Αποστολέας Θέμα: Η δική μου Βομβάη ή αλλιώς Μουμπάι  (Αναγνώστηκε 8303 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Η δική μου Βομβάη ή αλλιώς Μουμπάι
« στις: Νοέμβριος 24, 2010, 00:24:38 πμ »
Πήγα στην Βομβάη τον Απρίλιο του 2009. Μόνη μου , χωρίς τουριστικό πρακτορείο εννοώ. Ταξίδεψα με Λουφτχάνσα, βρήκα εισιτήρια με 400 ευρώ ( τα πάντα συμπεριλαμβανομένων, φόροι, αλέ ρετούρ κλπ) Έκλεισα ξενοδοχείο στο Trident ( πρώην Χίλτον) , περίπου αν θυμάμαι καλά γύρω στα 200 ευρώ κατ' άτομο οι 5 ημέρες. Καταπληκτικό ξενοδοχείο. Μην με ρωτήσετε αν μου άρεσε η Βομβάη. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα και εμπειρίες.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2012, 23:58:18 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Η δική μου Βομβάη ή αλλιώς Μουμπάι
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 01:22:40 πμ »
Απ' το ξενοδοχείο μας η θέα ήταν υπέροχη. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα, όταν πας στην Ινδία μόνος σου, θέλεις να είσαι σίγουρος για το ξενοδοχείο. Εδώ δεν είμαστε Ευρώπη!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 10, 2012, 00:00:10 πμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 11:29:13 πμ »
Πάντώς πρέπει να ήταν ιδιαίτερη εμπειρία και σας βγήκε και πολύ οικονομικά νομίζω.Η κατάσταση της πόλης ήταν ανεκτή η αντιμετωπίσατε πρόβλημα να κινηθείτε?Εγώ το σκέφτομαι πολύ για Ινδία κάποια στιγμή,για Δελχί και Βαρανάσι,αλλά μόνη ίσως να φοβόμουν να πάω γι'αυτό ρωτάω αν ήταν έυκολες και ασφαλείς οι μετακινήσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 10, 2012, 00:00:27 πμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 12:24:30 μμ »
Το μόνο πρόβλημα που είχαμε στις βόλτες με τα πόδια ήταν η βρώμα! Δεν κάνω πλάκα, περπατούσαμε με αρωματικό μαντιλάκι στην μύτη. Και δεν είμαι υποχόνδρια με την καθαριότητα. Το αντίθετο θα έλεγα. Από θέμα ασφάλειας δεν είδα κάτι να με φοβίσει. Φενικά φιλήσυχοι ήταν οι κάτοικοι. Μην ξεχνάς ότι σε αυτές τις χώρες είναι πάμφτηνα τα ταξί και γενικά οι μεταφορές, οποτε ακόμα και μόνος σου να πας, μπορείς να κανονίσεις να έχεις οδηγό που σε πηγαίνει με αυτοκίνητο όπου θέλεις σε πολύ οικονομικές τιμές, οπότε είσαι και πολύ ασφαλής.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 28, 2010, 22:33:50 μμ »
Ινδία....μια χώρα που θέλω πάααααρα πολύ να πάω!! Ανεξάρτητα με τη βρωμα, η οποία είναι πραγματικά ανυποφορη, τουλάχιστον έτσι μου έχουν πεί φίλοι που έχουν πάει.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 29, 2010, 00:00:19 πμ »
Και εγώ θέλω να ξαναπάω, θέλω να κάνω το χρυσό τρίγωνο ( Δελχί, Τζαιπούρ, Άκρα). Το έχω ήδη ψάξει , γίνεται πολύ οικονομικά και μπορεί κανείς να τό κάνει μόνος του χωρίς γκρουπ. Είναι στα μελλοντικά σχέδια μου. Αυτήν τη φορά θα γεμίσω μια βαλίτσα με νερά και θα είμαι ακόμα πιο προετοιμασμένη.  :bigr:

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 29, 2010, 00:27:34 πμ »
Οικονομικά????Για δώσε μας καμιά πληροφορία γιατί είμαστε κι άλλοι ενδιαφερόμενοι για το τρίγωνο.Με ταξιδιωτικά που το έψαξα για 2 διανυκτερέυσεις σε κάθε πόλη σύνολο έξι κάπου νομίζω ότι είδα και επτά,βγαίνει χονδρικά 1500 ευρώ!

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 29, 2010, 00:44:10 πμ »
Να σου πω τι εννοώ: εξαρτάται πάντα από την εποχή, αν μπορείς να φύγεις off season ( όχι Χριστούγεννα, Πάσχα και κατακαλόκαιρο) βρίσκεις με Λουφχάνσα εισιτήρια της τάξης των 400 ευρώ κατ ΄άτομο, ίσως και λιγότερα. Επίσης υπάρχει η αλυσίδα ξενοδοχείων Trident η οποία είναι πεντάστερα ξενοδοχεία σε πολύ καλές τιμές. Όπως είπα εμένα οι 5 ημέρες στην Βομβάη μου στοίχισαν 200 ευρώ κατ' άτομο πάντα. Αν μείνεις 3 ημέρες στην κάθε πόλη περίπου και βρεις και αεροπορικά σαν αυτά που λέω σου στοιχίζει αεροπορικά+ξενοδοχείο γύρω στα 1000 ευρώ κατ΄άτομο. Και μετά έχεις τις μετακινήσεις που τις κανονίζεις εκεί με Ινδό κατευθείαν πάμφτηνα. Πας, όπου θες, βλέπεις ότι θες και όπως το θες και στοιχίζει φτηνά.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται και μπορεί να φύγει άσχετες εποχές αξίζει τον κόπο. Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φτιάχνεις μόνο σου το δικό    σου ταξίδι. 

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 29, 2010, 01:01:34 πμ »
Τα αεροπορικά και το ξενοδοχείο μου ακούγονται μια χαρά.Τον Ινδό που λες τον κλείνεις μέσω ξενοδοχείου η τοπικού πρακτορείου?Και στο περίπου πάντα πόσο μπορει να σου κοστίζει ημερησίως?Για να κάνω τους υπολογισμούς μου.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 29, 2010, 01:23:07 πμ »
Τον Ινδό τον κλείνεις μόνος σου και όχι μέσω πρακτορείου ( για να γλιτώσεις τα μεσιτικά του εκεί πρακτορείου). Όταν πήγαμε στην Βομβάη κλείσαμε οδηγό μέσω του ξενοδοχείου. Πληρώσαμε γύρω στα 50 ευρώ τα δύο άτομα την ημέρα να μας πάει παντού ( μας γύρισε όλη την πόλη) Στο τέλος της ημέρας μας έδωσε το κινητό του και μας παρακάλεσε να τηλεφωνήσουμε σε αυτόν προσωπικά να κλείσουμε την επόμεμενη εξόρμηση ( μας πήγαινε την ίδια εκρδόμη με το 1/3 των χρημάτων) ¨Ενας από τους λόγους που είμαι κατά των πρακτορείων είναι αυτός. Βασίζονται στον φόβο του άγνωστου του κάθε τουρίστα για να αποσπούν χρήματα. ΤΑ έχω ξαναπεί και έχω γίνει δυσάρεστη για κάποιους. Όπως κι αν έχει, οι κάτοικοι της Ινδίας είναι πολύ φιλήσυχοι και ειρηνικοί, δεν πάω σε εμπόλεμη ζώνη. Πιστεύω ότι άμα βρείς κάποιον οδηγό ή ταξιτζή εποαγγελματία σε πάει όπου θες με τα μισά χρήματα από αυτά που θέλει ένα πρακτορείο. Είσαι μόνος σου με την παρέα σου και σταματάς όπου θες.

Fei, αν όντως ενδιαφέρεσαι, πες το μου ή στείλε μου μήνυμα, έχω σκοπό να κάνω το τρίγωνο σύντομα. Ίσως μπορούμε να το κανονίσουμε μαζί αν θες. Είναι μια εκδρομή ποθ αξίζει τον κόπο.