Αποστολέας Θέμα: Βιετνάμ - Καμπότζη. Ένα ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο!  (Αναγνώστηκε 14263 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Vicky

• Newbie
  • *
Απ: Σχολιασμός: Βιετνάμ - Καμπότζη. Ένα ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο!
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 03, 2008, 19:05:00 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Ναι ναι γύρισα (δυστυχώς) από Venezuela & Equador και πήζω τρελά στην δουλειά !!! αχαχ θέλω να γυρίσω πίσω....
Θα γράψω σίγουρα για αυτές τις χώρες στο site, και θα απαντήσω σε οτιδήποτε, αλλά προς το παρόν τρέχω και δεν φτάνω (ξανά ααααχχχχ).
περιμένω με αγωνία να διαβάσω όλα τα καινούρια αρθρα για να ταξιδέψω ξανά..
Dimitrisv θα σου απαντήσω το συντομότερο δυνατόν για τα πάντα. Μπορώ να σου στρείλω και ένα αρχειάκι που έχω φτιαξει με πολλές πληροφορίες.
φιλιά σε όλους. θα τα πούμε σύντομα.

Βίκυ - η απελπισμένη (η μόνη μου λύση είναι να κερδίσω το joker...)

Αποσυνδεδεμένος Ntina

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 04, 2008, 09:34:18 πμ »
 :welcome:Βικάκι
όποτε μπορέσεις ταξίδεψέ μας,εμείς απλά περιμένουμε :smile:
καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου

Αποσυνδεδεμένος Vicky

• Newbie
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 09, 2008, 13:25:24 μμ »
Λοιπόν DimitriSV, να σου απαντήσω στις ερωτήσεις σου:
Βίζα:
Από το γραφείο που αγοράσαμε τα εισιτήρια εκδώσαμε και μια προβίζα (εμείς δεν κάναμε τίποτα απλά του στείλαμε φωτοτυπία διαβατηρίων).
Είχαμε βγάλει πριν φύγουμε  φωτογραφίες ταυτότητας (νομίζω 2) και τις είχαμε πάρει μαζί μας.
Όταν φτάσαμε στο Βιετνάμ δώσαμε την προβίζα και τις Φώτο και επιτόπου μας έβγαλαν στο αεροδρόμιο την Βίζα.
Στην Καμπότζη περάσαμε με τοπικό λεωφορείο από την Saigon και ότι χρειαζόταν το κάναμε στα σύνορα.
Αεροπορική εταιρεία:
Πετάξαμε με Thai πρώτον γιατί βρήκαμε μια πολύ φθηνή προσφορά (το εισιτήριο το είχαμε κλείσει πολλούς μήνες πριν) και
δεύτερον γιατί με αυτόν τον τρόπο θα κάναμε μόνο 2 πτήσεις για να φτάσουμε Hanoi (Αθήνα - Bankong & Bankong - Hanoi).
Δεν ξέρω αν τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και μπορείς να βρεις με άλλη εταιρεία (εγώ όλα αυτά τα ψάχνω από το www.airtickets.gr).
Κούραση / ταλαιπωρία:
Αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα φτιάξεις εσύ. Εμείς επειδή στον χρόνο που είχαμε θέλαμε να δούμε όσο το δυνατόν
περισσότερα φτιάξαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχείς (κάποιες φορές πολύωρες) μετακινήσεις, πολύ πρωινά ξυπνήματα και γενικά "τρέξιμο".
Αυτό όμως εμάς μας αρέσει οπότε και το επιλέξαμε. Αν τώρα εσύ προτιμάς ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα, θα πρέπει να κόψεις κάποια μέρη.
Η γνώμη μου είναι ότι αν πρέπει να κόψεις κάτι σε καμία περίπτωση μην κόψεις το Βόρειο Βιετνάμ.
Αν είναι να συγκρίνω το Hanoi με το Ho Chi Ming city (παλιά Saigon) σαφώς θα επιλέξω το Hanoi (με must το old quarter που εκεί μείναμε).
Επιπλέον η ευρύτερη περιοχή της Sapas (βόρεια περιοχή κοντά στα Κινεζικά σύνορα) είναι για μένα ότι καλύτερο είδα στο Vietnam! (ειδικά τα χωριά και τα markets στα χωριά)
Άρα λοιπόν αν εσύ έχεις λιγότερες ημέρες ,ή επιλέξεις ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα, σου προτείνω να επισκεφτείς μόνο το Βόρειο Vietnam.
Για να κλείσεις εκδρομή από το Hanoi στο Halong Bay, προτείνω το πρακτορείο www.handspan.com.
Τα γραφεία τους είναι στο old quarter στο Hanoi και μπορείς όταν θα είσαι εκεί να περάσεις για να κλείσεις την εκδρομή.
Εγώ είχα κλείσει την εκδρομή με τα καγιάκ κατευθείαν από το internet (ήταν τέλεια!!).
Αντί να μείνεις στο νησί Cat Ba (το οποίο εμένα δεν μου άρεσε) μπορείς να μείνεις στις απομονωμένες καλύβες
του πρακτορείου σε ένα νησάκι κάπου στον κόλπο (θα το βρεις στο site τους). Eτσι θα ξυπνήσεις στον "παράδεισο"!
Μια άλλη ωραία ολοήμερη εκδρομούλα από το Hanoi (χωρίς διανυκτέρευση) είναι στο Tam Coc (check it out).
Επίσης το handspan μας βοήθησε να οργανώσουμε την εκδρομή μας από την Sapa στα γύρω χωριά (βόλτες με πιρόγα, διαμονή σε χωριό μειονοτήτων σε σπίτι κλπ)
Συνεννόηση:
Γενικά υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης. Παρόλα αυτά μιλώντας Αγγλικά και με την βοήθεια της γλώσσας του σώματος υπάρχει επικοινωνία.
Εμάς μας βοήθησε πολύ το Lonely Planet ( το είχαμε πάντα μαζί!) το οποίο στις τελευταίες σελίδες γράφει λέξεις και εκφράσεις στα Βιετναμέζικα.
Η προφορά μας ,όπως ήταν φυσικό, ήταν χάλια αλλά τελικά κάτι πετύχαμε!
Στα ταξί και στα cyclo δείχναμε κατευθείαν το βιβλίο με το μέρος που θέλαμε να πάμε και η διαπραγμάτευση στην τιμή (κάτι που πρέπει να γίνεται πάντα από πρίν)
γίνεται με τα δάχτυλα.
Όμως όλο αυτό έχει την πλάκα του και, αν σκεφτείς ότι οι άνθρωποι είναι πολύ διαθέσιμοι να σε βοηθήσουν, πιο πολύ γέλια δημιουργεί παρά ταλαιπωρία.
Μέσα μαζικής μεταφοράς:
Τα λεωφορεία στο Vietnam είναι μια χαρά (κάποια μάλιστα έχουν και Βιετναμέζικο Caraoke - πολύ γέλιο!)
Το μόνο τρένο που πήραμε ήταν από Hanoi για Sapa και ήταν και η μόνη φορά που ξεπεράσαμε κατά πολύ το budget μας επιλέγοντας να κλείσουμε θέσεις στο super lux Victoria tain
το συγκεκριμένο βαγόνι εξυπηρετεί μόνο πελάτες του Victoria hotel στην Σάπα οπότε απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρεις το τραίνο είναι να μείνεις και στο συγκεκριμένο hotel.
Και τα δύο είναι ακριβά αλλά αξίζουν πολύ.
Τα τρένα γενικά στο Βιετνάμ έχω ακούσει ότι είναι πολύ αργά και καλύτερα να επιλέγεις διαδρομές με λεωφορείο (αυτό κάναμε και εμείς).
Αν θελήσεις να πάρεις εσωτερική πτήση η Vietnam airlines μου φάνηκε ΟΚ.

Τελειώνοντας να σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου να μην αγοράσεις ένα ολόκληρο πακέτο εκδρομής και να οργανώσεις το ταξίδι μόνος σου.
Προτείνω να αγοράσεις το lonely planet ή το rough guide , επίσης ψάξε για info στο internet ,έτσι ώστε να φτιάξεις στο μυαλό σου ένα πρόγραμμα που θα σε αντιπροσωπεύει.
Δεν είναι ανάγκη να το ακολουθήσεις ακριβώς αλλά έχε το στο μυαλό σου.
Δεν είναι ανάγκη να κλείσεις τα πάντα από πριν (αν πάς σε high season όμως να είσαι προετοιμασμένος ότι μπορεί να μην υπάρχουν θέσεις) για να είσαι ευέλικτος.
Αν θελήσεις πάντως να κλείσεις ξενοδοχεία από πριν ένα καλό site είναι το www.Asiarooms.com. Μπορείς να κλείσεις δίνοντας πιστωτική κάρτα.
Θεωρώ ότι είναι έγκυρο Site και είσαι ασφαλής δίνοντας την κάρτα σου (εγώ το έκανα).
 Αν πάλι ανησυχείς μπορείς να βγάλεις μία κάρτα με συγκεκριμένο όριο για αγορές από το Internet (ρώτα τράπεζα).

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα. Εύχομαι να περάσεις τέλεια και για ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε.

Βίκυ

Αποσυνδεδεμένος dimitrisv

• Jr. Member
  • **
Ευχαριστω πολυ Vicky εστω και καθυστερημενα, τωρα μολις αρχιζω να το ψαχνω μιας και προεκυψε προβλημα με το babysitting του μικρου.

Αποσυνδεδεμένος elgeo2

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  ενα καλο ταξιδιωτικο γραφειο στο βιετναμ ειναι το sinh cafe....εχει γραφεια σε ολες τις πολεις.......για τους φιλους που  σκεφτονται να πανε ενα  ωραιο και αξεχαστο ταξιδι το  βιετναμ ειναι μια σωστη επιλογη...ομως να  βιαστειτε....καθε  χρονος  που περναει το βιετναμ αλλαζει με  γεωμετρικη προοδο...οι  ορδες των γκρουπ θα το  υποταξουν  τωρα σε καιρο ειρηνης...

Αποσυνδεδεμένος elgeo2

• Hero Member
 και μια πληροφορια sos  . :reading: :reading:... μην αλλαξετε ποτε χρηματα στον δρομο και ειδικα στο ανοι γυρω απο την λιμνη. :bomb: :bomb:

Αποσυνδεδεμένος paragianna

• Newbie
  • *
Να συμπληρώσω κι εγώ κάποιες πληροφορίες μιας και επισκέφτηκα το Βιετνάμ τον περασμένο Αύγουστο:
-Έκλεισα εισητήρια με Gulf Air μέχρι Bangkok (Aθήνα-Μπαχρέιν-Μπαγκογκ) καθώς δεν υπήρχαν θέσεις με Thai όταν έψαχνα, 800ευρώ με διανυκτέρευση στην επιστροφή στο Μπαχρέιν - όλα μέσα στην τιμή.Και απο Bangkok έκλεισα μέσω internet Bangkok-Hanoi με Air Asia
-Visa έβγαλα στέλνοντας τα διαβατήρια μας μέσω courier στη Δανία όπου υπάρχει εκεί Βιετναμέζικη πρεσβεία καθώς δεν είχα χρόνο να την βγάλω στην Bangkok, δεν επιχείρησα το pre-approved letter όπως η Βίκυ καθώς η συνταξιδιώτισσά μου θα βρισκόταν στο Ανόι πρίν απο εμένα και χρειαζόταν τη βίζα στο διαβατήριό της μπαίνοντας οδικώς απο Λάος.
-Απο περιοχές στο Βιετνάμ προτείνω ανεπιφύλακτα το Hoi An στο κέντρο της χώρας, φτιάχνεις και καινούργια γκαρνταρόμπα σε χρόνο ρεκόρ και σε σούπερ τιμές χε χε.Ποδηλατώντας 20-30λεπτά απο το κέντρο της πόλης φτάνεις στην παραλία, η διαδρομή είναι καταπληκτική.
-Eκτός απο την ντόπια αεροπορική εταιρία Vietnam Airlines που χρησιμοποίησα και είναι και πολύ αξιόπιστη υπάρχει επίσης και η Jetstar (Αυστραλέζικη) που είναι αρκετά φτηνή για εσωτερικές πτήσεις.Πρίν ταξιδέψω στο Βιετνάμ άκουσα τα χειρότερα για τα τρένα τους.Πήρα τρένο απο Danang για Hue 3 ώρες και ήταν μια χαρά.Υπήρχαν και τηλεόράσεις :).Στην επιστροφή δεν βρήκαμε θέσεις και κλείσαμε κρεβάτια επίσης μια χαρά μέχρι και μπρίζα είχε.Τώρα για άλλες περιοχές μπορεί να είναι διαφορετικά.
-Συμφωνώ με Βίκυ οτι ο lonely planet οδηγός είναι παραπάνω απο αρκετός.Στο Ανόι βρίσκεις lonely planet οδηγούς κόπιες πολύ φτηνά :)
Γιάννα

Αποσυνδεδεμένος asiatraveller

• Συντονιστής Κατηγορίας
  • Hero Member
  • Travel is my lifestyle
Το Βιετνάμ και η Καμπότζη είναι μέσα στα σχέδια μου για το μέλλον οπότε θα συμβουλευτώ το φόρουμ πριν ταξιδέψω!

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Αν χρειαστείς οποιαδήποτε πληροφορία μπορείς να ρωτήσεις  :bigr:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!