Αποστολέας Θέμα: 100 και μία για Μποτσουάνα  (Αναγνώστηκε 23806 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: 100 και μία για Μποτσουάνα
« Απάντηση #60 στις: Ιούλιος 05, 2011, 01:24:01 πμ »
Αύτό που ξέρω εγώ να σου πω είναι ότι βρίκεις αεροπορικά για Γιοχάνεσμπουργκ ή για Κειπ Τάουνμε 600 ευρώ περίπου με ωραιότατες εταιρείες. Τα ξενοδοχεία είναι πάμφτηνα και γενικά η ζωή ( φαγητό , μεταφορικά, κλπ) Τα σαφάρι πάντα τα χτυπάνε λίγο. Ανάλογα τι θέλει κανείς. Εγώ ας πούμε έκανα ένα ωραιότατο 7πτήμερο στην Νότια Αφρική με 1.500 ευρώ όλα μέσα. Αλλά εγώ δεν ήθελα μόνο σαφάρι , ήθελα να πάρω μια γενική ιδέα από την χώρα. Έτσι λόγω μειωμένου χρόνου έκανα το παραπάνω σαφάρι που για μένα ήταν μια χαρά. Σκέφτομαι να ξαναπάω σύντομα στην Αφρική πάλι και πάλι θα κάνω σαφάρι με τον ίδιο τρόπο: βλέποντας και τις πόλεις, την ιστορία, τα υπόλοιπα μνημεία κλπ. ΄
Δεν έχω πάει ακόμα στην Κένυα΄, είμαι σίγουρη ότι ο micmic θα έχει να σου πει πολλές πληροφορίες μια και έχει ειδικότητα στα σαφάρι. Αλλά άμα θέλεις κάτι τουριστικό και ενδεικτικό και να δεις και την χώρα ( την οποιαδήποτε αφρικανική χώρα) πιστεύω ότι μπορείς να κλείσεις μια χαρά ένα επταήμερο πακετάκι μόνη σου με λίγα χρήματα . 

Αποσυνδεδεμένος micmic

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #61 στις: Ιούλιος 05, 2011, 10:43:23 πμ »
Ναι, με 1500-2000 το άτομο μπορείς να κάνεις 7-10 μέρες σαφάρι σε όλες τις χώρες. Από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο όμως θα πάρεις λιγότερα πράγματα για αυτά τα χρήματα μια που τότε είναι η πιο τουριστική σαιζόν. Δηλαδή λιγότερο καλά καταλύματα, αυτοκίνητο κτλ. Επίσης στην τουριστική σαιζόν πιθανόν να είσαι με άλλα 4-5 άτομα σε τζιπ ή σε βανάκι, εκτός σαιζόν μπορεί να είσαστε μόνο εσείς στο αυτοκίνητο. Και γενικά η Νότια Αφρική είναι πιο συμφέρουσα. Π.χ. με τα ίδια χρήματα θα είσαι σε τζιπ ενώ στην Κένυα/Τανζανία θα είσαι σε βανάκι.

Και το Πιλάνεσμπεργκ όμορφο είναι, αλλά πολύ μικρότερο από το Kruger και είναι λίγο δύσκολο να δεις εκεί ύαινες και βουβάλια. Γενικά στα πιο δημοφιλή δημόσια πάρκα της Νοτίου Αφρικής είναι πιθανόν να συναντήσεις και σχετικό συνωστισμό, π.χ. 10-15 αυτοκίνητα γύρω από λιοντάρια. Ειδικά τα σαββατοκύριακα. Μια λιγότερο πολυσύχναστη επιλογή στη Νότιο Αφρική είναι το πάρκο Hluhluwe-Umfolozi, το οποίο επίσης έχει τα Big-5.

Και η Κένυα, και η Τανζανία και η Νότια Αφρική έχουν πολύ ωραίες παραλίες για να συνδυάσεις μετά το σαφάρι αν θες. Η Νότια Αφρική έχει πιο ωραίες πόλεις, καθόλου ζητιανιά, περισσότερα πολιτιστικά δρώμενα κτλ. Η Κένυα και η Τανζανία έχουν όμως κάποια πάρκα που προσφέρουν την "κλασική" εικόνα της Αφρικής με τις τεράστιες πεδιάδες και τους τεράστιους αριθμούς ζώων. Δηλαδή εικόνες σαν την πανοραμική που ανέβασα (http://www.farmakon.org/slideshow/panoramab.htm) θα δεις βασικά στο Masai Mara στην Κένυα και στο Serengeti στην Τανζανία. Στα πάρκα της Νοτίου Αφρικής υπάρχουν επίσης πανέμορφες εικόνες, απλά δεν θα έχεις αυτήν την αίσθηση του τόσο απέραντου επειδή η βλάστηση ως επί το πλείστον θα είναι πιο ψηλή με θάμνους κτλ.

Πάντως στην Νότια Αφρική μπορείς άνετα να τα οργανώσεις όλα μόνη σου και να νοικιάσεις ένα απλό αυτοκίνητο πολύ φτηνά, π.χ. 400 ευρώ για 10 μέρες. Για τα περισσότερα πάρκα δεν χρειάζεται καθόλου τζιπ, και οι δρόμοι είναι καλύτεροι απ'τους ελληνικούς. Και μπορείς να κλείσεις καταλύματα π.χ. στο Kruger μέσω ίντερνετ με 60 ευρώ το βράδυ για δύο άτομα.

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #62 στις: Ιούλιος 05, 2011, 13:52:40 μμ »
αν με τα χρήματα αυτά βγαίνει τοτε ...πότε φέυγουμε???Γιατί μέχρι εκεί είναι το μπάτζετ μου σε κάθε ταξίδι που σκέφτομαι!Αχ,φωτιές που μου ανάβεις κι είχα αρχίσει να προγραμματίζω Ασία!
Αν πας χειμώνα πχ Δεκέμβρη ή άνοιξη π.χ Απρίλη έχεις λιγότερες πιθανότητες να δεις ζώα?Ο καιρός επηρεάζει το σαφάρι?
Για να το κανονισουμε τελείως μόνοι Αφρική δε το βλέπω,η αλήθεια είναι πως δε θα νιώθω ασφαλής.Θα το έκανα μόνο με μεγάλη παρέα!
Οπότε η καλύτερη λύση είναι το τοπικό πρακτορείο,αν έχεις υπόψη κανένα έμπιστο γράψ'το μας να το μελετήσουμε.

Αποσυνδεδεμένος micmic

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #63 στις: Ιούλιος 05, 2011, 14:53:27 μμ »
Το βασικό με τον καιρό είναι να μην πέσεις την περίοδο των βροχών. Ειδικά στην ανατολική Αφρική κατά την περίοδο των βροχών μπορεί να βρέχει κάθε μέρα, αν και οι βροχές αυτές είναι συνήθως απογευματινές και μικρής διάρκειας. Εκεί συνήθως υπάρχει μια περίοδος βροχών γύρω στο Νοέμβριο και άλλη μια μεγαλύτερη Μάρτιο-Απρίλιο-Μάϊο. Ενώ στη Νότια Αφρική οι βροχές είναι πιο σποραδικές, εξαρτάται και από την ακριβή τοποθεσία (σε γενικές γραμμές Οκτώβριο με Φεβρουάριο). Εμένα πάντως μου αρέσει η βροχή, ιδιαίτερα στη φύση. Υπάρχει και ένα άλλο θέμα με τη βροχή και γενικότερα τις υγρές περιόδους: Τα ζώα βρίσκουν νερό παντού και δεν χρειάζεται να πηγαίνουν σε νερόλακους. Το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο διάσπαρτα και να είναι πιο δύσκολο να τα βρεις. Αυτό εξαρτάται κι από το πάρκο βέβαια. Επίσης η βλάστηση είναι πιο ψηλή και αυτό ίσως να δυσκολέψει τον εντοπισμό των ζώων. Βέβαια υπάρχουν άλλες ομορφιές τότε, π.χ. το Σερενγκέτι είναι καταπράσινο και οι γαζέλες και τα γκνου γεννούν τα μικρά τους κατά χιλιάδες. Και οι τιμές είναι φτηνότερες.

Αν αποφάσισες για χώρα κοιτάμε και για πρακτορείο μετά. Τη διαμονή πάντως μέσα στο Kruger μπορείς να την κλείσεις και μόνη σου, εδώ είναι τα camps με ότι πληροφορία μπορεί να χρειαστείς: http://www.sanparks.org/parks/kruger/camps/default.php Έχει διαθεσιμότητα, τιμές κτλ. Υπάρχει και φόρουμ που γράφουν πάρα πολλοί ντόπιοι και μπορεί να σε βοηθήσουν με ότι χρειαστείς. Στο Kruger υπάρχει φοβερή οργάνωση, ασφάλεια κτλ. Τα camps είναι σαν μικρά χωριά, περιφραγμένα. Όλα έχουν μαγαζάκι με τρόφιμα και σουβενίρ, εστιατόριο, καφετέρια, μηχάνημα ανάληψης κτλ. Κάποια από αυτά έχουν τράπεζα, γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, ιατρείο, μουσεία κτλ. Ακομα και αν δεν θες να οδηγήσεις καθόλου, από τα camps αυτά οργανώνονται game drives και game walks, αλλά και άλλες δραστηριότητες. Τέτοια οργάνωση σε πάρκα υπάρχει μόνο στη Νότια Αφρική και λίγο στη Ναμίμπια. Στις άλλες χώρες είναι πιο άγρια τα πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Ιούλιος 05, 2011, 16:37:32 μμ »
Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για το λινκ,πολύ χρήσιμο!Θα το μελετήσω εκτενώς!

Αποσυνδεδεμένος micmic

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #65 στις: Αύγουστος 05, 2011, 09:08:23 πμ »
Έφτασε η μέρα της αναχώρησης! Η περιπέτεια προβλέπεται εξασφαλισμένη καθώς η πλημμύρα στο Okavango είναι σε επίπεδα ρεκόρ, όπως διαβάζουμε και στην εφημερίδα του Maun: http://www.ngamitimes.com/

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #66 στις: Αύγουστος 05, 2011, 09:16:19 πμ »
με το καλο να πας. :dance: :dance:
εμεις εδω θα περιμενουμε εντυπωσεις και φωτογραφιες

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #67 στις: Αύγουστος 05, 2011, 10:05:42 πμ »
Έφτασε η μέρα της αναχώρησης! Η περιπέτεια προβλέπεται εξασφαλισμένη καθώς η πλημμύρα στο Okavango είναι σε επίπεδα ρεκόρ, όπως διαβάζουμε και στην εφημερίδα του Maun: http://www.ngamitimes.com/

Καλό ταξίδι και μην σε πτοεί τίποτα  :happy:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #68 στις: Αύγουστος 05, 2011, 14:58:21 μμ »
Καλό ταξίδι  :clap:!!!
Είμαι σίγουρη ότι οι περιπέτειες σου θα γράψουν πάλι ιστορία!!!
Σας έυχομαι να βιώσετε δυνατές συγκινήσεις!!!

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #69 στις: Αύγουστος 05, 2011, 16:13:31 μμ »
Επιτελους!!! Αντε με το καλο να πατε και με το καλο να γυρισετε!  :yahoo: Καλο ταξιδι!!!!!!!
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !