Αποστολέας Θέμα: Οικολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον για τη λίμνη Πόμοριε της Βουλγαρία  (Αναγνώστηκε 2722 φορές)

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 28745
  • Φύλο: Άντρας
    • facebook/dktravelchat
 Η λίμνη, δημοφιλής για τη λάσπη της, δίνει «τροφή» σε εκατοντάδες εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα, οι οποίοι απασχολούνται σε μονάδες ιαματικού τουρισμού.
Φύλακας του φυσικού πλούτου και ιδιότυπο έμβλημα της περιοχής, η λίμνη Πόμοριε «απλώνει» την υδάτινη επιφάνειά της στη Βουλγαρία και δέχεται τις ευεργετικές επιδράσεις προγράμματος που υλοποιείται μέσω του «εργαλείου» της Παγκόσμιας Τράπεζας, GEF (Παγκόσμιο Ταμείο Περιβάλλοντος) για τη διατήρηση, την αποκατάσταση και την αειφόρο ανάπτυξή της. Το ποσό που διατίθεται για το έργο είναι 888.000 δολάρια.
Η «μαγεία» της λίμνης αποτέλεσε, εξάλλου - σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας - και το θέμα του πρώτου οικολογικού φεστιβάλ που διοργανώθηκε από τη βουλγαρική οικολογική οργάνωση Green Balkans στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και έδωσε το έναυσμα για περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ των οικολογικών οργανώσεων, των πολιτών, αλλά και εκπροσώπων αρμοδίων φορέων για ενίσχυση της προστασίας της λίμνης.
Η λίμνη, δημοφιλής για τη λάσπη της, δίνει «τροφή» σε εκατοντάδες εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα, οι οποίοι απασχολούνται σε μονάδες ιαματικού τουρισμού. «Ναυαρχίδα» των θεραπειών που προτείνονται από το ειδικευμένο προσωπικό είναι τα ιαματικά λασπόλουτρα.
Η λίμνη, σταθμός αποδημητικών πουλιών, δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να παρακολουθούν πελεκάνους και πελαργούς που ανοίγουν τα φτερά τους για ένα νέο ταξίδι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ