Αποστολέας Θέμα: Κέρκυρα... το νησί των Φαιάκων!!  (Αναγνώστηκε 31479 φορές)

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
Απ: Κέρκυρα... το νησί των Φαιάκων!!
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 09:05:39 πμ »
Eκπληκτικα ολα!Τρομερη η τελευταια φωτο απο την παραλια Καλαμι!
Ειχα παει πενταημερη εκει αλλα δε θυμαμαι τιποτ.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 09:28:30 πμ »
Θεωρώ την Κέρκυρα το ομορφότερο νησί της Ελλάδας...Μπορεί να μην έχει τις εντυπωσιακές παραλίες του υπόλοιπου Ιονίου αλλά ο χαρακτήρας της πόλης,οι ομορφιές των χωριών αλλά και γενικότερα το σύνολο αυτών που προσφέρει το κάνει να ξεχωρίζει...
Περιμένω με ανυπομονησία και άλλες photo...

Αποσυνδεδεμένος marizaki

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
    • http://timefortrips.blogspot.com/
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 11:08:12 πμ »
Αχ Dimitra, μου αρέσει πολύ η Κέρκυρα, έχω πάει 2 φορές και μου δημιούργησες πάλι διάθεση να ξαναπάω. Μιας και αναφέρατε το Canal d' amour στο Σιδάρι να πούμε και για το μύθο του? Για όσους δε γνωρίζουν λοιπόν, λέγεται ότι όποιο ζευγάρι περάσει παρέα μέσα από το κανάλι, μένει για πάντα ερωτευμένο. Σαχλό για πολλούς, αλλά εμένα μου αρέσει η ιστορία του και γι' αυτό την παρέθεσα.  :blum:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 12:23:58 μμ »
Η πόλη της Κέρκυρας είναι για μένα η πιο όμορφη ελληνική πόλη. Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός οτι αυτή είναι χτισμένη σε τελείως Ιταλικό ύφος. Και η ύπαιθρος του νησιού είναι όμορφη αν και τη χαλάει η υπερβολική τουριστικοποίηση. Εκτός εποχής όμως όπως τώρα οι εικόνες πρέπει να είναι πράγματι διαφορετικές. Έχω πάει 2 φορές. Την πρώτη η συμπεριφορά των ντόπιων ήταν απαράδεκτη. Έτσι ενώ είχαμε πάει για 10 μέρες, μας την έσπασαν τόσο που φύγαμε στις 5. Τη 2η φορά τα πράγματα είχαν αλλάξει. Είχαν προηγηθεί πολλά γεγονότα όπως η μεγάλη κρίση με την Αλβανία της δεκαετίας του 90 και έτσι ευχαριστηθήκαμε πολύ το νησί.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 13:15:06 μμ »
Τρίτη μέρα και βρέχει όλη μέρα....δε το βάζουμε κάτω, μέσα απο πανέμορφα και γραφικά χωριά φτάσαμε στη Κρήνη απο όπου ανεβήκαμε στο Αγγελόκαστρο ένα απο τα σημαντικότερα φρουριακά συγκροτήματα της Κέρκυρας. Το Βυζαντινό αυτό κάστρο του 13ου αιώνα είναι σκαρφαλωμένο σε απόκρημνο βράχο απένανατι απο τη Παλαιοκαστριτσα. Κτιστηκε απο τον Μιχαήλ Αγγελο, πρώτο Δεσποτη της Ηπείρου και είναι γνωστό ως «Φρούριο των Αγγέλων». Δεσπόζει σ’ ολοκληρη  τη περιοχή και απο το ύψωμά του φαίνεται ακόμα και η πόλη της Κέρκυρας. Δυστυχώς το κάστρο παραμένει ανοιχτό για το κοινό έως τις 31 Οκτωβρίου και δε μπορέσαμε να μπούμε μέσα...

Θέα απο το Αγγελόκαστρο..

Βλέπεις μέχρι τη Παλαιοκαστρίτσα..

Το Αγγελοκστρο εξωτερικά...

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 13:23:57 μμ »
Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και συναντάμε το χωριό Λάκωνες, ένα χαρακτηριστικό Κερκυραϊκό χωριό κτισμένο πάνω σε πλαγιά κατάφυτη απο ελιές. Λίγο έξω απο το χωριό σ’ ένα μικρό πλάτωμα, γνωστό ώς Μπέλα Βίστα (Ωραία Θέα), μπορείτε να απολαύσετε απο ψηλά τη Παλαιοκαστριτσα μια απο τη πιο γραφική περιοχή του νησιού.

Θέα της Παλαιοκαστρίτσας απο το καφε με το όνομα Μπελα Βίστα.

Εδώ είναι ένα καλοκαιρικό μπαράκι σε ένα μικρό βραχώδη όρμο στη Παλαιοκαστρίτσα.
Θα δείτε καθαρά πώς είναι ένα τουριστικο τοπίο, το χειμώνα....εμενα με μάγεψε....

Το τοπίο μου θύμησε εξωτικό μέρος!!! εχω άδικο?

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 13:34:55 μμ »
Στο λόφο πάνω απο τη Παλαιοκαστριτσα βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, προκειται για άντρικό μοναστήρι το οποίο ιδρύθηκε το 1228.  Δυστυχώς φτάσαμε λίγα λεπτά πρίν απο το μεσημεριανο κλείσιμο της μονής και δε μας επέτρεψαν να μπουμε στην εκκλησία...περπατήσαμε λίγο στο περιβάλλοντα χώρο και βγήκαμε να θαυμάσουμε τη θέα έξω απο το μοναστήρι...
Ερευνητές πιστεύουν στη περιοχή του μοναστηριού ήταν και το σημείο συνάντησης της Ναυσικάς με τον Οδυσσέα.

Η θέα απο το μοναστήρι..

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 14:13:15 μμ »
Η σειρά της βόλτας στη πολη και των αξιοθέατων έφτασε...είχα διαβάσει (που αλλού? Στο φόρουμ) για το μουσείο Ασιατικής Τέχνης...εκπληκτικό!!! Περιέχει συλλογές απο την Ιαπωνία και Κίνα. Επίσης αντικείμενα απο Κορέα, Θιβέτ, Νεπάλ, Ινδίες, Πακισταν και Σιάμ  καθώς και πορσελάνες Κινας και Ιαπωνίας  και στεγάζεται στο ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Κτίστηκε μεταξύ 1819-1824 προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ώς κατοικία του Αγγλου αρμοστή και έδρα του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Στολή Σαμουράϊ..

Αυτό που βλέπετε είναι Προσκέφαλο!!!!

Αναπαρασταση δωματίου Γκέισας..

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 14:18:02 μμ »
Επιπλέον θαυμάσαμε τις αίθουσες των ανακτόρων στο πρώτο όροφο, την αίθουσα του θρόνου, την αιθουσα του χορού και την αίθουσα των συμποσίων.
Πίσω απο τις τρείς επίσημες αίθουσες υπάρχουν δύο πτέρυγες που χρησίμευαν ώς κατοικία του αρμοστή και σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Αίθουσα του Θρόνου..

Αιθουσα του χορού..

Αιθουσα των συμποσίων..

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 14:21:02 μμ »
Μια ακόμα αίθουσα των ανακτόρων στο κάτω οροφο.

Η τεράστια μαρμάρινη σκάλα η οποία οδηγεί στο μουσείο της Ασιατικής τεχνης.

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείου ή αλλιώς των Ανακτόρων.