Τελευταιο σας άφησα το παράπονό μου, γιατί δε μπορέσαμε να επισκεφθούμε το Νέο Φρούριο. Τη Παρασκευή πρίν τις εκλογές ανεβήκαμε στο φρούριο αλλά προς μεγάλη μας εκπληξη, ήταν ανοιχτά μόνο οι προαύλιοι χώροι. Ενας κύριος μας ενημέρωσε ότι λόγω εκλογών το φρούριο ήταν κλειστό και μόνο στα προαύλια μπορούσαμε να κάνουμε βόλτα. Μείναμε με ανοιχτό το στόμα.....λόγω εκλογών?απο ποτε κλείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι? Είπαμε εντάξει , θα επιστρέψουμε...Ξαναπήγαμε τη Τετάρτη, τελευταία μέρα στη Κέρκυρα και το φρούριο ήταν πάλι κλειστό. Δε ξέρω άν ήταν για όλη τη μέρα ή οχι, αλλά τη στιγμή που φτάσαμε ήταν κλειστό!!!! Ισως θα παρατηρήσατε ότι δεν άναφέρθηκα καθόλου στο Αχίλλειο...κι αυτό γιατί δε το είδαμε λόγω απεργίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Στις 10 μέρες που μείναμε στο νησί προσπαθήσαμε δύο φορες να το επισκεφθούμε, αλλά το μόνο που είδαμε ήταν τους εργαζόμενους απ’ έξω και ενα μεγάλο πανό αναρτημένο στη πορτα.....Κρίμα!!!!!!!
Μετά το παράπονό μου, θέλω να κλείσω λέγοντας ότι η Κέρκυρα μπήκε στη καρδιά μου όχι γιατί σχετίζομαι και προσωπικά πλέον αλλά πρόκειται για ένα θαυμάσιο, καταπράσινο νησί που αποπνέει κουλτούρα και αγάπη για τις τέχνες και σεβασμό για το περιβάλλον. Οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί. Μας άκουγαν στο δρόμο να εκφράζουμε απορίες για κάποια πραγματα που βλέπαμε και αμέσως μας μιλούσαν για να μας ενημερώσουν. Στα μαγαζιά παντα σε υποδέχονται με μια ζεστή καλημέρα κι ένα χαμόγελο και στα χωρια όταν τους συνατάς σε χαιρετούν κι ας μη σε γνωρίζουν.....Φαντάζομαι ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το κλιμα θα είναι εντελώς διαφορετικό αλλά θα το γνωρίσω το καλοκαίρι και θα επανέλθω με νέες εντυπώσεις!!!!