Αποστολέας Θέμα: Προορισμοί του εξωτερικού που ονειρεύεστε!!  (Αναγνώστηκε 46170 φορές)

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Προορισμοί του εξωτερικού που ονειρεύεστε!!
« Απάντηση #120 στις: Ιούνιος 08, 2014, 23:32:43 μμ »
Είναι το σπίτι των ελλοχίμ και νεφελλιμ.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #121 στις: Ιούνιος 09, 2014, 00:56:05 πμ »
H Αρκτική είναι κατοικημένο μέρος του πλανήτη εδώ και αιώνες. Η μισή Γροιλανδία, τα νησιά Σβάλμπαρτ, μεγάλες περιοχές του Καναδά της Αλάσκας της Σιβηρίας της Σκανδιναβίας ανήκουν στην Αρκτική. Υπάρχουν οργανωμένοι οικισμοί, αεροδρόμια, υποδομές κλπ. Απεναντίας η Ανταρκτική καλυμμένη ολόκληρη από παχύ στρώμα πάγου με θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από τις αντίστοιχες της Αρκτικής, περιβάλλον δηλ. απαγορευτικό για οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, είναι πλην των εξερευνητικών και επιστημονικών βάσεων ακατοίκητη.

Αποσυνδεδεμένος survivor

• Newbie
  • *
« Απάντηση #122 στις: Ιούνιος 09, 2014, 02:03:32 πμ »
αυτα ειναι γνωστα και συμβαινουν γιατι η αρκτικη δεν αποτελει ξεχωριστη ηπειρο πας οδικως και ετσι την αξιοποιησανε.το μεγα θεμα ομως με την ανταρκτικη ειναι οτι δεν την πιανει πυρηνικη εκρηξη λογω της τοποθεσιας που βρισκεται.υπαρχουν και αλλα μερη αφιλοξενα για τον ανθρωπο αλλα κατοικουνται.εχει και αλλα φιλοξενα που ειναι απαραδεκτα .βεβαια απο θεμα στεριας το ποιο αφιλοξενο περιβαλον για ζωη ειναι οι ερημοι οι ζουγκλες και η ανταρκτικη.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #123 στις: Ιούνιος 09, 2014, 09:39:02 πμ »
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την φράση «Δεν την πιάνει πυρηνική έκρηξη». Ότι είναι δηλαδή εκτός βεληνεκούς των διαθεσίμων πυρηνικών όπλων ; Και γιατί ακριβώς αυτό αποτελεί «μέγα θέμα» ; 

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #124 στις: Ιούνιος 09, 2014, 10:12:00 πμ »
Όσο για τις ζούγκλες δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την έρημο ή την Ανταρκτική. Όπου υπάρχει τροφή και νερό με όχι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες δεν χαρακτηρίζεται αφιλόξενο περιβάλλον για την ανθρώπινη ζωή.  Πάμπολες φυλές διαβιούν σε οικισμούς στη ζούγκλα του Αμαζονίου (όπως διαπίστωσα και ο ίδιος σε ταξίδι μου στην περιοχή Ικίτος του Περού).  

Αποσυνδεδεμένος survivor

• Newbie
  • *
« Απάντηση #125 στις: Ιούνιος 09, 2014, 12:24:36 μμ »
οταν λεμε πηγα στον αμαζονιο ειναι σαν να λεμε πηγα στη ευρωπη.αμαζονιος δεν ειναι μονον οι παρακτιες περιοχες του αμαζονιου αλλα και περιοχες που ποτε δεν πατησε ανθρωπινο ποδι.ο αμαζονιος ακομα εξερευνητε.ολοι μας οσοι εχουμε παει παμε σε ΄στημενα΄μερη του αμαζονιου τουριστικα στα ενδοτερα πανε ελαχιστοι και ακομα ποιο μεσα κανεις.μονον απο αερα.το ικιτος εχει 4 γραφεια που κανουν ταξιδια στον αμαζονιο εσυ με ποιο πηγες και σε ποιο μερος του αμαζονιου πηγες?

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #126 στις: Ιούνιος 09, 2014, 13:03:10 μμ »
Εγώ να μείνω λίγο σε αυτό: " ... δεν την πιανει πυρηνικη εκρηξη λογω της τοποθεσιας που βρισκεται ... " και να ρωτήσω ΄τι θέλει να πει το ποιητή΄;
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #127 στις: Ιούνιος 09, 2014, 14:54:17 μμ »
Το ταξίδι έγινε το 1992 οργανωμένο από Ελλάδα με το πρακτορείο «Σαρρής». Δεν γνωρίζω να σου πω με ποιο πρακτορείο συνεργάσθηκε τοπικά. Πάντως η διαδρομή που ακολουθήσαμε  από την πόλη του Ικίτος ήταν Ανατολικά κάπου 3 ώρες με ποταμόπλοιο σε παραπόταμο του Αμαζονίου αρχικά, στον ίδιο τον Αμαζόνιο και στη συνέχεια πάλι σε παραπόταμο όπου και αποβιβασθήκαμε σε μια όχθη. Στη συνέχεια κάναμε δυο περίπου ώρες πορεία στη ζούγκλα προς τα Βόρεια.  Οι 2-3 οικισμοί που συναντήσαμε δεν ήταν «στημένοι» προϋπήρχαν από παλιά και αυτό ήταν προφανές από τις εγκαταστάσεις τους, όντως όμως είχαν προσθέσει στις δραστηριότητές τους και τον τουρισμό (χειροποίητα σουβενίρ, φυσοκάλαμα κλπ)

Αποσυνδεδεμένος survivor

• Newbie
  • *
« Απάντηση #128 στις: Ιούνιος 09, 2014, 19:45:49 μμ »
92? μιλας για πολυ παλια.εγω νομιζα οτι αντε το πολυ να εχει 3-4 χρονια.εγω πηγα προσφατα πριν 2 χρονια περιπου ,αν πηγες τοσο παλια σηκωνει ενα ταξιδακι ακομα στο ιδιο μερος,εγω παντα επιστρεφω στο ιδιο μερος αν εχω περασει καλα και το περου αξιζει με χιλια.τοτε που πηγες εσυ αξιζε σημερα πηγαινει πολυς κοσμος και εχει γινει πλεον εμποριο η ξεναγηση.ειδικα στης εκβολες του στον ατλαντικο απο πλευρα βραζιλιας,
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2014, 20:10:45 μμ by survivor »

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #129 στις: Ιανουάριος 16, 2017, 20:52:10 μμ »
Μια που έχει πέσει «ξηρασία» από ταξίδια επί του παρόντος ας γράψω τουλάχιστον σ΄αυτό το θέμα για τα ταξίδια που ονειρευόμαστε και ίσως κάποια στιγμή γίνουν πραγματικότητα.

1. Ένα από τα προσεχή καλοκαίρια λοιπόν θέλω να κάνω ένα οδικό ταξίδι στη Γαλλία στα μέρη πού περιγράφει στην ιστορία του ο Δήμος «Με ένα αυτοκίνητο στους δρόμους της Γαλλίας»  :good:

2. Εποχή άνοιξης ή φθινοπώρου θέλω να ταξιδέψω για 8-9 μέρες σε Μπανγκόγκ – Σιγκαπούρη. Να επαναλάβω δηλ. (με τη σύζυγο αυτή τη φορά) το ταξίδι των τελειοφοίτων που κάναμε με τη σχολή το 1980 και να μείνω στα ίδια ξενοδοχεία (αναμνήσεις …)  :bigr:

3. Τέλος σαν συνέχεια του … έπους «Αρχιπέλαγος Svalbard» ένα 8ήμερο ταξίδι στην Γροιλανδία.  :smile_:

Προς το παρόν βέβαια ας αρκεστώ σε μερικά 2ήμερα – 3ημερα εντός Ελλάδας ή στα γειτονικά κράτη Τουρκία - Βουλγαρία.  :pardon:
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 16, 2017, 21:00:24 μμ by dk »