Αποστολέας Θέμα: Ethiopian Airlines  (Αναγνώστηκε 1158 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28494
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Ethiopian Airlines
« στις: Σεπτέμβριος 29, 2010, 16:32:42 μμ »
Η Ethiopian Airlines έγινε δεκτή ως μελλοντικό μέλος της Star Alliance

Η Star Alliance, the way the Earth connects, ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε ομόφωνα δεκτή η αίτηση της Ethiopian Airlines να ενταχθεί στο δίκτυο της Star Alliance.
 
«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, έχω την ιδιαίτερη χαρά να προσκαλέσω την Ethiopian Airlines στο δίκτυο της Star Alliance. Το διευρυμένο δίκτυο των Ethiopian Airlines εντός της Αφρικής θα προσφέρει περισσότερες επιλογές για τους ταξιδιώτες μας και θα φέρει τα οφέλη της Star Alliance στις νέες αγορές. Επιπλέον, μελλοντικά θα έχουμε τρεις βασικούς κόμβους στην Αφρική: Tην Αντίς Αμπέμπα, το Κάιρο και το Γιοχάνεσμπουργκ, επιτρέποντας την ιδανική πρόσβαση στην ήπειρο από την βόρεια, την κεντρο-ανατολική ή τη νότια πλευρά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance, Jaan Albrecht.
 
«Είμαστε πολύ ευτυχείς και μας τιμά η πρόσκληση στην μεγάλη οικογένεια των αεροπορικών εταιρειών. Η Ethiopian θα δυναμώσει σίγουρα το παγκόσμιο δίκτυο της Star Alliance. Η μεγάλη εμπειρία μας στην Αφρικανική αγορά που συνδυάζεται με την στρατηγική μας βάση στην Αντις Αμπέμπα καθώς και με την νέα μας βάση στο Lome θα επιτρέψουν στα μέλη της Star Alliance να έχουν πρόσβαση σε πολλές νέες αγορές στην Αφρική. Μαζί, μπορούμε να προσφέρουμε στους επιβάτες μας περισσότερα και πιο βολικά δρομολόγια, μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων, ένα μεγαλύτερο δίκτυο καθώς και περισσότερες ανταποκρίσεις. Όλα αυτά εγγυώνται την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας προς τους επιβάτες μας», τόνισε ο κ. Girma Wake, CEO Ethiopian Airlines.
 
Η Ethiopian Airlines θα αποτελέσει τον τρίτο αερομεταφορέα μέλος της Star Alliance στην αφρικανική ήπειρο, μετά την EGYPTAIR και την South African Airways.
 
Η αποδοχή της Ethiopian Airlines αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της Star Alliance για την Αφρική. Έρευνες αγοράς που διεξήχθησαν από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), καθώς επίσης και από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) προβλέπουν ότι η Αφρική τα επόμενα χρόνια θα έχει τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της εναέριας κυκλοφορίας. Η ζήτηση θα απορρέει κυρίως από την οικονομική ανάπτυξη, η οποία καθίσταται εφικτή λόγω της αυξανόμενης πολιτικής σταθερότητας και η οποία δημιουργεί καλύτερο επιχειρηματικό κλίμα στην ήπειρο .
 
Μέσα από τη μελλοντική συμμετοχή της στην Star Alliance, η Ethiopian Airlines θα αποκτήσει πρόσβαση στις διάφορες αγορές ανά την υφήλιο. Ομοίως, περισσότεροι επιχειρηματικοί ταξιδιώτες από την Αιθιοπία και από την Αφρική θα επωφελούνται μελλοντικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Star Alliance προς τους επιβάτες: Παγκόσμια πρόσβαση μέσω ενός διευρυμένου δικτύου, άνετα ταξίδια και αναγνώριση κύρους μέσω των προγραμμάτων για τους συχνούς ταξιδιώτες.
 
Οι ομάδες ένταξης της Ethiopian Airlines με καθοδήγηση της Lufthansa αλλά και της Star Alliance θα ξεκινήσουν να εργάζονται σύντομα με στόχο τη συμπλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής εντός των επόμενων 12 μηνών.
 
Η Ethiopian Airlines θα προσθέσει πέντε νέες χώρες (το Τσαντ, το Κονγκό, το Τζιμπουτί, το Μάλι και τη Νιγηρία) και 24 Αφρικανικούς προορισμούς στο δίκτυο της Star Alliance, πράγμα το οποίο σημαίνει 29 μεταφορείς συνολικά, θα προσφέρουν περισσότερες από 21.380 πτήσεις καθημερινά σε 1.196 προορισμούς σε 186 χώρες.

http://www.t-p.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28494
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ethiopian Airlines
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 09:20:32 πμ »
Εντάχθηκε η Ethiopian Airlines στην Star Alliance

«Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα στην ολοκλήρωση της στρατηγικής μας για την Αφρική» δήλωσε ο κ. Jaan Albrecht,  Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance,  συνεχίζοντας με την Ethiopian Airlines μέλος πλέον του δικτύου της Star Alliance, προσφέρουμε στους επιβάτες μας διευρυμένη επιλογή πτήσεων από/προς και εντός της Αφρικής. Επιπλέον, η Ethiopian Airlines θα προσφέρει προνόμια στους επιβάτες του δικτύου της  Star Alliance, σε περισσότερες αγορές στην Αφρική, μια περιοχή του κόσμου που το αεροπορικό ταξίδι παρουσιάζει συνεχή ρυθμό ανάπτυξης.
Με την συμμετοχή της Ethiopian Airlines επεκτείνεται το δίκτυο της Star Alliance στην Αφρική, καλύπτοντας μεγάλες εμπορικές και πολιτικές πόλεις της Ηπείρου, κυρίως στην   Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Αφρική. Συνολικά 16 αεροπορικές εταιρίες μέλη της Star Alliance εξυπηρετούν την Αφρική, προσφέροντας περισσότερες από 750 καθημερινές πτήσεις, σε περισσότερους  από 110 προορισμούς, σε 48 χώρες της Ηπείρου, με τις πόλεις  Addis Ababa, Κάιρο και Γιοχάνεσμπουργκ να αποτελούν τις κύριες βάσεις.
Η Ethiopian Airlines θα συμμετέχει επίσης και θα πουλάει τους  διάφορα  προγράμματα ναύλων της Συμμαχίας. Από την επιχειρηματική πλευρά, η Αιθιοπία είναι ένας σημαντικός προορισμός για συναντήσεις και συνέδρια. Πραγματικά, η πρωτεύουσά της Addis Ababa αναφέρεται συχνά ως η πολιτική πρωτεύουσα της Αφρικής, καθώς η πόλη  φιλοξενεί οργανισμούς όπως την Αφρικανική Ένωση και την Οικονομική Επιτροπή Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική. Συμμετέχοντας στα προγράμματα της Star Alliance Convention Plus και Meetings Plus, η Ethiopian Airlines θα παρέχει παγκόσμιες αεροπορικές ανταποκρίσεις σε ειδικές τιμές για τους αντιπροσώπους και συμμετέχοντες στα συνέδρια.
Για ταξίδια αναψυχής, από την 1η Ιανουαρίου 2012, η Ethiopian Airlines θα συμμετέχει σε διάφορα προϊόντα της Star Alliance. Οι Αφρικανικοί προορισμοί της αεροπορικής εταιρίας θα προστεθούν στην προσφορά του Star Alliance Africa Airpass, ενός ειδικού ναύλου, ο οποίος προσφέρεται σε αυτούς που επιθυμούν να διασχίσουν την Ήπειρο αεροπορικώς.
Παράλληλα, η Ethiopian Airlines θα συμμετέχει στο Star Alliance Round the World fare, ανοίγοντας έτσι το δίκτυο της εταιρίας στους τακτικούς επιβάτες παγκοσμίως.

http://www.traveltimes.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28494
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ethiopian Airlines
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 11:13:50 πμ »
Η Ethiopian Airlines επαναφέρει τις πτήσεις προς Αθήνα ύστερα 18 χρόνιαΗ Ethiopian Airlines, ανακοινώνει την επανέναρξη των πτήσεών της προς την Αθήνα, ξεκινώντας από τις 13 Δεκεμβρίου 2019. Η αφρικανική αεροπορική εταιρεία ξεκινά και πάλι το δρομολόγιο ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια και η ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί τον 20ό προορισμό της Ethiopian Airlines στην Ευρώπη και τον 126ο προορισμό διεθνώς.

Το δρομολόγιο προς την Αθήνα θα διεξάγεται τρεις φορές την εβδομάδα, με αεροσκάφος B787 Dreamliner.Σχετικά με την επανέναρξη των πτήσεων προς την Αθήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines, Tewolde GebreMariam, δήλωσε: ”Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την επιστροφή μας στην Αθήνα, με απευθείας πτήση. Με αυτήν, η Ελλάδα θα είναι πιο κοντά στην Αφρική από ποτέ, αλλά και στο υπόλοιπο παγκόσμιο δίκτυό μας. Η Αθήνα θα αποτελέσει βασικό προορισμό στο συνεχώς διευρυνόμενο ευρωπαϊκό μας δίκτυο και προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη μαγευτική αυτή χώρα. Ως μία από τις παλαιότερες και ιστορικές πόλεις του κόσμου, η Αθήνα πόλη υποδέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η επανέναρξη του δρομολογίου στην Αθήνα θα συμβάλει στην κάλυψη της εκθετικής ζήτησης από τους διεθνείς τουρίστες, καθώς και στην παροχή περισσότερων επιλογών συνδεσιμότητας στο εκτεταμένο διεθνές μας δίκτυο”.

https://traveldailynews.gr/