Αποστολέας Θέμα: Λεβίδι  (Αναγνώστηκε 5275 φορές)

Αποσυνδεδεμένος notos

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Εκεί στον νότο...
Λεβίδι
« στις: Οκτώβριος 27, 2010, 11:36:17 πμ »
Παρασκευή πρωί 6 Φεβρουαρίου 2009. Αποφασίζω με την φίλη μου να φύγουμε την επόμενη (Σάββατο 7) για Λεβίδι & να επιστρέψουμε Κυριακή. Ξεκινώ τα τηλέφωνα σε ξενώνες, ξενοδοχεία αλλά τζίφος. Κάποια στιγμή μιλώ με 1 κυρία (μάλλον ηλικιωμένη) η οποία με πληροφορεί ότι υπάρχει δωμάτιο. Της τονίζω ότι αδυνατώ να καταθέσω τα χρήματα στην τράπεζα λόγω δουλειάς και περασμένης ώρας και μου απαντά ότι δεν τίθεται ζήτημα εφόσον αφορά 1 διανυκτέρευση. Δίνω στοιχεία (όνομα,κινητό) και κάνει την κράτηση. Σάββατο λοιπόν ξεκινάμε για Λεβίδι με έντονη βροχή η οποία όσο ανεβαίναμε τόσο δυνάμωνε. Φτάνουμε λοιπόν και πηγαίνω στην υποδοχή όπου 1 κύριος (ευγενέστατος) μου ζητά τα στοιχεία μου και μου εξηγεί ότι κράτηση δεν έχει γίνει. Του αναφέρω ότι μίλησα την προηγούμενη με 1 κυρία και μου λέει είναι η μητέρα μου η οποία άφησε την κράτηση να αιωρείται. Κομματάκι απογοητευμένος εγώ και η φίλη μου λέμε "οκ, δεν γυρίζουμε Αθήνα, ίσως σταθούμε τυχεροί". Μας λέει ο κύριος ότι υπάρχει το συγκρότημα Δρυάδες και ίσως είμαστε τυχεροί και βρούμε κάποιο δωμάτιο (Φεβρουάριος μήνας, ορεινή Αρκαδία, κομματάκι δύσκολο). Φτάνουμε στο Δρυάδες και μέσα στην μερική απογοήτευσή μας, μας ενημερώνει η δεσποινίς στην υποδοχή ότι υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο. Να μην μακρυγορώ και κουράζω, το Σκ από φαινομενική ταλαιπωρία μετατράπηκε σε 1 ονειρεμένο διήμερο.Ηθικό δίδαγμα:Ο επιμένων νικά και περνά όμορφα και καλά! Και όποιος θελήσει να πάει πρός Λεβίδι μεριά ας έχει κατά νου και το Δρυάδες http://www.dryades-arcadia.eu/index.php?s=4&l=1&id=11
Ποιά πόλη, ποιά χώρα, ποιά θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Λεβίδι
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 14:43:39 μμ »
Νομιζω πως πρεπει να συνεχισεις την ιστορια σου γραφοντας λιγα πραγματα για το Λεβιδι και αν αξιζει να παμε... και κατι ακομη, αν δεν γινομαι αδιακριτος ποσο χρεωθηκε το δωματιο?

Αποσυνδεδεμένος notos

• Jr. Member
  • **
  • Εκεί στον νότο...
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 15:12:24 μμ »
Θεωρώ ότι αξίζει να πάει κάποιος να δεί το Λεβίδι και να κάνει 1 διανυκτέρευση. Απέχει 170 χιλιόμετρα περίπου από Αθήνα και 20 από Τρίπολη. Η μετάβαση είναι ιδιαίτερα ξεκούραστη μιας και κινείσαι στο εθνικό δίκτυο. Αθηνών - Κορίνθου, Κορίνθου - Τριπόλεως και στα δεύτερα διόδια βγαίνεις από την εθνική και ακολουθείς τις πινακίδες. Έχει πολλά ταβερνάκια - ψησταριές οι οποίες συνήθως τα Σκ και τις αργίες κατακλύζονται από κόσμο. Πολλοί επίσης είναι και οι ξενώνες με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο (πέτρα,ξύλο). Μπορεί κάποιος να διανυκτερεύσει στο Λεβίδι και να κινηθεί προς Βυτίνα όπου συγκεντρώνεται και ο περισσότερος κόσμος. Η απόσταση είναι 20 χιλιόμετρα με αρκετά καλό δρόμο. Αναφορικά με το κομμάτι ξενώνα προτείνω τον Άρτεμις για τον συνδιασμό τιμής - ποιότητας, για την τοποθεσία του (είναι χτισμένος στην είσοδο του χωριού και ψηλά), για το λιτό αλλά σπιτικό πρωινό και τέλος για την ευγένεια των ιδιοκτητών. Για κάποιον στον οποίο αρέσουν οι σύντομες και κοντινές αποδράσεις στο βουνό, το Λεβίδι συνιστάται ανεπιφύλακτα. Εννοείται ότι υπάρχουν αρκετά μαγαζιά με τοπικά είδη (μέλι,γλυκά,τυριά,κρέας). Λόγω υψομέτρου το κρύο είναι έντονο οπότε είναι καλύτερο να πάει κάποιος όχι όταν πλακώσουν τα ασήκωτα κρύα γιατί δεν θα ευχαριστηθεί τα τοπία. Οι πιο πολλοί ξενώνες διαθέτουν τζάκι το οποίο κάποιοι χρεώνουν επιπλέον κάποιοι όχι. Εάν κάποιος επιθυμεί πιο έντονη ζωή θα κινηθεί σίγουρα προς Βυτίνα όπου θα βρεί πολλά καφέ και ταβέρνες με πιο ονομαστή τα Κόκκινα Πυθάρια. Για τους πιο ορεξάτους υπάρχει και η διαρομή Λεβίδι - Καλάβρυτα η οποία διαρκεί περίπου 1 ώρα. Δημήτρη το δωμάτιο χρεώθηκε 200 ευρώ. Οι τιμές γενικότερα στους ξενώνες κυμαίνονται από 60 ευρώ (με πρωινό) και ανεβαίνουν.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 15:21:21 μμ »
Δημήτρη το δωμάτιο χρεώθηκε 200 ευρώ.

200 ευρω  :chok: :dizzy:
Δεν πηγαινες Λονδινο καλυτερα... χθες το βραδυ κλεισαμε το δικλινο κατι λιγοτερο απο 200 ευρω αλλα για 4 νυχτες... :nea:

Αποσυνδεδεμένος notos

• Jr. Member
  • **
  • Εκεί στον νότο...
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 15:34:42 μμ »
Πράγματι! Έκανες απίστετο deal Δημήτρη!

Αποσυνδεδεμένος NoName

• Hero Member
    • NoName
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 19:15:17 μμ »
Νομιζω πως πρεπει να συνεχισεις την ιστορια σου γραφοντας λιγα πραγματα για το Λεβιδι και αν αξιζει να παμε... και κατι ακομη, αν δεν γινομαι αδιακριτος ποσο χρεωθηκε το δωματιο?

Είναι πράγματι ωραίο το Λεβίδι.
Μην ξεχάσετε φεύγοντας να περάσετε απο τον φούρνο που είναι στο κατηφορικό τελειώμα της πλατείας και να πάρετε ψωμί (πάρτε δύο καρβέλια γιατί το ένα θα το φάτε στην διαδρομή  :laugh:) και ότι άλλο σας αρέσει φτιαγμένα από την οικογένεια και ψημένα σε φούρνο με ξύλα.
Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 11, 2010, 16:41:05 μμ »
Το ξενοδοχείο φαίνεται αρκετά καλό... όμως ρε παιδί μου είναι πολλά τα χρήματα για 1 διανυκτέρευση!
Βέβαια αν πέρασες τόσο καλά όσο γράφεις, όλα τα άλλα είναι περιττά.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος notos

• Jr. Member
  • **
  • Εκεί στον νότο...
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 13:05:31 μμ »
Ελίνα πράγματι ήταν ακριβό αλλά στην ουσία ήταν μονόδρομος. Και επειδή ήδη έβρεχε, είχε μεσημεριάσει, είμασταν και από το ταξίδι, είπαμε οκ, αφού βρήκαμε θα μείνουμε εδώ.