

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 11:58:32 πμ »
Βρε μην ακούς τι λέω η μάλλον μην διαβάζεις τι γράφω,την αγαπάω την Ελλαδίτσα μας !Σε ομορφιά είναι αξεπέραστη!Απλά για την ποιότητα ζωής διαμαρτύρομαι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και ιδίως τους τελευταίους μήνες.Υπάρχει κάποιος που δεν πονά με την κατάντια της χώρας μας?
Υπάρχει κάποιος που αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του,στη γειτονιά του,στην πόλη του?Για να μη μιλήσω για παιδεία,υγεία,κοινωνική μέριμνα γιατί εκεί μιλάμε πια για τριτοκοσμικές καταστασεις.Το ξέρω πολύ καλά ότι όπου κι αν πάμε θα είμαστε ξένοι κι ότι αυτή τη στιγμή παντού αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά πες μου για το θεό πόσο θα αντέξουμε ακόμη και ποια είναι η καλύτερη λύση???

Συμφωνω απολυτα οτι εξω ειναι παρα πολυ καλυτερα. Αλλα και εδω δεν ειναι πια κ τοσο τραγικα τα πραγματα... Υπαρχουν πολυ καλυτερα αλλα υπαρχουν κ πολυ χειροτερα. Εμεις ακομα εχουμε να φαμε τουλαχιστον. Και δε μου αρεσει να γκρινιαζουμε οτι αντι για 2 αυτοκινητα εχω 2 και αντι για Αμερικη θα παω Ευρωπη οταν υπαρχουν ανθρωποι που πραγματικα πεινανε. Σε καμια περιπτωση δε λεω οτι το κανεις αυτο fei. Γενικα μιλαω. Και επισης πιστευω οτι τα αξιζουμε αυτα. Δηλαδη οτι οταν τα δουλεψες τα λεφτα γιατι να στα παρουν με τις περικοπες και να μην τα κρατησεις για ενα μακρινο ταξιδι. Απλα αυτο που θελω να πω ειναι ας μη μιζεριαζουμε γιατι το κανουμε ακομα χειροτερο ετσι.
Και να σου πω την αληθεια εγω οταν γυρναω σπιτι μου στη Χιο αισθανομαι πραγματικα ασφαλης. Εκει ακομα αφηνουμε το κλειδι πανω στην πορτα (απ' εξω) μηπως θελησει καποιος γειτονας να μπει. Και οχι δε μενω σε χωριο αλλα στην πολη. Αλλα εχουμε κηπο με πολλα λαχανικα φρουτα κ ολο λεω στους γονεις μου... γιατι ανησυχητε για την κριση τους? Παρτε και μια κοτα κ βγηκατε εξω απ το συστημα τους.
Τελος διαβασα καπου οτι η παιδεια δεν ειναι καθολου καλη αλλα τα δημιουργικα μυαλα επιβιωνουν και στο χειροτερο εκπαιδευτικο συστημα!
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Αποσυνδεδεμένος avantgarde

• Newbie
  • *
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 13:24:06 μμ »
Κώδικας: [Επιλογή]
Βρε μην ακούς τι λέω η μάλλον μην διαβάζεις τι γράφω,την αγαπάω την Ελλαδίτσα μας !Σε ομορφιά είναι αξεπέραστη!Απλά για την ποιότητα ζωής διαμαρτύρομαι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και ιδίως τους τελευταίους μήνες.Υπάρχει κάποιος που δεν πονά με την κατάντια της χώρας μας?
Υπάρχει κάποιος που αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του,στη γειτονιά του,στην πόλη του?Για να μη μιλήσω για παιδεία,υγεία,κοινωνική μέριμνα γιατί εκεί μιλάμε πια για τριτοκοσμικές καταστασεις.Το ξέρω πολύ καλά ότι όπου κι αν πάμε θα είμαστε ξένοι κι ότι αυτή τη στιγμή παντού αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά πες μου για το θεό πόσο θα αντέξουμε ακόμη και ποια είναι η καλύτερη λύση???
Είναι πολλά πάρα πολλά που με στεναχωρούν σε αυτή τη χώρα, αλλά είμαι και 4 χρόνια τώρα εξωτερικό και όπως και να το κάνουμε μου λείπει και η Ελλάδίτσα. Βέβαια όποτε καταβαίνω είναι τόσα πολλά τα πράγματα που με εκνευρίζουν που όταν γύρναω στο εξωτερικό απλά νιώθω ηρεμία και πάλι. Δυστυχώς έτσι κατάντησε η σχέση μου με την Ελλάδα, μακρυά και αγαπημένοι! Τελευταία φορά που κατέβηκα για να φανταστείτε, έφαγα τις μέρες μου προσπαθώντας να σώσω ένα αθώο πλάσμα, ένα σκύλο που τον είχαν αφήσει έξω απο το σπίτι μου με μια αλυσίδα 20 κιλών, υποσητισμένο, με κομμένα και καμμένα αυτιά γεμάτο μύγες.. Μα πείτε μου συμβαινει αυτό σε άλλη χώρα? Τέτοιο μίσος σε αθώα τετράποδα? Και μη μου πείτε για μεμονωμένη περίπτωση.. Αυτά και σόρυ, ξέφυγα λιγο απο τη συζήτηση!

• Full Member
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 13:36:45 μμ »
Κώδικας: [Επιλογή]
Είναι πολλά πάρα πολλά που με στεναχωρούν σε αυτή τη χώρα, αλλά είμαι και 4 χρόνια τώρα εξωτερικό και όπως και να το κάνουμε μου λείπει και η Ελλάδίτσα. Βέβαια όποτε καταβαίνω είναι τόσα πολλά τα πράγματα που με εκνευρίζουν που όταν γύρναω στο εξωτερικό απλά νιώθω ηρεμία και πάλι. Δυστυχώς έτσι κατάντησε η σχέση μου με την Ελλάδα, μακρυά και αγαπημένοι! Τελευταία φορά που κατέβηκα για να φανταστείτε, έφαγα τις μέρες μου προσπαθώντας να σώσω ένα αθώο πλάσμα, ένα σκύλο που τον είχαν αφήσει έξω απο το σπίτι μου με μια αλυσίδα 20 κιλών, υποσητισμένο, με κομμένα και καμμένα αυτιά γεμάτο μύγες.. Μα πείτε μου συμβαινει αυτό σε άλλη χώρα? Τέτοιο μίσος σε αθώα τετράποδα? Και μη μου πείτε για μεμονωμένη περίπτωση.. Αυτά και σόρυ, ξέφυγα λιγο απο τη συζήτηση!

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι μεμονωμενη περιπτωση. Συμβαινουν δυστυχως... Στο κεντρο διασωσης για τις καρετα-καρετα περσυ πηγαν μια χελωνα που ειχα καρφωμενα 2 καρφια στα ματια της... Σορρυ που ξεφευγω κι εγω... Δεν ξερω αν γινονται αυτα σε αλλες χωρες... Γινονται ομως αλλα. Στη Δανια εχουν ενα εθιμο καθε χρονο να σκοτωνουν οσα περισσοτερα δελφινια γινονται... Και ενα σορο αλλα τετοια παραδειγματα οπως λαθροκυνηγοι φαλιανων που υπαρχουν σε πολλες χωρες... Η διαστροφη δεν ειναι φαινομενο ελληνικο. Ισως εδω το παρακανουμε λιγο.
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 15:49:10 μμ »
Εμεις ακομα εχουμε να φαμε τουλαχιστον. Και δε μου αρεσει να γκρινιαζουμε οτι αντι για 2 αυτοκινητα εχω 2 και αντι για Αμερικη θα παω Ευρωπη οταν υπαρχουν ανθρωποι που πραγματικα πεινανε. Σε καμια περιπτωση δε λεω οτι το κανεις αυτο fei. Γενικα μιλαω. Και επισης πιστευω οτι τα αξιζουμε αυτα. Δηλαδη οτι οταν τα δουλεψες τα λεφτα γιατι να στα παρουν με τις περικοπες και να μην τα κρατησεις για ενα μακρινο ταξιδι. Απλα αυτο που θελω να πω ειναι ας μη μιζεριαζουμε γιατι το κανουμε ακομα χειροτερο ετσi.
Ακριβώς αυτό είναι το σχεδιο Ειρήνη μου,να σου πουν αφού έχεις να φας μη μιλάς!Αλλά ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε στο επίπεδο ζωής,το μέχρι πρότινος αναφέρομαι και για να έχουμε εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα κλπ κάποιοι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν σκληρά!Δεν είναι το θέμα αν θα έχει κανεις 2 αυτοκίνητα ή καποιες πολυτέλειες που αν τα αξίζει και τα κερδίζει δουλέυοντας γιατί να μην τα έχει κι αυτά αλλά η καταπάτηση των κεκτημένων.Όχι ρε γμτ δεν έφαγα τίποτε εγώ που παίρνω 1000 ευρώ για μια σκληρή εργασία που συναδελφοί μου σε άλλες ευρωπαικές χώρες παίρνουν 2500 ούτε θα το ράψω επειδή έχω απλώς να φάω δυο ντομάτες από το περιβόλι.Έχω δικαιώματα και θα τα υπερασπιστώ γιατί δεν τα κλέβω όπως ολοι αυτοί που παρακολουθούμε καθημερινά τα σκανδαλά τους αλλά τα δουλέυω μεχρι το τελευταίο σεντ!!!!!Σόρυ αλλά είμαι ταραγμένη παρακολουθώντας τον εμφύλιο που ξέσπασε σήμερα και μη μου πείτε ότι δεν είναι εμφύλιος όταν χτυπιούνται πολίτες μεταξύ τους.Μπράβο τα κατάφεραν να μας υποδουλώσουν,να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας,λυπάμαι τόσο μα τόσο πολύ για τη χώρα μου!

• Full Member
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 16:38:13 μμ »
Δυστυχως εχεις απολυτο δικιο...  :sad:  :sad:  :sad:

Αποσυνδεδεμένος avantgarde

• Newbie
  • *
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 19:42:05 μμ »
Παράθεση
Ακριβώς αυτό είναι το σχεδιο Ειρήνη μου,να σου πουν αφού έχεις να φας μη μιλάς!Αλλά ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε στο επίπεδο ζωής,το μέχρι πρότινος αναφέρομαι και για να έχουμε εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα κλπ κάποιοι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν σκληρά!Δεν είναι το θέμα αν θα έχει κανεις 2 αυτοκίνητα ή καποιες πολυτέλειες που αν τα αξίζει και τα κερδίζει δουλέυοντας γιατί να μην τα έχει κι αυτά αλλά η καταπάτηση των κεκτημένων.Όχι ρε γμτ δεν έφαγα τίποτε εγώ που παίρνω 1000 ευρώ για μια σκληρή εργασία που συναδελφοί μου σε άλλες ευρωπαικές χώρες παίρνουν 2500 ούτε θα το ράψω επειδή έχω απλώς να φάω δυο ντομάτες από το περιβόλι.Έχω δικαιώματα και θα τα υπερασπιστώ γιατί δεν τα κλέβω όπως ολοι αυτοί που παρακολουθούμε καθημερινά τα σκανδαλά τους αλλά τα δουλέυω μεχρι το τελευταίο σεντ!!!!!Σόρυ αλλά είμαι ταραγμένη παρακολουθώντας τον εμφύλιο που ξέσπασε σήμερα και μη μου πείτε ότι δεν είναι εμφύλιος όταν χτυπιούνται πολίτες μεταξύ τους.Μπράβο τα κατάφεραν να μας υποδουλώσουν,να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας,λυπάμαι τόσο μα τόσο πολύ για τη χώρα μου!
δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 23:16:57 μμ »
Και εσείς μου λείψατε.  :kiss: Να κανονίσουμε και καμιά συναντησούλα φθινοπωρινή σιγά σιγά.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 23:28:06 μμ »
Είσαι μεσα στο μυαλό μου fei !!!!

Welcome evi!!! Καναμε συναντηση...που ήσουν??

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 23:32:45 μμ »
Πότε ακριβώς κάνατε συνάντηση; Δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλα τα θέματα. Τα διαβάζω σιγά σιγά. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου Αθήνα ήμουν - αν εξαιρέσεις ένα υπέροχο τριήμερο στην Σύρο. Αναμένω όμως την επόμενη συνάντηση.