Αποστολέας Θέμα: Με χρώματα κι αρώματα  (Αναγνώστηκε 37348 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
Απ: Με χρώματα κι αρώματα
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 12:46:07 μμ »
και τα κατάφερε...είδες αμέσως όχι μόνο εμφανίστηκε αλλά έταξε και τη συνέχεια :rofl: :rofl:

Τι μου το θυμισες... πρεπει να φτιαξω τη φανουροπιτα... :mad:

τι εμφανίστηκε από μόνη της???
δεν ήταν η φανουρόπιτα που την έφερε πάλι πίσω???
είπα και εγώ μπήκε ο Δεκέμβρης και άρχισαν τα θαύματα :bigr:
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 12:48:27 μμ »

Το ταμα ειναι ταμα και πρεπει να γινει, πιστευω ομως πως η πιτα μας την εφερε πισω. :bigr:

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 13:00:53 μμ »

Το ταμα ειναι ταμα και πρεπει να γινει, πιστευω ομως πως η πιτα μας την εφερε πισω. :bigr:

σωστά!!τι κάθεσαι λοιπόν??τρέχα να φτιάξεις τη φανουρόπιτα μη μας τη πάρει πίσω :bigr: :bigr:

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 16:37:18 μμ »
Κοπεγχαγη
O δρομος ανοιχτος μπροστα μας και ο προορισμος μας αυτη τη φορα η Κοπεγχαγη…καταπρασινα τοπια και και μια ατελειωτη γέφυρα 19 χλμ!!!(35ευρω)
Κυριακη μεσημερι φτάσαμε λοιπον στην πολη του Αντερσεν,υπο βροχην ,στην καρδια του καλοκαιριου….Μείναμε στο ξενοδοχειο «the square»
http://www.thesquarecopenhagen.com/
To  βρηκαμε σε καλυτερη τιμη απο το yeego.com και έτσι το κλεισαμε από κει ,125 ευρω τη βραδια με πρωινο…αναλογα με το τι επικρατει στην πολη σε σχεση με τις τιμες των ξενοδοχειων (και όχι μονο) το βρηκαμε καλη τιμη …σε ιδανικη τοποθεσια ,στο κέντρο της πολης διπλα από το παρκο Τιβολι….
Όπως καταλαβαινετε ,Κυριακη μεσημερι και με βροχη ,η πολη ειχε μια μελαγχολια….ή έτσι μου φανηκε εμενα…τα μαγαζια κλειστα ,λιγοστος κοσμος…αφου φαγαμε κατι προχειρα σκεφτηκαμε ότι θα ηταν καλυτερα να παμε στο Εθνικο μουσειο της πολης εφοσον ο καιρος ήταν έτσι και να ελπισουμε ότι τις επομενες μερες ,θα μας χαμογελουσε ο ήλιος….
Το μουσειο αρκετα ενδιαφερων(και δωρεαν να συμπληρωσω….)μουμιες,σκελετοι ανθρωπων και ζωων (μα πολλοι σκελετοι!),συλλογες νομισματων ,εργαλεια και αλλα αντικειμενα από τον πολιτισμο των χωρων της βορειας ευρωπης και όχι μονο….
Ευτυχως τις επομενες μερες ο καιρος ήταν καλυτερος(έριχνε και καμια ψιχαλα που και που )και έτσι ειδαμε τα καναλια ,τα ομορφα παραμυθενια κτιρια,τα πανεμορφα παρκα….ειναι μια πρωτευουσα που δε θυμιζει πρωτευουσα…το φαγητο είναι πολύ ακριβο θα έλεγα…μια συμπαθητική ρεσεπσιονιστ που τη ρωτησαμε που πηγαινει για φαγητο μας προτεινε ένα μερος που πηγαινει με τους γονεις της μια και θελαμε να δοκιμασουμε τη δανεζικη κουζινα…(από ότι καταλαβα οι δανοι και κυριως οι νεοτεροι προτιμουν τα διαφορα έθνικ εστιατορια που συναντα κανεις κυριως σε μια περιοχη ,περα από το σιδηροδρομικο σταθμο,αλλα και σε αλλα μερη της πολης…)τ μονο λοιπον αξιολογο μερος που αξιζει να προτεινω στην Κοπεγχαγη είναι αυτό το εστιατοριο που μας προτεινε η κοπελα αυτή…μου αρεσε γιατι είχε «αυθεντική»ατμοσφαιρα ,ένας τυπος έπαιζε πιανο ,ήταν μικρο και ζεστο …και για τα δεδομενα της πολης είχε κανονικες τιμες(γυρω στα 45 ευρω για δυο κυρια πιατα και δυο ποτηρια μπυρα)….
http://www.skindbuksen.dk/en/?Skindbuksen
Σε αντιθεση λοιπον με την ακριβεια που υπαρχει στην πολη υπαρχει και κατι που όχι μονο δεν είναι ακριβο αλλα είναι δωρεαν(εκτος από το εθνικο μουσειο)…..τα ποδηλατα….υπαρχουν σταθμοι ποδηλατων σε διαφορα σημεια της πολης,βαζεις ένα κερμα για να τα ξεκλειδωσεις (όπως τα καροτσια στο σουπερμαρκετ),πας οπου θες αφου υπαρχουν παντου ποδηλατοδρομοι και το αφηνεις σε ένα οποιοδηποτε σταθμο,το κλειδωνεις και παιρνεις το πισω το κερμα σου!!!
Το παρκο Τιβολι το επισκεφθηκαμε και παρολο που δεν ήμουν αρχικά ενθουσιασμενη με την ιδεα ,πρεπει να πω ότι μου αρεσε πολύ.Εκτος από τα εντυπωσιακοτατα παιχνιδια έχει πανεμορφα «σκηνικα»….κατι σαν οασεις,σαν μαγικες εικονες….
Εκεινο που με εντυπωσιασε όμως πραγματικά στην Κοπεγχαγη είναι η κοινοτητα Cristiania…αν δεν την έχετε υπ’οψιν ,ριξτε εδώ μια ματια
http://en.wikipedia.org/wiki/Freetown_Christiania,
προκειται για μια προτυπη κοινοτητα ανθρωπων που ζουν χωρις ρευμα,χωρις δρομους(ασφαλτοστωμενους),με απλοτητα ,μεσα στη φυση σε μια μεγαλη έκταση που στη μεση υπαρχει και μια λιμνη…μου άρεσε πολύ η ανεμελια και η αυτή η διαφορετική προσεγγιση αυτων των ανθρωπων απεναντι στη ζωη…φωτογραφιες πολλες δεν έβγαλα γιατι δεν τους αρεσει να τους φωτογραφιζουν ,οποτε οσες τραβηξα προσεξα να μην απεικονειζουν προσωπα και τελος παντων να ειμαι διακριτικη…
Κατά την παραμονη μας στην πολη ,πηγαμε φυσικά να δουμε και το συμβολο της πολης ,τη μικρη γοργονα.Εκει ανακαλυψαμε ότι αυτή απουσιαζε για ένα διαστημα …ειχε μεταφερθει στην Κινα αν δεν κανω λαθος ,στο πλαισιο μιας διεθνους έκθεσης…αν’αυτης ,υπηρχε στο ιδιο σημειο οθονη σε ζωντανη συνδεση με το μερος που βρισκοταν η γοργονα  ….στην περιοχη εκεινη όμως υπαρχει ένα πανεμορφο συντιριβανι που το χαζεψα για πολύ ωρα ….
Τον πεζοδρομο Stroget φυσικά τον περπατησαμε αρκετες φορες…παρα την πολυκοσμια σου δημιουργει μια αισθηση ξενοιασιας …ομορφα κτιρια ,μεγαλες πλατειες…βαφλες με παγωτο (αν πατε να τις δοκιμασετε )ωραια καφε…
Δυστυχως δε μπορω να θυμηθω ,ουτε να εντοπησω με βεβαιοτητα στο χαρτη ,καποια ονοματα δρομων με ιδιαιτερο χαρακτηρα…παντως οι ατελειεωτες βολτες στους δρομους και τις πλατειες της πολης είναι  απολαυση!
Την τελευταια μερα της παραμονης μας στην Κοπεγχαγη αποφασισαμε να κάνουμε μια εκδρομουλα στο Μαλμε.Πήραμε το τρενο και σε σαραντα λεπτα ,….να μαστε.Η διαδρομη πανω από τη θαλασσα ηταν εντυπωσιακη τουλαχιστο…από πανω παρναει το τρενο και από κατω τα αυτοκινητα(ή μηπως το αντιθετο?)
Στο σταθμο παμε να ρωτησουμε για το δρομολογιο και τα ωραρια για την επιστροφη.Ο υπαλληλος μας …κομπλαρε…σε απταιστα αγγλικά μας έδωσε ολες τις πληροφοριες που ζητησαμε και άλλες ακομα με θαυμαστο επαγγελματισμο και ζήλο!!!βρε τι σου είναι αυτή η σκανδιναβια!!!Τωρα για την πολη τι να πω? Ωραια κτιρια ,καθαριοτητα ,τεραστια παρκιγκ ποδηλατων φυσικά ,πρασινο,καθαριοτητα ησυχια….τοσο που καταντα εκνευριστικο.Εγω δεν τα πολυπιστευα αυτά που λενε περι ψυχροτητας των σκανδιναβικών χωρων αλλα έλα που τα ενιωσα με το πατησα το ποδι μου στο Μαλμε…Τοση ταξη που καταντα …μπλιαχ!!!ουτε μια μικρη ατελεια,ένα ψεγαδι που να σπαει τη μονοτονια…Δεν ξέρω αλλα εμενα αυτή η πολη δε μου πολυπαει…τη βαρεθηκα μετα από ένα δυωρο.Φαγαμε το μεσημεριανο μας (το δικο μου ήταν ένα μπιφτεκι με μια ωραια σως αλλα είχε διπλα και ένα μπολακι με μαρμελαδα,παλι μπλιαχ!)και μετα φαγαμε και ένα γλυκο(τριτη φορα μπλιαχ!!!).
Την επομενη μερα το πρωι ξεκινησαμε πολύ νωρις το πρωι με κατευθυνση το λιμανι gedser στα ανατολικά της δανιας.Ειχαμε κλεισει από καιρο το εισητηριο από το ιντερνετ και μετα από δυομισι περιπου ωρες θα αποβιβαζομαστε στα ανατολικά της γερμανιας ,στο λιμανι του Rostock,αφου θα επιστρεφαμε από πιο ανατολικά …Βρισκομαστε περιπου στο μεσο του ταξιδιου(χρονικά)και από δω και περα τα μερη που πηγαμε είναι για μερα αυτά που μου άρεσαν περισσοτερο …χωρες που δεν τις ειχα επισκεφθει και ενθουσιαστηκα…Στα προσεχως λοιπον …πολωνια ,σλοβεκια ,σλοβενια….
Οι φωτο χρειαζονται επεξεργασια για να τις ανεβασω αλλά δε θα αργησουν….
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 04, 2010, 16:52:08 μμ by Dafni »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 16:51:16 μμ »
ομορφα κτιρια ,μεγαλες πλατειες…βαφλες με παγωτο (αν πατε να τις δοκιμασετε ) Φαγαμε το μεσημεριανο μας (το δικο μου ήταν ένα μπιφτεκι με μια ωραια σως αλλα είχε διπλα και ένα μπολακι με μαρμελαδα,παλι μπλιαχ!)και μετα φαγαμε και ένα γλυκο (τριτη φορα μπλιαχ!!!).

Τελικα δεν ''παιζεσαι'' με τιποτα!!! :mocking:
Ταξιδιωτικη ιστορια, Dafni και φαγητο πανε μαζι... τρια σε ενα!! :laugh:

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 17:13:51 μμ »
αφου φαγαμε κατι προχειρα

Απογοητεύτηκα...

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 17:16:07 μμ »
Πιστευω να κανατε εξετασεις αιματος,οταν γυρισατε!
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #57 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 19:18:34 μμ »
 :oops: η Dafni έκανε 3 απανωτά μπλιάχ σε φαγητό και γλυκό...
σκούρα τα πράγματα στη Δανία για τους καλοφαγάδες! :rofl: :rofl: :rofl:

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #58 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 19:37:50 μμ »

λες γι αυτο να μην πηγαινει η Μπουμπουκα ??

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #59 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 19:53:02 μμ »

λες γι αυτο να μην πηγαινει η Μπουμπουκα ??

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
μα για τι άλλο??κοτζάμ Μπουμπούκα με τ΄όνομα να φάει κάτι πρόχειρο??
oh mon Dieu!!! :yahoo: :yahoo: