Αποστολέας Θέμα: Περί...facebook  (Αναγνώστηκε 18448 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Περί...facebook
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 06, 2009, 07:50:34 πμ »
Το πρώτο βιβλίο στο Facebook είναι γεγονός

Αυτό που αρχικά ξεκίνησε να γράφει για χόμπι ο Βούλγαρος συγγραφέας, Maxim Behar, στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, εξελίχθηκε τελικά σε κάτι παραπάνω.

Ο Behar παρουσίαζε καθημερινά στους χρήστες της ιστοσελίδας το τελευταίο τετράμηνο μερικούς γενικούς κανόνες για την επιχειρηματικότητα και τις επιχειρηματικές αποφάσεις.

Η ενέργειά του είχε ιδιαίτερη απήχηση στο «κοινό» του Facebook και έτσι ο Βούλγαρος συγγραφέας αποφάσισε να συλλέξει όλα τα κείμενά του και να δημιουργήσει ένα βιβλίο.

Τελικά τα κατάφερε και την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να παρουσιάσει επισήμως στη Σόφια της Βουλγαρίας το πρώτο βιβλίο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στο Facebook.

Το βιβλίο του Maxim Behar έχει τίτλο «111 κανόνες στο Facebook».

πηγη zougla.gr

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 15, 2009, 18:32:10 μμ »
Η Θεσσαλονίκη στο facebook

Το διαδίκτυο αποφάσισε να θέσει στις υπηρεσίες της, προκειμένου να ενισχύσει το τουριστικό της προφίλ, η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης και Μάρκετινγκ του Νομού, εδώ και λίγες μέρες, επιχειρούνται «φιλίες» στο facebook.

Στόχος, να ενισχυθεί το τουριστικό προφίλ της συμπρωτεύουσας, διεισδύοντας σε ένα διεθνές κοινό όλων των ηλικιών, με έμφαση ωστόσο στις νεότερες ηλικιακά ομάδες, οι οποίες επιλέγουν κατεξοχήν τέτοιους τρόπους επικοινωνίας και δη τον συγκεκριμένο ιστοχώρο δικτύωσης.

Τα μέλη του facebook πληκτρολογώντας στην αναζήτηση τις λέξεις «visit Thessaloniki» μπορούν να γίνουν «φίλοι» της ιστοσελίδας και να αναζητούν πληροφορίες για τις τρέχουσες πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη, για τα μέρη όπου μπορούν να διασκεδάσουν ή για τη διαμονή τους. Σε καθημερινή βάση στην ιστοσελίδα, που μετρά ήδη περισσότερους από 500 «φίλους», αναρτώνται ειδήσεις και νέα που προωθούν την αναγνωρισιμότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ως προορισμού με ξεχωριστό τουριστικό ενδιαφέρον.

«Η Θεσσαλονίκη γνωρίζει να συνδυάζει αποτελεσματικά το παλιό με το νέο, το ποιοτικό με το εμπορικό, το νεανικό με το περισσότερο ώριμο», δήλωσε ο Νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

πηγη zougla.gr

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 08, 2009, 18:48:39 μμ »
Γιαγιά 104 ετών σερφάρει στο Facebook

Τα 104α γενέθλιά της γιορτάζει η γηραιότερη χρήστης του Facebook και του Twitter στη Μ. Βρετανία, και το διαδίδει με ηλεκτρονικά μηνύματα σε όλο τον κόσμο.

Η Ivy Bean, γεννημένη σαν σήμερα το 1905, άρχισε να ασχολείται με το διαδίκτυο στο γηροκομείο όπου διαμένει τα τελευταία δύο χρόνια. Μέσα σε λίγους μήνες απέκτησε χιλιάδες fan στους γνωστούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Την ώρα που οι περισσότεροι συνομήλικοί της λαμβάνουν μόνο ένα τηλεγράφημα από τη Βασίλισσα στα γενέθλιά τους, η Bean δέχεται ευχετήρια μηνύματα από παντού. Η 104 ετών γιαγιά είπε ότι δεν γνωρίζει για πόσο ακόμα θα συνεχίσει να ανανεώνει το status της. Γι’ αυτό δεν χάνει την ευκαιρία να το κάνει συχνά.

http://www.zougla.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 30, 2010, 19:17:00 μμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 14, 2009, 21:20:43 μμ »
Στο Facebook το Auschwitz

Στόχος, σύμφωνα με τους Πολωνούς που είναι υπεύθυνοι του στρατοπέδου συγκέντρωσης είναι να μάθουν περισσότερα για το Ολοκαύτωμα οι νέες γενιές.

Η πρωτοβουλία για δημιουργία group στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθεί τη δημιουργία καναλιού στο YouTube, στις αρχές της φετινής χρονιάς.

«Προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε καινούργιους τρόπους να προσεγγίσουμε τον κόσμο και στη σημερινή εποχή το Facebook είναι το δημοφιλέστερο εργαλείο στο Internet», δήλωσε ο υπεύθυνος του μουσείου για το Auschwitz, Pawel Sawicki.

Η σελίδα στο Facebook περιέχει ειδήσεις και πληροφορίες για το μουσείο, link για το κανάλι στο YouTube και την επίσημη ιστοσελίδα και ένα forum ανταλλαγής απόψεων. Πρώτο θέμα σε αυτό είναι το κατά πόσο το Auschwitz πρέπει να έχει παρουσία στο Facebook.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 14, 2009, 23:34:30 μμ »
Καταλαβαίνω απόλυτα τους δισταγμούς του κόσμου να προσχωρήσει στο facebook, έχουν ακουστεί πολλά γιαυφαρπαγή προσωπικών στοιχείων κ.λπ.Κατά την γνώμη μου δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα γιατί είναι στο χέρι καθενός το είδους στοιχεία θα δώσει και θα μοιραστεί. Εγώ προσωπικά έχω βρει σε αυτόν τον χώρο δύο παλιούς μου συμμαθητές από το δημοτικό που είχα χαθεί μαζί τους πάνω από 20 χρόνια. Και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Το κάθε πράγμα γενικά στη ζωή έχει δύο όψεις.

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 15, 2009, 15:06:12 μμ »
Εύη θα συμφωνήσω μαζί σου!
Δεν είμαι τόσο fan του facebook (απλά περνάω δημιουργικά το χρόνο μου παίζοντας yoville!), προτιμώ το myspace. Αλλά όπως και να έχει...ως προς τα προσωπικά μας δεδομένα...είμαστε ούτως ή άλλως "φακελωμένοι" παντού! Και είμαι σίγουροι πως διάφορες εταιρίες που μου τηλεφωνούν για διάφορα promotions και τράπεζες για πιστωτικές κάρτες και το τελευταίο διάστημα διάφοροι υποψήφιοι που μου έστειλαν φυλλάδια στο σπίτι, δεν παίζει να μπήκαν να με κάνουν google στο internet!

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 16, 2009, 00:28:00 πμ »
Kicky,

Παίζεις yoville? εγώ πάιζω farmville!! Έλα να γίνουμε γείτονες!!! :bigr:

Χωρίς πλάκα τώρα. Στην σημερινή εποχή είμαστε όλοι φακελωμένοι από παντού: τράπεζες, κινητά τηλέφωνα, πρεσβείες, εταιρείες κλπ. Κάποιοςπου δεν θέλει να είναι φακελωμένος θα πρέπει να μην έχει πιστωτικές κάρτες, να μην ταξιδέψει ποτέ στην αμερική, να μην εχει email, να μην έχει τραπεζικούς λογαριασμούς κπλ.
Το facebook είναι το λιγότερο που φοβάμαι. Και στο κάτω κάτω δεν έχω τίποτα να κρύψω από κανέναν. Το ποια είμαι και το τι επαγγέλομαι το ξέρουν όλοι. Δεν νομίζω ότι ενδιφέρει ιδιαίτερα το κάθε facebook με ποιον τα  έχω και το πού πάω για φαγητό.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 05, 2009, 13:23:49 μμ »
«Επιστράτευση» στο Facebook για μια φωτογραφική μηχανή

Μύκονος - Λονδίνο - Αυστραλία μέσω Facebook, για μια φωτογραφική μηχανή...

Περισσότεροι από 235.000 άνθρωποι επιστρατεύθηκαν στο Facebook προκειμένου να βρεθεί ο κάτοχος της κάμερας που βρήκε τυχαία το καλοκαίρι ένας Αυστραλός τουρίστας στη Μύκονο.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, ο Ντάνι Κάμερον δημιούργησε ένα group αναζήτησης στην δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της φωτογραφικής μηχανής. Από τον Οκτώβριο και έως τις 2 Νοεμβρίου 235.000 άτομα έγιναν μέλη του group. Ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε στο Λονδίνο και η μηχανή του παραδόθηκε με… όλες τις τιμές.

«Ήθελα να ενθαρρύνω τον κόσμο να πιστέψει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα, ειλικρίνεια και εντιμότητα. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς αυτούς τους 235.000 ανθρώπους. Η καλοσύνη είναι βασικό στοιχείο της ανθρωπιάς μας. Υπάρχουν κάθε στιγμή χίλιοι άνθρωποι που κάνουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το να επιστρέψουν μια χαμένη κάμερα. Οι χίλιοι να γίνουν εκατομμύρια», είπε ο Ντάνι Κάμερον.

«Πετύχαμε τον στόχο μας, βρήκαμε τον ιδιοκτήτη. Σας ευχαριστώ όλους. Το γκρουπ διαλύεται. Ανοίξτε τις σαμπάνιες», ενημέρωσε τους «συνεργάτες» του.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 08:12:27 πμ »
Κοινωνικά δικτυωμένοι οι Έλληνες

Χάλκινο μετάλλιο κατακτούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι Έλληνες όσον αφορά τη παρουσία σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, με 2 στους 3 να έχουν δημιουργήσει προφίλ όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται κάτω από το 50%.

Σε ποσοστό 33% οι Έλληνες, μάλιστα, ανανεώνουν καθημερινά το προφίλ και σε ποσοστό 37% παρακολουθούν με την ίδια συχνότητα τα προφίλ των φίλων τους.

Παρόμοια είναι η εικόνα και όσον αφορά τη γενικότερη χρήση του Διαδικτύου, η οποία για το 66% των Ελλήνων είναι καθημερινή, με το 24% να βρίσκεται on line για περισσότερες από 4 ώρες καθημερινά.
Η δικτύωση του Έλληνα επεκτείνεται και στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας με 2 στους 10 να έχουν στην κατοχή τους smart phone και να συνδέονται μέσω αυτού στο Internet.

Οι Έλληνες πραγματοποιούν, επίσης, αγορ-e-ς επτά φορές τον χρόνο, κατά μέσο όρο, με 8 στους 10 να δηλώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να το επαναλάβουν ενώ ζητούν πιο προσαρμοσμένες διαφημίσεις χωρίς να είναι αντίθετοι στην επικοινωνία από εταιρείες στις οποίες είναι ήδη πελάτες.

Δεν είναι, λοιπόν, παράξενο που το 72% των Ελλήνων χρηστών βρίσκει την online διαφήμιση λιγότερο ενοχλητική από τα άλλα μέσα, με το 59% να αναφέρει ότι δεν ενοχλείται από διαφημίσεις σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όταν για το ίδιο πράγμα ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι μόλις 32%.

Το 37%, τέλος, δεν έχει πρόβλημα με το να χρησιμοποιούνται τα στοιχεία του για σωστότερη στόχευση των διαφημίσεων.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την πανευρωπαϊκή online έρευνα συνηθειών «Internet & Mobile MC DC», που παρουσιάστηκε στα μέλη του IAB Hellas (Interactive Advertising Bureau - Οργανισμός Διαδραστικής Επικοινωνίας), όπως ανακοίνωσε. Την έρευνα διεξήγαγε η InSites Consulting σε συνεργασία με το IAB Europe και τα ΙΑΒ 16 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 05:11:22 πμ »
Αθωώθηκε χάρη… στο facebook

Νεαρός στις ΗΠΑ, που βρισκόταν στη φυλακή για ένοπλη επίθεση, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν, βρίσκοντας άλλοθι στο facebook!

Ο Rodney Bradford, 19 ετών, συνελήφθη για ένοπλη επίθεση εναντίον δύο ανδρών στο Brooklyn της Ν. Υόρκης, στις 17 Οκτωβρίου, και πέρασε δώδεκα μέρες στη φυλακή.

Όμως, ένα λεπτό πριν από την επίθεση, ο Bradfrord έστελνε μήνυμα στους φίλους του στο facebook από τον υπολογιστή του πατέρα του.

Χρησιμοποιώντας αυτό το μήνυμα, αλλά και μια σειρά άλλων στοιχείων, ο δικηγόρος του κατάφερε να αποδείξει την αθωότητα του πελάτη του.

«Είναι ένα ακέραιο άλλοθι. Αυτό αντικατοπτρίζει το βαθμό στον οποίο οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει ιδιαίτερα σημαντικές στη ζωή μας», δήλωσε ο δικηγόρος.