Αποστολέας Θέμα: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators  (Αναγνώστηκε 2352 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 07, 2010, 18:36:53 μμ »
Αυξημένες κρατήσεις για τον χειμώνα και το επόμενο καλοκαίρι για την TUI Travel

Ενθαρρυντικά είναι μέχρι στιγμής τα μηνύματα για τις κρατήσεις διακοπών για τη χειμερινή σεζόν αλλά και για το επόμενο καλοκαίρι, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η TUI Travel, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα ωφελημένος από την κατάρρευση αρκετών μικρών tour operators.
 
Η TUI Travel, που ελέγχεται από τη γερμανική TUI AG, ανακοίνωσε επίσης ότι το καθαρό της χρέος πρόκειται να μειωθεί ακόμα περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel Peter Long δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν την ασφάλεια ενός μεγάλους tour operator, μετά την κατάρρευση αρκετών μικρών οργανισμών και αεροπορικών εταιρειών νωρίτερα φέτος, όπως οι Kiss Flights, Goldtrail και Sun4U.
 
Στη Μεγάλη Βρετανία, οι πωλήσεις της TUI Travel το χειμώνα σημειώνουν αύξηση της τάξης του 17% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, ενώ ο όγκος των πωλήσεων για το καλοκαίρι του 2011 εμφανίζεται αυξημένος κατά 5% στη Μεγάλη Βρετανία και κατά 18% στις Σκανδιναβικές χώρες.
 
Όσο για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2010, το οποίο «τρέχει» μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει σχεδόν «ξεπουλήσει» μετά από ένα κύμα πωλήσεων της τελευταίας στιγμής.

http://www.t-p.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 18:44:57 μμ »
Thomas Cook: Συγχωνεύει δραστηριότητες με την Co-operative

Τις βρετανικές δραστηριότητες ταξιδιών και συναλλάγματος θα συνδυάσουν η ταξιδιωτική Thomas Cook Group PLC (TCG.LN) και η λιανική Co-operative Group, προκειμένου να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό δίκτυο της χώρας.
 
Η συγχώνευση των δραστηριοτήτων, θα δημιουργήσει μια εταιρεία, της οποίας το 70% θα έχει Thomas Cook και το υπόλοιπο 30% η Co-operative Group, που θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία της Μ. Βρετανίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πάροχο ξένου συναλλάγματος με περισσότερα από 1.200 καταστήματα, σύμφωνα με τις εταιρείες.
 
Θα δημιουργήσει συνέργιες τουλάχιστον 35 εκατ. λιρών ετησίως κυρίως από τις περικοπές κόστους, καθώς και το συνδυασμό των κεντρικών λειτουργιών με τα back-office, την ενοποίηση των IT υπηρεσιών, το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων και τη βελτίωση συμβολαίων προμηθευτών. Η διανομή των ταξιδιωτικών προϊόντων της Thomas Cook θα ενισχυθεί στο 80% από το 69%.
 
Η συγχωνευμένη μονάδα δεν θα περιλαμβάνει τις online υπηρεσίες της Thomas Cook, την ιστοσελίδα ThomasCook.com, η κάποια από τις βρετανικές υπηρεσίες ξενάγησης.
 
Η εφαρμογή της συγχώνευσης υπόκεινται σε έγκριση των μονοπωλιακών αρχών και άλλες συνθήκες. Η ολοκλήρωσή της αναμένεται το Δεκέμβριο του 2010.

http://www.t-p.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 22, 2010, 17:03:28 μμ »
Παραίτηση του οικονομικού διευθυντή της TUI
 
Ο οικονομικός διευθυντής της TUI Travel, Paul Bowtell παραιτήθηκε μετά την ανακάλυψη ελλείματος ύψους 88 εκατ. λιρών στα οικονομικά της εταιρείας. Σε σχετική  δήλωση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο έλλειμμα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ελέγχου για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Το έλλειμα αυτό ξεπέρασε το αρχικό, το οποίο υπολογιζόταν σε 29 εκατ. λίρες με αποτέλεσμα το συνολικό να ανέρχεται σε 117 εκατ. λίρες.

"Το αποτέλεσμα αυτό προέρχεται από την αποτυχία να ισορροπήσουν σωστά στα συστήματα οργάνωσης και υποδομών (legacy systems) τόσο στη λιανική αγορά όσο και στην αγορά των T.O. στην TUI UK", ανέφερε η δήλωση. Επίσης, αναφέρθηκε ότι ο Bowtell κατέθεσε την παραίτησή του μετά από συνομιλίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Peter Long.

Ο Long δήλωσε: "Είναι πλέον σαφές ότι κατά την εποχή της συγχώνευσης υπήρχαν αδυναμίες στα legacy systems που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε στην TUI UK. Παρά το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε με την πάροδο πολλών ετών, ο Paul έδειξε εντιμότητα και απογοητεύομαι που θα αποχωρήσει από την ομάδα".

Ο Bowtell θα παραμείνει μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Long πρόσθεσε: "Ζήτησα ειδικά από τον Paul να παραμείνει στην επιχείρηση ώστε να δει τον έλεγχο ολόκληρης της χρονιάς καθώς και την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων μας. Θα μου λείψει η συνεργασία μαζί του και του εύχομαι κάθε επιτυχία για το μέλλον".

Η δήλωση προσθέτει: "Ως αποτέλεσμα διαδικαστικών βελτιώσεων κατά τη διάρκεια του έτους, ο αρνητικός αντίκτυπος του 2010 έχει περιοριστεί στα 5 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα γ` τριμήνου. Κατά συνέπεια, η TUI Travel εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα πλήρη αποτελέσματα έτους για το χρόνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 θα είναι σύμφωνα με τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές και ότι το καθαρό χρέος θα είναι χαμηλότερο από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί".

Μια "πλήρης και αναλυτική ανασκόπηση" των συστημάτων και των διαδικασιών έχει πλέον διεξαχθεί και η εταιρεία δήλωσε την ικανοποίησή της με την αντιμετώπιση των αδυναμιών στα συστήματα.

Η TUI UK διαθέτει τώρα μια νέα ηγετική ομάδα υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βόρειας Περιφέρειας Johan Lundgren και τον Colin McKinlay, ο οποίος ανέλαβε, από 1η Οκτωβρίου, καθήκοντα διευθυντή οικονομικών προερχόμενος από τη Homeserve, όπου διετέλεσε διευθυντής οικονομικών του Ην. Βασιλείου.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι συνέχισαν την ισχυρότερη πρόσφατες τάσεις των συναλλαγών στην τελευταία επικαιροποίηση των συναλλαγών της.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 03, 2010, 04:58:18 πμ »
Κοινή στρατηγική των Ευρωπαίων ξενοδόχων κατά αθέμιτων πρακτικών των tour operators

Επ`ευκαιρία της 61ης Γενικής Συνέλευσης της Hotrec (Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) , που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη στα τέλη Οκτωβρίου, οι ξενοδοχειακές οργανώσεις της Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Ισπανίας και Πορτογαλίας υπέγραψαν κοινή δήλωση, στην οποία τονίζουν τα εξής:

Μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων στις χώρες μας έχει υποστεί μείωση 5% στα τιμολόγια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2010. Η μείωση επιβλήθηκε μονομερώς από τον tour operator Thomas Cook U, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία με τα συμβεβλημένα με αυτόν ξενοδοχεία.
Αυτή η αθέμιτη πρακτική, αν επικρατήσει, θα αποτελέσει προηγούμενο και για άλλους tour operators στο μέλλον με δραματικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Καταγράφουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην ανάρμοστη απόφαση του Thomas Cook, η οποία κλονίζει την εμπιστοσύνη των ξενοδόχων απέναντι στους tour operators.
Πρόκειται για πράξη καταχρηστική και άδικη, που συνιστά παραβίαση των συμφωνηθέντων με αρνητικές συνέπειες για όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα ανεξαρτήτως μεγέθους και κατηγορίας.
Δε δεχόμαστε την απειλή του Thomas Cook ότι δε θα υπογραφούν νέες συμβάσεις με τα ξενοδοχεία που αρνήθηκαν να υποκύψουν σ`αυτή την πρακτική.

Οι συγχωνεύσεις στην αγορά των tour operators και οι ζημίες που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων. Αυτό επέτρεψε στους μεγάλους tour operators να δημιουργήσουν μονοπώλια, επωφελούμενοι της πολυδιάσπασης που επικρατεί στην ξενοδοχειακή προσφορά, προκαλώντας σοβαρή ζημία στον τελικό καταναλωτή.
Θα εξετάσουμε όλες τις πρόσφορες νομικές ενέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία απαιτηθεί για να διαπιστωθεί αν αυτή η ενέργεια του Thomas Cook συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης σύμφωνα με την εθνική ή ευρωπαϊκή νομοθεσία. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του Thomas Cook, που του δίνει τη δυνατότητα να επιβάλει την τιμολογιακή του πολιτική, κρίνουμε ότι μία τέτοια πρακτική αν δεν απαντηθεί δεόντως, τότε οδηγεί σε ισχυρό κλονισμό της ασφάλειας δικαίου.
 
http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 03, 2010, 04:59:15 πμ »
Η `ξενοδοχειακή` Μεσόγειος κατά Thomas Cook
 
Η Thomas Cook αντιμετωπίζει πίεση με νομικά μέσα, ώστε να αναθεωρήσει τη μονομερή της απόφαση να μειώσει κατά 5% τις πληρωμές της σε ήδη πιεσμένους επιχειρηματίες  ξενοδοχείων στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και άλλους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών.

Όπως έγραψε χθες η βρετανική "Guardian", η εταιρεία αιτιολογεί για την κίνηση-σοκ από την πλευρά της τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουν `χτυπήσει` τους Βρετανούς tour operator αυτή τη χρονιά, όπως τις επιπτώσεις της ηφαιστειακής τέφρας, τις εκλογές και τον προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, το ενδιαφέρον για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες στο Ην. Βασίλιο. Τον περασμένο Αύγουστο η Thomas Cook δήλωσε στους επενδυτές της ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την αναστολή των πτήσεων λόγω της ισλανδικής ηφαιστειακής τέφρας θα έφταναν σε κόστος τα 82 εκατ. λίρες.

Αλλά και η HOTREC, η ευρωπαϊκή ένωση ξενοδοχείων, εστιατορίων και καταστημάτων εστίασης, κατηγόρησε την Thomas Cook για τη συγκεκριμένη μείωση, χαρακτηρίζοντάς την "άδικη, αδικαιολόγητη και κατά παράβαση των συμφωνιών".

Η HOTREC κατηγόρησε ακόμη την Thomas Cook ότι η τελευταία απείλησε ακόμη και με απόσυρσή της από μελλοντικές επιχειρηματικές συμφωνίες, προκειμένου να πιέσει τους ξενοδόχους να αποδεχτούν τη μείωση του 5%. Η HOTREC δήλωσε ότι εξετάζει πιθανές νομικές ενέργειες, σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο, υποστηρίζοντας ότι η Thomas Cook έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά.

Yπενθυμίζεται ότι το 2007 δύο συγχωνεύσεις –αυτή της Thomas Cook με τη MyTravel, και αυτή της TUI με τη First Choice– ελαχιστοποίησαν άμεσα τον ανταγωνισμό μεταξύ των ευρωπαϊκών T.O. Οι αντιρρήσεις που εγέρθησαν από ανταγωνιστές, όπως η XL Leisure, παραμερίστηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού. Η XL, τρίτος σε μέγεθος tour operator της Βρετανίας, χρεωκόπησε ένα χρόνο αργότερα, μειώνοντας περαιτέρω τον ανταγωνισμό και επιτρέποντας στους δύο άλλους κολοσσούς (πλέον) -Thomas Cook και TUI- να αυξήσουν ακόμη πιο γρήγορα την κερδοφορία τους.

Η Συνομοσπονδία Ξενοδοχείων και Τουρισμού της Ισπανίας (Cehat) αναζητά και αυτή δικαστική λύση έναντι των ενεργειών της Thomas Cook, εώ έχει ήδη καταθέσει σειρά καταγγελιών στις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού. "Οι ενέργειες της Thomas Cook έσπασαν μονομερώς τους όρους των συμβάσεων το γεγονός αυτό αποτελεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για την ισπανική ξενοδοχειακή βιομηχανία", δήλωσε η Cehat. "Εμείς θα παράξουμε νομικές συμβουλές προς όλες τις πληγείσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με στόχο την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών και άνευ αμοιβής".

Παρά την αυξανόμενη οργή εναντίον του, ο ταξιδιωτικός οργανισμός επιμένει στην ενέργειά του να πληρώνει ανεπαρκώς τους ξενοδόχους. Σε άλλες χώρες πάντως δεν υπήρξαν αλλαγές όσον αφορά στους όρους πληρωμής.

Τόσο η Thomas Cook όσο και η TUI περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη δυναμικότητά τους σε ξενοδοχεία και πτήσεις τα τελευταία χρόνια, προσαρμοζόμενες στις τάσεις σχετικά με τις κρατήσεις των διακοπών και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η Thomas Cook αναφέρει σε ανακοίνωσή της: "Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Thomas Cook είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη δύναμή της και να συνεχίσει να προσφέρει σε όσο περισσότερους παραθεριστές μπορεί τα δημοφιλή θέρετρά μας. Είμαστε επιτυχημένοι σε αυτό που κάνουμε, καθώς φέραμε πάνω από 1 εκατομμύριο Βρετανούς τουρίστες στην Ισπανία μόνο μέσα σε αυτόν το χρόνο. Για να επιτευχθεί αυτό, αλλά και να μη μειώσουμε τη δυναμικότητα των κλινών, ώστε να να προστατευθεί ο τουρισμός, έπρεπε να μειώσουμε το κόστους των διακοπών. Ως εκ τούτου επικοινωνήσαμε με τους εταίρους μας, ξενοδοχους, σε ατομική βάση, ώστε να λάβουμε την υποστήριξή τους".

Ο καθηγητής του Bournemouth University Δημήτρης Μπούχαλης σχολιάζοντας τη συσπείρωση των μεσογειακών ξενεδοχειακών εταιρειών έναντι της Thomas Cook, τονίζει: "Χαίρομαι που ξενοδόχοι σε όλη τη Μεσόγειο συνεργάζονται για να αναλάβουν νομική δράση κατά της Thomas Cook για τη μείωση των τιμών κατά 5% επί της προσφοράς των υπηρεσιών τους και ελπίζω ότι θα μπορέσουν να αντιταχθούν σε αυτό. Στην πραγματικότητα, μόνο αυτοί που έχουν αξιοποιήσει την τεχνολογία για την ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων διανομής θα είναι σε θέση να πράξουν διαφορετικά".

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 04, 2010, 19:09:24 μμ »
Στον πόλεμο των γιγάντων, οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι απαντούν με συνασπισμούς

Η Thomas Cook μειώνει τα τιμολόγια και απειλεί τους ξενοδόχους
 
Τριγμούς έφερε στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά, η απόφαση του βρετανικού ταξιδιωτικού Κολοσσού Thomas Cook να προχωρήσει σε συγχώνευση με την Co-operative Group και αν δημιουργήσει μια νέα εταιρεία που θα δραστηριοποιείται στην αγορά συναλλάγματος. Μαζί με την επέκταση της  Thomas Cook, η ίδια επέλεξε μονομερώς να μειώσει κατά 5% τις τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων της. Οι αντιδράσεις είναι έντονες από  την πλευρά των ξενοδοχειακών επιχειρηματιών.

Κατά την διεξαγωγή της 61ης Γενικής Συνέλευσης της Hotrec (Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, οι τοποθετήσεις των ξενοδόχων ήταν σε έντονο τόνο.

Οι ξενοδοχειακές οργανώσεις της Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Ισπανίας και Πορτογαλίας  υπέγραψαν κοινή δήλωση, στην οποία καταγγέλλουν ως απαράδεκτη την πρακτική της Thomas Cook U να προχώρησε μονομερώς σε μείωση 5% στα τιμολόγια του Αυγούστου και του  Σεπτεμβρίου του 2010, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία με τα συμβεβλημένα με αυτόν  ξενοδοχεία.
 
Παράλληλα, οι ξενοδόχοι καταδικάζουν όχι μόνο την καταχρηστική πρακτική της Thomas Cook, αλλά και το ότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας απείλησε μερίδα εξ αυτών πως η εταιρεία θα αρνηθεί στο μέλλον να συνεργαστεί με τις εν λόγω επιχειρήσεις.
«Δεν δεχόμαστε την απειλή της Thomas Cook ότι δεν θα υπογραφούν νέες συμβάσεις με τα ξενοδοχεία που αρνήθηκαν να υποκύψουν σ' αυτή την πρακτική» δήλωσαν οι ξενοδόχοι. Συνέχισαν λέγοντας πως οι συγχωνεύσεις στην αγορά των tour operators και οι ζημίες, που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων.  Αυτό επέτρεψε στους μεγάλους tour operators να δημιουργήσουν μονοπώλια, επωφελούμενοι της πολυδιάσπασης που επικρατεί στην ξενοδοχειακή προσφορά, προκαλώντας σοβαρή ζημία στον τελικό καταναλωτή, κατέληξαν.

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι εξετάζουν όλες τις πρόσφορες νομικές ενέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία απαιτηθεί για να  διαπιστωθεί αν αυτή η ενέργεια του Thomas Cook συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης σύμφωνα με την εθνική ή ευρωπαϊκή νομοθεσία.

http://www.traveltimes.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 06:15:44 πμ »
Τριετές σχέδιο μετατροπής της Thomas Cook σε online ταξιδιωτικό οργανισμό
 
Πληροφορίες που διαρρέουν σιγά-σιγά από την Thomas Cook, αναφέρουν σχέδιά της για κατασκευή και λειτουργία online ταξιδιωτικού γραφείου στην  Ευρώπη. Κάποια στελέχη λένε ότι η διαδικασία δημιουργίας μιας τέτοιας ομάδας (που ουσιαστικά ξεκίνησε τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2009, όταν ο πρώην πρόεδρος της Expedia Simon Breakwell ενήργησε ως σύμβουλος για την εταιρεία), θα ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2012.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από ένα εναλλακτικό πενταετές πρόγραμμα για το έργο, το οποίο αναφέρουν άλλες πηγές.

Η Thomas Cook έχει επίσης διαβεβαιώσει ότι το νέο online ταξιδιωτικό γραφείο θα είναι εστιασμένο στην ευρωπαϊκή αγορά, αποκλείοντας έτσι πιθανότητες παρουσίας του και σε άλλες αγορές όπου η Thomas Cook έχει ήδη παρουσία -κυρίως στον Καναδά μέσω του τμήματος διοργάνωσης ταξιδίων της εταιρείας

Σημειώνεται ότι για να στοχεύσει σε άλλες σημαντικές αγορές Τ.Ο. όπως οι ΗΠΑ, η εταιρεία θα χρειαζόταν τεράστιες επενδύσεις σε μάρκετινγκ για να "σπάσει" την αγορά, την οποία έχουν "αγκαλιάσει" ασφυκτικά οι Expedia, Travelocity, Orbitz και Priceline, ουσιαστικά αποκλείοντας κάθε φιλοδοξία που θα μπορούσε να έχει εκεί η Thomas Cook.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 16, 2010, 19:29:46 μμ »
Νέα ξενοδοχειακά brands από την TUI και στην Ελλάδα 

Η TUI παρουσίασε δύο νέα ξενοδοχειακά brands, τα «Puravida» και «TUI Best Family», τα οποία πρόκειται να αναπτυχθούν το καλοκαίρι του 2011 σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και στην Κω.
 
Συγκεκριμένα, τα Puravida θα είναι δύο θέρετρα στο Belek και στην Κω και θα απευθύνονται σε έμπειρους ταξιδιώτες ηλικίας 30 έως 50 ετών. Θα διαθέτουν μεγάλες εγκαταστάσεις spa και τουλάχιστον τρία εστιατόρια το καθένα. Στόχος της TUI είναι να αποκτήσει 15 τέτοια θέρετρα μέχρι το 2015. Η διαφορά που θα έχουν από τα Sensimar, το τελευταίο brand που λανσάρισε η TUI, είναι ότι τα Puravida θα στοχεύουν τόσο οικογένειες όσο και σε μεμονωμένους ταξιδιώτες, με ξεχωριστούς χώρους μέσα στο ξενοδοχείο για χαλάρωση ή για δραστηριότητες.
 
Η δεύτερη νέα σειρά προϊόντων, τα TUI Best Family, είναι η «επανέκδοση» των κλαμπ «Schöne Ferien». Στο μέλλον, και τα 29 θέρετρα θα διαθέτουν τα ίδια πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των all-inclusive, δραστηριότητες για διάφορες ηλικιακές ομάδες στη γερμανική γλώσσα, οικογενειακά δωμάτια, μεγάλες πισίνες και σταθερές τιμές για τουλάχιστον τρία παιδιά.
 
Ταυτόχρονα, θα προστεθούν πέντε νέα Sensimar σε Ελλάδα (Κρήτη και την Κω), Τουρκία (Belek και Kemer) και Μαγιόρκα. Με ποσοστά πληρότητας άνω του 80% και το ποσοστό ικανοποίησης των πελατών πάνω από 90%, τα Sensimar είναι «εξαιρετικά επιτυχημένα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Germany Volker Böttcher. Τα Sensimar απευθύνονται σε ζευγάρια, μέσης ηλικίας που αναζητούν την άνεση. Υπάρχουν επίσης πέντε νέα ξενοδοχεία Riu για την προσφορά, και TUI Γερμανία αναλαμβάνει την ευθύνη για το Magic Life συλλόγους.
 
Οι τιμές για το επόμενο καλοκαίρι επηρεάζονται αρκετά από το νέο αεροπορικό φόρο αλλά και από τις αυξημένες ξενοδοχειακές τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος. Επίσης, σε ό,τι αφορά τους μακρινούς προορισμούς, αρνητικές επιπτώσεις έχουν και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες καθώς και οι υψηλότερες τιμές καυσίμων. Οι μικρών και μεσαίων αποστάσεων προορισμοί θα είναι κατά 2,5% ακριβότεροι κατά μέσο όρο το επόμενο καλοκαίρι, μεταξύ αυτών η Ιταλία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Τουρκία και οι Κανάριες Νήσοι, ενώ η Μαγιόρκα θα είναι 1% φθηνότερη. Οι διακοπές προς μακρινούς προορισμούς θα είναι ακριβότερες κατά 3,5% κατά μέσο όρο, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης 4% για τις ΗΠΑ ενώ η Καραϊβική θα έχει σταθερές τιμές.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα της TUI, οι Γερμανοί ταξιδιώτες γίνονται όλο και περισσότερο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι σε ό,τι αφορά τις διακοπές τους. Τα «φιλικά προς το περιβάλλον» ξενοδοχεία φαίνεται να αποτελούν πιο σημαντικό παράγοντα για το 74% των Γερμανών από ό,τι η ελκυστική τιμή (71%).

http://www.t-p.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 15:45:06 μμ »
Στο ρωσικό τουρισμό στοχεύει η Thomas Cook 

Κοινοπραξία με την ρωσική εταιρεία τουρισμού Intourist θα συστήσει ο βρετανικός ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook προκειμένου να αξιοποιήσει τους αυξανόμενους αριθμούς Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται, κυρίως, την Τουρκία και την Αίγυπτο.
 
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η Thomas Cook θα πληρώσει €33,6 εκατ. περίπου για μερίδιο 50,1% στην ρωσική εταιρεία και θα εξαγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές της κοινοπραξίας εντός της ερχόμενης πενταετίας με άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης.
 
Η κοινοπραξία θα επικεντρωθεί στην επέκταση στην Ρωσία και άλλες χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ.
 
Η Thomas Cook σημειώνει ότι η ρωσική τουριστική αγορά αναμένεται να διευρύνεται με διψήφιους ρυθμούς στα επόμενα χρόνια, καθώς αυξάνεται ο πλούτος του πληθυσμού της επικράτειας.

http://www.t-p.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30838
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: TUI & Thomson & Thomas Cook tour operators
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 29, 2010, 15:35:55 μμ »
Συνέταιρο στη Κίνα ψάχνει ο Thomas Cook

Μετά τη Ρωσία, ο Thomas Cook στρέφει το βλέμμα του προς την Κίνα με στόχο να δημιουργήσει κάποιο αντίστοιχο joint venture. Ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού tour operator κ. Manny Fontenla-Novoa, σε συνέντευξή του στη Sunday Telegraph δήλωσε ότι μια συμφωνία με κινεζική εταιρεία θα μπορούσε να εξασφαλιστεί το νωρίτερο μέχρι την επόμενη χρονιά και ανέφερε ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας τους για επέκταση στις αγορές της Ινδίας, της Ρωσίας και της Κίνας.
 
«Έχουμε ήδη επεκταθεί στην Ινδία. Πρόκειται να επεκταθούμε στη Ρωσία φέτος και ίσως κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι στην Κίνα μέσα στο 2012. Θα είναι ίσως ένα joint venture και μια είσοδος παρόμοια με αυτή της Ρωσίας», ανέφερε.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Thomas Cook ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 50,1% της Intourist, κίνηση που θα περιλάβει τους tour operators εισερχόμενου, εξερχόμενου και εσωτερικού τουρισμού του joint venture καθώς και το δίκτυο λιανικής.
 
Πριν από δύο χρόνια, ο Thomas Cook ξανα-αγόρασε μια ινδική ταξιδιωτική επιχείρηση την οποία είχε πωλήσει στην Dubai Financial Group δύο χρόνια νωρίτερα.

http://www.t-p.gr/