Αποστολέας Θέμα: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr  (Αναγνώστηκε 4106 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Kicky

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 477
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« στις: Μάιος 31, 2010, 10:14:03 πμ »

Δελτίου Τύπου της πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών (10 έχει παραδεχτεί μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός) και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ

να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

6976127545

6947937777

Αποσυνδεδεμένος NoName

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2314
  • Φύλο: Άντρας
    • NoName
Απ: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 31, 2010, 12:44:23 μμ »
Τραγικό και προκλητικό απέναντι σε ΟΛΟ τον κόσμο.
Η Αμερική "ΜΟΥΓΓΑ" ενώ αν σκάσει καμιά στρκαστρούκα οπουδήποτε στον Κόσμο θυμάται την διεθνή τρομοκρατία!
Εδώ με αυτούς του ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ τσιμουδιά !
Ο κάτοχος του Νόμπελ ειρήνης Ομπάμα κατάπιε την γλώσσα του?
Περιμένει οδηγίες?
Λείπει διακοπές?
Δεν ξέρει την Γάζα?

Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος NoName

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2314
  • Φύλο: Άντρας
    • NoName
Απ: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 31, 2010, 16:36:35 μμ »
Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τον Κόσμο και την Παγκόσμια ειρήνη.
Δεν μπορεί να περάσει στο "ντούκου" ρε γμτ
Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31341
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 31, 2010, 20:26:50 μμ »
Μακελειό στην Ανατολική Μεσόγειο με 19 νεκρούς

Φονικό ρεσάλτο μεσοπέλαγα από τις ειδικές δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού κατά της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής που κατευθύνεται στα παλαιστινιακά εδάφη, με στόχο να παράσχει βοήθεια στους εγκλωβισμένους της Λωρίδας της Γάζας.

Μουδιασμένη η παγκόσμια κοινότητα είναι θεατής μιας πρωτοφανούς πράξης πειρατείας από τον Ισραηλινό Στρατό που σε διεθνή χωρικά ύδατα κατέλαβε πλοία με διεθνή σημαία, σκοτώνοντας εν ψυχρώ 19 ακτιβιστές, σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχουν ταυτοποιηθεί 30 Έλληνες, εκ των οποίων οι 14 αναμένεται να απελαθούν, ενώ επισήμως δεν υπάρχει κανένας Έλληνας μεταξύ των τραυματιών και των θυμάτων. Σύμφωνα, πάντως, με την ανεπίσημη λίστα, που δημοσιοποίησε η οργάνωση «Free Gaza» οι Έλληνες, οι οποίοι επιβαίνουν και στα τρία ελληνικά πλοία, είναι συνολικά 34.

Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι «τουλάχιστον δέκα», αν και λίγη ώρα νωρίτερα συμφωνούσε με τον αριθμό που δίνουν τα διεθνή δίκτυα. Σύμφωνα με εκτίμησεις, οι τραυματίες ανέρχονται σε 60, ανάμεσα στους οποίους είναι ένας Έλληνας και πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει Έλληνας τραυματίας από την επίθεση των Ισραηλινών κομάντο.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό, περισσότεροι από δέκα επιβάτες σκοτώθηκαν και «επτά έως δέκα» στρατιώτες τραυματίστηκαν, δύο από αυτούς σοβαρά, ενώ μια τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση στη Γάζα, που συμμετείχε στη νηοπομπή, έκανε λόγο για «τουλάχιστον 15 νεκρούς», ως επί το πλείστον Τούρκους.

Έντονη είναι η αντίδραση της Άγκυρας, καθώς πληροφορίες θέλουν σημαντικό αριθμό των νεκρών να είναι τουρκικής υπηκοότητας.

http://www.zougla.gr

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31341
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 31, 2010, 20:33:04 μμ »
Διεθνής κατακραυγή για το ισραηλινό ρεσάλτο

Εξαιρετικά ενοχλημένη είναι η διεθνής κοινότητα μετά από την αιματηρή ισραηλινή επίθεση στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και απαιτεί εξηγήσεις.

H Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) απηύθυνε έκκληση για τη διενέργεια έρευνας και και ζήτησε το άνευ όρων άνοιγμα του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα στην ανθρωπιστική βοήθεια και τις εμπορικές συναλλαγές. Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ Κάθριν Αστον ζήτησε από το Ισραήλ πλήρη έρευνα για τις συνθήκες αυτής της επιδρομής, δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπός της.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη βαθύτατη λύπη τους για τους θανάτους και τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν όταν ισραηλινοί κομάντος επέδραμαν σε πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Αύριο ο Μπαράκ Ομπάμα είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί αύριο στον Λευκό Οίκο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπεντζαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση κάνει λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από την επίθεση των ισραηλινών κομάντος εναντίον της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, ενώ η Ισπανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, κάλεσε σήμερα τον πρέσβη του Ισραήλ στη Μαδρίτη για εξηγήσεις.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους πρωθυπουργούς της Τουρκίας και του Ισραήλ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπενιαμίν Νετανιάχου αντίστοιχα, εξέφρασε «τη βαθιά ανησυχία της» μετά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Ούλριχ Βίλχελμ, χαρακτήρισε δυσανάλογη την ισραηλινή επίθεση κατά της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής και δήλωσε ότι «οι γερμανικές κυβερνήσεις αναγνώριζαν πάντα το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται, αλλά το δικαίωμα αυτό πρέπει να ασκείται στο πλαίσιο μίας απάντησης αντίστοιχου μεγέθους». Η πρώτη αυτή αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης θεωρείται ασυνήθιστα έντονη, καθώς για ιστορικούς λόγους το Βερολίνο επικρίνει σπανιότατα το Ισραήλ.

Σύμφωνος με την τοποθέτηση του Βίλχελμ εμφανίστηκε και ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Μιγκέλ Μορατίνος, ο οποίος δήλωσε ότι η χρήση βίας από το Ισραήλ ήταν «δυσανάλογη» των περιστάσεων. Επισήμανε δε, ότι η ΕΕ ζητά την άρση του αποκλεισμού των ακτών του παλαιστινιακού αυτού θύλακου και δήλωσε, ότι «δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση».

Από την πλευρά του ο Βέλγος υπουργός Συνεργασίας Λουί Μισέλ κατήγγειλε από την πλευρά του τη χρήση δυσανάλογης βίας από τον ισραηλινό στρατό.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί "καταδίκασε τη χρήση δυσανάλογης βίας" από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και ζήτησε να "χυθεί άπλετο φως σε αυτή την τραγωδία".

Παράλληλα, η Ιταλία δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι καταδίκασε τη «δολοφονία πολιτών» από τους Ισραηλινούς.

Συγκλονισμένος δήλωσε παράλληλα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, Τόνι Μπλερ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθειά μου λύπη και δηλώνω συγκλονισμένος για τις τραγικές αυτές ανθρώπινες απώλειες. Προφανώς πρέπει να υπάρξει μια πλήρης έρευνα γι'αυτό που συνέβη. Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω την άποψή μου, ότι χρειαζόμαστε ένα καλύτερο μέσο, για να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Γάζας και να αποφύγουμε την απελπισία και την τραγωδία που είναι σύμφυτη με τη σημερινή κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, δήλωσε ότι η χώρα του «λυπάται βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και τους τραυματισμούς», που προκλήθηκαν από την επέμβαση των Ισραηλινών.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της Δανίας, όπου η υπουργός Εξωτερικών Λένε Έσπερσεν κάλεσε για εξηγήσεις τον Ισραηλινό πρέσβη στην Κοπεγχάγη.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρέσβη του Ισραήλ για την επίθεση κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και αξίωσε τη διεξαγωγή έρευνας. «Θα ζητήσω σήμερα εξηγήσεις από τον Ισραηλινό πρέσβη στη Χάγη», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μαξίμ Φερχάγκεν.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» την επίθεση του ισραηλινού στρατού και ζήτησε τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας. Ο Νορβηγός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο Ισραηλινός πρέσβης στο Όσλο εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών. Στα πλοία επέβαιναν τρεις Νορβηγοί, για την τύχη των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτε, διευκρίνισε.

Από την Αντίς Αμπέμπα, η Αφρικανική Ενωση (AE) σε ανακοίνωση της αναφέρει, ότι είναι «πολύ συγκλονισμένη» από την επίθεση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη «λύπη» του για το «επεισόδιο» στην ανατολική Μεσόγειο και σε σχετική ανακοίνωσή του καταδίκασε «κάθε πράξη βίας αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων» και πως θεωρεί «ότι τα ανοιχτά προβλήματα και οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται με τον διάλογο και με ειρηνικά μέσα και όχι με όπλα και με θύματα».

Την ίδια ώρα, το Υπουργικό Συμβούλιο του Κουβέιτ θα συνεδριάσει εκτάκτως, σήμερα, για να συζητήσει την αιματηρή ισραηλινή επίθεση εναντίον της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής στη Γάζα.

Μάλιστα, ο ισλαμιστής βουλευτής Ουαλίντ αλ-Ταμπταμπάι είναι ανάμεσα στους 16 ακτιβιστές από το Κουβέιτ, που βρίσκονται σε ένα από τα έξι πλοία τα οποία μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας «Μεταρρύθμιση και Ανάπτυξη».

Την ίδια ώρα, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι η επιδρομή του Ισραήλ εναντίον των πλοίων της διεθνούς νηοπομπής είναι "απάνθρωπη" και ότι θα συμβάλει στον αφανισμό της χώρας.

Ο Αχμαντινετζάντ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι το κράτος του Ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η ύπαρξή του απειλείται από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. «Όλες αυτές οι ενέργειες καταδεικνύουν το τέλος ενός ειδεχθούς και ψεύτικου καθεστώτος, και ωθούν όλο και περισσότερο προς το τέλος της ύπαρξής του», κατέληξε ο πρόεδρος του Ιράν.

http://www.zougla.gr

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31341
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 01, 2010, 03:27:03 πμ »
Παλαιστίνη: Εγκληματίες πολέμου οι υπεύθυνοι της επίθεσης

Την άποψη ότι εκείνοι που ενορχήστρωσαν τη βίαιη επίθεση εναντίον του στολίσκου της ανθρωπιστικής αποστολής «Free Gaza» θα πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης με την κατηγορία του εγκλήματος πολέμου εξέφρασε η παλαιστινιακή Αρχή με ανακοινωθέν που διένειμε μετά την έκτακτη συνεδρίασή της στη Ραμάλα, υπό την προεδρία του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς.

Νωρίτερα, ο Αμπάς χαρακτήρισε «σφαγή» την επίθεση του ισραηλινού Στρατού και κήρυξε τριήμερο πένθος στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ισραήλ: Η αποστολή «Free Gaza» δεν είχε ανθρωπιστικούς σκοπούς

Απάντηση στις κατηγορίες σχετικά με τις ενέργειες εναντίον του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Μεσόγειο έδωσε το Ισραήλ δια στόματος του αντιπροσώπου του στον ΟΗΕ, Ντάνιελ Κάρμον.

Ο τελευταίος δήλωσε χαρακτηριστικά στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ΟΗΕ: «Μολονότι από τα μέσα ενημέρωσης περιγραφόταν ως μία ανθρωπιστική αποστολή, που θα μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, ο στολίσκος αυτός ουδεμία σχέση είχε με μία ανθρωπιστική αποστολή».

Και αναρωτήθηκε: «Ποιο είδος ανθρωπιστικής αποστολής απαιτεί να παρακάμψει τον ΟΗΕ, τον Ερυθρό Σταυρό και τις άλλες διεθνώς αναγνωρισμένες υπηρεσίες; Ποιου είδους ανθρωπιστική αποστολή χρησιμοποιεί μαχαίρια, μπαστούνια και άλλα όπλα, για να επιτεθεί σε στρατιώτες, οι οποίοι ανέβηκαν σε ένα πλοίο, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους;».

Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα» και πως τα αγαθά και τα υλικά που προορίζονταν για τα παλαιστινιακά εδάφη μπορούν να προωθηθούν μέσα από τα επιτρεπόμενα μεθοριακά περάσματα.

Υπενθύμισε, επίσης, πως η Λωρίδα της Γάζας είναι «κατεχόμενη από τρομοκράτες, οι οποίοι ανέτρεψαν την Παλαιστινιακή Αρχή κατά τη διάρκεια ενός βίαιου πραξικοπήματος» και πως «στα εδάφη της εισρέουν όπλα διαρκώς, ακόμη και διά θαλάσσης».

http://www.zougla.gr/

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31341
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 01, 2010, 03:34:04 πμ »
Συγκλονιστικό video απο την επίθεση στη νηοπομπή

Δείτε τη στιγμή που οι Ιισραηλινοί ανοίγουν πυρ εναντίον της ανθρωπιστικής βοήθειας. Να σας θυμίσουμε πως σύμφωνα με την τηλεόραση του Ισραήλ οι νεκροί είναι 19 και οι τραυματίες δεκάδες...


Αποσυνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31341
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 01, 2010, 09:36:54 πμ »
Σήμερα θα απελαθούν οι Έλληνες ακτιβιστές

«Σιγήν ιχθύος» τηρεί το Υπουργείο Εξωτερικών για την τύχη των Ελλήνων, οι οποίοι συμμετείχαν στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και δέχτηκε επίθεση από Ισραηλινούς, ενώ βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Αν και αρχικά είχε ειπωθεί ότι συνολικά 34 συμπατριώτες μας ταξίδευαν με τα έξι πλοία της νηοπομπής, μιλώντας στη zougla.gr ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απέφυγε να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό των Ελλήνων, καθώς όπως δήλωσε το νούμερο αυτό έχει αλλάξει τις τελευταίες ώρες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, σημείωσε ο κ. Δελαβέκουρας, τονίζοντας ότι πρόθεση των Ισραηλινών είναι να απελάσουν σήμερα τους Έλληνες, εάν φυσικά και οι ίδιοι επιθυμούν να απελαθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, τότε θα συλληφθούν και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

http://www.zougla.gr/

Αποσυνδεδεμένος Kicky

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 477
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
Απ: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 01, 2010, 10:46:50 πμ »
Έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έξι Έλληνες ακτιβιστές από το Ισραήλ.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί η πτήση από Τελ Αβίβ που μετέφερε τους πρώτους έξι Έλληνες ακτιβιστές, οι οποίοι επιστρέφουν στην Ελλάδα σώοι μετά την αιματηρή ισραηλινή επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα.

Οι έξι Έλληνες επέβαιναν στα πλοία «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Στο αεροδρόμιο βρίσκεται και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών είχε ενημερώσει τους συγγενείς των έξι Ελλήνων για την επιστροφή τους από τη μία το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», έως το βράδυ της Δευτέρας, 16 Έλληνες αρνούνταν να υπογράψουν την απέλασή τους από το Ισραήλ μετά τη σύλληψή τους κατά το ρεσάλτο στα πλοία της αποστολής «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Για έξι Ελληνες πάντως προχώρησε η διαδικασία της απέλασης και πήραν το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είχε συμφωνηθεί μεταξύ των μελών της αποστολής, προκειμένου όσοι μείνουν να υποβάλουν μηνύσεις κατά του Ισραήλ για την επέμβαση και όσοι επιστρέψουν να μπορούν να διηγηθούν το τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της αιματηρής επίθεσης στον επονομαζόμενο «Στόλο της Ελευθερίας».

Οσοι πάντως αρνηθούν την υπογραφή της απέλασής τους αναμένεται να περάσουν από δίκη με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου καταδικάζοντας τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν στη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ κατά του στολίσκου πλοίων ακτιβιστών, ζήτησε από το Ισραήλ να εξασφαλίσει τον άμεσο επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, που ενημέρωσε τη Βουλή για τα γεγονότα, σημείωσε ότι η πρεσβεία της χώρας μας στο Ισραήλ είναι σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές αρχές για την επιστροφή όλων των Ελλήνων.

Αποσυνδεδεμένος Kicky

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 477
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
Απ: Ένα καράβι για τη Γάζα - www.shiptogaza.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 01, 2010, 16:34:49 μμ »

      Δελτίο Τύπου Ενα Καράβι για τη Γάζα

      1.6.2010

      ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Καλωσορίζουμε τους πρώτους ακτιβιστές από την Ελλάδα που επέβαιναν στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας και επέστρεψαν σήμερα το πρωί. Οι μαρτυρίες τους για την προκλητική πειρατεία των ισραηλινών κομμάντο καθώς και για την ωμή βία που δέχτηκαν από τους σιωνιστές κατά τη σύλληψη και κράτησή τους είναι συγκλονιστικές. Μετά από αυτές τις μαρτυρίες γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό το αίτημά μας για άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.

       

      Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν  χτες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Ενα Καράβι για τη Γάζα», αντιπολεμικών κινημάτων, παλαιστινιακών οργανώσεων, συνδικάτων και κομμάτων της αριστεράς.

       

      Αυτή τη μαζική διαδήλωση που απλωνόταν από την ισραηλινή πρεσβεία μέχρι την Πανόρμου, επέλεξε να χτυπήσει η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής. Παρά τις επιθέσεις και τις συνεχείς ρίψεις χημικών, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών παρέμεινε για ώρα στο χώρο και στη συνέχεια διαδήλωσε προς το Σύνταγμα. Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 15 πόλεις της Ελλάδας.

       

      Σε όλο τον πλανήτη, από τον αραβικό κόσμο μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική, χιλιάδες διαδηλωτές πολιόρκησαν τις ισραηλινές πρεσβείες θυμίζοντας το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους που αναπτύχθηκε μετά τους βομβαρισδμούς στη Γάζα το Δεκέμβρη του 2008.

       

      Η πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα, δείχνει για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο του σιωνιστικού απαρτχάιντ. Ταυτόχρονα απειλεί να βυθίσει σε μια νέα κρίση αποσταθεροποίησης το κράτος τρομοκράτη.

       

      Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ, οικονομικές, στρατιωτικές, πολιτικές κτλ. Είναι με αυτή την έννοια συνένοχη με τους δολοφόνους του Ισραήλ.


      Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

      - να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

      - να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ

      - να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.


      Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 3 Ιουνίου,

      στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια,

      και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών

       

      Για περισσότερες πληροφορίες: Πέτρος Γιώτης (6976.127545), Γιάννης Μαίστρος (6947.937777), Χρήστος Μόλλας (6932.642672), Σταύρος Σαγκριώτης (6972.608460), Γιάννης Σηφακάκης  (6946.093043).