Αποστολέας Θέμα: Νέο Μουσείο Ακρόπολης  (Αναγνώστηκε 33427 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30493
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #90 στις: Απρίλιος 26, 2023, 06:05:59 πμ »
Νέο πρόγραμμα για ασυνόδευτους ανηλίκους στο Μουσείο Ακρόπολης!

Το Μουσείο Ακρόπολης συναντά την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε μία καινοτόμα και μακρόπνοη συνεργασία, βασισμένη στην αναγνώριση του δικαιώματος των ασυνόδευτων ανηλίκων να συμμετέχουν σε δράσεις που προωθούν την κοινωνική συμπερίληψη και την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία μέσα από την παιδεία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τη μουσειακή εμπειρία.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Συλλογών και Εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης, σε συνεργασία με τη Μονάδα  Ένταξης και Υποστήριξης της Ειδικής Γραμματείας, διοργάνωσε στο Μουσείο συνάντηση με εκπαιδευτικούς από Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Αττικής προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συν-διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Οι απόψεις των 30 εκπαιδευτικών που έλαβαν μέρος στη συνάντηση συνέκλιναν στη διαπίστωση ότι η αρχή μπορεί να γίνει με ένα πρόγραμμα που να έχει ως θέμα τα αρχαία επαγγέλματα.  Έτσι, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Ακρόπολης σχεδίασε τη δράση «Τέχνες, τεχνίτες και επαγγέλματα στην αρχαία Αθήνα».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σε μορφή παιχνιδιού αναζήτησης στις αίθουσες του Μουσείου, με τη χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablet), που θα πλαισιώνεται από δημιουργικό εργαστήριο, το οποίο θα συμβάλει στη βιωματική σύνδεση των παιδιών με το Μουσείο και θα ενισχύει την εμπειρία τους σε αυτό.

Η πρώτη περίοδος της δράσης θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Μάιο - Ιούλιο. Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων οι εκπαιδευτικοί των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων θα πρέπει να απευθύνουν τα αιτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση learning@theacropolismuseum.gr και στο τηλέφωνο 210 9000 900 - εσωτ. 414, αναφέροντας και τον αριθμό των ασυνόδευτων ανηλίκων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με την επιβεβαίωση της κράτησης θα αποστέλλεται υλικό προετοιμασίας της επίσκεψης.

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.theacropolismuseum.gr/asynodeytoi-anilikoi

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30493
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #91 στις: Μάιος 25, 2023, 06:58:08 πμ »
Μουσείο Ακρόπολης: Περπατώντας (δωρεάν) στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης!

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου  το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην πανελλήνια επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», με δύο έκτακτες παρουσιάσεις της θεματικής «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης».
 
Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες περιηγούνται στην αρχαιολογική ανασκαφή που απλώνεται στη βάση του κτηρίου και κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο, την ιστορία και την καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.

Πληροφορίες:

Σάββατο 27/5: 11 π.μ. στα αγγλικά & 1 μ.μ. στα ελληνικά
Κυριακή 28/5: 10:30 π.μ. στα αγγλικά & 12:30 μ.μ. στα ελληνικά
Διάρκεια: 60 λεπτά

Συμμετοχή: Οι επετειακές αυτές παρουσιάσεις προσφέρονται δωρεάν με την έκδοση μηδενικού εισιτηρίου στους συμμετέχοντες από τα Ταμεία Εισιτηρίων του Μουσείου (έως 20 άτομα ανά παρουσίαση).

Για τη συμμετοχή απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση στο events.theacropolismuseum.gr.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/