Αποστολέας Θέμα: Εγνατία Οδός  (Αναγνώστηκε 15901 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28660
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Εγνατία Οδός
« Απάντηση #50 στις: Σεπτέμβριος 26, 2011, 19:42:19 μμ »
S.O.S. στην Εγνατία Οδό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι φορείς του δήμου Βόλβης, αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα από Ασπροβάλτα και Μοναστήρι μέχρι τον Προφήτη, σε περίπτωση νέας νεροποντής.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, μεγάλο πρόβλημα από τις πρόσφατες πλημμύρες έχει δημιουργηθεί στη θέση Κρανιόλακας, πάνω από τη λίμνη Βόλβη, όπου έχει βουλώσει με φερτά υλικά ο αγωγός που βρίσκεται κάτω από την Εγνατία.

O κ. Γαλαμάτης επισήμανε ότι εκτός από τα σημεία όπου θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στην περιοχή της Εγνατίας Οδού, δηλαδή στη βόρεια περιοχή της λίμνης, έργα θα πρέπει να γίνουν ακόμη στη νότια πλευρά, από το Στίβο και το Νικομηδινό μέχρι τη Μάδυτο και τη Ρεντίνα, που δεν επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και στην ορεινή Αρέθουσα.

«Η ίδια η Εγνατία θα κινδυνεύσει με κατάρρευση με μια νέα νεροποντή, αν δεν καθαριστεί το σημείο με ειδικό μηχάνημα. Αυτή είναι η εικόνα που εγώ αποκόμισα και που βλέπει όποιος περάσει από εκεί, χωρίς να έχω αυτή τη στιγμή επιστημονικά τεκμήρια στα χέρια μου», σημείωσε ο δήμαρχος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού», Τάσος Μουρατίδης, δήλωσε από την πλευρά του: «Θέμα κατάρρευσης κατ' αρχήν δεν υπάρχει. Η Εγνατία Οδός είναι ένας άρτιος δρόμος τεχνικά σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο με εξαιρετικά κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά. Σε κάποια σημεία, στο τμήμα που αναφέρει ο δήμαρχος, είχαν προταθεί κάποια έργα από το 2005, όταν κατασκευάζονταν τα συγκεκριμένα τμήματα, με σκοπό τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας. Ορισμένα από αυτά έγιναν και ορισμένα δεν έγιναν. Όσα δεν έγιναν θα προγραμματιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να τα υλοποιήσουμε».

Κατόπιν αυτού, όπως έγινε γνωστό, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, τη δημιουργία ενός συνολικού σχεδίου για την αντιπλημμυρική προστασία των παραπάνω περιοχών αλλά και της Χαλκιδικής.

http://www.zougla.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28660
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Εγνατία Οδός
« Απάντηση #51 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 13:00:57 μμ »
Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Κλειστό θα παραμείνει τμήμα της Εγνατίας Οδού την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, από τις 08:00 το πρωί έως και τις 16:00 το απόγευμα, λόγω ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης γέφυρας.

Όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.», θα διακοπεί η κυκλοφορία του αριστερού κλάδου, από τον ανισόπεδο κόμβο του Νεοχωρίου έως εκείνον του Βασιλικού (κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ,η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, μέσω της εθνικής οδού Νεοχωρίου - Νεράιδας.

http://www.zougla.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28660
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Εγνατία Οδός
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 21:42:57 μμ »
ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Ξεκινά από αύριο n λειτουργία των νέων διοδίων της Εγνατίας Οδού στη θέση Ίασμος Κομοτηνής. Σύμφωνα με την απόφαση της Εγνατία Οδός AE, οι δοκιμές λειτουργίας έχουν αρχίσει από σήμερα και θα διαρκέσουν όλη την ημέρα. To αντίτιμο των διοδίων είναι 2,0 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία και 7,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.
Πρόκειται για τον δεύτερο σταθμό διοδίων του αυτοκινητοδρόμου, μετά από αυτόν στον Πολύμυλο Κοζάνης και βρίσκεται μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής.
Όπως έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έως τo τέλος του χρόνου θα τεθούν σε λειτουργία άλλοι τρεις σταθμοί, στη θέση Τύρια, στα όρια Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, στο Μαλακάσι μεταξύ Μετσόβου και Γρεβενών, στην περιοχή της Βόλβης και στον κόμβο Μουσθένης, στο Παγγαίο. Στο δίκτυο των διοδίων της Εγνατίας θα ενταχθεί και ο σταθμός των Μαλγάρων, ενώ με την ολοκλήρωση του συνολικού δικτύου στον αυτοκινητόδρομο οι σταθμοί θα φτάσουν τους δεκατρείς.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι. Μαγκριώτη, «πρόκειται για προσωρινούς σταθμούς διοδίων, οι οποίοι θα λειτουργούν, μέχρι να εγκατασταθούν τα ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία, που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2013, ώστε να είναι εφικτή n χρέωση ανά χιλιόμετρο». Με τη λειτουργία των διοδίων θα καλυφθεί το κόστος λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου, που φτάνει ετησίως τα 70 εκατ. ευρώ, καθώς και n αποπληρωμή των δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, που είχαν συναφθεί για να ολοκληρωθούν οι εργασίες με υποθήκη τις μελλοντικές εισπράξεις των διοδίων.
Πάντως, n Εγνατία Οδός βρίσκεται στη λίστα των δημοσίων επιχειρήσεων που είναι υπό ιδιωτικοποίηση.

Αποσυνδεδεμένος panpan

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2774
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Εγνατία Οδός
« Απάντηση #53 στις: Απρίλιος 02, 2012, 12:04:33 μμ »
Κλειστή θα παραμείνει, από σήμερα έως και τις 5 Απριλίου, η Εγνατία Οδός στο τμήμα...

ανισόπεδου κόμβου Άσπρων Χωμάτων - Χρυσούπολης, λόγω έργων συντήρησης.

Ειδικότερα, προβλέπονται οι εξής ρυθμίσεις:

- αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κλάδο εξόδου της Ν. Καρβάλης του Α/Κ Άσπρων Χωμάτων έως τον Α/Κ Χρυσούπολης και μόνο στην κατεύθυνση από Καβάλα προς Ξάνθη

- εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (που κινούνται στην κατεύθυνση από Άσπρα Χώματα προς Χρυσούπολη), μέσω του κλάδου εξόδου της Ν. Καρβάλης, στην Εθνική Οδό Νο 2.
http://www.thestival.gr/useful-information/item/27751-kleisti-apo-simera-kai-gia-treis-imeres-i-egnatia-odos

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28660
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Εγνατία Οδός
« Απάντηση #54 στις: Οκτώβριος 04, 2018, 18:19:40 μμ »
Νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή σηράγγων της Εγνατίας Οδού

Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν για το καταγγελλόμενο σκάνδαλο των υπερκοστολογήσεων στην κατασκευή σηράγγων της Εγνατίας Οδού, υπόθεση που άρχισε να ερευνάται από το καλοκαίρι του 2015, ύστερα από προσφυγές στη Δικαιοσύνη των τότε διοικήσεων της εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ".

Με επίκεντρο τμήμα μήκους 8,5 χλμ., το οποίο περιλαμβάνει δύο δίδυμες σήραγγες κι έναν ανισόπεδο κόμβο (στις τοποθεσίες Συρτό και Παναγία), ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, με την ιδιότητα του εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος πρώην προέδρων και παλιότερων μελών διοικήσεων της εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ», όπως επίσης και σε βάρος άλλοτε στελεχών της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας, μηχανικών κ.ά.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ και αφορά τη χρονική περίοδο 2005-2010, ενώ στο «κάδρο» βρίσκονται περισσότερα από είκοσι πρόσωπα. Οι ποινικές διώξεις, που είναι σε κακουργηματικό βαθμό, συνδέονται με τα αδικήματα της απάτης εις βάρος του Δημοσίου και των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στην προηγούμενη πράξη και στην απάτη.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ενώ πρόκειται για το δεύτερο σκέλος της έρευνας που διενήργησε η Οικονομική Αστυνομία για το φερόμενο οικονομικό σκάνδαλο.

Ήδη, το πρώτο σκέλος έχει πάρει το δρόμο του ακροατηρίου, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι, παρέπεμψε σε δίκη συνολικά 18 άτομα για υπερκοστολογήσεις εργασιών και υλικών του ίδιου αυτοκινητόδρομου.

Το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται σε ζημία ύψους 32 εκατ. ευρώ, αναφορικά με την κατασκευή πέντε δίδυμων σηράγγων στο νομό Γρεβενών, που προϋπολογίστηκαν και κατασκευάστηκαν με συγκεκριμένες προδιαγραφές και ως συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά τελικώς πληρώθηκαν ως άλλης κατηγορίας.

Ανάμεσα σ' αυτούς που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι πρώην μέλη διοικήσεων της «Εγνατία Οδός ΑΕ» και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται φαίνεται ότι τελέστηκαν το διάστημα από τον Μάρτιο του 2008 έως το Δεκέμβριο του επόμενου έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28660
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Εγνατία Οδός
« Απάντηση #55 στις: Ιανουάριος 05, 2020, 16:36:48 μμ »
Εγνατία Οδός: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά

Χιονόπτωση στη βόρεια Ελλάδα

Ελαφριά χιονόπτωση επικρατεί από τα ξημερώματα στην περιοχή της Φλώρινας και στα ορεινά της Κοζάνης της Καστοριάς και των Γρεβενών. Σύμφωνα με την τροχαία δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο Εθνικό, ενώ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες η λάστιχα χιονιού σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Φλώρινας.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της περιφερειακής διεύθυνσης της ΕΛΑΣ Δυτικής Μακεδονίας επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών έως την 18:00 (6η ώρα το απόγευμα) στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες: Εγνατία οδό και στους καθέτους άξονες Σιάτιστα Κρυσταλλοπηγή και Φλώρινα - Νίκη.

https://www.alfavita.gr/