Αποστολέας Θέμα: Air France - KLM  (Αναγνώστηκε 12932 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29739
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Air France - KLM
« Απάντηση #60 στις: Ιούλιος 17, 2020, 23:14:35 μμ »
Απευθείας πτήση Θεσσαλονίκη - Παρίσι με την Air France

Ξεκινώντας από τις 15 Ιουλίου, η Air France θα συνδέει με απευθείας πτήση το Παρίσι με τη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις. Το δρομολόγιο είχε ενταχθεί στον θερινό πρόγραμμα του 2020 ήδη από τις αρχές του έτους και η ισχύς του θα είναι έως 30 Αυγούστου.

Τo δρομολόγιo (σε τοπικές ώρες)
Θεσσαλονίκη: 3 εβδομαδιαίες πτήσεις (Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο) από 15 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου 2020

Αναχώρηση από το Παρίσι: 07:10 / άφιξη 11:10
Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη: 12:20 / άφιξη 14:30
Το νέο αυτό δρομολόγιο έχει ήδη ενταχθεί στα συστήματα κρατήσεων και οι επιβάτες μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους μέσα από τo site airfrance.gr είτε μέσω τουριστικών γραφείων.

Με αφορμή την επανέναρξη του δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Παρίσι από την Air France, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε: “Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά την απόφαση του ομίλου Air France-KLM  να συνδέσει και πάλι τη Θεσσαλονίκη με το Παρίσι σε μια περίοδο μάλιστα που χαρακτηρίζεται από συνθήκες πρωτοφανούς δυσκολίας λόγω της πανδημίας COVID-19. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η δυναμική της αγοράς, το πολυσχιδές τουριστικό προφίλ της πόλης και οι προοπτικές ανάπτυξής της είναι παράμετροι που θα συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος, δικαιώνοντας την απόφαση της Air-France  να επενδύσει στην συγκεκριμένη  αγορά. Η Fraport Greece θα υποστηρίξει με συνέπεια και στενή συνεργασία την παρουσία του ομίλου Air France-KLM  στα αεροδρόμια της, προσφέροντας ένα άρτιο επιχειρησιακό περιβάλλον”.

Ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου Air France-KLM στην Αθήνα κ. Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: “Η επαναφορά της πτήσης προς την Θεσσαλονίκη μας κάνει πολύ περήφανους, ενώ επιβεβαιώνει την σημασία της Ελληνικής αγοράς για τον Όμιλο Air France-KLM. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για εξασφαλιστούν τα υψηλότερα επίπεδα υγείας και ασφάλειας και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την έναρξη των ταξιδιών. Ο Όμιλος  Air France-KLM έχει πολλά χρόνια παρουσία στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό, την επιχειρηματική και εμπορική κίνηση μεταξύ των χωρών”.

Λήψη μέτρων προστασίας

Σύμφωνα με τις οδηγίες, από τις 11 Μαΐου όλοι οι επιβάτες της Air France είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. H εταιρία εφαρμόζει σταδιακά θερμομέτρηση κατά την αναχώρηση όλων των πτήσεών της, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό. Στα αεροσκάφη έχουν ενισχυθεί οι καθημερινές διαδικασίες καθαρισμού και έχουν καθιερωθεί νέες για την περιοδική απολύμανσή τους. Τέλος, το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στα αεροσκάφη με τα ειδικά φίλτρα HEPA διασφαλίζει ότι ο αέρας της καμπίνας εναρμονίζεται με τα πρότυπα υγιεινής και ποιότητας.

Ενημέρωση για τους κατόχους καρτών μιλίων Flying Blue

Για όλα τα μέλη Flying Blue, το Elite status θα διατηρηθεί έως τον Φεβρουάριο του 2021
Για τα μέλη επιπέδου Explorer, η λήξη των μιλίων μεταφέρεται για τις 31 Δεκεμβρίου. Για τα μέλη Elite, τα μίλια δεν λήγουν ποτέ.
Το πρόγραμμα Flying Blue προσφέρει σε όλα τα μέλη διπλασιασμό των μιλίων και διπλά XP/UXP σε όλες τις πτήσεις Air France και KLM που είναι στο πρόγραμμα, για το διάστημα μεταξύ 13 Ιουλίου και 31 Δεκεμβρίου 2020.
Σε όλα τα δρομολόγια ενδέχεται να  γίνουν αλλαγές εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από την κάθε κυβέρνηση ή/και τις διεθνείς αρχές. Οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους στο airfrance.gr.

https://traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29739
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Air France - KLM
« Απάντηση #61 στις: Μάρτιος 23, 2021, 10:35:47 πμ »
Air France: Αυξημένος αριθμός πτήσεων προς ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι!

Έξι προορισμούς εκτός αυτού της Αθήνας έχει εντάξει στο θερινό της πρόγραμμα η Air France,  ενισχύοντας την σύνδεση των δύο χωρών κατά τους θερινούς μήνες. Οι προορισμοί αυτοί είναι Θεσσαλονίκη, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ηράκλειο, οι οποίοι θα έχουν αφετηρία το Παρίσι, αεροδρόμιο Charles de Gaulle.

Συγκεκριμένα, οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη θα είναι δύο την εβδομάδα για το διάστημα από 04 Ιουνίου έως 04 Ιουλίου και τρεις την εβδομάδα, από 14 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.

Το δρομολόγιο για Μύκονο θα είναι τρεις φορές την εβδομάδα, από 01 Ιουνίου έως 03 Ιουλίου και δύο φορές από 12 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου. 

H Σαντορίνη θα εξυπηρετείται με τέσσερις πτήσεις για το διάστημα 31 Μαΐου έως 04 Ιουλίου και με μία πτήση από 14 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου, ενώ για το Ηράκλειο της Κρήτης οι πτήσεις ξεκινούν στις 17 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Οκτωβρίου, με συχνότητα που φτάνει και κάθε μέρα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο.

Τέλος, η Κέρκυρα και η Ρόδος εντάσσονται στο πρόγραμμα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Ακόμη, για την υψηλή περίοδο (Ιούλιο-Αύγουστο) η σύνδεση της Αθήνας με το Παρίσι αναμένεται να φτάσει με την Air France και στις έξι πτήσεις σε καθημερινή βάση.

Για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια και τις ώρες των πτήσεων, οι πελάτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.airfrance.gr ή να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.

Πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού, η Air France συστήνει στους επιβάτες να ενημερώνονται για τους ισχύοντες περιορισμούς σε κάθε χώρα, ειδικά σε εκείνους που αφορούν στα COVID tests, συμβουλευόμενοι το airfrance.traveldoc.aero

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29739
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Air France - KLM
« Απάντηση #62 στις: Μάιος 19, 2021, 08:02:46 πμ »
Air France: Πτήσεις κατά της  Ομοφοβίας!

Πιστή στις δεσμεύσεις της για ανοχή στην διαφορετικότητα και προώθηση του σεβασμού και της ισότητας, η Air France επιβεβαιώνει ότι μόνο οι δεξιότητες είναι αυτές που οφείλουν να λαμβάνονται υπόψη σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Η καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων είναι απαραίτητη για την πρόοδο και την ισότητα, τον σεβασμό και την ανοχή.

Η 17η Μαΐου 2021, Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, αποτελεί μια ευκαιρία για την Air France να αναδείξει αυτές της τις δεσμεύσεις υπέρ της διαφορετικότητας αλλά και τις ενέργειες ευαισθητοποίησης που έχει αναλάβει για να προωθήσει το δικαίωμα της εργασίας σε ένα περιβάλλον όπου όλοι οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι ο εαυτός τους.

Πτήσεις με το ουράνιο τόξο

Η 17η Μαΐου 2021 γιορτάζεται στην Air France με διάφορες ενέργειες και δράσεις, με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας:

• Τις LGBT+ friendly πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Παρισίου και Σαν Φρανσίσκο (από και προς) και μεταξύ Παρισιού και Αθήνας (από και προς).
• Ένα διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για το προσωπικό της Air France παρουσία της CEO Anne Rigail και μελών των ενώσεων l’Autre Cercle και Personn'ailes

Ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου Air France-KLM στην Αθήνα κ. Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στην Αθήνα την πτήση της Air France που φέρει την σημαία του Ουράνιου Τόξου και μαζί τους πρώτους επισκέπτες στη χώρα μας μετά την επανέναρξη του τουρισμού.

Ο όμιλος για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα, εντάσσοντας νέες πτήσεις στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα, προς διάφορους προορισμούς. Η συγκεκριμένη πτήση μας κάνει περήφανους γιατί δείχνει ότι η χώρα μας έχει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση της ανοχής της διαφορετικότητας και είναι μεγάλη μας χαρά μια εταιρεία σαν την Air France να το επικοινωνεί με αυτό τον τρόπο σε όλο τον κόσμο».

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29739
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Air France - KLM
« Απάντηση #63 στις: Σεπτέμβριος 15, 2021, 22:31:51 μμ »
H KLM δεν απαιτεί απο το προσωπικό της να εμβολιαστεί

Από την αρχή της πανδημίας Covid-19, η KLM εργάστηκε σκληρά για να διατηρήσει το παγκόσμιο δίκτυό της όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό σήμαινε ότι οι πελάτες μπορούσαν να κάνουν (απαραίτητα) ταξίδια και να συνεχίσουν τις πτήσεις φορτίου, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών ιατρικών προμηθειών και εμβολίων.

Η KLM θέλει τώρα να συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η KLM βλέπει ότι όλο και περισσότερες χώρες καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των αεροσκαφών ή σκέφτονται μια τέτοια κίνηση.

Το Trinidad & Tobago εισάγει υποχρέωση εμβολιασμού για τα πληρώματα στις 16 Οκτωβρίου. Ο Καναδάς και άλλες χώρες ανέφεραν επίσης ότι εξετάζουν σύντομα την καθιέρωση υποχρέωσης εμβολιασμού για τα πληρώματα. Επιπλέον, ένας αυξανόμενος αριθμός ξενοδοχείων στα οποία μένουν τα πληρώματα αναμένεται να απαιτούν απόδειξη του εμβολιασμού.

Η KLM αναμένει περισσότερες χώρες να εισαγάγουν υποχρέωση εμβολιασμού στο εγγύς μέλλον, πράγμα που σημαίνει ότι η αεροπορική εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξει μη εμβολιασμένο πλήρωμα σε αυτούς τους προορισμούς.

Αυτό μπορεί επίσης να ισχύει για διαδρομές πάνω από χώρες που έχουν υποχρέωση εμβολιασμού για τα πληρώματα. Αυτό οφείλεται στις αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας πτήσεων, οι οποίες απαιτούν να είναι πάντα δυνατό μια πτήση να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Προς το παρόν, η KLM θα κάνει ό, τι μπορεί για να αναπτύξει πλήρωμα με περιορισμούς ταξιδιού σε πτήσεις προς προορισμούς που δεν έχουν απαιτήσεις εισόδου. Όμως, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των χωρών με υποχρέωση εμβολιασμού, θα αυξάνονται και οι σχετικές λειτουργικές επιπλοκές για την KLM.

Η KLM δεν θα υποχρεώσει το προσωπικό της να λάβει εμβόλιο Covid-19. Αυτό παραμένει προσωπική επιλογή ενός υπαλλήλου. Ωστόσο, η KLM πρέπει να γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις εισόδου και ποιοι, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε όλους τους προορισμούς. Οι εργαζόμενοι στους οποίους ισχύει αυτό έχουν ζητηθεί να αναφερθούν στις Υπηρεσίες Υγείας της KLM, οι οποίες θα κοινοποιήσουν τον περιορισμό ταξιδιού στο τμήμα προγραμματισμού της KLM.

https://www.tourismtoday.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29739
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Air France - KLM
« Απάντηση #64 στις: Σεπτέμβριος 29, 2021, 10:55:41 πμ »
Air France-KLM αλλάζουν τερματικούς σταθμούς στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Η Air France και η KLM είναι οι τελευταίες αεροπορικές εταιρείες που μεταβαίνουν στο ανανεωμένο τερματικό 2 του αεροδρομίου στο Μάντσεστερ από σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες από δώδεκα αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα τον τερματικό σταθμό. Από αεροπορικές εταιρείες μεγάλων αποστάσεων όπως η Singapore Airlines και η Qatar Airways έως τις Jet2 και TUI.

Επιπλέον αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να μετακινηθούν στο τερματικό 2, με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να συνεχίζουν να μειώνονται.

https://www.tourismtoday.gr/