Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στην Ευρώπη μέσω Βαλκανικών Χωρών  (Αναγνώστηκε 11319 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Vasilis

• Newbie
  • *
Ταξίδι στην Ευρώπη μέσω Βαλκανικών Χωρών
« στις: Απρίλιος 11, 2011, 20:29:48 μμ »
Γεια χαρά σε όλους! Είμαι νέο μέλος και σκέφτομαι να κάνω το πρώτο μου road trip με προορισμό το Μόναχο της Γερμανίας αρχικά, και αν μας παίρνουν οι μέρες (υπολογίζω 10 με 12) να φτάσουμε και λιγο πιο πάνω, ίσως Λουξεμβούργο ή Βόρεια Γερμανία. Δεν θέλω να ακολουθήσω την διαδρομή με ferry από Ιταλία, προτιμώ να κάνω την εξής διαδρομή ΕΛΛΑΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ(ΜΟΝΑΧΟ)...και μετά βλέπουμε :dance:

Το αυτοκίνητο είναι στο όνομα μέλους της οικογενείας μου. Χρειάζεται κάτι που πρέπει να κάνω για αυτό? Γενικά δεν γνωρίζω τι χαρτιά χρειάζομαι όσον αφορά ασφαλιστικές - αυτοκίνητο κλπ.

Πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ξαναταξιδέψει με αυτοκίνητο στο εξωτερικό και από όσο είδα υπάρχουν έμπειρα μέλη που μπορούν να με βοηθήσουν!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδι στην Ευρώπη μέσω Βαλκανικών Χωρών
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 11, 2011, 20:47:03 μμ »
Το αυτοκίνητο είναι στο όνομα μέλους της οικογενείας μου. Χρειάζεται κάτι που πρέπει να κάνω για αυτό? Γενικά δεν γνωρίζω τι χαρτιά χρειάζομαι όσον αφορά ασφαλιστικές - αυτοκίνητο κλπ.

Σε πρωτη φαση ριξε μια ματια εδω και τα ξαναλεμε σε λιγο...

Διεθνές Δίπλωμα Αυτοκινήτου και Πράσινη Κάρτα

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 11, 2011, 20:48:15 μμ »
Θα έλεγα το είναι λίγες μέρες και λίγο κουραστικό. Κατα τη γνώμη μου όλο αυτό το δρομολόγιο που αναφέρεις θέλει πάνω από 15 μέρες, αν θες να δείς κάτι χωρίς να κουραστείς, μια και από ότι κατάλαβα θα οδηγείς μόνο εσύ και για πρώτη φορά.
Σπύρος  :)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 11, 2011, 20:49:09 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Vasilis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 11, 2011, 20:59:50 μμ »
Ευχαριστώ πολύ...τα μελετάω.... :bigr:

Αποσυνδεδεμένος Vasilis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 11, 2011, 21:17:34 μμ »
Ευχαριστώ πολύ, πολύ χρήσιμα όσα μου δώσατε μέχρι στιγμής. Κάπου διάβασα ότι χρειάζεται έγγραφο-βεβαίωση στα Αγγλικά από τον ιδιοκτήτη του οχήματος που να λέει ότι θα το οδηγώ εγώ για τη διάρκεια του ταξιδιού. Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης, χρειάζεται διαβατήριο για τη διαδρομή που ανέφερα ή μπορώ να χρησιμοποιήσω την αστυνομική μου ταυτότητα;

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 11, 2011, 21:21:41 μμ »
Η κατοχή & χρήση της υπεύθυνης δήλωσης (επικυρωμένη) του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ότι σου επιτρέπει να εξέλθεις από τη χώρα,
είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ * για τις Ελληνικές τελωνειακές αρχές κατά την έξοδο σου από την Ελληνική επικράτεια.

Η αναφορά της υπεύθυνης δήλωσης:

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος … ιδιοκτήτης του υπ’ αριθμό… , μάρκας … , δηλώνω ότι επιτρέπω στον κ. … να χρησιμοποιήσει
το ανωτέρω όχημα για ταξίδι στις χώρες … , από τις ../../…. έως ../../…. (λήξη πράσινης κάρτας), με οδηγό τον κ. ….

Προαιρετικά εκτός της Ελληνικής γλώσσας, θεμιτό θα είναι το κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης να συνοδεύεται και στην Αγγλική.
Σε εξαιρετικά λίγες περιπτώσεις έως μηδαμινές η ανωτέρω δήλωση θα σου ζητηθεί στα σύνορα μιας άλλης χώρας.

* Τα παραπάνω δεν ισχύουν, αν οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος είναι το ίδιο πρόσωπο.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 11, 2011, 21:26:18 μμ »
Ευχαριστώ πολύ, είσαι πολύ εξυπηρετικός! :bigr:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 11, 2011, 21:32:09 μμ »
Επίσης, χρειάζεται διαβατήριο για τη διαδρομή που ανέφερα ή μπορώ να χρησιμοποιήσω την αστυνομική μου ταυτότητα;

Σε χωρες ΕΕ πας και με ταυτοτητα... νομιζω πως τωρα τελευταια εμπαινες και Σκοπια... στη Σερβια ομως εχω την εντυπωση πως το διαβατηριο ειναι απαραιτητο, οποτε βγαλτο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 11, 2011, 22:01:25 μμ »
Επίσης, χρειάζεται διαβατήριο για τη διαδρομή που ανέφερα ή μπορώ να χρησιμοποιήσω την αστυνομική μου ταυτότητα;

Σε χωρες ΕΕ πας και με ταυτοτητα... νομιζω πως τωρα τελευταια εμπαινες και Σκοπια... στη Σερβια ομως εχω την εντυπωση πως το διαβατηριο ειναι απαραιτητο, οποτε βγαλτο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Και στη Σερβία, όπως και στα Σκόπια, ισχύει Αστυνομική Ταυτότητα νέου τύπου.
Σπύρος  :)