Μετά από πολλές αναβολές , ξεκινήσαμε για μια σύντομη επίσκεψη σε φίλους στη πόλη των Γιαννιτσών.Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί για να προλάβουμε να πάμε και στην εκκλησία της σύγχρονης Παναγίας Σουμελάς (καθώς η original βρίσκεται στον Πόντο)που βρίσκεται λίγο μετά την Βέροια στο χωριό Καστανιά...Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών , καθώς όλη την προηγούμενη ημέρα χιόνιζε δε μπορέσαμε να προσεγγίσουμε στην εκκλησία που είναι σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 1100 μέτρων λόγω του μεγάλου ύψους του χιονιού.
Στο δρόμο συναντήσαμε ένα πολύ όμορφο εκκλησάκι (δε θυμάμαι αφιερωμένο σε ποιόν Άγιο
)
Τελικά πήραμε τον δρόμο για την πόλη των Γιαννιτσών.
Τα Γιαννιτσά αν και έχουν συμπληρώσει μια ιστορική πορεία 8.500 χιλιάδων χρόνων έχουν την όψη μιας σύγχρονης , γοργά αναπτυσσόμενης πόλης.Είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά στο νομό Πέλλας, με περίπου 30.000 κατοίκους.Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο που πρέπει κάποιος να δει.Βέβαια στο κέντρο δεσπόζει ο Πύργος του Ρολογιού χτισμένος από τους Οθωμανούς τον 16ο αιώνα.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός Μπέη του κατακτητή της πόλης από τους Βυζαντινούς.
Η καρδιά της πόλης όμως χτυπά στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.
Οι περισσότερες καφετέριες και ταβέρνες βρίσκονται εδώ.
Μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου άτυχο αλλά και ταυτόχρονα τυχερό.
Άτυχο γιατί λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών δε μου δόθηκε η δυνατότητα να εξερευνήσω την πόλη και τα αξιοθέατά της όπως θα ήθελα,άλλωστε είχα και τον μικρό μου μπόμπιρα μαζί που ήταν δύσκολο να κυκλοφορήσει έξω με τόσο κρύο, αλλά και τυχερό που μπόρεσα να δω μια πόλη χωρίς κάτι το ιδιαίτερο με μια διαφορετική ματιά...
Την επόμενη φορά που θα μου δοθεί η ευκαιρία βρεθώ σε αυτή ιδιαίτερη κατά τα άλλα πόλη ας ελπίσω ότι θα καταφέρω να την τριγυρίσω με άνεση γιατί αξίζει.
Και μη ξεχάσω να προτείνω το εστιατόριο ''Διατηρητέο'' για φαγητό.Δε θα χάσετε...