Αποστολέας Θέμα: 36 ώρες ζωντάνιας στο Σάντο Ντομίνγκο  (Αναγνώστηκε 4710 φορές)

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30908
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
36 ώρες ζωντάνιας στο Σάντο Ντομίνγκο
« στις: Νοέμβριος 15, 2008, 22:41:47 μμ »
Ο Χριστόφορος Κολόμβος άφησε τη σφραγίδα του στο Σάντο Ντομίνγκο, τη γεμάτη ζωντάνια πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας. Τα οστά του Κολόμβου λέγεται ότι είναι θαμμένα εδώ, ενώ ο επιβλητικός ανδριάντας του εξερευνητή αγναντεύει από το βάθρο του τη Ζόνα Κολονιάλ, τη συνοικία των Ισπανών. Ακολουθείστε το παράδειγμα του Κολόμβου και εξερευνήστε την πόλη και τα περίχωρά της.

Παρασκευή

5 μ.μ. - Μεσάνυχτα πολυκοσμία


Το νευραλγικό κέντρο του Σάντα Ντομίνγκο βρίσκεται στο φτωχικό, αλλά πάντα γεμάτο εστιατόριο Ελ Κόντε. Παραγγείλετε την μπίρα σας και απολαύστε τους περαστικούς στη σκιερή πλατεία «ντε λα Ισπανιδάδ», χτισμένη το 1500. Στον πεζόδρομο του Ελ Κόντε θα απολαύσετε το στριμωξίδι, αλλά και τις πάμπολλες εκπλήξεις που προσφέρει η πόλη, όπως το μασάζ από πλανόδιους φυσιοθεραπευτές. Μετά το δείπνο, περάστε από το μπαράκι Ελ Σαρτέν, για χορό μέχρι το πρωί.

Σάββατο

10 π.μ. - 2 μ.μ. Πετράδια και πούρα


Κεχριμπάρι και άκουα μαρίνα εξορύσσονται στο νησί και σκαλίζονται για να δημιουργήσουν εκπληκτικά κοσμήματα. Περάστε από το κατάστημα Αμπάρ Μάλδο, στη Ζόνα Κολονιάλ ή επισκεφθείτε το Μουσείο Κεχριμπαριού για να δείτε από κοντά ορισμένα από τα καλύτερα κομμάτια. Δεν χρειάζεται να είστε καπνιστής για να εντυπωσιαστείτε από την τέχνη της «πουροποιίας». Το κατάστημα με το παραπλανητικό όνομα Μουσείο Καπνού θα σας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη διαδικασία συσκευασίας των πούρων.

8 μ.μ. - Μεσάνυχτα Ψαρικά και χορός

Το εστιατόριο Μεσόν ντε λα Κάβα βρίσκεται σε υπόγειο, παλιό κελάρι. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα της πόλης, ενώ το φαγητό -όπως και το σέρβις- είναι εξαιρετικό. Αν η δροσιά των υπογείων σας αρέσει, περάστε από την ντισκοτέκ-σπηλιά Γκουακαρατάινα. Τα πολλά μπαρ και πίστες του μαγαζιού απολαμβάνουν τη δροσιά της σπηλιάς.

Κυριακή

10π. μ. - 3 μ. μ. Υπαίθριες αγορές


Στη μικρή πλατεία μπροστά στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ, θα βρείτε εξαίσια υπαίθρια αγορά, ανοικτή μόνο τις Κυριακές. Μετά τα ψώνια, κάντε τη βόλτα σας στην παραλιακή οδό Μαλεσόν, με τη μαγευτική θέα. Λίγα λεπτά από εκεί με ταξί, θα βρείτε τον Φάρο του Κολόμβου, ύψους δέκα ορόφων, χτισμένος το 1992, με ευκαιρία τα 500 χρόνια από την ανακάλυψη του νησιού.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πού να μείνετε:


Sofitel Nicolas de Ovando (Calle Las Damas, 809-685-9955, www.sofitel.com), Boutique Hotel Palacio (Calle Duarte 106, 809-682-4730, www.hotel-palacio.com), El Conde Restaurant (Calle El Conde at Arzobispo Merino, 809-688-7121), El Sarten (Calle Hostos 153, 809-686-9621), Ambar Maldo Gift Shop (Calle La Atarazana 1, 809-688-0639), Museo del Tabaco (El Conde 101, 809-689-7665), Meson de la Cava (Avenida Mirador del Sur 1, 809-533-2818, www.elmesondelacava.com), Guacarataina (Avenida Mirador Sur, 809-533-1051, www.guacarataina.net), Columbus Lighthouse (Parque Mirador del Este, 809-591-1492).
 
πηγη kathimerini.gr and The New York Times

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2793
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: 36 ώρες ζωντάνιας στο Σάντο Ντομίνγκο
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 15, 2010, 00:25:59 πμ »
H Δομινικανή Δημοκρατία ή κοινώς Άγιος Δομίνικος, είναι κράτος της Καραϊβικής στο νησί Ισπανιόλα. Συνορεύει με την Αϊτή και καταλαμβάνει τα ανατολικά 2/3 του νησιού. Έχει έκταση 48.730 km² και πληθυσμό 9.650.054 κάτοικους (κατατάσσεται 82η στον κόσμο), με βάση εκτιμήσεις για το 2009[1]. Πρωτεύουσά της είναι ο Άγιος Δομίνικος, αλλιώς Σάντο Ντομίγκο. Αποσχίστηκε από την Αϊτή και έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1844. Επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα ισπανικά.
Ιστορία
Ο Κολόμβος ανακάλυψε το νησί και το ονόμασε Ισπανιόλα. Ο αδερφός του, Βαρθολομαίος, ίδρυσε το 1496 τη σημερινή πρωτεύουσα, Σάντο Ντομίνγκο. Σε αντίθεση με τη γειτονική Αϊτή, το ανατολικό τμήμα του νησιού παρέμεινε έδαφος της Ευρώπης. Η Ισπανία παραχώρησε σχεδόν το μισό νησί στη Γαλλία και το ανατολικό μέρος έλαβε την ονομασία Άγιος Δομίνικος, στα τέλη του 17ου αιώνα. Μετά την εκδίωξη των Γάλλων, με τη βοήθεια της Βρετανίας και της Ισπανίας, οι Δομινικανοί έκαναν Επανάσταση το 1821 και γρήγορα απέκτησαν αυτονομία και Σύνταγμα. Το 1844 η χώρα έγινε οριστικά ανεξάρτητη, καθώς δύο φορές (1801 από τον Τουσέν Λ' Ουβερτίρ) και 1822 από το Ζαν Μπουαγιέ καταλήφθηκε από την Αϊτή. Στην ανεξαρτησία του 1844 βοήθησε και η δράση της μυστικής απελευθερωτικής εταιρείας Λα Τρινιτάρια. Το 1861 και μέχρι το 1865 η Ισπανία κατέλαβε ξανά τη χώρα. Οι αρχές, για να αντιμετωπίσουν την μετέπειτα οικονομική κρίση, ζήτησαν την παρέμβαση των ΗΠΑ, στα πλαίσια του δόγματος Μονρόε. Οι Αμερικανοί έφυγαν το 1924 και οι εκλογές του 1930 διεξήχθησαν σε κλίμα έντασης, αναδεικνύοντας νικητή το Ραφαέλ Τρουχίγιο Μολίνα, ο οποίος κυβέρνησε δικτατορικά. Το 1961 δολοφονήθηκε ο δικτάτορας Τρουχίγιο και ακολούθησαν πραξικοπήματα (1963, 1965) και αστάθεια, που έδωσε την ευκαιρία στις ΗΠΑ να προβούν σε νέα ένοπλη επέμβαση, που απέτυχε (1965). Τα επόμενα χρόνια κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της χώρας ο Χοακίν Μπαλαγκουέρ, ο οποίος πολιτεύτηκε απολυταρχικά και προκάλεσε αντιδράσεις, ιδίως μετά την 7η επανεκλογή του, το 1994, οπότε και κατηγορήθηκε από την Αντιπολίτευση για νοθεία. Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Πρόεδρος ο Λεονέλ Φερνάντες. Στις 6 Νοεμβρίου 2009 άρχισε να ισχύει το νέο Σύνταγμα.
Πολιτισμός και Αξιοθέατα
Η χώρα προσφέρεται στους λάτρεις της οικολογίας. Στο ακρωτήριο Σαμανά, μπορεί κανείς να απολαύσει τα μαγκρόβια δάση και τα σπήλαια με τις βραχογραφίες στο εθνικό πάρκο που ευρίσκεται εκεί. Το Εθνικό Πάρκο Χαράγκουα βρίσκεται στα νοτιανατολικά των ακτών της χώρας. Εκεί, στα νησάκια Μπεάτα και Άλτο Βέλο ζουν ενδημικά πτηνά. Το νησί Καβρίτος, το οποίο βρίσκεται στη λίμνη Ερικίγιε, με πλούσια πανίδα, έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή. Για καταδύσεις προσφέρεται το ακατοίκητο νησί Καταλίνα, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της πόλης Λα Ρομάνα.
Ανάμεσα στα αξιοθέατα της χώρας περιλαμβάνονται τα αποικιακά κτίρια και οχυρά, όπως το Σαν Λουίς στη Σαντιάγο δε Λος Καμπαγιέρος και ναοί, όπως ο καθεδρικός ναός του Σαντιάγο ελ Μαγιόρ. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό και Ανθρωπολογικό Μουσείο των Δομινικανών στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο, με τη μεγαλύτερη συλλογή του είδους σε ολόκληρη την Καραϊβική, το Λαογραφικό Μουσείο Τόμας Μορέλ, το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα εκθέματα των αυτοχθόνων Τάινο και το Μουσείο Καπνού αλλά και τα νεοκλασικά σπίτια στη Σαν Πέδρο ντε Μακορίς.
Αξίζει ακόμα να αναφερθούν και κάποια μνημεία που σχετίζονται με το Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος και ανακάλυψε το νησί. Στη βόρεια ακτή της χώρας βρίσκεται η Λα Ισαβέλα, ο πρώτος οικισμός που ίδρυσε ο Γενουάτης θαλασσοπόρος στο Νέο Κόσμο, το 1494. Σήμερα στη θέση αυτή υπάρχει Ιστορικό Πάρκο, όπου εκτίθενται ευρήματα από τις ανασκαφές που διεξήχθησαν στο μέρος αυτό. Επίσης, ο Φάρος του Κολόμβου (1992) βρίσκεται στα ανατολικά της Δομινικανής Δημοκρατίας και αποτελεί ένα συγκρότημα διαμερισμάτων κατασκευασμένων από μπετόν. Στο Φάρο, που χτίστηκε για να εορταστούν τα 500 χρόνια από το πρώτο ταξίδι του Κολόμβου στην Αμερική, εκτίθενται τέχνεργα από το πλοίο του θαλασσοπόρου, τη Σάντα Μαρία. Επίσης, εκεί μεταφέρθηκε το υποτιθέμενο λείψανο του Κολόμβου από τον καθεδρικό ναό του Σάντο Ντομίνγκο, τον Οκτώβριο του 1992. Σύμφωνα με την ισπανική εκδοχή, η σορός του Κολόμβου μεταφέρθηκε στη Σεβίλλη.
Η Παλαιά Πόλη του Σάντο Ντομίνγκο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 1990. Άλλα σημαντικά μνημεία στην πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι οι ναοί του Αγίου Φραγκίσκου και του Αγίου Νικολάου (αμφότεροι του 16ου αιώνα), ο καθεδρικός Ναός της Σάντα Μαρίας λα Μενόρ του 16ου αιώνα (όπου , όπως πιστευόταν, φυλασσόταν το λείψανο του Χριστόφορου Κολόμβου), το Εθνικό Πάνθεον που χτίστηκε από τους Ιησουίτες το 18ο αιώνα, η Πλατεία Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο του 1538 (αρχαιότερο της αμερικανικής ηπείρου) και πλήθος άλλων.
Μουσικοχορευτικές και καρναβαλικές εκδηλώσεις αφθονούν στη χώρα και στηρίζονται στη μερένγκε. Το Εθνικό Φεστιβάλ του εθνικού είδους μουσικής, που είναι η μερένγκε, διεξάγεται κάθε χρόνο, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.



http://el.wikipedia.org

Αποσυνδεδεμένος ANEL

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 474
Απ: 36 ώρες ζωντάνιας στο Σάντο Ντομίνγκο
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 15, 2010, 21:03:17 μμ »
καλά βαλτοί είστε Χριστουγεννιάτικα??? :diablo: :diablo:

Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!