Αποστολέας Θέμα: Τα άγνωστα Τριζόνια του Κορινθιακού  (Αναγνώστηκε 11448 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Τα άγνωστα Τριζόνια του Κορινθιακού
« στις: Δεκέμβριος 08, 2010, 01:01:29 πμ »
Ντρέπομαι λιγάκι που το ομολογώ αλλά για την ύπαρξη αυτού του νησιού έμαθα πριν έναν μήνα από μια φίλη μου Αγγλίδα!!! Η εν λόγω φίλη είναι ποιήτρια και έχει γράψει ένα ποίημα αφιερωμένο σε αυτό το νησάκι!! Έτσι ξεκίνησε και η κουβέντα για τα Τριζόνια. Μόλις σήμερα έξαψα πληροφορίες για το νησί και είδα και κάποιες φωτογραφίες και έμαθα ότι είναι ένας μικρός παράδεισος και είναι ότι πρέπει για ένα τριήμερο ρηλάξ. Το νησάκι έχει μόνο καμιά κατοσταριά κατοίκους και κάποτε ήθελε να το αγοράσει ο Ωνάσης- πριν αγοράσει τον Σκορπιό. Το επισκέπτονται δε πολλοί διάσημοι για να απολαύσουν ανωνυμότητα και ηρεμία. Έμαθα ότι ειδικά το Πάσχα είναι πολύ όμορφα γιατί έχουν έθιμο να σβήνουν όλα τα φώτα και να ανάβουν κεράκια και δημιουργείται πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Το επόμενο άρθρο είναι από την ηλεκτρονική σελίδα της ΕΡΤ.

"Τα Τριζόνια είναι ένα καταπράσινο νησί και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο και το μόνο κατοικημένο από τα νησιά του Κορινθιακού κόλπου. Στον κόλπο του Κορινθιακού βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νησιών: Πλανέμι, Πρασούδι, Άι- Γιάννης και Τριζόνια, τα οποία ανήκουν στη Στερεά Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο από αυτά, τα Τριζόνια, είναι και το μοναδικό που κατοικείται, αριθμώντας 250 κατοίκους. Μικρά καΐκια από το χωριό Γλυφάδα μεταφέρουν καθημερινά επισκέπτες στο καταπράσινο νησί. Ελιές, αμπέλια, πεύκα, σκίνα και φραγκοσυκιές που φτάνουν ως την άκρη της στεριάς σε συνδυασμό με την απουσία αυτοκινήτων, δημιουργούν έναν ιδανικό τόπο ξεκούρασης και ηρεμίας. Από το νησί μπορεί ο επισκέπτης να πραγματοποιήσει μικρές εξορμήσεις σε κοντινές περιοχές όπως: Δελφοί, Ναύπακτος, Γαλαξίδι, Μεσολόγγι"
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 30, 2012, 07:20:50 πμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Τα άγνωστα Τριζόνια του Κορινθιακού
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 08, 2010, 01:19:51 πμ »
Βρήκα και ένα σάιτ με ξενοδοχεία για όποιον ενδιαφέρεται.

http://www.greekhotel.gr/gr/central_greece_hotels/fokida_hotels/trizonia_hotels.asp

Αλήθεια, έχει κανείς επσικεφτεί αυτό το νησί; Θα με ενδιέφερε να άκουγα προσωπικές γνώμες.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 08, 2010, 04:20:55 πμ »
Αλήθεια, έχει κανείς επσικεφτεί αυτό το νησί; Θα με ενδιέφερε να άκουγα προσωπικές γνώμες.

Τριζονια... ??? :scratch: :scratch:

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 08, 2010, 09:55:05 πμ »
Nαι εγω  :bigr:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 08, 2010, 10:38:16 πμ »
Μανελάκι, περιμένω την γνώμη σου, είναι όντως τόσο γραφικό και πανέμορφο;

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 08, 2010, 12:18:18 μμ »
Nα πω την αληθεια δεν θυμαμαι και πολλα. Θυμαμαι ομως οτι οντως ηταν γραφικο και οτι απ'το λιμανακι ειχαμε περπατησει αρκετα μεχρι μια παραλια, η οποια δεν ηταν κ κατι φοβερο. Μετα ειχαμε καθησει για φαγητο εκει στο λιμανακι που ηταν ομορφα. Αυτο ηταν ολο, για μια μονοημερη ειναι ωραιο αλλα δε με ειχε εντυπωσιασει. Ισως το προτιμουν για την ησυχια του. Παντως εγω δε θα εμενα σε καμια περιπτωση πανω στο νησι για δυο ή τρεις μερες. Γαλαξιδι και Ναυπακτος με τα χιλια που ειναι και κοντα οπως λεει το αρθρο!!!
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 08, 2010, 14:26:53 μμ »
Δεν έχω πάει στο νησί αλλά το ξέρω εδώ και πολλά χρόνια από "σκαφάτους" γνωστούς που το τιμούνιδιαίτερα. Είχα και μια μαθήτρια από εκεί που με είχε φάει με το νησί της. Την είχα φάει κι εγώ να γράψει κατι αλλά δεν.... Μουέφερε όμως κάμποσες φωτογραφίες και τις έχω ακόμα. Είπα λοιπόν στην αφερφούλα της που ήρθε φέτος στο γυμνάσιο και μου είπε οτι θα προσπαθήσει να γράψει κάτι. Περιμένω λοιπόν. Αν μου φέρει κείμενο θα το ανεβάσουμε με τις φωτογραφίες. Αν όχι μόνες τους.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 08, 2010, 15:17:06 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά. Δήμο πολύ καλή ιδέα οι φωτογραφίες! Περιμένω πώς και πώς!

Αποσυνδεδεμένος Strogylos

• Full Member
  • www.GreekPartner.com
    • Greek Partner (Travel & Tourism)
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 08, 2010, 17:09:04 μμ »
Είχα πάει πριν από μερικά χρόνια.

Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ ωραίο καταπράσινο νησί.
Δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασαν οι άνθρωποί του, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό, ίσως και τυχαίο.
Νομίζω πως αξίζει μια επίσκεψη -αν βρεθεί κάποιος πρός τα εκεί- ιδιαίτερα Άνοιξη και Καλοκαίρι. Θα ήταν πολύ όμορφα αν κάνατε και μια διανυκτέρευση στο νησί, αλλά αν δεν γίνεται, δεν είναι και απαραίτητο. Είναι εύκολο να αφήσει κάποιος το αυτοκίνητο στη Γλυφα και να περάσει μόνο για φαγητό-βόλτα-καφέ και να επιστρέψει σε λίγες ώρες. Άλλωστε, οι αποστάσεις είναι μικρές.
Εμείς το είχαμε συνδυάσει με διήμερη εκδρομή σε Καλάβρυτα - Ναυπακτο - Γαλαξίδι.

Επίσης, Προτείνω να μην πάτε φαγωμένοι... έχει καλό φαγητό!

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 09, 2010, 00:33:23 πμ »
Της Αγγλίδας φίλης που προανέφερα, της έκανε μεγάλη εντύπωση η έλλειψη τροχοφόρων από το νησί. Και στο ποίημα της το αναφέρει.

Απλά ένιωσα ντροπή να μην γνωρίζω ένα ελληνικό νησί και να μου το αναφέρει ένας "ξένος". Δεν ήξερα καν την ύπαρξη του. Άλλο το να μην έχεις πάει κάπου και άλλο να μην ξέρεις καν ότι υπάρχει ένα τέτοιο μέρος! Όπως κι αν έχει όμως , με όποιον τρόπο κι αν μαθαίνουμε κάτι καλό είναι. Έστω κι αργά.

Πάντως εγώ από αυτά που έχω ακούσει για αυτό το μέρος θα του έδινα άνετα μια εβδομάδα στο καλοκαιρινό πρόγραμμα μου - αν μπορούσα- Ηρεμία, ησυχία , διάβασμα, να μην σκέφτομαι τίποτα! Χωρίς κινητό, χωρίς λαπτοπ κλπ.