Αποστολέας Θέμα: Αγροτουρισμός - Τουρισμός υπαίθρου  (Αναγνώστηκε 9561 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28639
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Αγροτουρισμός - Τουρισμός υπαίθρου
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 12, 2011, 18:18:03 μμ »
Ο Αγροτουρισμός παρών στο AGRO Quality

Ένα Αγροτικό Χωριό στήνεται στις 13, 14 και 15 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων υπό τον τίτλο "AGRO Quality Festival" για όλους  τους Αθηναίους, με αγρότες από όλη την Ελλάδα.

Στις 13 Μαΐου, στις 14.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα παραστεί στην εκδήλωση "Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός" την οποία οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, με κύριο σκοπό την βελτίωση του κύρους των αγροτικών επαγγελμάτων, την αναγνώριση της σημαντικής βασικής συμβολής του αγροτικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας και την προβολή των αξιών, του τρόπου ζωής και του πολιτισμού της αγροτικής κοινωνίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών αξιοποίησε την προσφορά του χώρου από τον ΕΟΣΣ για να συναντηθεί τόσο με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας, όσο και με ενδιαφερόμενους να σταδιοδρομήσουν στον αγροτικό τομέα, αλλά και με τις χιλιάδες των Αθηναίων που απλά θέλουν να γνωρίσουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες, στο Αγροτικό Χωριό του AGRO Quality Festival.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28639
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Αγροτουρισμός - Τουρισμός υπαίθρου
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 14, 2020, 10:25:28 πμ »
Ξεκίνησε η συλλογή του Τσάι Ολύμπου στο Ελατοχώρι Πιερίας!

Στο όμορφο Ελατοχώρι Πιερίας ξεκίνησε η συγκομιδή του καλλιεργούμενου φυτού ¨Τσάι Ολύμπου¨ (Sideritis scαrdicα Gήseb.). Σε υψόμετρο 600 μ. στα κατάφυτα Πιέρια Όρη οι κάτοικοι του Ελατοχωρίου εδώ και μερικά χρόνια καλλιεργούν το ευεργετικό φυτό Τσάι Ολύμπου. Η καλλιέργειά του αποτελεί μία εναλλακτική βιώσιμη απάντηση στην προσπάθεια της αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού, που κυριαρχούσε για πολλές δεκαετείς στην περιοχή. Οι συγκομιδή του ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και ολοκληρώνετε στα τέλη του.

Το μάζεμα του φυτού (στέλεχος 10-20cm με άνθος) από το χωράφι γίνεται με το χέρι χρησιμοποιώντας μόνο ένα απλό κοπτικό εργαλείο. Αρχίζει με το που σηκωθεί ή «δρόσο», συνεχίζει μέχρι το μεσημέρι, όπου μεσολαβή το κολατσιό ώστε να ξεκουραστούν οι άνθρωποι και να περάσει η υψηλή θερμοκρασία του μεσημεριού και σταματάει με την δύση του ηλίου. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα το τσάι να διατηρεί τα ευεργετικά συστατικά του σε υψηλά επίπεδα.

Αυτό το αρωματικό και φαρμακευτικό βότανο του Ολύμπου η καταναλωτές σε όλο των κόσμο έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ως ένα ζεστό ή δροσερό αφέψημα καθώς τα τελευταία χρόνια η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει αδειοδοτήσει αρκετά εργαστήρια για την τυποποίησή του.

Αν τύχει και βρεθείτε σε περιοχή της Πιερίας που συγκομίζουν Τσάι Ολύμπου μη διστάσετε να ζητήσετε από τον νοικοκύρη να σας δώσει μία φρέσκο κομμένη τσαγιά ανθοδέσμης Τσάι Ολύμπου. Την τσαγιά τοποθετείστε την σε ένα ανθοδοχείο χωρίς νερό για να αποξεραίνετε σκορπίζοντας το ευχάριστο άρωμά του σε όλο το χώρο και σε λίγο διάστημα έχετε αποξηραμένο Τσάι Ολύμπου για να ετοιμάζεται ένα ευεργετικό ρόφημα για σας και την συντροφιά σας.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/